Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Μερικές ενοχλητικές αλήθειες από έναν εκπαιδευτή σκύλων για το τραγικό περιστατικό στην Κοζάνη

4.5.16

Αίσθηση έχει προκαλέσει η τραγωδία που έλαβε χώρα την Κυριακή του Πάσχα σε χωριό έξω από την Κοζάνη όταν ένα 5χρονο αγοράκι έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση που δέχθηκε από σκυλιά ράτσας ροτβάιλερ.

Στη σελίδα «Brosdogs Εκπαίδευση Σκύλων», ο επαγγελματίας εκπαιδευτής σκύλων Θωμάς Αναστασιάδης δημοσίευσε ένα εξαιρετικό κείμενο με αλήθειες που λίγο-πολύ μας αφορούν όλους, ιδιαίτερα όσους έχουμε μεγαλώσει αγκαλιά με σκυλιά.

Το παραθέτω:

Με αφορμή το τραγικό συμβάν του θανάτου του πεντάχρονου αγοριού στην Κοζάνη από την επίθεση σκύλων Ροτβάιλερ, κρίνω σκόπιμο να καταθέσω την δική μου γνώση και εμπειρία και να απαντήσω στην ερώτηση εάν τελικά υπάρχουν ‘’κακά’’ σκυλιά, ‘’κακές’’ ράτσες ή υπάρχουν μόνο κακοί άνθρωποι.

Όλες αυτές τις ημέρες διάβασα άρθρα και άκουσα γνώμες και απόψεις ειδικών και μη, οι οποίες κατά πλειοψηφία αθωώνουν σε κάθε περίπτωση τον σκύλο και θεωρούν ότι αποκλειστικά υπεύθυνος για τον χαρακτήρα ενός σκύλου είναι ο άνθρωπος.

Σαν επαγγελματίας εκπαιδευτής σκύλων, έχουν περάσει από τα χέρια μου περισσότερα από 300 σκυλιά διαφόρων φυλών και ηλικίας. Από 15 χρονών έχω μεγαλώσει 8 δικά μου σκυλιά και έχω ζήσει 7 γέννες δικών μου σκυλιών με περίπου 40 κουτάβια να έχουν μεγαλώσει στο σπίτι μου τις πρώτες 60 ημέρες της ζωής τους.

Υπάρχουν κακά σκυλιά;

Η απάντηση είναι ότι υπάρχουν σκυλιά που έχουν την προδιάθεση να...

Ο Ολάντ επιθυμεί συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup της Δευτέρας

Ο Ολάντ επιθυμεί συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup της Δευτέρας
"Η Γαλλία επιθυμεί να υπάρξει τη Δευτέρα μια συμφωνία σχετικά με την Ελλάδα" κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στεφάν Λε Φολ.

"Η Γαλλία επιθυμεί να υπάρξει τη Δευτέρα μια συμφωνία σχετικά με την Ελλάδα. Είναι ένα μήνυμα στο οποίο επιμένω, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας το είπε με πολύ ξεκάθαρο τρόπο", εξήγησε ο Λε Φολ μεταφέροντας τη δήλωση αυτή που έγινε στη διάρκεια της εβδομαδιαίας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Διευκρίνισε ότι "η κατάσταση της Ελλάδας μπορεί να είναι ένα στοιχείο που καθιστά εύθραυστη την ευρωζώνη", εκτιμώντας ότι πρέπει "συνεπώς να παραμείνουμε στη γραμμή που ακολουθεί σήμερα η ευρωζώνη: σταθερότητα και επιστροφή της ανάπτυξης".

Χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να επαναληφθεί ένα "σενάριο κρίσης" αναφορικά με την Ελλάδα όπως το 2015, εκφράζοντας παράλληλα μετρημένη αισιοδοξία αναφορικά με τις πιθανότητες να επιτευχθεί μια συμφωνία τη Δευτέρα. 
tanea.gr

Δεμένα τά πλοία τήν Κυριακή τού Θωμά

Συμμετοχή της ΠΝΟ στην απεργία για το Ασφαλιστικό...
Σημ "Ν.Μ." : Η φωτογραφία είναι πρίν τό μπατάρισμα τού "ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ"

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της 8ης Μαΐου ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) ενάντια στο «κοινωνιοκτόνο ασφαλιστικό νομοσχέδιο».

Τα πλοία θα παραμείνουν...
δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας από τις 00.01 και θα ολοκληρωθεί στις 00.00 της Κυριακής.

Η Ομοσπονδία καλεί τους ναυτεργάτες «να διατρανώσουν μαζικά και δυναμικά τη θέλησή τους για αντίσταση και αγώνα στις επιβουλές και επιθέσεις» που δέχεται ο κλάδος τους.

Σύμφωνα με την ΠΝΟ, η 24ωρη αυτή απεργία είναι ανεξάρτητη από τη 48ωρη που ήδη έχει αποφασίσει η Ομοσπονδία, η οποία και θα πραγματοποιηθεί με την κατάθεση του επίμαχου νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση.

Η ΠΝΟ καλεί τους ναυτεργάτες να είναι έτοιμοι για δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις και αγώνες.

Με τα μνημονιακά δάνεια σώθηκαν οι ευρωπαϊκές τράπεζες...

Αποκάλυψη Handelsblatt: Τα χρήματα από τα μνημόνια έσωσαν τις τράπεζες και όχι την Ελλάδα
...και όχι η Ελλάδα...

Αποκάλυψη-βόμβα για τα χρήματα των μνημονίων κάνει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, επικαλούμενη έρευνα της σχολής μάνατζμεντ και τεχνολογίας στο Βερολίνο, υπογραμμίζοντας ότι...
λιγότερο από το 5% των δανείων, ύψους 220 δισεκατομμυρίων ευρώ, που δόθηκαν για τη σωτηρία της Ελλάδας στα πέντε πρώτα χρόνια των μνημονίων, κατέληξαν στον ελληνικό προϋπολογισμό.

Τα υπόλοιπα πήγαν στη διάσωση των ευρωπαϊκών τραπεζών, σύμφωνα με 24σέλιδη έρευνα της "Ευρωπαϊκής Σχολής Μάνατζμεντ και Τεχνολογίας" (ESMT) του Βερολίνου, η οποία δημοσιεύεται, κατ΄αποκλειστικότητα, σήμερα από την έγκυρη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Όπως καταδεικνύει η έρευνα, το 95% των μνημονιακών δανείων διατέθηκαν για να σωθούν ευρωπαϊκές τράπεζες και μάλιστα σε βάρος του συνόλου.

«Η έρευνα αποδεικνύει ότι η Ευρώπη και το ΔΝΤ έσωσαν τα περασμένα χρόνια κυρίως τις τράπεζες και άλλους ιδιώτες πιστωτές» προσθέτει η Handelsblatt.

«Με τα πακέτα βοήθειας σώθηκαν κυρίως ευρωπαϊκές τράπεζες» δηλώνει στην Handelsblatt ο διευθυντής της ESMT, Γιοργκ Ρόχολ, ο οποίος συμμετέχει και στο γνωμοδοτικό συμβούλιο του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με την έρευνα, 86,9 δισ. ευρώ πήγαν στην εξόφληση παλαιών χρεών, 52,3 δισ. για εξόφληση τόκων και 37,3 δισ. για την επανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Η "Ευρωπαϊκή Σχολής Μάνατζμεντ και Τεχνολογίας" (ESMT) του Βερολίνου προσκομίζει για πρώτη φορά στην 24σέλιδη έρευνα ένα λεπτομερή υπολογισμό: Οι οικονομολόγοι της ανέλυσαν κάθε ένα δάνειο ξεχωριστά επί βδομάδες για να διαπιστώσουν που πήγαν τα λεφτά. Το συμπέρασμα είναι αποκαλυπτικό: μόνο 9,7 δισ., δηλαδή λιγότερο από το 5% μπήκαν στον ελληνικό προϋπολογισμό και επομένως ήταν προς όφελος των πολιτών. Το μεγαλύτερο μέρος χρησιμοποιήθηκε για την εξυπηρέτηση παλαιών οφειλών και την πληρωμή των τόκων.

«Πρόκειται για κάτι που υπέθεταν όλοι αλλά το γνώριζαν λίγοι και επιβεβαιώνεται τώρα από την εν λόγω έρευνα: Εδώ και έξι χρόνια η Ευρώπη προσπαθεί μάταια να τερματίσει την κρίση στην Ελλάδα με δάνεια και απαιτεί συνεχώς σκληρότερα μέτρα και μεταρρυθμίσεις. H αιτία της αποτυχίας βρίσκεται όμως προφανώς λιγότερο στην πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης και περισσότερο στο σχεδιασμό των προγραμμάτων βοήθειας» σημειώνει η γερμανική εφημερίδα.

Οπως σημειώνει η εφημερίδα, οι υπολογισμοί αυτοί εγείρουν αμφιβολίες για τον σχεδιασμό των προγραμμάτων βοήθειας, αφού με τα δάνεια εξυπηρετήθηκαν χρέη, αν και η Ελλάδα είναι από το 2010 ντε φάκτο χρεοκοπημένη.

Ιδίως η σωτηρία των ελληνικών τραπεζών αποδείχθηκε καταστροφική για τους φορολογούμενους. Συνολικά, διοχετεύθηκαν από τα δύο πακέτα βοήθειας 37,2 δισ. ευρώ στις ελληνικές τράπεζες. Η βοήθεια όμως αυτή εκμηδενίσθηκε εν τω μεταξύ πλήρως, αφού από την ανακεφαλαιοποίηση του 2013 έχασαν σχεδόν το 98% της αξίας τους στο χρηματιστήριο.

«Το κούρεμα του ελληνικού χρέους θα έπρεπε να ήταν πιο σκόπιμο, είναι ήδη στην αρχή των προγραμμάτων βοήθειας το 2010» τονίζει ο Γιόργκ Ρόχολ και προσθέτει: «Θα έπρεπε βέβαια η γερμανική κυβέρνηση να είχε στηρίξει πιθανόν τις γερμανικές τράπεζες με κρατική ενίσχυση, αλλά θα είχε γίνει σαφές τουλάχιστον που πάνε τα λεφτά».

Ο διευθυντής της ESMT σημειώνει με έμφαση ότι «πολλές διαμάχες μεταξύ Βερολίνου και Αθήνας θα είχαν έτσι αποφευχθεί και το κόστος για τους Γερμανούς φορολογούμενους θα ήταν μικρότερο».
 

Φωτογραφήματα

Επιστροφή στην πατρίδα. Ζούσαν σε τσίρκα κάνοντας σόου για το κοινό στο Περού και την Κολομβία. Τώρα με την φροντίδα του Animal Defenders International, 33 λιοντάρια επέστρεψαν στην Νότια Αφρική για να εγκατασταθούν για το υπόλοιπο της ζωής τους στο Emoya Big Cat Sanctuary, χωρίς πια τον φόβο του μαστιγίου και των παραστάσεων. 
(AP Photo/Themba Hadebe)
kathimerini.gr

Προτροπές από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για αυτοσυγκράτηση στο Αιγαίο

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΕΔΟΣ
 «Ενθαρρύνουμε την Ελλάδα και την Τουρκία να συνεργαστούν για τη διατήρηση σχέσεων καλής γειτονίας και τη σταθερότητα στο Αιγαίο προς όφελος της ευρύτερης περιοχής». Τη δήλωση αυτή έκανε αργά χθες βράδυ ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Ουάσιγκτον. Δήλωση που έχει προφανή σημασία, καθώς επιδιώκει να κατευνάσει την ένταση που έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες στα ελληνοτουρκικά θαλάσσια σύνορα, με ευθύνη της Αγκυρας. Νωρίτερα, άλλωστε, τόσο το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Αμυνας όσο και το υπουργείο Εξωτερικών είχαν επίσης παρέμβει, τονίζοντας, όμως, την ανάγκη τήρησης χαμηλών τόνων έναντι της εξαιρετικά έντονης τουρκικής κινητικότητας που παρατηρείται στο Αιγαίο.

Η τουρκική παραβατικότητα παρατηρείται στον αέρα και στη θάλασσα και τις τελευταίες ημέρες είναι εντοπισμένη στην περιοχή των Οινουσσών και της παρακείμενης νησίδας Πασά. Τη Μεγάλη Παρασκευή καταγράφηκε...

Οι κρουαζιέρες σιγά-σιγά ζεσταίνουν τήν κατάσταση...


Απόγευμα, δυό-τρείς μέρες πρίν τό Πάσχα. Από τόν απάνω μύλο μέ συννεφιά...

Ένα τρένο 120 ετών

Εκδηλώσεις για τα «γενέθλια» του Οδοντωτού
Τα 120 χρόνια συμπληρώνει ο Οδοντωτός σιδηρόδρομος, αυτό το γραφικό τρενάκι που συνδέει το Διακοπτό με τα Καλάβρυτα και προσφέρει στους επιβάτες του μια από τις πιο εντυπωσιακές διαδρομές τρένου σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Ο Οδοντωτός θα «γιορτάσει» το Σάββατο στα Καλάβρυτα, καθώς τότε θα ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις για τα 120 χρόνια έχοντας ως κεντρικό σύνθημα «μας ταξιδεύει, μας ενώνει, μας εμπνέει».
Η έναρξη των εκδηλώσεων έχει προγραμματιστεί να γίνει από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη, και την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, με την παρουσία των δημάρχων Αιγιαλείας Θανάση Παναγόπουλου και Καλαβρύτων Γιώργου Λαζουρά, καθώς και στελεχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Η εκδήλωση, που θα ξεκινήσει στις 7.00 το απόγευμα του Σαββάτου, περιλαμβάνει επανεκκίνηση της μουσειακής ατμήλατης μηχανής, ομιλίες και παρουσιάσεις για την ιστορία των 120 χρόνων του Οδοντωτού.
Στις 8:00 το πρωί της Κυριακής, χιλιάδες πεζοπόροι αναμένεται να συμμετάσχουν στο 36ο πέρασμα από το φαράγγι του Βουραϊκού. Το πέρασμα συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Ορειβασίας - Χιονοδρομίας - Αναρρίχησης Προστασίας Περιβάλλοντος Καλαβρύτων και ο Φορέας Διαχείρισης Χελμού - Βουραϊκού.
Οι εκδηλώσεις, οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις 6 Ιουνίου, έχουν ως βασικό στόχο να αναδείξουν την μοναδικότητα και την αξία τού Οδοντωτού, ως μέσο συγκοινωνίας, ως τουριστικό κεφάλαιο, αλλά και ως στοιχείο πολιτισμού. 
Κυρίαρχος στόχος των διοργανωτών είναι το πρόγραμμα που ξεκινά φέτος και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, να γίνει θεσμός κάθε Μάιο.
efsyn.gr 

Μάξιμου: Όσοι παίζουν τα ρέστα τους στο αδιέξοδο, θα αντιληφθούν σύντομα πως έχουν χάσει

tvxs.gr 22:29 | 03 Μάιος. 2016
Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου ενόψει του eurogroup της 9ης Μαΐου και ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της συμφωνίας και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Από την κυβέρνηση εκφράζουν την ικανοποίησή τους τόσο για τα νέα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Κομισιόν και επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, όσο και από τις θετικές δηλώσεις του Πιερ Μοσκοβισί και Ντόναλντ Τουσκ και από την πορεία των συζητήσεων σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.
Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές "οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν κατανοήσει πλήρως ότι δεν είναι δυνατόν να νομοθετηθούν πρόσθετα προληπτικά μέτρα και έχουν θέσει ως βάση συζήτησης τον αυτόματο μηχανισμό που προτείνει η ελληνική πλευρά".
Σχετικά με το δεύτερο κύμα ανακοινώσεων της Eurostat, που επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης για επιστροφή στην ανάκαμψη το β εξάμηνο του 2016, αλλά και ταχύτερη από το αναμενόμενο ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, υπογραμμίζουν ότι  "οι ανακοινώσεις αυτές αποτελούν ισχυρό όπλο στα χέρια της Ελλάδας εν όψει της τελικής διαπραγμάτευσης για το κλείσιμο της αξιολόγησης". Παράλληλα σημειώνουν ότι ο Υπουργός Οικονομικών θα συνεχίσει τις επαφές και τις συζητήσεις με ομολόγους τους, σχετικά με την πρόταση της ελληνικής πλευράς για το χρέος, που βρίσκεται στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης.
Καταλήγοντας αναφέρουν ότι "διαπιστώθηκε η καθημερινή προσπάθεια συγκεκριμένων ΜΜΕ να διασπείρουν παραπλανητικές ειδήσεις και καταστροφολογία. Είναι σαφές ότι η προοπτική ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης έχει προκαλέσει σοβαρή ανησυχία σε κάποιους που επενδύουν στην αποσταθεροποίηση για να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους. Αυτοί που παίζουν τα ρέστα τους στο σενάριο του αδιέξοδου, θα αντιληφθούν γρήγορα ότι έχουν ήδη χάσει". 

Τα μεγάλα αγκάθια του δρόμου προς το Eurogroup

Tvxs Ανάλυση 09:19 | 03 Μάιος. 2016
Η πασχαλινή παρένθεση έλαβε τέλος, οι αναγκαίες – αν και ελάχιστες –επικοινωνιακές ανάσες δόθηκαν, και το πενθήμερο των νέων πολιτικών παθών ξεκινά: Από αύριο κι έως το Eurogroup της επόμενης Δευτέρας η κυβέρνηση καλείται να κερδίσει ένα διπλό, όσο και υψηλής δυσκολίας, στοίχημα – εκείνο του τελικού συμβιβασμού με τους δανειστές για το κλείσιμο της αξιολόγησης και την, παράλληλη, εσωτερική μάχη της πολιτικής διαχείρισης μιας ακόμη επώδυνης συμφωνίας.

Ο μηχανισμός των «προληπτικών» μέτρων
Στο πρώτο μέτωπο, ο μεγάλος κάβος παραμένει πάντοτε το «προληπτικό» πακέτο μέτρων των 3,6 δις ευρώ. Το δε ζητούμενο έως την 9η Μαίου είναι αφ΄ενός το ποιος θα είναι ο μηχανισμός ενεργοποίηση του εν λόγω πακέτου χωρίς να καταστεί αναγκαία η ψήφισή του από τη Βουλή και, αφ’ ετέρου, το εάν θα περιέχει συγκεκριμένα και «ονομαστικοποιημένα» μέτρα – μέτρα υψηλού πολιτικού κόστους, όπως η δέσμευση για περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.
Το μήνυμα που επιχειρείται να σταλεί από τον – θεωρητικά τουλάχιστον – ήπιο ευρωπαϊκό άξονα των δανειστών είναι πως...

Βελτιωμένες οι προβλέψεις της Κομισιόν για την Ελλάδα

Νέα Στοιχεία
tvxs.gr 12:27 | 03 Μάιος. 2016
Τελευταία ανανέωση 19:15 | 03 Μάιος. 2016
Βελτιωμένες είναι οι εαρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2016 σε σχέση με τις χειμερινές προβλέψεις. Η Επιτροπή προβλέπει ότι η ελληνική οικονομία θα παραμείνει σε ύφεση το 2016 (-0,3%), ηπιότερη σε σχέση με τις χειμερινές προβλέψεις της (-0,7% του ΑΕΠ). Η ελληνική οικονομία αναμένεται να επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης από το δεύτερο εξάμηνο του 2016, η οποία θα φτάσει στο 2,7% το 2017. Οι βελτιωμένες εκτιμήσεις τις Κομισιόν ενισχύουν τα διαπραγματευτικά χαρτιά της ελληνικής κυβέρνησης στην αντιπαράθεση που υπάρχει με το ΔΝΤ για τα προληπτικά μέτρα.
Ειδικότερα, στην έκθεσή της για την Ελλάδα, η Επιτροπή τονίζει ότι η ελληνική οικονομία επέδειξε αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα το 2015. Σύμφωνα με την Επιτροπή, η ανάπτυξη αναμένεται να επιστρέψει το δεύτερο εξάμηνο του 2016 και να ενισχυθεί το 2017, χάρη στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Επισημαίνεται, επίσης, ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα του κράτους αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω, μετά τα βελτιωμένα δημοσιονομικά στοιχεία του 2015 περαιτέρω, μετά τα βελτιωμένα δημοσιονομικά στοιχεία του 2015 και την ολοκλήρωση του δημοσιονομικού πακέτου των 5,4 δισ. ευρώ.
Η Επιτροπή τονίζει ότι το 2015, η ύφεση της ελληνικής οικονομίας ήταν ηπιότερη (-0,2%) σε σχέση με το αναμενόμενο, λόγω της επιβολής των περιορισμών κεφαλαίων. Η οικονομική ύφεση προβλέπεται να φτάσει το -0,3% το 2016, ελαφρώς βελτιωμένο σε σχέση με τις χειμερινές προβλέψεις, χάρη στην εσωτερική κατανάλωση, στις εξαγωγές και σε μια ακόμη θετική χρονιά στον τουρισμό. Η Επιτροπή εκτιμά ότι...

Θανάσης Βέγγος : σε 10 GIFs...

Ο "καλός μας άνθρωπος"...

μέσα σε 10 GIFs...

Καταρχάς, δεν θα μιλήσω για τον Θανάση Βέγγο (τα 'χουν πει καλύτερα αυτοί που τον έζησαν), αλλά θα υμνήσω τον Θανάση τον Μπιρμπίλη, τον...
Πολύδωρο, τον πράκτωρ Θου-Βου, καθώς κι άλλους χαρακτήρες που ενσάρκωσε ο καλύτερος κωμικός της Ελλάδας.

Ωστόσο, πριν ξεκινήσω το flashback της ζωής του μέσα από 10 GIFs, θέλω να βάλω μια μικρή παρένθεση.

Γενικά λατρεύω τις παλιές ελληνικές ταινίες. Τρελαίνομαι με τον Χατζηχρήστο, αγαπάω την Καρέζη, δεν θα συγχωρέσω ποτέ τον ύψιστο που με γέννησε αρκετά χρόνια αργότερα, ώστε να μην γνωρίσω τον Ηλιόπουλο. Αλλά, ο Θανάσης είναι ο άνθρωπος μου, ρε γαμώτο. Ή μάλλον ο καλός μου άνθρωπος.

Το χιούμορ του (επειδή είναι διαχρονικό) αγγίζει μέχρι και σήμερα τον κάθε 20αρη που θα μπει στην διαδικασία να δει κάποιες από τις ταινίες του. Έχει αρχή, μέση και τέλος, είναι ανατρεπτικό και αναρχικό.

Σαν σήμερα, λοιπόν, πριν από 5 χρόνια, ο Θανάσης θα φύγει από τη ζωή, έχοντας αφήσει πίσω του 126 υπερφυσικές ταινίες.

Πάμε να δούμε γιατί είναι ο καλός μας άνθρωπος;

1. Επειδή στο "Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης" ήταν ο πιο ευγενικός σερβιτόρος του κόσμου. "-Γιαννάκη πεινάς; -Δεν πεινάω"


2. Ενώ στην ίδια ταινία ήταν ο πιο δίκαιος διαιτητής αγώνα, αφού υπερασπίστηκε τον Τρύφωνα από τον Πλατανιά μέχρι το τελευταίο κροσέ...

3. ...κι ας γνώριζε τις συνέπειες!

4. Επειδή σαν "Θου-Βου" βαρούσε στον γάμο του Καραγκιόζη...

5. ...ενώ το ποντίκι στο μπράτσο δεν ήταν fake.

6. Επειδή η σφαλιάρα του Ηλία στον Θωμά "Ο Ηλίας του 16ου" ήταν αληθινή.

7. Ήξερε από καντάδες...



8. ...και όχι μόνο!

9. Ο Πολύδωρος "Παπατρέχας" πρώτα έβγαλε με κόπο την προίκα των αδελφών του...

10. ...κι έπειτα τις πάντρεψε!

Στις καρδίες μας ωστόσο θα είναι πάντα ο καλός μας άνθρωπος. Αυτός που μας έκανε να γελάσουμε άπειρες φορές και μας αναγκάζει κάμποσα χρόνια μετά να βλέπουμε με το ίδιο πάθος τις ταινιάρες του!

provocateur.gr