Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

«Λαβράκια» στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ

ΜΙΖΑΔΟΡΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ, ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΚΑΙ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΙ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
«Λαβράκια» στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ
Υπάλληλους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που πήραν «μίζα» για τα εξοπλιστικά προγράμματα, υποθέσεις τοκογλυφίας αλλά και λαθρεμπόριο καυσίμων με επικίνδυνες επιπτώσεις για τη δημόσια υγεία αποκαλύπτουν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ σε όλη την Ελλάδα.
Στο πλαίσιο της έρευνας για τα εξοπλιστικά, εντοπίστηκε υπάλληλος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με προσαύξηση περιουσίας κατά 250.000 ευρώ. Σύμφωνα με πηγές του ΣΔΟΕ πρόκειται για υπάλληλο που εργάζεται στο τμήμα προμηθειών, ενώ στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας αποκαλύφθηκε και συγγενικό πρόσωπο, εμπλεκόμενου στην υπόθεση των εξοπλιστικών, με προσαύξηση περιουσίας κατά 230.000 ευρώ.
Στη Νέα Καρβάλη Καβάλας, από τυχαίο έλεγχο του ΣΔΟΕ σε φορτηγό, οι ελεγκτές οδηγήθηκαν σε επιχείρηση πετρελαιοειδών, η οποία νόθευε το πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης με καμένα ορυκτέλαια σε ποσοστό 46%. Μέχρι την αποκάλυψη της υπόθεσης από το ΣΔΟΕ Δυτ. Μακεδονίας, είχαν διατεθεί στην αγορά 650.795 λίτρα καμένων ορυκτελαίων ως πετρέλαιο κίνησης, με τεράστιες συνέπειες τόσο στα έσοδα του Δημοσίου όσο και στο περιβάλλον.
Ως ιδιαιτέρως σημαντική αξιολογούν άλλωστε στελέχη του ΣΔΟΕ την περίπτωση «αγρότη» στη Λακωνία, ο οποίος είχε στον τραπεζικό του λογαριασμό 12.558.000 ευρώ, την ώρα που δήλωνε ψίχουλα στην εφορία. Ο έλεγχος αποκάλυψε ότι ο «αγρότης» ήταν στην πραγματικότητα τοκογλύφος. Επίσης οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ αποκαλύπτουν σημαντικές υποθέσεις φοροδιαφυγής και αδήλωτων εισοδημάτων όπως:
  • Κόρη τέως προέδρου ποδοσφαιρικής ομάδας, κατά την έρευνα των παράνομων στοιχημάτων- στημένων αγώνων, προσαύξησε την περιουσία της κατά 1.000.000 ευρώ.
  • Ιατρός πλαστικός χειρουργός στο Κολωνάκι, δεν εξέδωσε αποδείξεις παροχής υπηρεσιών ύψους 1.356.000 ευρώ προς τους ασθενείς του.
  • Ιατρός μαιευτήρας-γυναικολό­γος στο Μαρούσι, δεν εξέδωσε αποδείξεις παροχής υπηρεσιών ύψους 595.000 ευρώ.
  • Επιχείρηση εμπορίας αγροτικών προϊόντων εξέδωσε εικονικά φορολογικά στοιχεία ύψους 3.660.000 ευρώ και επίσης αγροτική επιχείρηση έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία ύψους 830.000 ευρώ, όπως διαπίστωσε το ΣΔΟΕ Π.Δ. Πελοποννήσου σε ελέγχους επιδοτήσεων.   ΗΜΕΡΗΣΙΑ.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.