Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Για την Πόπη Παπανδρέου και την Ελένη Ράικου

Εγκώμια του Der Spiegel στις ελληνίδες εισαγγελείς διαφθοράς 


 Το γνωστό γερμανικό περιοδικό Der Speigel αναφέρεται σε μια νέα γενιά τολμηρών δικαστικών που δίνουν μάχη κατά της διαφθοράς στην Ελλάδα και εκφράζεται με άκρως κολακευτικά λόγια για τις δυο Ελληνίδες εισαγγελείς Διαφθοράς, την Πόπη Παπανδρέου και την Ελένη Ράικου.
eisaggeleisdiafuora
Ο Γερμανός δημοσιογράφος Manfred Ertel αναφέρεται αρχικά στην κα Πόπη Παπανδρέου, την οποία αναφέρει ως «"το αστέρι στον ουρανό της δικαιοσύνης", όπως αποκαλούν σχολιαστές στα ελληνικά ΜΜΕ την 37χρονη εισαγγελέα». Κάνει λόγο επίσης για την εξωτερική της εμφάνιση χαρακτηρίζοντας την «ιδιαίτερα όμορφη  με ψηλά τακούνια».
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα η Πόπη Παπανδρέου είναι το δεξί χέρι της προϊσταμένης της, της 52χρονης επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Ράικου:  «Το θηλυκό δίδυμο είναι από πέρυσι τον Ιούνιο στην κορυφή μιας νεοσύστατης ομάδας που κυνηγά τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή» τονίζει. Και συνεχίζει λέγοντας ότι οι δύο δικαστικές λειτουργοί, δεν δίστασαν να τα βάλουν με πρόσωπα όπως ο Άγγελος Φιλιππίδης, πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου,  ή ο Δημήτρης Κοντομηνάς: «Για πρώτη φορά η ελληνική δικαιοσύνη στοχεύει τόσο ψηλά», δηλώνει στο περιοδικό ο καθηγητής Φιλοσοφίας και Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστείδης Χατζής.
Για την Ελένη Ράικου το περιοδικό σημειώνει ότι «οι σύναδελφοί της την περιγράφουν ως συμπαθή και προσιτή, αλλά σκληρή στη δουλειά και άριστη σε νομικά θέματα», ενώ αναφέρει ότι και οι δυο εισαγγελείς αποφεύγουν συνεντεύξεις και φωτογραφίες και είναι επιφυλακτικές με τα ΜΜΕ. 
Το δημοσίευμα του Speigel αναφέρει ακόμα ότι η Πόπη Παπανδρέου ήταν εκείνη που εξέδωσε το ένταλμα σύλληψης για τον Άκη Τσοχατζόπουλο στον οποίο φέρεται να είπε «πόσο απλά θα πρέπει να σας πω ότι είμαι αποφασισμένη να σας συλλάβω;».
Γίνεται επίσης αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, την πρώτη γυναίκα που έλαβε ποτέ τη συγκεκριμένη θέση, θέλοντας να τονίσει τη δυναμική παρουσία των γυναικών στην ελληνική Δικαιοσύνη. Το ρεπορτάζ καταλήγει λέγοντας ότι η διαφθορά στην Ελλάδα είναι «γένους αρσενικού» -λόγω των πολλών εμπλεκόμενων ανδρών σε σκάνδαλα- και η Δικαιοσύνη γένους θηλυκού.
matrix24.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.