Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Κύριε υποψήφιε, είστε «ψώνιο»;



ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΟΥΛΑΣ

Κωνσταντίνος ΖούλαςΑς υποθέσουμε ότι είστε επιτελικό στέλεχος μιας ιδιωτικής εταιρείας έχοντας ήδη διαγράψει μια επιτυχημένη επαγγελματική διαδρομή λόγω των σπουδών σας και κυρίως των ικανοτήτων σας στη λήψη αποφάσεων και τη διαχείριση ανθρώπων. Και ότι η οικογένειά σας, λόγω του καλού μισθού σας, δεν ανήκει σε αυτές που τα φέρνουν με μεγάλη δυσκολία βόλτα. Ε, λοιπόν, εσείς που ανήκετε σε αυτή τη ζηλευτή, στους περισσότερους, θέση θα εγκαταλείπατε ποτέ για μία πενταετία τη δουλειά σας για να γίνετε δήμαρχος στην πόλη σας;

Ο πρόλογος προέκυψε αυθόρμητα, ύστερα από μια συζήτηση με ένα κομματικό στέλεχος της Ν.Δ. «Ξέρεις γιατί οι περισσότεροι βουλευτές αρνούνται να κατεβούν για δήμαρχοι και περιφερειάρχες;», με ρώτησε, δίνοντάς μου και την απάντηση: «Γιατί απλούστατα δεν θέλουν να χάσουν τις 6.500 ευρώ που βγάζουν καθαρά τον μήνα και να μην κερδίζουν ούτε τα μισά ως δήμαρχοι». Δεν χρειάστηκε παρά ένα γρήγορο ψάξιμο στο Ιντερνετ για να θυμηθώ τους νέους μισθούς που έχει ψηφίσει η Βουλή για τους αυτοδιοικητικούς άρχοντες. Οι μετά φόρων μηνιαίες απολαβές π.χ. του Κώστα Μπακογιάννη στον «μικρό» Δήμο Καρπενησίου ήταν την τελευταία τριετία 1.210 ευρώ τον μήνα, ενώ ο κ. Γ. Καμίνης που διοίκησε την ίδια την πρωτεύουσα «κέρδιζε» περί τις 3.300 ευρώ. Κάτι περισσότερο δηλαδή από τους 13 περιφερειάρχες της χώρας (!) που διαχειρίζονται κονδύλια εκατοντάδων εκατ. ευρώ.

Και κάπως έτσι μου γεννήθηκε το εξής αυτονόητο ερώτημα: Αν οι βουλευτές μας, που έχουν ήδη αποδείξει την «τρέλα» τους να ασχοληθούν με τα κοινά, αρνούνται να διεκδικήσουν αυτά τα αξιώματα λόγω των πενιχρών απολαβών τους, γιατί να το κάνει οποιοσδήποτε επιτυχημένος επαγγελματίας του ιδιωτικού τομέα; Πολύ περισσότερο για μια θέση αντιδημάρχου που επίσης θα τον απομακρύνει από τη δουλειά του για πέντε χρόνια. Οι αμοιβές των τελευταίων στους μικρούς δήμους έχουν περιοριστεί πλέον σε 1.282,50 ευρώ. Μεικτά!

Συγγνώμη, αλλά με αυτά τα δεδομένα, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, δύο ειδών άνθρωποι υπάρχουν που θα διεκδικήσουν τις ψήφους μας τον Μάιο. Το πρώτο είναι η γνωστή κατηγορία των καλώς εννοούμενων «ψώνιων». Αυτών δηλαδή...

Πιο κουτοπόνηροι δεν γίνεται


Παραπολιτική
Ένας καλός αναγνώστης μου έστειλε σήμερα το παρακάτω e-mail:

Θυμάμαι την παλιά διαφήμιση που έλεγε "πιο γάλακτος δεν γίνεται". Αυτή ακριβώς η φράση τροποποιημένη μου ήρθε στο νου μόλις είδα την (ν)τροπολογία που φέρνει το υπουργείο Εσωτερικών. Πιο κουτοπόνηροι δεν γίνεται.

Ας δούμε τα ζητήματα ένα προς ένα:

1. Ο Καλλικράτης σαφώς και χωρίς κανένα είδος αμφισβήτησης ορίζει την ημερομηνία των εκλογών. Ο πρώτος γύρος γίνεται μαζί με τις ευρωεκλογές. Ένας μαθητής 6ης Δημοτικού μπορεί να το καταλάβει. Δεν υπάρχει ουδείς ειλικρινής  λογικός άνθρωπος που να το αμφισβητεί. Εξίσου αστείο είναι το επιχείρημα για τις δυσχέρειες της εφορευτικής επιτροπής. Σε ένα εκλογικό τμήμα με 200 - 250 ψηφοδέλτια, η καταμέτρηση των ψήφων των ευρωεκλογών δεν ξεπερνάει τα 30 λεπτά.

Ο "νομοθετικός κανόνας" είναι να γίνεται η εκλογή σε ένα γύρο και μόνο εάν δεν συγκεντρώσει κανείς το 50% τότε πάμε σε επαναληπτική εκλογή. Το 2010 104 δήμοι και 2 περιφέρειες εξέλεξαν Δημάρχους και Περιφερειάρχες από την πρώτη Κυριακή. Δηλαδή ο κ. Μιχελάκης λέει στους ψηφοφόρους της Κρήτης για παράδειγμα ή πιθανόν της Δυτικής Μακεδονίας: Ψηφίστε στις 18 για Δήμαρχο και Περιφερειάρχη και ακόμα και αν εκλεγούν και οι 2 θα περιμένετε μια εβδομάδα να ψηφίσετε στις ευρωεκλογές.

Επισημαίνεται ότι η μεταρρύθμιση που εισήγαγε ο Καλλικράτης είχε ως στόχο την αύξηση της συμμετοχής και στις Ευρωεκλογές και στις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές. Στις ευρωεκλογές του 2009 ψήφισαν 5,3 εκατομμύρια ψηφοφόροι. Στις Δημοτικές του 2010 τον πρώτο γύρο ψήφισαν 6 εκατομμύρια ψηφοφόροι. Περίπου 700.000 περισσότεροι. Αδιαμφισβήτητα και η ταυτόχρονη διεξαγωγή του πρώτου γύρου θα ενδυνάμωνε τη συμμετοχή καθώς θα αυξανόταν το ενδιαφέρον για τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις.

Περιττό να τονιστεί και η εξοικονόμηση που υπάρχει όταν οι εκλογές γίνονται μαζί με την πρώτη Κυριακή.

Μικροκομματικά παιχνίδια. Αυτός είναι ο λόγος της αλλαγής!

2. Μέσα στην (ν)τροπολογία υπάρχει και ένα σοβαρό ζήτημα: Αλλάζει η διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Ο νόμος 3870 για τις εκλογικές δαπάνες (μεταγενέστερος του Καλλικράτη" ορίζει οτι η προεκλογική περιόδος για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές είναι το τετράμηνο πριν τη διεξαγωγή τους. Από εκείνο το  χρονικό σημείο και μετά όλοι οι υποψήφιοι οφείλουν να συμμορφώνονται με τα οριζόμενα στο νόμο όρια δαπανών. Επιπλέον τους δύο τελευταίους μήνες οι υποψήφιοι έχουν περιορισμό εμφανίσεων στα ΜΜΕ.

Τι έρχεται και κάνει ¨κουτοπόνηρα¨η τροπολογία; Αλλάζει τη προεκλογική περίοδο και από 4 μήνες την κάνει ουσιαστικά 25 - 30 ημέρες συνδέοντάς την με την ημερομηνία έκδοσης του ΠΔ για τις ευρωεκλογές χωρίς καν να μεταβάλλει τα ανώτατα όρια των εκλογικών δαπανών. Δηλαδή, ένας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος μπορούσε να ξοδέψει 2.500 ευρώ, για παράδειγμα, από Ιανουάριο έως τις εκλογές ενώ τώρα θα μπορεί να δαπανά το ίδιο ποσό μόνο μέσα στις 20 τελευταίες ημέρες. Τους υπόλοιπους 3 μήνες θα μπορεί ανέμελος να δαπανά ότι ποσά θέλει.

ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ : «Ισως πάμε σε κάλπες...»

«ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ»
Μόλις επέστρεψε από την Κεφαλονιά. Και προετοιμαζόμενη για τη Σαουδική Αραβία, όπου στις συνομιλίες με τον πρίγκιπα θα φορέσει εκείνο το μακρύ φόρεμα που αφήνει ακάλυπτο μόνο το πρόσωπο, σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας δηλαδή, απάντησε γρήγορα και κοφτά, χωρίς υπεκφυγές.
Η Ολγα Κεφαλογιάννη είναι δημοφιλής μέσα σ' ένα μάλλον αντιδημοφιλές κυβερνητικό σχήμα. Αυτό δεν είναι κατ' ανάγκην ελάττωμα, αλλά οπωσδήποτε φέρνει μπελάδες. Διότι της προτείνουν να γίνει από δήμαρχος μέχρι επίτροπος στην Ε.Ε. και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Τι άλλο;  
 
- Γιατί δεν γίνεστε δήμαρχος Αθηναίων;
«Διότι, πολύ απλά, δεν μου αρέσει. Την Αθήνα την υπηρετώ από τη θέση του βουλευτή και τώρα του υπουργού με πολύ μεγάλη επιμέλεια».
Η δημαρχία
- Σωστά. Την ώρα που θα αναζητάτε καινούργια ηγεσία, πάει να είστε στη δημαρχία; Δεν πάει.
«Πολύ τραγικά τα λέτε. Δεν το βλέπω σαν εξορία. Το αξίωμα είναι τιμητικό. Εγώ όμως δεν θέλω να γίνω δήμαρχος, ούτως ή άλλως. Υπάρχουν άλλοι, που έχουν αυτοδιοικητική εμπειρία και θα τα καταφέρουν».
- Επίτροπος στην Ε.Ε.;
«Μα τι έχετε πάθει όλοι και θέλετε να με στείλετε κάπου; Ο ένας μου λέει ότι η δημαρχία είναι βάση εκτόξευσης και ο άλλος ότι είναι σανίδα σωτηρίας! Σωτηρίας από τι; Δεν αποδίδω καλά στο πόστο μου;»
- Μια χαρά. Διαβλέπω, όμως, ότι ετοιμάζεστε για κάτι άλλο;
«Τι εννοείτε;»
- Ψηλότερα ίσως; Προς τη μεριά της ηγεσίας;
«Τα βήματα που κάνει ένας πολιτικός πρέπει να γίνονται σταδιακά και να είναι σωστά προετοιμασμένα. Τα απότομα άλματα δεν οδηγούν ποτέ σε καλό».
- Ο Παπάγος έγινε κατ' ευθείαν πρωθυπουργός. Ο Καραμανλής επίσης, μέσα σε μια νύχτα, από ένας απλός νεαρός υπουργός Δημοσίων Εργων.
«Οχι και τόσο απλός!»
- Το ίδιο και ο Τσίπρας...
«Ο Τσίπρας δεν πέρασε ούτε καν από βουλευτής. Τον είδαμε στη Βουλή κατ' ευθείαν...

Δούρου: Ο Ορέστης Κολοζώφ, ηταν μια αγωνιστική φωνή...




«Στην ιστορία της Αριστεράς, της Ελλάδας και του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος, ο Ορέστης Κολοζώφ είχε τη δική του, ξεχωριστή συνεισφορά. Με συνέπεια και ήθος συνέβαλε στην πολιτική αντιπαράθεση, μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ. Μια αγωνιστική φωνή που θα λείψει από την Αριστερά και τον τόπο» τονίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, σε δήλωσή της.
 

Εκλογή ευρωβουλευτών με σταυρό προτίμησης προτείνει ο Ευ. Μεϊμαράκης

Να εκλέγονται οι ευρωβουλευτές με σταυρό και να μην ορίζονται από τους εκάστοτε προέδρους των κομμάτων ζήτησε σήμερα εκ νέου -περίπου 15 χρόνια μετά την πρώτη φορά που υπέβαλε την ίδια πρόταση στο κόμμα του-, ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Σε ομιλία του στα γραφεία του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, ο κ. Μεϊμαράκης εξήγησε ότι αυτό θα βοηθούσε τους έλληνες ευρωβουλευτές να έρθουν πιο κοντά στον ελληνικό λαό, καθώς τώρα τους "αισθανόμαστε απόμακρους".
«Δράττομαι της ευκαιρίας να σας πω ότι από το 2000, όταν ήμουν γραμματέας του κόμματος έκανα μια πρόταση πριν τις ευρωεκλογές, συμφωνούσαν όλοι αλλά ποτέ δεν εφαρμόστηκε γιατί ξεχνιόταν την επομένη.
Επειδή λοιπόν αισθανόμαστε απόμακρη την Ευρώπη και απόμακρους τους ευρωβουλευτές μας και επειδή τους θέλουμε πιο κοντά γι αυτό προτείνω ανεξαρτήτως συμμετοχής, οι ευρωβουλευτές να εκλέγονται με σταυρό προτίμησης από τους Έλληνες πολίτες συνολικά απ΄ όλη την Επικράτεια" ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Μεϊμαράκης.

Εξήγησε δε πως "τα τελευταία χρόνια έγιναν και παραλλαγές της πρότασης για ενιαίο ψηφοδέλτιο ή τριπλάσιο αριθμό υποψηφίων απ΄ όσους εκλεγούν ή να είναι ανοιχτό το ψηφοδέλτιο. Επαναφέρω την πρόταση. Είμαι σίγουρος ότι θα συζητηθεί, αλλά θα ξεχαστεί. Ας συμφωνήσουμε όμως ότι από τις επόμενες ευρωεκλογές θα φτάσουμε στην άμεση εκλογή των ευρωβουλευτών.»

Εξαιρέσεις στο φόρο υπεραξίας...

Την εξαίρεση από τον φόρο υπεραξίας των ακινήτων που βρίσκονται στην κατοχή των ιδιοκτητών πάνω από 25 - 30 χρόνια αποφάσισε το οικονομικό επιτελείο προκειμένου να τεθεί σε ισχύ ο νόμος. Την ίδια στιγμή αποφασίστηκε η μείωση των προστίμων που επιβάλλονται σε επιτηδευματίες και επιχειρήσεις για μη υποβολή δήλωσης ΦΠΑ και μη έκδοση φορολογικών στοιχείων.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις λογιστών, επιχειρηματιών, ιδιοκτητών, η κυβέρνηση προχωράει σε αλλαγές στους νόμους πριν προλάβουν να εφαρμοστούν. Ταυτόχρονα, υπηρεσιακοί παράγοντες ενημέρωσαν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για τεχνικά προβλήματα, κυρίως σε ό,τι αφορά τον φόρο υπεραξίας και τον υπολογισμού της τιμής κτήσης.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές σε ορισμένα μέτρα φορολόγησης, όπως στον φόρο υπεραξίας, σημειώνοντας ότι σε αυτό βοηθούν η δημοσιονομική επιτυχία και η φορολογική συμμόρφωση.

Οι αλλαγές αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες από το Μέγαρο Μαξίμου, όπως έγινε και με το θέμα των αγροτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλαγές που έχουν αποφασιστεί προβλέπουν:

Νέες αλλαγές στη δομή του φορολογικού μηχανισμού...


Σημαντικές μεταβολές έρχονται μέσα στο 2014 στην οργανωτική δομή του φορολογικού μηχανισμού, πριν ακόμη οι υπηρεσίες αφομοιώσουν τις μεγάλες αλλαγές του 2013.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεροχάρης ενημέρωσε τους εκπρόσωπους των εφοριακών πως μέσα στο 2014 θα συσταθούν τρεις Διευθύνσεις Προσωπικού: μία της Γενικής Γραμματείας Εσόδων, μια του ΣΔΟΕ και μια των Κτηματικών Υπηρεσιών.

Το ΣΔΟΕ θα ασχολείται μόνο με έλεγχο των φαινομένων διαφθοράς π.χ. στο ΕΣΥ, στους Δήμους, κλπ και όχι με φορολογικούς ελέγχους παρά μόνο παράπλευρα για την απόδειξη και μόνο της διαφθοράς. Το Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο θα κλείσει και όσες υποθέσεις έχουν χρεωθεί και παραγράφονται, θα μεταφερθούν μαζί με τους εφοριακούς που τις χειρίζονται στην νέα τους υπηρεσία.

Από τις ΔΟΥ όσες έχουν μείνει στην Αθήνα χωρίς Έλεγχο και Δικαστικό θα κλείσουν νωρίτερα, ενώ στην περιφέρεια και ειδικά στα νησιά θα παραμείνουν προς το παρόν ως έχουν...
newsbeast.gr

Οι περιπέτειες της δημοκρατίας

ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ
Νίκος ΚωνσταντάραςΕρχονται στιγμές όπου η εμπιστοσύνη των πολιτών στη δημοκρατία κλονίζεται. Εκεί που όλα έβαιναν καλώς και αισθανόμασταν ότι στεκόμαστε σταθερά στα πόδια μας, έρχεται η κρίση σαν μια ασθένεια που αγγίζει τους πάντες και αλλάζει τα πάντα. Αλλάζουν οι σχέσεις μεταξύ μας, αλλάζουν οι αντιλήψεις μας. Αρχίζουμε να αναθεωρούμε πολλά, να αναζητούμε υπαιτίους αλλά και σιγουριά. Θέλουμε να ξέρουμε τι συνέβη και πού να πάμε. Αλλά θολώνουμε, δεν σκεφτόμαστε καθαρά, κινδυνεύουμε να πάρουμε λάθος αποφάσεις. Το δημοκρατικό πολίτευμα είναι ένας ζωντανός οργανισμός, ο οποίος απαιτεί απ’ όλα τα μέλη του να συμμετάσχουν στις λύσεις των προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Γι’ αυτό ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα σήμερα έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ευρώπη. Γι’ αυτό παραμένει πολυτιμότατος ο οδηγός που μας άφησε η πρώτη δημοκρατία.

Η αθηναϊκή δημοκρατία βασίστηκε στην εφαρμογή της αρχής ότι ο νόμος είναι πιο σημαντικός από αυτούς που τον εφαρμόζουν και ότι ενώπιόν του όλοι οι πολίτες είναι ίσοι. Υπήρξαν, όμως, πολλές περιπτώσεις όπου οι πολίτες πήραν αποφάσεις...

Νοσταλγώντας τον εθνικό μας Νομάρχη


Παραπολιτική
Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τα όσα συμβαίνουν στη Νέα Δημοκρατία ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Εάν η Νέα Δημοκρατία πραγματικά ήθελε να κερδίσει με σιγουριά το δήμο Θεσσαλονίκης είχε νικητή: τον Παναγιώτη Ψωμιάδη. Η αλήθεια ενοχλεί, πρέπει όμως κάποια στιγμή να λέγεται. Υπάρχουν και όρια».
Σχόλιο Παραπολιτικής: Σας παρέθεσα την παραπάνω δήλωση νοσταλγικά, μόνο και μόνο γιατί είχα ξεχάσει την ύπαρξη του πάλαι ποτέ εθνικού μας Νομάρχη.
Θυμάστε εκείνη την εποχή που μας κυβερνούσαν οι Ψωμιάδηδες, οι Λιάπηδες, οι Παπαγεωργόπουλοι και οι Βουλγαράκηδες; Θυμάστε ποια εποχή ήταν αυτή; Ήταν η αμέσως προηγούμενη από αυτή που ζούμε τώρα, η εποχή της δανεικής αφθονίας κατά τη διάρκεια της οποίας ο λαός με την ψήφο του επιβράβευε κάθε λογής πολιτικάντη, ακόμα και όταν η Δικαιοσύνη τον κήρυσσε έκπτωτο.
Αυτή ήταν Ελλάδα του 2009 και καμία «προδοσία» δεν την οδήγησε στη χρεοκοπία. Μπορώ να καταλάβω γιατί η καραμανλική Νέα Δημοκρατία τη νοσταλγεί αλλά μου είναι αληθινά δύσκολο να καταλάβω γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ μας υπόσχεται ότι θα επιστρέψουμε εκεί και μάλιστα «με ένα άρθρο σε ένα νόμο».

Καλό ταξίδι Ορέστη...

Ανακοίνωση της Κεντρικής Eπιτροπής του ΚΚΕ για τον θάνατο του σ. Ορέστη Κολοζώφ


Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ ανακοινώνει με μεγάλη θλίψη την απώλεια του συντρόφου μας Ορέστη Κολοζώφ. Ο σ. Ορέστης Κολοζώφ αφιέρωσε τη ζωή του στη μεγάλη υπόθεση για το δίκιο του λαού, για το σοσιαλισμό, παλεύοντας σταθερά μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ.Ο σ. Ορέστης Κολοζώφ γεννήθηκε στις 6 Ιούνη του 1940 στην Αλεξανδρούπολη του Εβρου, από οικογένεια κομμουνιστών. Από τα παιδικά του χρόνια γαλουχήθηκε με τα ιδανικά του σοσιαλισμού και τους αγώνες του ΚΚΕ στη χώρα μας. Τελείωσε το δημοτικό σχολείο το 1952 στην Αλεξανδρούπολη. Από το 1955 ήρθε με την οικογένειά του στην Αθήνα, όπου τελείωσε το γυμνάσιο το 1959 και έφυγε το 1960 για την Ιταλία. Τέλειωσε τις σπουδές του ως Φυσικός στο Πανεπιστήμιο της Πίζας.
Ο σ. Ορέστης Κολοζώφ από το 1963 υπήρξε μέλος...

Ζητούνται νέοι και άφθαρτοι...




Θα έχετε παρατηρήσει πως, ενόψει των διπλών εκλογών, τα κόμματα αναζητούν «νέους και άφθαρτους». Έτσι υποστηρίζουν τουλάχιστον. Κανένα κόμμα δεν διευκρινίζει τι τους θέλει τους νέους και άφθαρτους. Μάλλον για...
να κρύψουν πίσω από τους νέους και άφθαρτους τους γέρους και τους διεφθαρμένους.



Και ο Κώστας Μπακογιάννης, υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, δήλωσε πως αναζητεί νέους ανθρώπους και άφθαρτους. Σαν τον ίδιο.

Είναι ντροπή να προέρχεσαι από μια τέτοια ιερή οικογένεια και να ψάχνεις δεξιά και αριστερά. Αν δεν του κάνουν ο παππούς του, η μητέρα του και ο θείος του –που μπορεί να μην είναι νέοι αλλά είναι άφθαρτοι και ακέραιοι-, ας βάλει στον συνδυασμό τα αδέρφια του και τα ξαδέρφια του.

Το αστείο είναι πως οι νέοι και άφθαρτοι μετανάστευσαν στο εξωτερικό. Τους οδήγησαν στη μετανάστευση αυτοί που δήθεν τους αναζητούν τώρα.

Έφυγαν οι νέοι και άφθαρτοι που μπορούν να αλλάξουν τη χώρα, και έμεινε όλη η σαπίλα που σάπισε και τη χώρα.

Ζητούνται νέοι και άφθαρτοι για να τους κάνουμε σαν τα μούτρα μας.

Πρέπει να είναι τρελός ένας νέος και άφθαρτος, για να πάει σήμερα σε κάποιο από αυτά τα κόμματα. Ή εντελώς απελπισμένος. Και πολλοί νέοι είναι απελπισμένοι.

Οι βρικόλακες αναζητούν νέο αίμα, για να διασωθούν οι ίδιοι.

Το δυσάρεστο είναι ότι όλο και κάποιους θα βρουν.

Πάντα βρίσκουν.

Γιατί οι νέοι αγνοούν και υποτιμούν την δύναμή τους και τις ικανότητές τους.

pitsirikos

ΑΠΟΦΑΣΗ Α.Π. γιά τό "χαράτσι

Βόμβα από τον Άρειο Πάγο: Αντισυνταγματικό το χαράτσι στα ακίνητα!

Βόμβα από τον Αρειο Πάγο: Αντισυνταγματικό το χαράτσι στα ακίνητα!
Αντισυνταγματικό είναι το «χαράτσι» για τα ακίνητα που πληρώθηκε τη διετία 2011 - 2012 μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, σύμφωνα με απόφαση-βόμβα του Δ΄ τμήματος του Αρείου Πάγου, που θα προκαλέσει σοκ στο κυβερνητικό επιτελείο, καθώς έχει εισπράξει μεγάλα κονδύλια από το ΕΕΤΗΔΕ και βρίσκεται σε εξέλιξη η είσπραξή του με τη νέα μορφή (ως ΕΕΤΑ σε δόσεις) περιορισμένο κατά 10%.
Αν υπερισχύσει στα επόμενα στάδια η αντισυνταγματικότητα το Δημόσιο θα αναγκαστεί να επιστρέψει περίπου 2 δισ.!
Η υπόθεση λόγω της αντισυνταγματικότητας και της οριακής πλειοψηφίας (3-2) παραπέμπεται στην Ολομέλεια Αρείου Πάγου για οριστική κρίση. Σημειώνεται ότι η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας είχε κρίνει με μεγάλη πλειοψηφία συνταγματική την είσπραξη του ΕΕΤΗΔΕ.
Τώρα το Δ΄ τμήμα ΑΠ κρίνει (293/14) τη ρύθμιση αντισυνταγματική στο σύνολό της, αλλά και αντίθετη στο 1ο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ (Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων Ανθρώπου) που προστατεύει τα περιουσιακά δικαιώματα.
Αν η Ολομέλεια ΑΠ υιοθετήσει την άποψη αυτή, η υπόθεση θα πρέπει να παραπεμφθεί στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (ΑΕΔ) για επίλυση, αφού θα υπάρχει σύγκρουση με το ΣτΕ.
Επίσης, κρίθηκε από τον Άρειο Πάγο ότι το χαράτσι δεν είναι τέλος αλλά φόρος, ενώ η επιβολή του παραβιάζει το Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόσκολο της ΕΣΔΑ.

Ακόμη, υπογραμμίζουν οι αρεοπαγίτες ότι το χαράτσι παραβιάζει πλειάδα συνταγματικών διατάξεων, όπως είναι: