Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Σκληρή ανακοίνωση από Μαξίμου...

«Όσο κι αν κρύβεται ο κ. Μητσοτάκης»...
Μια σκληρή ανακοίνωση εκδόθηκε το μεσημέρι από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού που καταδικάζει την "σιωπή" του Κυριάκου Μητστοτάκη για τις σχέσεις του με τον Κωνσταντίνο Φρουζή που αποκάλυψε το Documento.

Διαβάστε την ανακοινώση:

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης γιά Μοσκοβισί...

Ο Μεϊμαράκης tweet-άρει Μοσκοβισί...
Με ανάρτηση στο προσωπικό του twitter, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναφέρεται στην τοποθέτηση του Πιερ Μοσκοβισί, κατά την ομιλία του το πρωί στη Βουλή, στην οποία ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ χαιρέτησε τη στάση που κράτησε η ΝΔ το καλοκαίρι του 2015, ώστε να παραμείνει η Ελλάδα στη Ευρωζώνη.

Ο κ. Μεϊμαράκης στην ανάρτησή του γράφει χαρακτηριστικά: Αναγνώριση από @pierremoscovici της εθνικής μας στάσης το 2015: «είναι ένα συλλογικό προϊόν εργασίας … είναι ο κ. Μεϊμαράκης παρών, και αν το δικό σας κόμμα δεν ήταν εκεί το καλοκαίρι του 2015 για να ψηφίσει, για να στηρίξει, δεν θα ήμασταν σήμερα στο καλό σημείο»...
Αναγνώριση από της εθνικής μας στάσης το 2015: «είναι ένα συλλογικό προϊόν εργασίας … είναι ο κ. Μεϊμαράκης παρών, και αν το δικό σας κόμμα δεν ήταν εκεί το καλοκαίρι του 2015 για να ψηφίσει, για να στηρίξει, δεν θα ήμασταν σήμερα στο καλό σημείο»

altsantiri.gr

Αναβάθμιση του αξιόχρεου των ελληνικών τραπεζών...

Από την Standard & Poor’s...
Tην αναβάθμιση του αξιόχρεου τεσσάρων ελληνικών τραπεζών - Alpha Bank, Eurobank, Εθνικής Τράπεζας και Τράπεζας Πειραιώς - ανακοίνωσε ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P, σε συνέχεια της αναβάθμισης του αξιόχρεου του ελληνικού δημοσίου.
«Στις 25 Ιουνίου 2018, αναβαθμίσαμε τις μακροπρόθεσμες πιστοληπτικές αξιολογήσεις σε ξένο και εγχώριο νόμισμα της Ελλάδας σε "B+" από "B", λόγω της μείωσης των κινδύνων για την εξυπηρέτηση του χρέους της. Προβλέπουμε ότι η επιτυχής ολοκλήρωση από την Ελλάδα της τέταρτης αξιολόγησης του προγράμματος του ESM θα βοηθήσει στη βελτίωση της εμπιστοσύνης των καταθετών και επενδυτών στο τραπεζικό σύστημα» αναφέρει ο οίκος προσθέτοντας: «Για τον λόγο αυτό, αυξάνουμε τις μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες πιστοληπτικές αξιολογήσεις μας της Alpha Bank, της Eurobank, της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς σε "B-/B" από "CCC+/C'"».

Συνεχίζοντας, ο οίκος αναφέρει ότι «οι προοπτικές των αξιολογήσεων είναι σταθερές, αντανακλώντας την άποψή μας ότι είναι ισορροπημένοι οι κίνδυνοι για το αξιόχρεο των τραπεζών».

Η αναβάθμιση, σημειώνει ο οίκος «αντανακλά, επίσης, την άποψή μας ότι η βελτίωση της ρευστότητας και η ανάπτυξη της οικονομίας θα στηρίξουν την ικανότητα των ελληνικών τραπεζών να διατηρούν τις οικονομικές δεσμεύσεις τους και να βελτιώνουν σταδιακά τους ισολογισμούς τους μακροπρόθεσμα».

«Προβλέπουμε ότι η αύξηση της εμπιστοσύνης και η χαλάρωση των ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls) θα ανοίξει τον δρόμο για μία πιο σταθερή εισροή καταθέσεων και θα βελτιώσει την πρόσβαση των τραπεζών στις αγορές κεφαλαίων. Υπολογίζουμε ότι περίπου 13 δισ. ευρώ ή το 9% των καταθέσεων έχει επανέλθει στις ελληνικές τράπεζες από τα μέσα Μαΐου 2017 έως το τέλος Μαΐου 2018 και οι τράπεζες έχουν περιορίσει την εξάρτησή τους από τις διευκολύνσεις ρευστότητας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κατά 63% ή 36 δισ. ευρώ. Αναμένουμε τις τάσεις αυτές να συνεχισθούν, βελτιώνοντας έτσι τις θέσεις ρευστότητας των τραπεζών. Αναμένουμε ότι η ανάκαμψη θα είναι πολύ σταδιακή, δεδομένου του πόσο πολύ επλήγη ο ιδιωτικός τομέας από τη μακρά και βαθιά οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Συνεπώς, δεν αναμένουμε την πλήρη επιστροφή των καταθέσεων, περίπου 49 δισ. ευρώ, που έφυγαν από το τέλος Νοεμβρίου 2014 έως το τέλος Ιουλίου 2015» αναφέρει ο οίκος...

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έχασαν, αποκλείστηκαν αλλά πριν φύγουν καθάρισαν...

...

Σεβασμός στους Ιάπωνες: έχασαν, αποκλείστηκαν, καθάρισαν τα αποδυτήρια και είπαν κι «ευχαριστώ»! (pic) ...τα αποδυτήρια...

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ


Άλλος πολιτισμός! Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Παρά την πικρία τους για τον τρόπο με τον οποίο έχασαν το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας, οι Γιαπωνέζοι διεθνείς ήταν κύριοι με τα όλα τους μέχρι την τελευταία στιγμή της παρουσίας τους στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση. 

Έτσι, πριν αποχωρήσουν από το γήπεδο του Ροστόφ, όπου έγινε το παιχνίδι με τους Βέλγους, καθάρισαν τα αποδυτήριά τους (για την ακρίβεια τα έκαναν... λαμπίκο!) και στη συνέχεια άφησαν ένα μήνυμα: 

«Ευχαριστούμε»!...

sdna.gr

Ο νομπελίστας Αμερικανός οικονομολόγος PAUL KRUGMAN γιά τόν Τράμπ...

«Δεν έχει την παραμικρή ιδέα τι ακριβώς κάνει»