Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

40 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή για αποπλάνηση ανηλίκων κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση...

Ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση ο πρώην διευθυντής του Παιδικού Σπιτιού Πειραιά 



Στον 86χρονο κατηγορούμενο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Ωστόσο, επιβλήθηκε η ποινή της 40χρονης κάθειρξης χωρίς αναστολή. Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες.
Συγκεκριμένα καταδικάστηκε για τα αδικήματα της αποπλάνησης ανηλίκων κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, όπως και σε βάρος ατόμου του οποίου καταχράστηκε τη διανοητική αναπηρία, καθώς και της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, τελεσθείσα από εργαζόμενο σε φορέα παροχής κοινωνικής μέριμνας.
Η δίκη για το «Παιδικό Κολαστήριο»
Ο Κωνσταντίνος  Λαλαούνης διετέλεσε επί 35ετία Πρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθυντής  του Ιδρύματος «Παιδικό Σπίτι» στον Πειραιά...
 συνέχεια
...Το Ίδρυμα, που είχε μικρό αριθμό παιδιών, ήταν, επί προεδρίας του, πολύ κλειστό, καθώς  οι κοινωνικές επαφές των παιδιών - ακόμη και με τους δικούς τους - ήταν πάντα πολύ περιορισμένες, κάτι αντίθετο προς το Νόμο.
Τα παιδιά βρίσκονταν στο Ίδρυμα λόγω παραμέλησης ή κακοποίησης από τους γονείς ή και αδυναμίας αυτών να τα συντηρήσουν. Άτομα από το οικογενειακό περιβάλλον των παιδιών - εγκεκριμένα από κοινωνικές υπηρεσίες -  που  επιθυμούσαν να σταθούν δίπλα στα ήδη τραυματισμένα αυτά παιδιά,  προσέκρουαν συχνά στην άρνηση του Κ. Λαλαούνη να τους επιτρέψει έστω και έναν περίπατο μαζί τους.
Μετά από  καταγγελίες και μαρτυρίες ανθρώπων που σχετίζονταν με το Ίδρυμα αλλά και κάποιων παιδιών τροφίμων του Ιδρύματος διενεργήθηκαν ανακρίσεις και από την έρευνα δύο κοινωνικών λειτουργών για λογαριασμό του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ) βγήκαν πολλά στην επιφάνεια. Σύμφωνα με τις καταγγελίες το οικοτροφείο υπήρξε τουλάχιστον τα τελευταία δεκαέξι χρόνια ένα κολαστήριο για τα παιδιά που φιλοξενούσε.
Το 2016 ο Κ. Λαλαούνης, κρίθηκε προφυλακιστέος και παραπέμφθηκε σε δίκη με τις σοβαρές κατηγορίες της αποπλάνησης, της ασέλγειας  και της σωματικής κακοποίησης εις βάρος ανηλίκων - τροφίμων του Ιδρύματος -, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. 

  22 Αυγ. 2017
από

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.