Το Συμβούλιο της Επικρατείας με τη χθεσινή απόφασή του έβγαλε τον νόμο Παππά αντισυνταγματικό -άρα σαν να μην υπήρξε ποτέ- για να γυρίσουμε στην προηγούμενη κατάσταση που το ίδιο είχε κρίνει αντισυνταγματική!
Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το ΣτΕ αποφάσισε με πολιτικά κριτήρια. Η απόφασή του ήταν καθαρά πολιτική, γιατί δεν διασφαλίζει καμία νομιμότητα, αφού η επιστροφή στην προηγούμενη κατάσταση έχει κριθεί επίσης παράνομη.
Ηταν πολιτική, γιατί επιβραβεύει τις θέσεις του παλιού πολιτικού κατεστημένου, το οποίο για να προστατεύσει συγκεκριμένα συμφέροντα στον χώρο της ενημέρωσης κράτησε όλο αυτό το διάστημα εντελώς αρνητική στάση απέναντι σε μια συναινετική λύση του προβλήματος.
Συνεπώς συνιστά -εξ αντικειμένου- θέση υπέρ της μιας πλευράς στην πολιτική αντιπαράθεση. Είναι πολιτική, γιατί οξύνει τα πολιτικά πνεύματα. Είναι πολιτική, από τη στιγμή που έχει, εκ των πραγμάτων, επιπτώσεις στο κοινωνικό σύνολο, καθώς στερεί πόρους από το κράτος για την άσκηση πολιτικής.
Η Δικαιοσύνη λένε πως είναι τυφλή. Αυτό αποδείχτηκε, αλλά για τη μία πλευρά του προβλήματος. Για την ίδια πλευρά αποδείχτηκε και κουφή. Δεν είδε, δεν άκουσε, δεν ξέρει τίποτα. Απλώς αποφάσισε. Και κατά περίεργο (;) τρόπο επιβράβευσε τους καναλάρχες της διαφθοράς και τις πολιτικές ηγεσίες που τους κάλυπταν προς όφελός τους και στο πλαίσιο μιας διεφθαρμένης και αμαρτωλής αλληλεξάρτησης δεκαετιών.
Η αλήθεια είναι ότι η Δικαιοσύνη δεν είναι ούτε τυφλή ούτε κουφή. Η Δικαιοσύνη είναι εξουσία, συνταγματικά κατοχυρωμένη ως ένας από τους τρεις πυλώνες της Δημοκρατίας. Ως εξουσία, σε μια κοινωνία που κυριαρχείται από ανταγωνιστικά συμφέροντα, όφειλε να λειτουργεί ρυθμιστικά και κατευναστικά. Και κυρίως με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.
Τίποτα από αυτά δεν πήρε υπόψη του το ΣτΕ με την απόφασή του. Με αυτές τις προϋποθέσεις η νομοθετική πρωτοβουλία που ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει τη Δευτέρα στη Βουλή η κυβέρνηση, ίσως είναι η μόνη δημοκρατική διέξοδος.
efsyn.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.