Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Τι αξίζει να διαβάσετε σήμερα (Σε τίτλους)

tvxs.gr | 30 Μαρ. 2016

1. Της… εξεταστικής στην πολιτική ζωή του τόπου. Αναταράξεις προκάλεσε η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για εξεταστική επιτροπή για τα θαλασσοδάνεια σε μέσα ενημέρωσης και κόμματα. Ως απάντηση η ΝΔ κατέθεσε πρόταση για εξεταστική επιτροπή για τα capital controls. Το σκληρό ροκ ξεκίνησε χθες από τη Βουλή.
2. Τον «τιμοκατάλογο της ελπίδας» των προσφύγων παρουσιάζει σήμερα η Wall Street Journal. Δεν πρόκειται για τίποτα άλλο από τον πραγματικό τιμοκατάλογο των διακινητών που δρουν στην Ελλάδα - με κέντρα την πλατεία Βικτωρίας και το λιμάνι του Πειραιά.
3. Αδιέξοδο προέκυψε στις συζητήσεις του Σταύρου Κοντονή με εκπροσώπους της FIFA και της UEFA αναφορικά με το Κύπελλο Ελλάδας. Οι δυο διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές επιμένουν στην επανέναρξη και ολοκλήρωση του Κυπέλλου, ωστόσο, ο υφυπουργός Σταύρος Κοντονής δεν υποχωρεί και εμμένει στους όρους που έχει θέσει.
4. Αισιόδοξος ότι μέχρι το τέλος Απριλίου μπορεί να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο κουαρτέτο των θεσμών, Ντέκλαν Κοστέλο, στη συνάντηση μελών του Ευρωπαϊκού και του Ελληνικού Κοινοβουλίου, όπως αποκάλυψε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.
5. Κοντά στους πρόσφυγες αλλά και τους Έλληνες βρέθηκε για μια ακόμη φορά η πολυβραβευμένη - και γνωστή ακτιβίστρια - Βρετανίδα ηθοποιός Βανέσα Ρεντγκρέιβ που επισκέφτηκε για δεύτερη φορά τη χώρα το τελευταίο διάστημα. Εξαπέλυσε δε, ένα δριμύ κατηγορώ προς την Ευρώπη…
6. Ο Πρόεδρος της 24MEDIA (Sport24, contra.gr, HuffingtonPost.gr, News247.gr κ.α.) Δημήτρης Μάρης ανακοίνωσε την πρόθεσή του να συμμετάσχει με μερίδιο στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Θεοχάρη Φιλιππόπουλου για τη σωτηρία του τηλεοπτικού σταθμού.
7. Ο Λεωνίδας Μπόμπολας, πρόεδρος της εταιρείας Helector, μετά το διεθνές ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε εις βάρος του από τις κυπριακές αρχές εμφανίστηκε σήμερα στον αρμόδιο εισαγγελέα εφετών.
8. Το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press είχε επίσημη συνεργασία με το καθεστώς του Χίτλερ τη δεκαετία του 1930, προωθώντας σε αμερικάνικες εφημερίδες υλικό που είχε παραχθεί και επιλεγεί από το υπουργείο προπαγάνδας των ναζί. Αυτό ανακάλυψε ένας Γερμανός ιστορικός, ψάχνοντας σε ένα σπάνιο αρχειακό υλικό.
9. Υπάρχει μία κοινωνία που αγαπάει τις οικογένειες «πάτσγουορκ» αλλά όχι τον γάμο. Είναι η Ισλανδία. Νυν και πρώην σύντροφοι, παιδιά από διαφορετικούς γονείς, συγγενείς... αλλά όλοι ενωμένοι…
10. Το «Ταξίδι» (The Journey) είναι μια ταινία μεγάλου μήκους που εκπονήθηκε από το τμήμα μετανάστευσης της Αυστραλίας. Στόχος της ταινίας, δεν είναι άλλος από την αποτροπή των προσφύγων (κυρίως των Αφγανών). «Διαφημίζει» τις δυσκολίες του ταξιδιού και τη σκληρή πολιτική της Αυστραλίας απέναντι στους πρόσφυγες.

EXTRA
* Σκίτσο του Σατιρικού για το Ποντίκι 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.