Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Μουδιασμένη η Ευρώπη μετά τη νίκη Τραμπ (VIDEO)

Συγκρατημένη ικανοποίηση στη Ρωσία
Μουδιασμένα υποδέχθηκαν τη νίκη του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ οι ευρωπαϊκές ηγεσίες, οι οποίες τον συνεχάρησαν, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι η συνεργασία με την Ουάσιγκτον πρέπει να βασίζεται στις πάγιες δημοκρατικές αξίες.
Χαρακτηριστική ήταν η έκφραση του πρόέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος εμφανώς δυσαρεστημένος από το αποτέλεσμα συνεχάρη τον κ. Τραμπ με τον πλέον τυπικό και ψυχρό τρόπο, συμπληρώνοντας τα συγχαρητήρια του με τη φράση «ως είθισται μεταξύ ηγετών δύο δημοκρατικών χωρών».
«Δημοκρατία, ελευθερία, κράτος δικαίου»
Σε λιγότερο ψυχρό τόνο, αλλά με εμφανή τον προβληματισμό για τις θέσεις του νέου Αμερικανού προέδρου σε ζητήματα δικαιωμάτων ήταν η δήλωση της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.

EΡΤ 
«Η Γερμανία και η Αμερική συνδέονται με αξίες όπως η δημοκρατία, η ελευθερία, ο σεβασμός του κράτους δικαίου, η αξιοπρέπεια ανεξαρτήτως καταγωγής, χρώματος, θρησκείας, φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού ή πολιτικών απόψεων», είπε, προσθέτοντας ότι «στη βάση αυτών των αξιών» προσφέρεται να συνεργαστεί με τον μέλλοντα πρόεδρο των ΗΠΑ.
Με πρωτοβουλία του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, πάντως, οι ομόλογοί του των 28 κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συνεδριάσουν εκτάκτως την Κυριακή στις Βρυξέλλες, για να εξετάσουν τις εξελίξεις μετά την εκλογή του κ. Τραμπ στο ύπατο αξίωμα των ΗΠΑ.
Στον Λευκό Οίκο την Πέμπτη Ομπάμα - Τραμπ
Μετά την παραδοχή της ήττας της από την υποψήφια των Δημοκρατικών για το προεδρικό αξίωμα Χίλαρι Κλίντον, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, επίσης Δημοκρατικός, τηλεφώνησε στον Ρεπουμπλικανό διάδοχό του, τον συνεχάρη και τον κάλεσε σε συνάντηση, την Πέμπτη, στον Λευκό Οίκο, για να μελετήσουν από κοινού τα ζητήματα της μεταβατικής περιόδου.

 Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2016 16:37


από naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.