Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Στο «κόκκινο» η αντιπαράθεση στη Βουλή... (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο «κόκκινο» η αντιπαράθεση στη Βουλή: Σύγκρουση Τσίπρα – Μητσοτάκη για ασφαλιστικό και μνημόνιο (Βίντεο)

Σε μετωπική σύγκρουση οδηγήθηκε η πρώτη δημόσια αντιπαράθεση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη...
χθεσινή προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για το ασφαλιστικό. Την ίδια στιγμή τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπέλυσαν συντονισμένα πυρά κατά του σχεδίου της κυβέρνησης σε μία συνεδρίαση οπού αρκετές φορές ανέβηκαν οι τόνοι.

Τόσο κατά την πρωτολογία του όσο και κατά τη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ταύτιση με ακραίες θέσεις των δανειστών. «Αυτό μπορεί να είναι καλό για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν είναι καλό για τον τόπο. Γιατί υπάρχει μία ιδιαιτερότητα, καθώς οδεύουμε σε μία διαπραγμάτευση. Δεν έχουμε τη δημοσιονομική μας κυριαρχία, άρα δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε και να ψηφίσουμε αυτό που προτείνουμε. Και έχουμε ένα κουαρτέτο που διαφωνεί μεταξύ του και έχουμε μία αξιωματική αντιπολίτευση που ταυτίζεται με τις πιο ακραίες απόψεις του κουαρτέτου, δηλαδή του ΔΝΤ» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.  

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του κατά του κ. Μητσοτάκη, ο κ. Τσίπρας, τον χαρακτήρισε «γιαλαντζί μεταρρυθμιστή». Είπε ακόμα ότι η οικονομία δεν καταστράφηκε από τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε από τη διαπραγμάτευση με την τρόικα, καθώς η ύφεση είναι μηδενική στο τέλος του 2015 και εφόσον ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση η χώρα θα μπει σε τροχιά ανάπτυξης σε έξι μήνες.

Κατά τα άλλα, ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ αποδίδοντάς τους ευθύνες για την κατάσταση όπου βρίσκεται το ασφαλιστικό. «Παριστάνουν τους εισαγγελείς ενώ έχουν ευθύνες από την δεκαετία του ’70… Αυτή είναι η πραγματικότητα. Χρησιμοποίησαν Ταμεία ως κουμπαρά πολιτικών επιδιώξεων αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Υπονόμευσαν το σύστημα με πελατειακές ρυθμίσεις που το κατέστησαν δαιδαλώδες» σημείωσε.
Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.