Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

"Ηταν θέμα χρόνου..."

31.7.13


Tην οριστική διαγραφή του Σίμου Κεδίκογλου ανακοίνωσε η ΕΣΗΕΑ...


Την οριστική διαγραφή του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου για «αντισυναδελφική συμπεριφορά» ανακοίνωσε την Τετάρτη η ΕΣΗΕΑ, ύστερα από σχετική καταγγελία που είχε κάνει εναντίον του το διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης ήδη από τις 11 Ιουνίου. (από nonews)

Έχει κι αλλού αλλά είναι..."Ψιλικατζήδες"...(όπου φτωχός κι η μοίρα του)

31.7.13

Στο «σκαμνί» πρώην ταμίας του Δήμου Βόλου...


magnesianews.gr
Στο εδώλιο του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας παραπέμπεται ο πρώην ταμίας του Δήμου Βόλου, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας, για οικονομική ζημία του Δήμου Βόλου, ύψους ...
60.000 €, την περίοδο 2007 ως 2010.

Η υπόθεση αφορά την πληρωμή λογαριασμών σε εργολάβο, χωρίς να προσκομίζονται οι ασφαλιστικές ενημερότητες και μετά από μήνυση που κατέθεσε το ΙΚΑ με την οποία ισχυριζόταν ότι ζημιώθηκε για την ίδιο περίοδο με το ποσό των 59.964 € η υπόθεση παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη.

Την προκαταρκτική έρευνα είχε κάνει ο ανακριτής Βόλου και είχαν κληθεί να απολογηθούν, ο πρώην δήμαρχος Βόλου Αλ. Βούλγαρης η πρώην προϊσταμένη των Οικονομικών, η πρώην προϊσταμένη του Λογιστηρίου και ο πρώην διευθυντής του Δήμου Βόλου, που είχαν κατηγορηθεί για απιστία. Ωστόσο οι τέσσερις παραπάνω απαλλάχθηκαν με βούλευμα που εκδόθηκε από το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας μετά την ολοκλήρωση της ειδικής ανάκρισης. Το σκεπτικό του αθωωτικού βουλεύματος ήταν ότι οι παραπάνω τέσσερις δεν είχαν δόλο και σκοπό να ζημιώσουν το ΙΚΑ.

Αντίθετα σε δίκη στο τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας παραπέμπεται ο πρώην ταμίας του Δήμου Βόλου...

...Σουμάρουνε αντιδημάρχοι...μιά γραμμή...!


31.7.13

Στη φυλακή οδηγήθηκε ο αντιδήμαρχος Χαϊδαρίου...

Προφυλακιστέος κρίθηκε με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα ο αντιδήμαρχος Χαϊδαρίου που συνελήφθη επ΄αυτοφώρω για παθητική δωροδοκία και απόπειρα εκβίασης.

Ο αντιδήμαρχος, που αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται, συνελήφθη μετά από...

καταγγελία 52χρονου ιδιοκτήτη καντίνας για ποσό 1.000 ευρώ που απαίτησε εκβιαστικά από τον ίδιο ο κατηγορούμενος για να μην προβεί στη σφράγιση της καντίνας του.

Ο 45χρονος αντιδήμαρχος συνελήφθη αμέσως μετά το ραντεβού που είχε με τον επιχειρηματία, στην καντίνα, όπου, σύμφωνα με την δικογραφία παρέλαβε το επίμαχο ποσό το οποίο ήταν σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν από το όχημα του τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα και δύο κινητά τηλέφωνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιδήμαρχος φέρεται να είχε ζητήσει από άλλο ιδιοκτήτη καντίνας ποσό των 5.000 ευρώ για να ανανεώσει την άδεια της καντίνας του, η οποία είχε λήξει στις αρχές του 2013.

Ο κατηγορούμενος, πάντως, ισχυρίζεται ότι είναι θύμα σκευωρίας που οργανώθηκε για να τον εκδικηθούν, «επειδή κλείνει καντίνες που δεν πληρούν τις νόμιμες προδιαγραφές»....
in.gr

Η γελοιογραφία τού Κ.ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Μέ ξένα κολυβα έκανε τον ...καραβοκύρη

Πρώτο Θέμα και ΒΗΜΑ «ξέχασαν» την προφυλάκιση Ρέστη



Ούτε μισή λέξη για τη σύλληψη και την προφυλάκιση του πανίσχυρου οικονομικού παράγοντα Βίκτωρα Ρέστη δεν αφιέρωσαν στα σημερινά πρωτοσέλιδα τους οι εφημερίδες Πρώτο Θέμα και ΒΗΜΑ.

Θυμίζω ότι ο κ. Ρέστης θεωρείται ο βασικός μέτοχος της εφημερίδας Πρώτο Θέμα ενώ...



...σημαντική υπήρξε και η παρουσία του στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΔΟΛ) που εκδίδει το Βήμα της Κυριακής. Εξάλλου, ο κ. Ρέστης παραμένει μέχρι και σήμερα ο 3ος μεγαλύτερος μέτοχος του Mega.
Αναλυτικά εδώ.

Η προσπάθεια υποβάθμισης της συγκεκριμένης είδησης αποτελεί ένα καλό μάθημα για τους αναγνώστες των συγκεκριμένων εφημερίδων που συνεχίζουν να τις εμπιστεύονται όταν σηκώνουν ψηλά τον πήχη της κάθαρσης και της διαφάνειας, μόνο και μόνο για να περάσουν από κάτω.

Φ.Π.Α. στό13%, τά άλλα 87% ποιός θά τά δώσει???...

Βατερλό το 13%...



Θυμηθείτε το. Η περιβόητη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 23% στο 13%, την οποία η κυβέρνηση εμφάνισε ως μεγάλη επιτυχία, θα ...
μετατραπεί σύντομα σε ακόμη ένα Βατερλό για τους κυβερνητικούς εταίρους.
Λίγες ημέρες πριν από την εφαρμογή του μέτρου (1η Αυγούστου), εστιατόρια, καντίνες, μπαρ στις παραθαλάσσιες περιοχές της Αττικής σφυρίζουν αδιάφορα και αντί αποδείξεων στην καλύτερη περίπτωση δίνουν -εξαπατώντας- στους πελάτες τους το δελτίο παραγγελίας.

Ετσι, η μείωση του ΦΠΑ, σε συνάρτηση με τη μη έκδοση των νόμιμων παραστατικών, θα προκαλέσει νέα «τρύπα» στα δημόσια έσοδα και βέβαια νέα σφαλιάρα από την τρόικα...

Α.Ν.Γ.(enet.gr)