Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Τί αξίζει να διαβάσετε σήμερα. Σε τίτλους


tvxs.gr
Τελευταία ανανέωση 21:43 | 30 Ιουν. 2016
1. Nομοτεχνικές βελτιώσεις μετά τις ενστάσεις της Cosco κατέθεσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Θεοδωρής Δρίτσας. Το νομικό τμήμα της κινεζικής εταιρείας ενέκρινε τις αλλαγές κι έτσι προχωρά η κύρωση της συμφωνίας παραχώρησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς. Είχε προηγηθεί θύελλα στη Βουλή.

2. Έντονες διεργασίες είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες, ώστε να εξευρεθεί λύση στην υπόθεση της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος». Πληροφορίες θέλουν να υπάρχει έγγραφη πρόταση εξαγοράς της Μαρινόπουλος από τη Σκλαβενίτης.
3. Με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα, Παναγιώτη Αθανασίου, δεσμεύτηκαν όλοι οι τραπεζικοί προσωπικοί λογαριασμοί και θυρίδες του Σταύρου Ψυχάρη, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργεί για εικαζόμενη φοροδιαφυγή Ελλήνων μεγαλοκαταθετών.
4. Ο Μπόρις Τζόνσον, επικεφαλής της εκστρατείας του Brexit που επικράτησε στο βρετανικό δημοψήφισμα, ανακοίνωσε, σε μια κίνηση έκπληξη, πως δεν πρόκειται να διεκδικήσει την ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος και την πρωθυπουργία της χώρας. Αντίθετα η Τερέζα Μέι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της. Δείτε το προφίλ της γυναίκας που έχει ήδη χαρακτηριστεί ως η «νέα Θάτσερ».
5. Αστυνομικός με πολιτικά πλησιάζει έναν άνδρα με μαύρα και συνομιλεί μαζί του. Δευτερόλεπτα μετά ο άνδρας πυροβολεί τον αστυνομικό, ο οποίος σωριάζεται στο έδαφος. Νέες συγκλονιστικές εικόνες από την επίθεση καμικάζι στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, που άφησε 43 νεκρούς, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
6. «Αυτό το χτύπημα δεν το κάνει όποιος να 'ναι. Το χτύπημα ήταν ανθρώπου εκπαιδευμένου», κατέθεσε στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο Δημήτρης Χατζησταμάτης, εξωτερικός φρουρός των φυλακών Κορυδαλλού για το τραύμα που έφερε ο Παύλος Φύσσας από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά.
7. Το υπουργείο Εργασίας με ανακοίνωσή του σχετικά με τη σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ διευκρινίζει πως οι απώλειες θα αναπληρωθούν από τα υψηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης του αθροίσματος εθνικής και ανταποδοτικής σύνταξης που θα εφαρμοστούν, βάσει του Ν. 4387/2016. Δείτε τα παραδείγματα που έδωσε το υπ. Εργασίας
8. Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του τηλεοπτικού σταθμού Mega (Ανώνυμη Εταιρεία «Τηλέτυπος Τηλεοπτικών Προγραμμάτων») για τη τιμή εκκίνησης των δημοπρατούμενων τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, ύψους 3 εκ. ευρώ η κάθε μία.
9. Ένα παραδοσιακό καφενείο γεμάτο ελληνικά προϊόντα στήθηκε για δυο ημέρες στις Βρυξέλλες δίνοντας τη δυνατότητα σε παραγωγούς και επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και τις παραδοσιακές και καινοτόμες συνταγές τους σε ελληνικό και διεθνές κοινό.
10. Η καινούργια κινηματογραφική εβδομάδα μας υποδέχεται με τέσσερις ταινίες, να πραγματοποιούν την εμφάνισή τους στις Αίθουσες. Πρόκειται για τρεις νέες δημιουργίες και μία σπουδαία επανέκδοση. Πάμε… σινεμά με το Γιώργο Ρούσσο.
* Γελοιογραφία του Σατιρικού για το Ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.