Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Στο αρχείο η έρευνα για το πόθεν έσχες...

της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη...


Το δρόμο για το αρχείο πήρε η εισαγγελική έρευνα που αφορούσε στο πόθεν έσχες της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβας Γκραμπόφσκι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρμόδιος εισαγγελέας κατέληξε στο συμπέρασμα πως η κ. Γκραμπόφσκι δεν είχε υποχρέωση να καταθέτει κοινή δήλωση περιουσιακής κατάστασης με τον σύζυγο της την περίοδο που ήταν σε διάσταση.

Την ίδια άποψη εξέφρασε και η Βουλή η οποία ερεύνησε το θέμα, για τον κ. Μητσοτάκη, λόγω του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Η υπόθεση μπήκε στο στόχαστρο της δικαιοσύνης μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, ο οποίος στρεφόταν τόσο κατά της κ. Γκραμπόφσκι όσο και κατά του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο εισαγγελέας ερεύνησε εάν νόμιμα ο κ. Μητσοτάκης δεν περιέλαβε στην προσωπική-ατομική δήλωση πόθεν έσχες και περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του Μαρέβας.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται από την Οικονομική Εισαγγελία το σκέλος της καταγγελίας που αφορούσε τα χρήματα με τα οποία η κ. Γκραμπόφσκι αγόρασε ακίνητο 92 τ.μ. στο Παρίσι...


newsbeast.gr

Τρανς, σαρξ, Μαρξ...




Χρήστος Ξανθάκης

Έχει πάρα πολλή πλάκα όταν με την ίδια αφορμή αφρίζουν τόσο οι φιλελέδες όσο και οι παπάδες! Οι φιλελέδες κοπανιούνται γιατί... μια κυβέρνηση με αριστερό πρόσημο τους κλέβει τα πιο εκλεκτά κομμάτια της πολεμικής τους και οι ιερωμένοι σαλτάρουνε διότι μια κυβέρνηση που έδειχνε ως τώρα διάθεση υποχωρητική απέναντί τους έρχεται τώρα να τους αρπάξει απ’ το μαλλί. Ή έστω απ’ το γένι…

Αιτία, φυσικά, το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου (ή «φύλλου», κατά τον συγγραφέα και διανοούμενο Ανδρέα Ανδριανόπουλο), που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή. Μια πράξη που θα επιτρέψει σε ουκ ολίγους συμπολίτες μας να αυτοπροσδιορισθούν και να αποφασίσουν οι ίδιοι και οι ίδιες για τους εαυτούς τους. Δίχως να μπαίνουν στη μέση οι γιατροί και τα γιατροσόφια, χωρίς να κάνουν κουμάντο στις ζωές τους κάποιοι τύποι που δεν καταλαβαίνουν τι ζόρι και τι κουπί τραβάνε. Ελευθερία με δυο λόγια, αν θέλετε το γράφω και με κεφαλαία για να το καταλάβουν μερικοί και μερικές που πάσχουν από μυωπία.

Όπως ο Δημήτρης Κυριαζίδης για παράδειγμα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας που έδωσε ένα μικρό ρεσιτάλ πίκρας και μίρλας στη Βουλή, δηλώνοντας ευθαρσώς:
 

«Το παρόν νομοσχέδιο μπορεί να χαρακτηριστεί ως προκλητικό και επικίνδυνο γιατί οδηγεί σε έναν θρυμματισμό της βιολογικής πραγματικότητας και σε μια πρωτόγνωρη κοινωνική πρόκληση».

Αυτές είναι οι πρωτόγνωρες κοινωνικές προκλήσεις κυρίες και κύριοι! Δεν είναι η αδιανόητη φτωχοποίηση των Ελλήνων, δεν είναι ότι γαμήθηκαν τα ταμεία με το PSI (γεια σου Αντώνη, γεια σου κι εσένα Βαγγέλη), δεν είναι ότι χρωστάνε τα μαλλιοκέφαλά τους τα νοικοκυριά, δεν είναι ο ΕΝΦΙΑ που σου ρουφάει και το τελευταίο αιματάκι, δεν είναι τα 80 μύρια δολάρια μίζες του Άκη που έκαναν τσάρκα ως την Ελβετία. Όλα τα ανωτέρω δεν είναι προκλήσεις, πρόκληση είναι ότι ένα πλάσμα που ταλαιπωρείται μια ζωή θα μπορεί να αλλάξει την ταυτότητα του φύλου του άνευ ξεφτίλας, άνευ καντήφλας και άνευ μουρμούρας. Και χωρίς κανέναν διάολο πάνω απ’ το κεφάλι του να του κάνει τη μούρη κρέας…

Χωρίς κανέναν διάολο και χωρίς κανέναν άγιο. Ο Ιερώνυμος που είναι μακράν ο πιο έξυπνος ιεράρχης εν Ελλάδι προσπάθησε να το διασκεδάσει και να το υποβαθμίσει το θέμα, μιλώντας για χαζομαρίτσες. Ήξερε τι έκανε και δεν είχε καμιά όρεξη να μπλέξει σε μια μάχη χαμένη εκ των προτέρων. Πώς ν’ αγιάσει όμως, με τους τζιχαντιστές της Ιεράς Συνόδου; Που ύψωσαν την παντιέρα της αντιπαράθεσης, πείθοντας μάλιστα και τους Αγιορείτες να βγάλουν το σπαθί απ’ το θηκάρι. Κι έτσι πρόσφεραν μια μοναδική υπηρεσία στην κυβέρνηση, που ψαχνόταν σφόδρα για αριστερά άλλοθι των μνημονιακών πολιτικών της.  Και τα βρήκε χωρίς να προσπαθήσει πολύ, ποντάροντας απλώς στα εξαρτημένα αντανακλαστικά των παπάδων. Όταν έχεις τέτοιους εχθρούς Αλέξη μου, ποιος τους χρειάζεται τους φίλους!...


newpost.gr

Τον «έφαγε»...

Νέα εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ η Μαρία Σπυράκη.
«Τρούπωσε» και ο Κ. Ζούλας – Διευθυντής Γραφείου Τύπου...
Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, νέα Εκπρόσωπος Τύπου του Κόμματος αναλαμβάνει η ευρωβουλευτής κυρία Μαρία Σπυράκη με Αναπληρωτές την κυρία Σοφία Ζαχαράκη, τον κ. Κωνσταντίνο Κυρανάκη, τον κ. Νίκο Ρωμανό και τον κ. Σπύρο Σταυρίδη.
Διευθυντής Γραφείου Τύπου αναλαμβάνει ο δημοσιογράφος κ. Κωνσταντίνος Ζούλας, ενώ παραμένει Αναπληρώτρια Διευθύντρια η κυρία Κύρα Κάπη.
Αναπληρωτής Διευθυντής Γραφείου Τύπου για θέματα Περιφερειακού Τύπου αναλαμβάνει ο κ. Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο μέχρι τώρα Εκπρόσωπος Τύπου, βουλευτής Α’ Αθηνών, κ. Βασίλης Κικίλιας αναλαμβάνει Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας, ενώ ο μέχρι τώρα Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης αναλαμβάνει Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
Τα νέα τους καθήκοντα θα τα αναλάβουν την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017.

enimerosi24.gr