Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Offshore-χρηματοδότης : ...φτού Κούλη, κακά!...(...!!!)

Κρυφός κοινός χρηματοδότης για Μαρέβα και «Πρώτο Θέμα»
Σε έναν «σκοτεινό, κρυφό και κοινό χρηματοδότη», ιδιοκτήτη οffshore που φέρεται πως χρηματοδοτεί τόσο τις εταιρείες της Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, συζύγου του προέδρου της Ν.Δ., όσο και την εφημερίδα του Θέμου Αναστασιάδη «Πρώτο Θέμα», αναφέρεται η κυριακάτικη εφημερίδα Documento. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται για την εξωχώρια εταιρεία Velvet Success SA, η οποία εμφανίζεται να χρηματοδοτεί τους προαναφερόμενους στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες «σε περιόδους μάλιστα που βρισκόταν σε άσχημη οικονομική κατάσταση»...
συνέχεια
Ο Κ. Βαξεβάνης στο ρεπορτάζ του αναφέρει πως «τα δάνεια του ‘‘Πρώτου Θέματος’’ ανέρχονται σε 42 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία μάλιστα δόθηκαν με πρωτοφανή τρόπο και προβληματίζουν σήμερα τις τράπεζες αν και κατά πόσο ο μιντιακός όμιλος είναι σε θέση να τα καλύψει».
Ηδη ο όμιλος Αναστασιάδη έχει 33 εκατομμύρια δάνειο από την Τράπεζα Πειραιώς και «ενημέρωσε πως πρόκειται να κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου... Ανάμεσα στους χρηματοδότες που συμμετέχουν σε αυτή την αύξηση είναι και ο Διονύσης Παναγιωτάκης, σύζυγος της πρ. βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ελένης Κούρκουλα, προσωπικός φίλος του Ευάγγ. Βενιζέλου και από τους ιδιοκτήτες του καναλιού Action24», αναφέρει συγκεκριμένα. «Τροφοδότης λογαριασμός, ωστόσο, είναι λογαριασμός της άνωθι offshore, που συμμετείχε πριν από λίγους μήνες στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και της εταιρείας Zeus+Dion της κ. Μητσοτάκη».
«Οικονομική διαπλοκή»
Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν άμεση: «Το σημερινό (σ.σ.: χθεσινό) δημοσίευμα της εφημερίδας Documento προκαλεί αμείλικτα ερωτήματα. Τα παραπάνω στοιχεία φωτίζουν τους λόγους για τους οποίους η ταύτιση της εφημερίδας του Θέμου Αναστασιάδη, γνωστού και ως ‘‘κομιστή’’, με την ατζέντα του κόμματος του Κυρ. Μητσοτάκη είναι τόσο πολύ ισχυρή. Θυμίζουμε ότι ο άλλος συνεταίρος της κ. Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη ελέγχεται από την ελληνική Δικαιοσύνη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Ούτε τότε έδωσε κάποια εξήγηση ο κύριος Μητσοτάκης. Οφείλει όμως να απαντήσει σήμερα: Ποιος είναι ο κρυφός χρηματοδότης της συζύγου του και του ‘‘Πρώτου Θέματος’’, και γιατί κρύβεται;». «Και, επιτέλους, πόσες πια σκοτεινές υποθέσεις οικονομικής διαπλοκής που εμπλέκεται ο κ. Μητσοτάκης θα δουν το φως της δημοσιότητας; Εχουμε χάσει το μέτρημα», καταλήγει.
Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία απάντηση από τη Ν.Δ. ούτε από τον κ. Μητσοτάκη και φυσικά ούτε από τους υπόλοιπους εμπλεκομένους που αναφέρονται στο ρεπορτάζ. Μάλιστα, πηγές του Μαξίμου, σχολιάζουν: «Περιμένουμε από τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη πειστικές απαντήσεις και όχι υπεκφυγές περί χυδαιοτήτων και προσωπικών επιθέσεων. Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης της offshore που φέρεται να χρηματοδοτεί τόσο την εταιρία της συζύγου του όσο και την εφημερίδα Πρώτο Θέμα;»
23.04.2018
Νόρα Ράλλη 
Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.