Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Πανούσης: «Τα χημικά δεν είναι για να κυνηγάς...

...συνταξιούχους και εκπαιδευτικούς» 

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης μίλησε και για τον ρόλο του αστυνομικού της γειτονιάς  

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΠανούσης: «Τα χημικά δεν είναι για να κυνηγάς συνταξιούχους και εκπαιδευτικούς»

Για τον νέο «δόγμα» δράσης των δυνάμεων καταστολής - μετά και τις διαδηλώσεις του περασμένου Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας όπου η ΕΛ.ΑΣ. αρκέστηκε σε ρόλο παρατηρητή και δεν σημειώθηκε το παραμικρό - μίλησε το πρωί της Δευτέρας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 o αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης.

Σε συνέντευξή του στους δημοσιογράφους του ΒΗΜΑ FM 99,5 Βασίλη Αδαμόπουλο και Σωτήρη Ξενάκη, ο Γ. Πανούσης είπε ότι η παρουσία και ο ρόλος των αστυνομικών στις διαδηλώσεις πρέπει να αλλάξει.

«Νομίζω ότι αυτά πρέπει να τελειώσουν» είπε και συνέχισε: «Για να ρίξεις χημικά, σημαίνει ότι τα πράγματα έχουν φτάσει σε μια ακραία μορφή, όπου και οι άλλοι χρησιμοποιούν διάφορων ειδών όπλα, από μάρμαρα μέχρι οτιδήποτε άλλο. Τότε, να το εξετάσει κάποιος. Αλλά τα χημικά δεν είναι για να κυνηγάς συνταξιούχους ή εκπαιδευτικούς» προσέθεσε χαρακτηριστικά.

«Εάν έχεις μια πληροφορία ή το απρόβλεπτο, προφανώς η Αστυνομία θα είναι πέριξ του γηπέδου, αλλά όχι με όπλα. Μόνο αν γίνει κάτι ή αν υπάρχει μια πληροφορία ότι ετοιμάζονται να κάνουν κάτι» συμπλήρωσε και κατέληξε: «Αλλά αν είναι να έχουμε Αστυνομία επειδή μαζεύεται 10.000-15.000 κόσμος, τότε πρέπει να έχουμε Αστυνομία στην πλατεία, στη γωνία, στο γραφείο. Παντού!»

Αναφορικά με τις περιπολίες της Αστυνομίας και τον αστυνομικό της γειτονιάς ο Γ. Πανούσης είπε:

«Ο αστυνομικός της γειτονιάς και πεζές περιπολίες προφανώς θα υπάρχουν και η Αμεση Δράση που θα περιπολεί. Ο πρωθυπουργός έχει πει ότι θα υπάρξει μια ελάφρυνση της φρούρησης προσώπων. Από εκεί και πέρα, 1.500-2.000 άτομα εύκολα μπορούν να αποδεσμευτούν».
από tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.