Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Απάντηση Στουρνάρα: «Δεν μας χωρίζουν μίλια, μας χωρίζουν μέτρα». ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ

Ξεκάθαρες τοποθετήσεις με ονοματεπώνυμο ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, απαντώντας στις νέες διαρροές από τις Βρυξέλλες σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για το δημοσιονομικό κενό του 2014. «Όποιος έκανε αυτή τη δήλωση, η οποία δεν αντανακλά τις δημιουργικές συζητήσεις με την τρόικα, να έχει το θάρρος να τα πει με το όνομά του. Δεν μας χωρίζουν μίλια, μας χωρίζουν μέτρα», τόνισε χαρακτηριστικά, μετά την απογευματινή συνάντηση με τους δανειστές.Απάντηση Στουρνάρα: «Δεν μας χωρίζουν μίλια, μας χωρίζουν μέτρα»

Ανώτατος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα από τις Βρυξέλλες, ότι υπάρχει «χάσμα χιλιομέτρων και δισεκατομμυρίων» ανάμεσα στην τρόικα και τις ελληνικές αρχές για το δημοσιονομικό κενό και προέβλεπε ότι δεν πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις για την Ελλάδα, ούτε στο συμβούλιο Eurogroup της Πέμπτης, αλλά ούτε και στο επόμενο έκτακτο Eurogroup της 22ας Νοεμβρίου.
Η συνάντηση του κ.Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 8 το βράδυ και σύμφωνα με αξιωματούχους του οικονομικού επιτελείου, σημειώθηκε «αισθητή πρόοδος».
Μάλιστα, για να διασκεδάσει τους φόβους ότι το κλιμάκιο της τρόικας δεν θα επιστρέψει μετά το Eurogroup της Πέμπτης, το υπουργείο Οικονομικών γνωστοποίησε ότι οι επικεφαλής της τρόικας θα επιστρέψουν στην Αθήνα την Παρασκευή.  (EΘΝΟΣ. gr)






           






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.