Νέο ισχυρό μήνυμα, προκειμένου να μπει τέλος στο καθεστώς ιδιότυπης ασυλίας σε φαινόμενα που σχετίζονται με τη διαφάνεια στην πολιτική ζωή του τόπου, στέλνει η κυβέρνηση, φιλοδοξώντας το μήνυμα αυτό λίαν συντόμως να...
γίνει πράξη.
Επιφυλασσόμενος για αποκαλύψεις προσεχώς, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης έστειλε χθες αυστηρό προειδοποιητικό μήνυμα στους «πραξικοπηματίες» που έχει εντοπίσει στον δικαστικό χώρο.
«Επειδή το τελευταίο διάστημα κάτι ακούγεται για δικαστικά πραξικοπήματα, να ξέρετε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να τα ανεχθεί. Αυτή η κυβέρνηση θα βάλει τέλος στην ασυλία που υπάρχει» είπε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στη διάρκεια της διαδικασίας των επίκαιρων ερωτήσεων.
Ο ίδιος μετά τη συνεδρίαση σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους που του ζήτησαν διευκρινίσεις επέμεινε στις δηλώσεις του, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει «διευθύνσεις και ονόματα». Δεσμεύτηκε πάντως ότι θα δημοσιοποιηθούν, και μάλιστα γρήγορα, συγκεκριμένα στοιχεία, λέγοντας χαρακτηριστικά πως την επόμενη φορά που θα βρεθεί στο βήμα της Βουλής θα κατονομάσει δημόσια τους «πραξικοπηματίες».
Νωρίτερα, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου ο κ. Παπαγγελόπουλος προανήγγειλε (απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Χρ. Αυγής) ότι η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης προτίθεται να καταργήσει τη νομοθετική διάταξη της Νέα Δημοκρατίας (είχε εγκριθεί από τη Βουλή με τη μορφή τροπολογίας το 2013) που παρέχει ασυλία σε όσους εγκρίνουν και χορηγούν δάνεια στα πολιτικά κόμματα.
Επειδή όμως, όπως εξήγησε, η κατάργηση του νόμου δεν μπορεί να έχει αναδρομική ισχύ, να διωχθούν δηλαδή αναδρομικά όσοι κριθούν υπαίτιοι, ο αναπληρωτής υπουργός «έτριξε τα δόντια» στις τράπεζες. «Πιστεύω ότι τα πιστωτικά ιδρύματα θα επιδιώξουν την είσπραξη των απαιτήσεων από τα δάνεια» είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση «θα διατρέξουν τον κίνδυνο να διωχθούν για απιστία».
Η «Εφ.Συν.» επικοινώνησε με τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, που έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι ρυθμίσεις που δημιουργούν προνομιακό καθεστώς, εξαιρώντας δράστες άδικων πράξεων από το πεδίο του αξιόποινου, είναι προβληματικές και πρέπει να επανεξεταστούν νομοθετικά».
efsyn.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.