Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Βρετανία: Νίκη Κάμερον, παραιτούνται Μίλιμπαντ, Φάρατζ, Κλέγκ


Ο Ντεϊβιντ Κάμερον επιστρέφει στην Ντάουνινγκ Στριτ, μετά τη νίκη των Συντηρητικών στις εκλογές της Πέμπτης, παρά τις αντίθετες προβλέψεις των δημοσκοπήσεων και του exit poll. Οι Συντηρητικοί αύξησαν την δύναμή τους στην Αγγλία και την Ουαλία και φαίνεται ότι εξασφαλίζουν 331 έδρες στην Βουλή - 326 είναι απαραίτητες για την πλειοψηφια. Οι Εργατικοί, αντιθέτως, σαρώθηκαν απο το Σκωτσέζικο Εθνικό Κόμμα στη Σκωτία, το οποίο κέρδισε 56 έδρες - το 2010 είχε κερδίσει μόλις 6 - και ο Εντ Μίλιμπαντ ανακοίνωσε την παραίτησή του απο την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος.

Την παραίτησή του ανακοίνωσε και ο ηγέτης του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) Νάιτζελ Φάρατζ, ο οποίος δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε την έδρα του στο Κεντ, προσθέτοντας ότι μπορεί να μην ξαναθέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος τον Σεπτέμβριο.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του BBC,  οι Συντηρητικοί κερδίζουν 331 έδρες, οι Εργατικοί 232, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, βασικοί σύμμαχοι του κ. Κάμερον, οκτώ έδρες, το Σκωτσέζικο Εθνικό Κόμμα 56 έδρες και το UKIP δύο.
από kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.