Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Θέμα τεράστιο (επί σειρά ετών) : Η αποκομιδή καί η διαχείρηση τών απορριμάτων...

Από τήν ΚΕΠΟΜ πήραμε καί ευχαρίστως δημοσιεύουμε τά παρακάτω γιά τό "ζέον" -καί όζον από πάσης πλευράς- θέμα τών σκουπιδιών πού ταλανίζει επί σειρά ετών τό νησί μας.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Σε ιδιώτες η αποκομιδή των απορριμμάτων και η διαχείριση του ΧΥΤΑ Μυκόνου

Ολοκληρωμένη αντι-πρόταση της Κ.Ε.ΠΟ.Μ.

Στην συνεδρίαση του ΔΣ του Δήμου στις 9 Μαρτίου 2015 αποφασίστηκε η ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων και η διαχείριση του ΧΥΤΑ σε ιδιώτη.
Αυτό όπως καταγγέλθηκε έγινε αποσπασματικά με μια πρόταση που δεν περιλαμβάνει στον κορμό και στη λογική της την έννοια της Ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή, γι αυτό και ζητήθηκε η αναβολή της συζήτησης ώστε το θέμα να αντιμετωπισθεί συνολικά και ολοκληρωμένα.
Η ΚΕΠΟΜ κατέθεσε δική της ολοκληρωμένη εισήγηση/πρόταση που  
θα μπορούσε μέσα από διάλογο, τεκμηρίωση και επικαιροποίηση των μεγεθών και των δυνατοτήτων, να γίνει η βάση μιας μελέτης του Δήμου, βασισμένη σε μια διαφορετική λογική: την ανάπτυξη ενός συστήματος αποκεντρωμένης κοινωνικής διαχείρισης των απορριμμάτων το οποίο βασίζεται σε πρώτο επίπεδο στην διαλογής την πηγή και στην κομποστοποίηση με απώτερο σκοπό να μειώνεται αισθητά το υπόλειμμα.

Περισσότερα : εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.