Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Γαλλία: Πρώτος με διαφορά ο Φιγιόν, εκτός β' γύρου ο Σαρκοζί

Η μάχη


tvxs.gr | 20 Νοε. 2016
Τελευταία ανανέωση 00:32 | 21 Νοε. 2016
Οι πρώην πρωθυπουργοί Φρανσουά Φιγιόν και Αλέν Ζιπέ προηγούνται, στον πρώτο γύρο των προκριματικών εκλογών για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του 2017, σύμφωνα με τα πρώτα, αποτελέσματα.

Με καταμετρημένες τις ψήφους σχεδόν στο 75% των εκλογικών κέντρων, ο πρώην πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν προηγείται με διαφορά καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 44,1%. 
Ο Φρανσουά Φιγιόν
Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέν Ζιπέ έρχεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό 28,2% και ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί στην τρίτη με 21%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.
Εδώ έπεσαν και πάλι έξω οι δημοσκοπήσεις που έδειχναν τον Σαρκοζί να περνά στο δεύτερο γύρο των προκριμματικών. 
Οι υπόλοιποι τέσσερις...
 συνέχεια
...υποψήφιοι συγκεντρώνουν ποσοστά μικρότερα του 3% ο καθένας.
Ο Αλέν Ζιπέ
Εάν ένας υποψήφιος συγκεντρώσει ποσοστό άνω του 50%, κερδίζει αυτομάτως το χρίσμα. Σε διαφορετική περίπτωση, οι δύο επικρατέστεροι θα αναμετρηθούν μεταξύ τους στον δεύτερο γύρο, στις 27 Νοεμβρίου.
Η συμμετοχή στις προκριματικές εκλογές για το χρίσμα της Κεντροδεξιάς ήταν πολύ υψηλή. Εκτιμάται ότι πήγαν στις κάλπες 3,9-4,3 εκατομμύρια Γάλλοι.
Ο Σαρκοζί στηρίζει Φιγιόν στον δεύτερο γύρο
Εκτός μένει ο Νικολά Σαρκοζί
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί παραδέχτηκε την ήττα του και ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει τον Φρανσουά Φιγιόν στον δεύτερο γύρο.  
Δήλωσε ότι νιώθει πιο κοντά στον Φιγιόν απ’ ότι στον Ζιπέ. Επιπλέον δήλωσε ότι απομακρύνεται από το «πάθος της πολιτικής ζωής για να αφιερώσει το χρόνο του στο πάθος της ιδιωτική του ζωής».  «Καλή τύχη στη Γαλλία», ευχήθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.