Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Ο Σόιμπλε λέει ψέμματα;


Βόλφγκανγκ Σόιμπλε Σφοδρή επίθεση κατά του Γερμανού υπουργού Οικονομικών από την Suddeutsche Zeitung | ΕUROKINISSI
Τεταμένο είναι το κλίμα στο Βερολίνο έπειτα από την υπόθεση της μίνι συνόδου για το ελληνικό χρέος και τις αποκαλύψεις της  Suddeutsche Zeitung. Η γερμανική εφημερίδα επανέρχεται και ασκεί σφοδρή κριτική στον Β. Σόιμπλε κατηγορώντας τον, ουσιαστικά, ότι ψεύδεται και επιδιώκει να έχει «κατά το δοκούν διαχείριση των γεγονότων». Τι μεταδίδουν οι ανταποκριτές της «Εφ.Συν.» σε Βρυξέλλες και Βερολίνο.
Η εφημερίδα Suddeutsche Zeitung που είχε αναφερθεί πρώτη στο θέμα επανέρχεται σήμερα, υποστηρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν ισχύουν τα όσα διατείνεται το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. Επιρρίπτει, μάλιστα, στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μια «κατά το δοκούν διαχείριση των γεγονότων», όπως γράφει χαρακτηριστικά, κατηγορώντας τον δηλαδή ουσιαστικά ότι ψεύδεται και ότι η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη να γίνει. Το ερώτημα βέβαια είναι γιατί δεν θα γίνει τελικά; Τι μεσολάβησε και εντέλει ματαιώθηκε;
Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής της «Εφ.Συν.» στις Βρυξέλλες, Κώστας Μοσχονάς, το δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung χάλασε τα σχέδια του Σόιμπλε που δεν επιθυμούσε τη δημοσιοποίηση της συνάντησης.
Κοινοτική πηγή ανέφερε ότι η αναβληθείσα συνάντηση ενδέχεται να γίνει αρχές...
 συνέχεια
...Δεκεμβρίου, πριν από το κρίσιμο για την Ελλάδα Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, όπου θα παρθούν αποφάσεις για την ολοκλήρωση ή μη της β' αξιολόγησης αλλά και θα ανοίξει η συζήτηση για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Σύγχυση

Η σύγχυση γύρω από το εάν θα πραγματοποιηθεί ή όχι έκτακτη σύνοδος ξεκίνησε όταν το απόγευμα της Τρίτης η εφημερίδα του Μονάχου ανέβασε την είδηση ως αποκλειστική στην ιστοσελίδα της.
Το δημοσίευμα υπέγραφαν ο ανταποκριτής της εφημερίδας στις Βρυξέλλες και συνάδελφός του, η οποία και ασχολείται με την ελληνική κρίση εδώ και χρόνια. Πληροφορίες συνέκλιναν στο συμπέρασμα ότι η διαρροή για την επικείμενη σύνοδο έγινε από τη βελγική πρωτεύουσα.
Ο ανταποκριτής της «Εφ.Συν.» στο Βερολίνο, Παντελής Βαλασόπουλος, θύμισε στην εκπρόσωπο της καγκελαρίας, κ. Τισενχάουζεν, στο χθεσινό κυβερνητικό μπρίφινγκ ότι πηγές του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν πως η συνάντηση τελικά θα γίνει και ρώτησε εάν υπάρχει περίπτωση να πραγματοποιηθεί υπό καθεστώς μυστικότητας.
«Αυτά είναι φανταστικά σενάρια. Δεν μπορεί στην Αθήνα να γνωρίζουν το τι θα συμβεί στο Βερολίνο. Δεν θα γίνει τέτοια συνάντηση την Παρασκευή, ούτε βέβαια υπό καθεστώς μυστικότητας», απάντησε.
Λίγο αργότερα, το γερμανικό Οικονομικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ΜΝΙ, σε τηλεγράφημά του επέμενε ότι η συνάντηση τελικώς θα γίνει, όχι όμως στο Βερολίνο και όχι μέσα στις επόμενες ημέρες, αλλά λίγο πριν από το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.
Όπως όλα δείχνουν, ο Σόιμπλε ανέβαλε τη συνάντηση προκειμένου να πραγματοποιηθεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

από τήν   ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
                                   efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.