Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Ο «άριστος» είναι γυμνός

Ποιοι είναι τελικά αυτοί οι άριστοι;
...Η προσπάθειά τους, ίσως θα είχε κάποιες πιθανότητες να πετύχει αν… δεν ήταν αυτοί που είναι. Υπάρχει στ’ αλήθεια κάποιος -που δεν είναι φανατικός οπαδός της Νέας Δημοκρατίας- ο οποίος ν’ ακούει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τα άλλα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του ΠΑΣΟΚ ή του Ποταμιού να μιλάνε για αριστεία και αξιοκρατία και να μη γελά ή να μην εξοργίζεται; Μιλάμε για ένα άτομο – τον Μητσοτάκη – του οποίου η φωτογραφία θα μπορούσε κάλλιστα να μπει στα λεξικά δίπλα στο λήμμα «οικογενειοκρατία» για να αποτυπώσει τέλεια το νόημα της λέξης. Και μιλάμε για κόμματα και πρόσωπα που κυβερνούσαν επί τέσσερις δεκαετίες και ταυτίστηκαν πλήρως με τις χειρότερες πρακτικές αναξιοκρατίας, διαφθοράς και φαυλότητας. 
Αντί να τους αποφέρουν πολιτικά και ιδεολογικά κέρδη, οι κραυγές των δεξιών και των ακροκεντρώων περί «αριστείας», περισσότερο ζημιά τους κάνουν.  
Προκαλούν τον κόσμο με την υποκρισία τους, τον περιγελούν ξεδιάντροπα υπερασπιζόμενοι στα λόγια αξίες που τις καταπατούν προκλητικά στην πράξη.
Γιατί όμως επιμένουν τόσο εμμονικά σε μία τακτική που έχει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκουν;
Δύο είναι οι λόγοι.... 

Ολόκληρο τό άρθρο τού Μανώλη Τασάκου: ΕΔΩ           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.