Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Μπλανσάρ: Απαραίτητη μία νέα διαγραφή του ελληνικού χρέους...

Μπλανσάρ: Απαραίτητη μία νέα διαγραφή του ελληνικού χρέους
«Γενικότερα, η Ευρώπη πρέπει να λάβει υπόψη το γεγονός ότι ο κύριος Τσίπρας δεν θα μπορέσει να κάνει τις προσδοκώμενες και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις αν δεν υπάρχει ανάπτυξη» σημειώνει ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ. 

«Μία νέα διαγραφή χρέους είναι απαραίτητη» δήλωσε ο Ολιβιέ Μπλανσάρ, επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ ως το 2015 σε συνέντευξή του στη γαλλική Les Echos.

«Γενικότερα, η Ευρώπη πρέπει να λάβει υπόψη το γεγονός ότι ο κύριος Τσίπρας δεν θα μπορέσει να κάνει τις προσδοκώμενες και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις αν δεν υπάρχει ανάπτυξη», πρόσθεσε. 

«Είναι άνευ ουσίας να τον αναγκάσει να τις εφαρμόσει υπό τις παρούσες συνθήκες, και άνευ χρησιμότητας να τον πιέσει να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% πάση θυσία, ακόμη κι αν ζημιώνει τη βραχυπρόθεσμη ανάπτυξη. Πρέπει να είναι υπομονετικοί». 

Έφερε δε ως παράδειγμα την Ισπανία, λέγοντας πως  «τη μέρα που "γύρισε" σε ανάπτυξη, όλοι μιλούσαν για το ισπανικό θαύμα. Η οικονομική δραστηριότητα αρχικά ήταν ασθενική, και αντίστοιχα και η απασχόληση που παρέμενε στο 25%»...
από ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.