Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Στην Ιταλία διέφυγαν οι στρατιωτικοί ακόλουθοι της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα


tvxs.gr 12:44 | 11 Αυγ. 2016
Τελευταία ανανέωση 13:28 | 11 Αυγ. 2016
Στην Ιταλία βρίσκονται, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, οι δύο στρατιωτικοί ακόλουθοι της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, όταν οι τουρκικές αρχές τους ανακάλεσαν στην Άγκυρα.

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε στο δίκτυο NTV ότι οι τουρκικές αρχές θα επικοινωνήσουν με τις αρμόδιες ιταλικές, προκειμένου οι δύο ακόλουθοι να επιστρέψουν στην Τουρκία.
Η είδηση για την «εξαφάνισή τους» έγινε γνωστή χθες και οι πληροφορίες τους ήθελαν να έχουν φύγει με τις οικογένειές τους από την Ελλάδα, κάτι που τελικά επιβεβαίωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.
Νωρίτερα σήμερα, Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι τρεις Τούρκοι στρατιωτικοί ακόλουθοι, δύο της τουρκικής πρεσβείας στην Ελλάδα και ένας στην πρεσβεία της Τουρκίας στη Βοσνία, αγνοούνται μετά την ανάκλησή τους από την Άγκυρα στο πλαίσιο των ερευνών που ακολούθησαν το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.
«Γνωρίζουμε ότι οι δύο στρατιωτικοί ακόλουθοι στην Ελλάδα προσπάθησαν να φύγουν στο εξωτερικό. Οι πληροφορίες που λάβαμε δείχνουν ότι είναι πιθανόν να πήγαν στην Ιταλία… Εάν αυτό επιβεβαιωθεί, θα ενημερώσουμε σχετικά τις ιταλικές αρχές», δήλωσε ο Τούρκος αξιωματούχος που δεν θέλησε να κατονομασθεί λόγω του ευαίσθητου χαρακτήρα του θέματος.
Ο στρατιωτικός ακόλουθος στη Βοσνία δεν έχει εντοπισθεί. Συνολικά, 160 Τούρκοι στρατιωτικοί που καταζητούνται στο πλαίσιο της έρευνας για την απόπειρα πραξικοπήματος δεν έχουν εντοπισθεί, συμπεριλαμβανομένων εννέα στρατηγών, πρόσθεσε. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
• Τουρκικά ΜΜΕ: Άφαντοι δυο Τούρκοι ακόλουθοι στην Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.