Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Τα εν οίκω μη εν Παπαδήμω...

Όταν οι φιλελέδες απαιτούν Πιστοποιητικά Πολιτικών Φρονημάτων...
Τα εν οίκω μη εν Παπαδήμω

τού  Χρηστου Ξανθάκη

Μπόμπα στο Μάντσεστερ αντιπροχθές, μπόμπα και στην Αθήνα χθες. Με ένα σωρό θύματα στην Αγγλία δυστυχώς, με κανένα θύμα στην Ελλάδα ευτυχώς. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις οι τρομοκρατικές ενέργειες καταδικάστηκαν από το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις επίσης εμφανίσθηκε μια μερίδα της διανόησης και της πολιτικής για να ζητήσει πιστοποιητικά φρονημάτων. Θρησκευτικών στο νησί, πολιτικών στην Ψωροκώσταινα. Ψάχνοντας σε θολά νερά για ηθικούς αυτουργούς και αποδιοπομπαίους τράγους…
Να αφήσω απέξω τα περί Ισλάμ, τα έγραψα προχθές και δεν μου αρέσει να επαναλαμβάνομαι. Ψάξτε να τα βρείτε με γκουγκλάκι, να πάρουμε κι εμείς τα δόλια κάνα εξτρά κλικ. Άλλωστε τα δικά μας είναι σαφώς πιο ενδιαφέροντα, τόσο γιατί αφορούν ευθέως στις ζωές μας όσο και βγάζουν πιο πολύ γέλιο. Και οργή προκαλούν βεβαίως, αλλά ας το αφήσουμε για αργότερα αυτό το κεφάλαιο. Μην προκύψει από πουθενά ο δημαρχούκος Καμίνης με ταμπλό «ΟΧΙ στη βία» και ψάχνουμε να βρούμε τα σουβέρ μας.
Ξεκινώ λοιπόν δίνοντας έναν πόντο στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την περί Παπαδήμου και τρομοκρατικής ενέργειας δήλωσή του. Μίλησε...

Η ιστορική τριήρης «Ολυμπιάς» στη Μαρίνα Ζέας

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τις «Ημέρες Θάλασσας»
Η ιστορική τριήρης θα παραμείνει στο λιμάνι της Ζέας έως την Κυριακή 28 Μαΐου και θα είναι επισκέψιμη για το κοινό, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 5.30 το απόγευμα έως τις 8.30 το βράδυ.
Με επίκεντρο τη θάλασσα, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τη ναυτιλία, την ψυχαγωγία και την εκπαίδευση, ξεκίνησαν στον δήμο Πειραιά οι «Ημέρες Θάλασσας», που θα διαρκέσουν έως την Κυριακή 28 Μαΐου.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, για δεύτερη διαδοχική χρονιά, η ιστορική τριήρης του Πολεμικού Ναυτικού «Ολυμπιάς», κατέπλευσε στη Μαρίνα Ζέας όπου την υποδέχθηκε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ο οποίος ξεναγήθηκε στο πλοίο-σύμβολο από τον κυβερνήτη, αντιπλοίαρχο Νικόλαο Πολυχρονάκη.



ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Η τριήρης «Ολυμπιάς» είναι ένα λειτουργικό αντίγραφο αθηναϊκής τριήρους του 5ου αιώνα π.Χ. Κατασκευάστηκε στην Ελλάδα την περίοδο 1985-1987 στο πλαίσιο προγράμματος πειραματικής αρχαιολογίας, με βάση τις έρευνες του ιστορικού J.S. Morrison και του ναυπηγού J.F. Coates, με τη χρηματοδότηση του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Με τη ναυπήγηση αυτή δόθηκε οριστικό τέλος σε πολλές διαφωνίες που υπήρξαν τόσο ως προς τις πραγματικές διαστάσεις όσο και για τη λειτουργικότητα που είχε αυτός ο τύπος σκάφους κατά την αρχαιότητα. Μετά την καθέλκυση και τις δοκιμές που ακολούθησαν, οι επιδόσεις που ανέπτυξε η «Ολυμπιάς» υπήρξαν εκπληκτικές. Κατάφερε και ανέπτυξε ταχύτητα προσεγγίζοντας τους 9 κόμβους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Έπλευσε, επί ώρες, με ταχύτητα 4 κόμβων με τους μισούς κωπηλάτες εκ περιτροπής. Εκτέλεσε στροφή πλοίου 180° σε χρόνο ενός μόνο λεπτού της ώρας και με τόξο μικρότερο των 2,5 μηκών του πλοίου. Η ιστορική τριήρης θα παραμείνει στο λιμάνι της Ζέας έως την Κυριακή 28 Μαΐου και θα είναι επισκέψιμη για το κοινό, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 5.30 το απόγευμα έως τις 8.30 το βράδυ.
Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017 
naftemporiki.gr

Πουλάνε, ως γνώμη, "αμάσητη προπαγάνδα"...

Μα φυσικά (και) για τον Παπαδήμο φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ
 
Το σημερινό -Ως Εδώ!- πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ

«Δεν μπορεί να μην υπάρχει ούτε μία παραίτηση ή έστω μία αποπομπή από την κυβέρνηση για το κενό ασφαλείας που αφήνει ακάλυπτο έναν πρώην πρωθυπουργό» γράφουν τα ΝΕΑ σήμερα στο καταγγελτικό πρωτοσέλιδό τους.
Τα ίδια έλεγαν και στο Βήμα FM το πρωί. 
Προφανώς φταίει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και γι' αυτό πρέπει να παραιτηθεί, αν όχι όλη, τουλάχιστον ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Βέβαια όταν στις 25 Ιουνίου 2010 έσκαγε φάκελος-βόμβα μέσα στο γραφείο του (εν ενεργεία) υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και σκότωνε μάλιστα τον υπασπιστή του, τα ΝΕΑ έγραφαν αστυνομικό μυθιστόρημα με τίτλο «Αίμα και Μυστήριο». Ούτε καμία παραίτηση ζητούσαν, απλώς «οι έρευνες στρέφονται καταρχάς στα κενά ασφαλείας» και τίποτε παραπάνω.
Το μένος τους για τον ΣΥΡΙΖΑ τους έχει κάνει να ξεχνούν ακόμα και την αλφάβητο της δημοσιογραφίας.
     26.05.2017
       από τήν   ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
                         efsyn.gr 

Γιούνκερ: Αποτίω φόρο τιμής στο κουράγιο των Ελλήνων

Φόρο τιμής στο κουράγιο που δείχνουν οι Έλληνες απέδωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής


giounker-apotiw-foro-timis-sto-kouragio-twn-ellinwn
Φόρο τιμής στο κουράγιο που δείχνουν οι Έλληνες απέδωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. O Zαν Κλοντ Γιούνκερ απαντώντας σε ερώτηση για την  Ελλάδα στα πλαίσια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ενόψει της συνόδου των G7 στην Ιταλία, είπε: «Η Ελλάδα βαδίζει σωστά. Έχουν γίνει μεταρρυθμίσεις. Θέλω να αποτίσω φόρο τιμής στο κουράγια που έχουν δείξει οι Έλληνες».
  Τη δήλωσή του ανήρτησε στο Twitter η εκπρόσωπός του Μίνα Αντρέεβα.
Mina AndreevaΕπαληθευμένος λογαριασμός @Mina_Andreeva
. " is on track. Reforms have been done. I want to pay tribute to the courage of the Greek people."

Ο κ Γιούνκερ αρνήθηκε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε κακές τις πολιτικές της Γερμανίας σε ό,τι αφορά το εμπόριο. 
 26 Μαΐ. 2017
thetoc.gr

«Απόπειρα δολοφονίας»...

Τα ξένα ΜΜΕ για την επίθεση στον Παπαδήμo...


Τον γύρο του κόσμου κάνει από χθες η είδηση της επίθεσης στον πρώην πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμου με αναλυτικά άρθρα και εκτενή ρεπορτάζ.

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι ο κ. Παπαδήμος έπεσε θύμα τρομοκρατικής επίθεσης στο κέντρο της Αθήνας ενώ το ρωσικό πρακτορείο Sputnik μιλά ανοιχτά για απόπειρα δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού.

Η επίθεση στον Λουκά Παπαδήμου έγινε θέμα στο Bloomberg, το CNBC, το BBC, τη Daily Mail, El Economista, Russia Today.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι τα περισσότερα μεγάλα ΜΜΕ κάνουν ανοιχτά λόγο για απόπειρα δολοφονίας ενώ ταυτόχρονα τα οικονομικά πρακτορεία αποφεύγουν να πάρουν θέση... 

                                                           *
στή συνέχεια ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ