Όπως τόνισε, τα άκρα «είναι μακριά από τον ιδεολογικό πυρήνα και την πρακτική της Νέας Δημοκρατίας».
Και σημειώνει ότι με «κάθε ευκαιρία ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτάσσει την ενότητα των Ελλήνων, υπογραμμίζοντας πως “δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στη Δεξιά, το Κέντρο και την Αριστερά”».
Σε ερώτηση εάν η Ν.Δ. κινείται με όρους συναίνεσης, ο Γιώργος Κουμουτσάκος διευκρινίζει ότι δεν πρέπει να μπερδεύουμε την ανάγκη εθνικής ενότητας με τη συναίνεση προς μια κυβέρνηση που την έχει «συνειδητά τορπιλίσει με διχασμό και πόλωση».
«Εκεί δεν υπάρχει κανένα πεδίο σύγκλισης» συμπλήρωσε και παρατήρησε ότι η Ν.Δ. είναι η παράταξη της εθνικής ενότητας, με αναφορές στην κυβέρνηση εθνική ενότητας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη - Χαρίλαου Φλωράκη, στις θέσεις του αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη, στην απόφαση του Μιλτιάδη Έβερτ ως δημάρχου Αθηναίων για το τριπρόσωπο άγαλμα της εθνικής συμφιλίωσης στην πλατεία Κλαυθμώνος, καθώς και στη συμβολική επίσκεψη του Κώστα Καραμανλή το 2005 στον Αη Στράτη.
«Καθεστωτικές αντιλήψεις»
Στην ίδια συνέντευξη, ο Γιώργος Κουμουτσάκος επιτέθηκε στην...συνέχεια
...κυβέρνηση για το θέμα του νόμου Παππά και των τηλεοπτικών αδειών, κατηγορώντας την για αυταρχικές και καθεστωτικές αντιλήψεις και για απόπειρα χειραγώγησης της κυβέρνησης που κατέπεσε με πάταγο.
Σύμφωνα με τον Γ. Κουμουτσάκο, η κυβέρνηση βρίσκεται σε δρόμο συνταγματικής εκτροπής και κινείται με αυταρχικές και καθεστωτικές αντιλήψεις.
«Οφείλουν έστω και τώρα να συνειδητοποιήσουν ότι τίποτα πια δεν είναι το ίδιο για μία ήδη απαξιωμένη κυβέρνηση», σημειώνει.
Ο Γιώργος Κουμουτσάκος θεωρεί ότι σύντομα θα πυκνώσουν οι εξελίξεις και υπάρχει ανάγκη εκλογών στη χώρα.
«Όσο ταχύτερα τόσο καλύτερα για την Ελλάδα και τους Έλληνες», αναφέρει. «Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση εξόδου από την κρίση και είναι έτοιμη για κάθε εξέλιξη», σημειώνει.
Η Ν.Δ. και το χρέος
Όταν ρωτήθηκε η αξιωματική αντιπολίτευση υποβαθμίζει τη συζήτηση για το χρέος και εάν η ρύθμισή του θα συνέβαλε στην εκκίνηση της οικονομίας, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος αναφέρει ότι «η βιωσιμότητα του χρέους είναι απολύτως αναγκαία, αλλά όχι και επαρκής συνθήκη για την επανεκκίνηση της οικονομίας».Όσον αφορά την αξιολόγηση τονίζει ότι πρέπει «να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό», ωστόσο εκφράζει αμφιβολίες σχετικά με όσα λέει επί του θέματος η κυβέρνηση.
Υποστηρίζει ότι «δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε την κυβέρνηση» ούτε και εν όψει του ανασχηματισμού γιατί «εκεί που έφτασαν τα πράγματα, ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να προκαλέσει επανεκκίνηση ούτε στην κυβέρνηση ούτε στην οικονομία, εκτός κι αν η επανεκκίνηση που σκέφτεται, αφορά κάποιο σχέδιο απόδρασης».
Επαγρύπνηση για Ερντογάν
Σε ερώτηση σχετική με τις προκλήσεις Ερντογάν και τα εθνικά θέματα, ο Γιώργος Κουμουτσάκος υποστηρίζει ότι αυτά «απαιτούν γνώση και επαγρύπνηση, σύνεση και τόλμη. Κι αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο τώρα, καθώς ο κ. Ερντογάν βυθίζεται σε μια οξεία εθνικιστική ρητορική και γίνεται απρόβλεπτος».28.10.2016
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.