Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Αναμένεται τετραμερές τελεσίγραφο προς Αθήνα

ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ

  
ΡΙΓΑ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ.  
 Δύο μήνες μετά τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου, αυτό που φάνηκε ξεκάθαρα στο Eurogroup της Παρασκευής είναι ότι η ελληνική πλευρά δεν έχει καν συμφωνήσει ως προς τη διαδικασία που πρέπει να τηρηθεί στις διαπραγματεύσεις, τη στιγμή που το κλίμα στο τραπέζι του Eurogroup δεν θα μπορούσε να είναι πιο αρνητικό.
«Δεν έχω ξαναδεί τόσο άσχημο κλίμα τα τελευταία επτά χρόνια σε Eurogroup», μας λέει Ευρωπαίος αξιωματούχος που έχει γνώση των συζητήσεων πίσω από κλειστές πόρτες. Και όντως, από περιγραφές μιας σειράς Ευρωπαίων αξιωματούχων στην «Κ», αυτό που προκύπτει είναι μια «ασυνήθιστη πολιτική απομόνωση του Ελληνα υπουργού Οικονομικών για τα ευρωπαϊκά δεδομένα».
Αυτό που έγινε ξεκάθαρο από τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μετά οι επικεφαλής των θεσμών ήταν τρία πολύ σημαντικά σημεία. 
Πρώτον, ότι η διαδικασία που έχει ακολουθηθεί μέχρι τώρα με τις ταυτόχρονες συναντήσεις σε Αθήνα και Βρυξέλλες δεν έχει φέρει αποτελέσματα. Χωρίς να είναι ξεκάθαροι, οι υπουργοί Οικονομικών υπονόησαν στον Ελληνα υπουργό να επιτρέψει στους επικεφαλής της τρόικας να έρθουν στην Αθήνα για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. 
Δεύτερον, πολύ σημαντικό σημείο είναι ότι ξεκαθαρίστηκε πως δεν θα υπάρξει τρίτο πακέτο διάσωσης, αν δεν ολοκληρωθεί η τρέχουσα αξιολόγηση, ενώ 
Τρίτο σημείο ήταν αυτό που ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του Εurogroup ύστερα από ερώτηση της «Κ». Οι εταίροι δεν θα συμφωνούσαν σε μερική συμφωνία, ώστε να προχωρήσουν και σε μερική εκταμίευση (ίσως των κερδών των κεντρικών τραπεζών SMP’S). Η συμφωνία πρέπει να είναι σε όλο το πρόγραμμα.
από kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.