Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Αγώνα γιά νά κοπούν τά δεσμά μέ τό νεοφιλελευθερισμό άρχισε η Φώφη...

Ξεκίνησαν οι διεργασίες στο πολιτικό σύστημα για την «μετα-κορονοϊό» εποχή!...
Η Φώφη κόβει τα δεσμά του ΚΙΝΑΛ με τη ΝΔ...
Καθαρή πολιτική στάση από την επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη: «Επιστρέφει μια νέα σοσιαλδημοκρατία, έξυπνη, ευέλικτη, ανθρώπινη και αποφασισμένη να κόψει τα δεσμά με τον νεοφιλελευθερισμό», διαμηνύει η επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη.
Η ομιλία της Φώφης Γεννηματά στη Βουλή το μεσημέρι της Πέμπτης έβγαλε την πιο σοβαρή πολιτική είδηση: Το ΚΙΝΑΛ κόβει πλέον κάθε σχέση με τη Νέα Δημοκρατία και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και περνάει καθαρά στην αντιπολίτευση.

«Επιστρέφει μια νέα σοσιαλδημοκρατία, έξυπνη, ευέλικτη, ανθρώπινη και αποφασισμένη να κόψει τα δεσμά με τον νεοφιλελευθερισμό και να επικεντρωθεί επιτέλους στα μεγάλα “θέλω” της ζωής των πολιτών: υγεία, παιδεία, εργασία, περιβάλλον. Με ισχυρή σφραγίδα δημοκρατίας, δικαιοσύνης και αλληλεγγύης», είπε χαρακτηριστικά η Φώφη Γεννηματά, επιδιώκοντας να θέσει ένα οριστικό τέλος στην πολιτική και ιδεολογική μετατόπιση της Χαριλάου Τρικούπη.
Μετατόπιση, που προετοιμάστηκε ιδεολογικά με τον «εκσυγχρονισμό» την περίοδο 1996-2004, είχε ως «τομή» το Μνημόνιο το 2010, έλαβε σάρκα και οστά με την διαγραφή ολόκληρης της «αριστερής πτέρυγας» επί Γ. Παπανδρέου, έλαβε «σάρκα και οστά» με τη συμμετοχή στην κυβέρνηση Παπαδήμου μαζί με ΝΔ και ΛΑΟΣ και «σφραγίστηκε» από τη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, αλλά και συνεχίστηκε με το «αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη επί πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα. Μια περίοδο που υπήρξε κυριολεκτικά καταστροφική για τη Χαριλάου Τρικούπη, με το κραταιό ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που έβαλε τη σφραγίδα του στην περίοδο της μεταπολίτευσης, με τα περισσότερα χρόνια στη διακυβέρνηση της χώρας, να καταρρέει, να αγωνίζεται για την τρίτη θέση και την επιβίωσή του, να γίνεται «Ελιά» επί Ευάγγελου Βενιζέλου και να έρχεται το πολιτικό του τέλος επί Φώφης Γεννηματά, με τη δημιουργία του ΚΙΝΑΛ. Ενός ΚΙΝΑΛ, που κινδυνεύοντας με απόλυτο διεμβολισμό από τον ΣΥΡΙΖΑ, επέλεξε τη συγκρότηση «αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, από το οποίο ο μοναδικός κερδισμένος εκ των αποτελεσμάτων υπήρξε η Νέα Δημοκρατία.
Η Φώφη Γεννηματά, ευρισκόμενη πλέον αντιμέτωπη και με την «επιχείρηση διεμβολισμού» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση, κάνει το αυτονόητο, αλά και τόσο δύσκολο -δεδομένο ότι η εναπομείνασα βάση στη Χαριλάου Τρικούπη είναι όσο και αν φαίνεται παράδοξο για σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, φιλοδεξιά (αρχικά φιλο-σαμαρική, τώρα φιλο-μητσοτακική, λόγω αντι-ΣΥΡΙΖΑ συνδρόμων που επί χρόνια είχαν καλλιεργηθεί, με ευθύνη και της Κουμουνδούρου)- να περάσει καθαρά στην αντιπολίτευση.

Η δήλωσή της ότι κόβει τα δεσμά με το νεοφιλελευθερισμό, δεν άρεσε στους κυβερνητικούς κύκλους, που άρχισαν τις προβοκάτσιες, όπως πχ ότι ετοιμάζεται στις εκλογές κοινή κάθοδο με τον ΣΥΡΙΖΑ(!!!), ότι η Φώφη Γεννηματά «τα έχει βρει με τον Αλέξη Τσίπρα» κοκ. Στόχος η δημιουργία εσωκομματικών αντιδράσεων στο εσωτερικό της Χαριλάου Τρικούπη, αλλά και προσωπικής απαξίωσης της Φώφης Γεννηματά, η οποία με τη δευτερολογία της στη Βουλή διεμήνυσε πως το ΚΙΝΑΛ ακολουθεί απαρέγκλιτα την αυτόνομη πορεία του.

Το σίγουρο είναι πως με τη δήλωση της Φώφης Γεννηματά στη Βουλή, ξεκίνησαν οι διεργασίες στο πολιτικό σύστημα για την «μετα-κορονοϊό» εποχή!

Βασίλης Σκουρής 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.