Όμως για την αντιπολίτευση, σε πολιτικό επίπεδο, η συμφωνία για την αξιολόγηση είναι ακόμη πιο οδυνηρή. Η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη όπως και η υπόλοιπη αντιπολίτευση, είχαν επενδύσει στην ιδέα ότι Σόιμπλε και ΔΝΤ θα διατηρούσαν την άκαμπτη στάση τους, πράγμα που με τη σειρά του θα προξενούσε πολιτική κρίση στην Ελλάδα και πρόωρες εκλογές.
Αν η συμφωνία ολοκληρωθεί, γιατί συχνά η ιστορία γράφεται στις λεπτομέρειες, η αντιπολίτευση θα βρεθεί χωρίς πολιτικό αφήγημα. Ήδη τώρα, δεν μπορεί να εξηγήσει πως από τη μία πλευρά ασκούσε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ότι δεν υπογράφει την όποια συμφωνία και από την άλλη σπεύδει να καταγγείλει την κυβέρνηση ότι συμφωνεί σε αντιλαϊκά μέτρα.
Η ψήφιση τους, όταν έρθουν στη Βουλή, επιφυλάσσει ακόμη μεγαλύτερες δοκιμασίες. Τόσο για την ΝΔ που θα αντιταχθεί σε μια συμφωνία υπό την αιγίδα της Μέρκελ, όσο και για το ΠΑΣΟΚ που θα καταψηφίσει έναν συμβιβασμό τον οποίο υποστηρίζουν θερμά οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές.
Με την διαγραφόμενη συμφωνία η κυβέρνηση κερδίζει πολύτιμο χρόνο. Έχει πλέον μια μοναδική ευκαιρία να ασχοληθεί χωρίς αντιπερισπασμούς με τη διακυβέρνηση της χώρας και την εφαρμογή του "παράλληλου προγράμματος", το οποίο είχε υποσχεθεί πριν τις εκλογές. Για την αντιπολίτευση είναι επίσης ευκαιρία ώστε να διαμορφώσει ουσιαστικές προτάσεις διεξόδου για τη χώρα, πέρα από τη στείρα καταστροφολογία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.