Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

«...η νόσος που έχει μπερδέψει τον εαυτό της με τη θεραπεία...» (BINTEO απ' τη Βουλή)...

Τσακαλώτος σε ΝΔ: Είστε η νόσος
που έχει μπερδέψει τον εαυτό της με τη θεραπεία.
Mητσοτάκης: Βατερλό της κυβέρνησης η δεύτερη αξιολόγηση.
Αποτέλεσμα εικόνας για Μητσοτάκης Κυριάκος Τσακαλώτος
BINTEO...
«Λέτε σοβαρές ανακρίβειες όταν λέτε ότι τα θετικά μέτρα θα υπάρξουν μόνο αν υπάρξει υπέρβαση στόχων», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή, όπου...
τίθενται προς συζήτηση-ψήφιση οι δύο προτάσεις που έχουν κατατεθεί από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΝΔ για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία..

«Οι ακραίες δεξιές δυνάμεις στην Ευρώπη είναι αποτέλεσμα των πολιτικών του ΕΛΚ και των δικών σας», τόνισε ο κ. Τσακαλώτος.

Μάλιστα υπογράμμισε: «Είστε η νόσος που έχει μπερδέψει τον εαυτό της με τη θεραπεία».

«Μόνο στο μυαλό σας δεν είστε λαϊκιστές», ανέφερε ακόμη ο υπουργός Οικονομικών. «Βλέπω συνεχώς έναν τρόπο που πολιτεύεστε, που θυμίζει τις χειρότερες εποχές της παράταξής σας», συμπλήρωσε και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι το μόνο που έκανε ήταν να βοηθήσει να πάει χειρότερα η οικονομία με το να κατηγορεί την κυβέρνηση για την καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση, όταν όλοι στην Ευρώπη παραδέχονταν ότι η καθυστέρηση οφειλόταν στον τσακωμό Γερμανίας – ΔΝΤ.

Μητσοτάκης: Βατερλό της κυβέρνησης η δεύτερη αξιολόγηση
«Η αξιολόγηση όπως εξελίσσεται αποτελεί το βατερλό μιας θλιβερής διακυβέρνησης» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας νωρίτερα στην ολομέλεια της Βουλής....

 συνέχεια
«Τα μέτρα είναι οδυνηρά για όλους τους πολίτες. Οι συνταξιούχοι θα χάσουν τη 12η σύνταξη. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια» επεσήμανε.

Όπως είπε:

Η καθυστέρηση έχει τεράστιο κόστος
Η κυβέρνηση δεσμεύει τη χώρα για τα χρόνια μετά τη λήξη της θητείας της χωρίς να κερδίσει τίποτα
Πίσω από το προπέτασμα του λευκού καπνού που βγήκε στη Μάλτα, υπάρχει πολύ γκρίζο
«Υποθηκεύετε το μέλλον της χώρας από τους δανειστές ως αντίμετρο στην αναξιοπιστία», ανέφερε.

Τόνισε ότι τα αντίμετρα θα ισχύσουν μόνο αν ξεπεραστούν οι στόχοι του πλεονάσματος.



Οι τοποθετήσεις των κομμάτων για την Εξεταστική ξεκίνησαν με τον γενικός εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνη Μπαλωμενάκη, ο οποίος τόνισε ότι η πρόταση για εξεταστική είναι βασικό πολιτικό πρόταγμα του ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαφή εντολή από τον λαό να πατάξει τη διαφθορά σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής φέρνοντας στο φως όλες τις περιπτώσεις παρανομιών ευθύς μόλις συγκεντρωθούν γι' αυτό ικανές ενδείξεις».

Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος υποστήριξε ότι όποιος έχει τεκμηριωμένα στοιχεία για διαφθορά, και πριν από το 1997 και μετά το 2015, δεν θα εμποδιστεί να τα καταθέσει, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ρεβανσισμού.

Ακολούθως η εισηγήτρια της Ν.Δ., Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, έκανε λόγο για παιχνίδια εντυπώσεων από την κυβέρνηση και ζήτησε να διευρυνθεί το πεδίο της εξεταστικής και θεματικά και χρονικά.

Με την τοποθέτηση «εμείς θα ψηφίσουμε την Εξεταστική αν συμφωνήσετε να την πάτε μέχρι σήμερα» η ειδική αγορήτρια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, υπεραμύνθηκε της πρότασης του κόμματός της να επεκταθεί η χρονική περίοδος της έρευνας στην Υγεία έως και το τέλος του 2016.

«Τα προβλήματα και στον χώρο της υγείας δεν πρόκειται να λυθούν με εξεταστικές επιτροπές» τόνισε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης και σημείωσε ότι το κόμμα του θα ψηφίσει «την πρόταση της εξεταστικής επιτροπής της κυβέρνησης και εφόσον συμφωνηθεί και τεθεί σε ψηφοφορία θα ψηφίσει και την πρόταση της Ν.Δ».

«Θα ψηφίσουμε υπέρ τής σύστασης εξεταστικής με το βλέμμα όμως όχι μόνο στο παρελθόν, αλλά και στο μέλλον» δήλωσε ο ειδικός αγορητής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, παρότι -όπως εκτίμησε- «η Εξεταστική Επιτροπή θα καταλήξει σε σόου».

Να διερευνηθούν τα σκάνδαλα στον χώρο της υγείας από τη Μεταπολίτευση και μετά,ζήτησε εκ μέρους της Ένωσης Κεντρώων η ειδική αγορήτρια Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, ώστε να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός, ανεξαρτήτως παραγραφής τυχόν ποινικών ευθυνών των εμπλεκομένων προσώπων.

Η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛΛ.

ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες προτείνουν συγκεκριμένα:

♦ Για το ΚΕΕΛΠΝΟ, να διερευνηθεί ο δανεισμός του με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου από την Εθνική Τράπεζα και την Τράπεζα Αττικής και όλες οι δανειακές συμβάσεις που έχει συνάψει, με τις τροποποιήσεις τους, τα υπέρογκα ποσά που καταβλήθηκαν για διαφημιστική δαπάνη άνευ ουσίας και ανάγκης, οι συμβάσεις αγοράς, μίσθωσης ή χρήσης ακινήτων, τα εικονικά τιμολόγια, οι «διορισμοί» και η μισθοδοσία προσωπικού χωρίς συμβάσεις, ακόμα και απευθείας από υπουργούς, οι μετατροπές συμβάσεων εργασίας, οι συμβάσεις παροχής υπηρεσιών ή/και έργου ή/και προμηθειών υλικών και αντιδραστηρίων, η διαχείριση ευρωπαϊκών πόρων και οι συνέπειες της εν γένει οικονομικής διαχείρισής του.

♦  Για την τιμολόγηση στην καταβολή φαρμακευτικής δαπάνης και στις λοιπές προμήθειες, να ερευνηθεί το περιεχόμενο των υπουργικών αποφάσεων καθορισμού τιμών και ύψους αποζημίωσης φαρμάκων, νοσοκομειακών και λοιπών υλικών, αλλά και το σύννομο ή μη των υπουργικών αποφάσεων, των συμβάσεων, των διοικητικών ενεργειών και των κανονιστικών πράξεων τόσο των αρμόδιων υπουργών όσο και των εμπλεκόμενων φορέων εποπτείας τους.

♦ Για το «Ερρίκος Ντυνάν», να ερευνηθούν η διοίκηση, η διαχείριση και οι συμφωνίες που οδήγησαν στην υπερχρέωση και στη μη εξυπηρέτηση των οφειλών του, τα πάσης φύσεως δάνειά του, οι διαδικασίες και συμφωνίες που οδήγησαν στην με πλειστηριασμό εκποίηση του νοσηλευτικού ιδρύματος και όλης της περιουσίας του, ο προσδιορισμός της αξίας των πλειστηριασθέντων πραγμάτων και δικαιωμάτων, οι σχετικές συμβάσεις και τα σύμφωνα εμπιστευτικότητας, το σύννομο ή μη του περιεχομένου τους, το εάν εκπλειστηριάστηκαν και πράγματα κυριότητας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που είχαν παραχωρηθεί σ’ αυτό λόγω του ιδρυματικού του χαρακτήρα, το εάν από όλες τις παραπάνω ενέργειες εξυπηρετήθηκε ή αντίθετα ζημιώθηκε το Ελληνικό Δημόσιο, το εάν ωφελήθηκαν παρανόμως τρίτα πρόσωπα –φυσικά ή/και νομικά- καθώς και το ύψος του οφέλους τους. Επιπροσθέτως, να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες του Υπουργού Υγείας και του τότε Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και τυχόν ευθύνες -για συγκάλυψη- από τους αρμόδιους και μετά τον πλειστηριασμό του υπουργούς.

Η πρόταση της Ν.Δ.

Με τη δική της πρόταση η αξιωματική αντιπολίτευση ζητεί από την κυβέρνηση να δεχτεί να διευρυνθεί η χρονική περίοδος έρευνας της εξεταστικής.

«Ιδιαιτέρως η περίοδος των δύο τελευταίων ετών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ. θα πρέπει οπωσδήποτε να τεθεί υπό τον έλεγχο μίας εξεταστικής επιτροπής δεδομένου ότι, πέραν των άλλων, έχουν ήδη αποσταλεί από τη Δικαιοσύνη προς τη Βουλή φάκελοι δικογραφίας που αφορούν στη συγκεκριμένη περίοδο και τυχόν αδικήματα υπουργών που δεν έχουν καταληφθεί από την αποσβεστική προθεσμία του αρ. 86 του Συντάγματος», υπογραμμίζει η Ν.Δ.

Και σημειώνει ότι «όσοι βουλευτές αρνηθούν να εξετασθεί η συγκεκριμένη περίοδος, στην πραγματικότητα θα έχουν αποδεχθεί και προκαλέσει την παραγραφή τυχόν αδικημάτων που ζητά η Δικαιοσύνη να ελεγχθούν».

Οι πτυχές που επιβάλλεται να ερευνηθούν -σύμφωνα με τη Ν.Δ.- είναι τα θέματα που σχετίζονται με τη φαρμακευτική δαπάνη, τα υλικά ιατροτεχνολογικού ενδιαφέροντος, το ΚΕΕΛΠΝΟ, τα δημόσια νοσοκομεία, το «Ερρίκος Ντυνάν», τους ιδιώτες παρόχους, την Επιτροπή Προμηθειών Υγείας. 

από

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.