Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα. Σε τίτλους


Οι δέκα πιο σμαντικές ειδήσεις της ημέρας με μία ματιά.
1. To blame game πάσης προέλευσης εξαντλεί τα όριά του, οι επιλογές περιορίζονται μαζί με τα χρονικά περιθώρια για - μη εκβιαστικές τουλάχιστον - αποφάσεις, και η ώρα των νέων μεγάλων διλημμάτων φθάνει για τον ΣΥΡΙΖΑ. Να παρθούν πρωτοβουλίες, ώστε να κλείσει η αξιολόγηση εντός Φεβρουαρίου συμφώνησαν, πάντως,  ο Αλέξης Τσίπρας και η Άνγκελα Μέρκελ, στη συνάντηση που είχαν σήμερα, στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου Κορυφής στη Μάλτα.Στο μεταξύ, στο γνωστό μήκος κύματος, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επανήλθε σήμερα με νέες προειδοποιήσεις προς την Ελλάδα.
2. Τις ανησυχίες τους για τις αποφάσεις της αμερικανικής κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασαν οι ηγέτες των χωρών της ΕΕ, στο πλαίσιο της Συνόδου Κουρφής που πραγματοποιήθηκε στη Βαλέτα της Μάλτας, σημειώνοντας ωστόσο πως είναι αναγκαίο οι Βρυξέλλες να συνεργαστούν με την Ουάσινγκτον.
3. Συναγερμός σήμανε στο Λούβρο, στο Παρίσι, όταν ένας άντρας οπλισμένος με δυο μαχαίρια που κουβαλούσε και δυο σάκους επιτέθηκε σε δυο στρατιωτικούς που περιπολούσαν στο σημείο. Δείτε φωτογραφίες από τη στιγμή της σύλληψης του δράστη και διαβάστε ποιος ήταν.
4. Δικαστήριο του Ντιτρόιτ εξέδωσε απόφαση με την οποία απαγορεύει προσωρινά στις αμερικανικές αρχές να εφαρμόσουν τους περιορισμούς στην μετανάστευση, όπως αυτοί ορίζονται από το διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ.
5. Σχεδόν δύο δεκαετίες μετά τη δημιουργία του ευρωπαϊκού κοινού νομίσματος, οι Ιταλοί αποδεικνύονται οι μεγάλοι χαμένοι της ομάδας των 19 χωρών της Ευρωζώνης, με μεγάλους κερδισμένους φυσικά τους Γερμανούς. Χαρακτηριστικό είναι ότι η οικονομική επίδοση της Ιταλίας είναι χειρότερη ακόμη και από αυτή της Ελλάδας, που έχει πληγεί βαθιά από την κρίση του ευρώ, κι έρχεται στη δεύτερη θέση από το τέλος.
6. Συνεχίζει τις προκλήσεις η Άγκυρα. Μετά τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου που χθες δήλωσε ότι ο Πάνος Καμμένος θα πρέπει να σταματήσει να προκαλεί την Τουρκία που - κατά τον ίδιο - τηρεί στάση σωφροσύνης, γιατί μπορεί να υπάρξει ατύχημα, τη σκυτάλη πήρε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ. «Μαθήματα τήρησης της διεθνούς νομιμότητας δεν είναι δυνατόν να μας δίνει ο κατ' εξοχήν και σταθερός παραβάτης του διεθνούς δικαίου», απάντησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Στράτος Ευθυμίου.
7. «Δεν θα ζητήσω συγγνώμη από κανέναν 15χρονο», είπε στο δικαστήριο, ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνσδας Κορκονέας, που τον Δεκέμβρη του 2008 δολοφόνησε εν ψυχρώ τον 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο στα Εξάρχεια.
8. Ποιος ωφελείται αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει; Με την ερώτηση αυτή ξεκινά άρθρο του πρακτορείου Reuters και στη συνέχεια δίνει την απάντηση: «Ούτε οι πιστωτές της, ούτε η κυβέρνησή της».
9. Ο Πάνος Δημητρίου, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς που έφυγε χθες από τη ζωή, σε ηλικία 100 ετών, ήταν ένα από τα σημαντικά πρόσωπα με τα οποία συνομίλησε ο Στέλιος Κούλογλου στην έρευνα του για το έπος, την προδοσία και την τραγωδία της Ελληνικής Αριστεράς και του Εμφυλίου. Διαβάστε τη μαρτυρία του για τη συναντηση του με τον Νίκο Ζαχαριάδη.
10. Το ΝΥΝ του Στάθη Καλυβιώτη και της Κρίστης Στασινοπούλου βρέθηκε στην κορυφή των world charts. Οι δύο μουσικοί μίλησαν στο TVXS για την επιτυχία τους.
* Σκίτσο του Γιώργου Μιτίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.