Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Με τιμές αρχηγού κράτους η κηδεία του Κωστή Στεφανόπουλου...

Με τιμές αρχηγού κράτους η κηδεία του Κωστή Στεφανόπουλου - Media
Με τιμές αρχηγού κράτους και δημοσία δαπάνη θα τελεστεί η κηδεία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου.
Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, έως και αύριο, ημέρα της κηδείας του, θα τηρηθεί δημόσιο πένθος και οι σημαίες των δημοσίων καταστημάτων θα κυματίζουν μεσίστιες...
 

Η «τρόικα του εσωτερικού»...

Βενιζέλος και Θεοδωράκης οι λογικοί και είμαστε εμείς οι παράλογοι

EUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
Χθες στο αμφιθέατρο του 9.84 συγκεντρώθηκε το «μέτωπο της λογικής». Οπως αυτοαποκαλείται δηλαδή. Βαπτίστηκαν από μόνοι τους. Αυτοί είναι οι λογικοί κι εμείς, οι υπόλοιποι, είμαστε οι παράλογοι. Ωραία λογική. Του παραλόγου.
Μαζεύτηκαν χθες για την παρουσίαση του βιβλίου «Το Νησί που φεύγει», μία ανθολογία άρθρων του Γιώργου Παγουλάτου που δημοσιεύθηκαν στην «Καθημερινή» τα τελευταία χρόνια. 
Και ήταν όλοι τους εκεί, όπως τότε που γέμισαν ασφυκτικά το Ακροπόλ για την «Κεντροαριστερά των 58» και πανηγύριζαν για το καινούργιο που κόμιζαν στην πολιτική και την ανταπόκριση που έβρισκε στον κόσμο. 
Στο πάντοτε έγκυρο στις περιπτώσεις αυτές Protagon μπορείτε να δείτε όλους τους παρευρισκομένους. Τους δίνει (#diplhs) με μία φράση ο Κώστας Γιαννακίδης: «Κεντρώοι της Νέας Δημοκρατίας, Πασόκοι του ΓΑΠ και του Βενιζέλου, ορφανά της ΔΗΜΑΡ και Ποταμίσιοι σε αναζήτηση, συν καμιά δεκαριά που κοίταζαν προς την πόρτα με την ελπίδα να μπει ο Σημίτης». 
Δυστυχώς ο Σημίτης δεν μπήκε. Αλλά μπήκαν οι (πάρτε ανάσα): Κικίλιας, Κεραμέως, Χατζηδάκης από τη ΝΔ. Μιλένα Αποστολάκη και Χάρης Θεοχάρης. Ο Κύρκος, ο Μαυρωτάς και ο Ψαριανός, τα απομεινάρια του Ρυακιού. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο Φίλιππος Σαχινίδης, «Μέτωπο λογικής με "εξημερωμένους" δεξιούς» όπως γράφει χαρακτηριστικά.
Στο πάνελ Κυριάκος Μητσοτάκης, Βαγγέλης Βενιζέλος και Σταύρος Θεοδωράκης, η «τρόικα του εσωτερικού» όπως σημειώνουμε εύστοχα σήμερα στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας μας.
Νέος ενθουσιασμός μετά τη συγκέντρωση, κλίμα Ακροπόλ επαναλαμβάνω και της «Κεντροαριστεράς των 58». Τόσο που ο Χρήστος Χωμενίδης, έμπλεος ενθουσιασμού και αυτός, είπε πως αν μετά το δημοψήφισμα σχημάτιζαν μία παράταξη του «Ναι», τότε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κέρδιζε τις εκλογές. Τι αγωνίες που έχουν μερικοί άνθρωποι.
Λαοπρόβλητοι πάντως αρχηγοί οι Βαγγέλης Βενιζέλος και Σταύρος Θεοδωράκης. Ο ένας έφτασε το ΠΑΣΟΚ στο 4% και ο άλλος εξαφανίζει το Ποτάμι. Η Νέα Δημοκρατία αποτελεί το καταφύγιό τους. 

Οργή Αχτσιόγλου για το «σαμποτάζ» του ΣΕΒ....

Αποτέλεσμα εικόνας για Αχτσιογλου
Εδώ και μήνες, υποτίθεται ότι οι εργοδοτικές οργανώσεις και όλοι οι κοινωνικοί εταίροι είχαν συμφωνήσει ότι στην Ελλάδα δεν χρειάζονται ...
ούτε περισσότερες ατομικές συμβάσεις, ούτε νέες παρεμβάσεις για τον κατώτατο μισθό.
 Μάλιστα, επ’ αυτών των συμπερασμάτων είχε συγκροτηθεί ένα «εσωτερικό κοινό μέτωπο», το οποίο χρησιμοποιούσε η ελληνική πλευρά στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Μάλιστα, η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, πριν επανεκκινήσει τις συζητήσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών στο Χίλτον, είχε νέα συνάντηση με εκπροσώπους των εργοδοτικών οργανώσεων (ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ, ΕΣΕΕ) σε μία προσπάθεια να επαναβεβαιωθεί το αρραγές κοινό μέτωπο.

Και ενώ η υπουργός έφυγε από τη συνάντηση έχοντας λάβει διαβεβαιώσεις από όλους ότι επιμένουν στις θέσεις τους, τελικώς ο ΣΕΒ… επεφύλαξε μία έκπληξη: με δελτίο Τύπου που εξέδωσε, «υιοθέτησε»… όλες τις θέσεις του ΔΝΤ, αφού μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι η υπεροχή της επιχειρησιακής σύμβασης έναντι της κλαδικής θα πρέπει να διασφαλιστεί, ότι οι ομαδικές απολύσεις… «αφορούν περιπτώσεις ζωής και θανάτου ορισμένων παραγωγικών μονάδων» αλλά και πως… «η υποχρεωτική διαιτησία είναι θεμελιώδης στρέβλωση και η μονομερής προσφυγή δεν προβλέπεται από τους διεθνείς κανόνες». Η Έφη Αχτσιόγλου εξέφραζε χθες βράδυ την οργή της, σε συνομιλητές της, για την μεταστροφή των απόψεων του ΣΕΒ και πλέον, στο Μαξίμου λαμβάνουν ένα ακόμη μάθημα: ότι… τους βιομηχάνους δεν μπορούν να τους εμπιστευθούν ποτέ!
 matrix24.gr

Tό τρέιλερ πού πάει μόνο του ...στήν Εθνική! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα... αυτόνομο trailer
Έχουμε δει αυτοκίνητα να χάνουν τον ίδιο τους τον τροχό εν κινήσει και να τους προσπερνάει η... ρόδα τους, αλλά να προσπεράσει το ίδιο τους το τρέιλερ, που λίγα δευτερόλεπτα πιο πριν βρισκόταν κλειδωμένο στον κοτσαδόρο του αυτοκινήτου πρώτη φορά βλέπουμε. Ο οδηγός ήταν αρκετά τυχερός μέσα στην ατυχία του. (από kathimerini.gr)

Τό σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου γιά τόν Κωστή Στεφανόπουλο...

                                                                                                ...από τήν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (22.11.16)


Η εξόδιος ακολουθία για τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας K. Στεφανόπουλο


Αυτή την ώρα πραγματοποιείται η εξόδιος ακολουθία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου, από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Παλαιού Ψυχικού.
Η ταφή του θα πραγματοποιηθεί στην γενέτειρά του, την Πάτρα.
Ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε κλείσει τα 90 του χρόνια τον προηγούμενο δεκαπενταύγουστο. Διαβάστε τα σημαντικότερα σημεία – σταθμούς στην πολιτική του σταδιοδρομία.
Στις 11 Δεκεμβρίου του 2011 και ύστερα από ένα τηλεφώνημα προς τον Αλέξη Παπαχελά τον οποίο ενημέρωσε ότι θα ήθελε ένα κείμενό του να δημοσιευτεί στην εφημερίδα, προβαίνει σε μία δραματική έκκληση υπέρ της πολιτικής συνεννόησης και της αποτροπής των εκλογών.
Ήταν 19 Νοεμβρίου 1999 όταν ο Μπιλ Κλίντον, συνοδευόμενος από την σύζυγο του Χίλαρι Κλίντον, βρέθηκε στην Αθήνα. Διαβάστε την ιστορική ομιλία του Κωστή Στεφανόπουλου προς τον Μπιλ Κλίντον.
Φωτογραφίες από την εξόδιο ακολουθία:

Dalí Atomicus

Dalí Atomicus by Philippe Halsman1948
Photograph by Philippe Halsman
Before there was Photoshop, there was Philippe.
Irene Halsman, Daughter of Philippe Halsman

7 ξεχωριστές στιγμές του σπουδαίου Κωστή Στεφανόπουλου


Έφυγε χθες από τη ζωή, σε ηλικία 90 ετών, ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, ένας από τους πλέον έντιμους και σεμνούς πολιτικούς της νεότερης Ελλάδας.

Ίσως επειδή μεγάλωσα στην Πάτρα στα χρόνια της προεδρίας του, το πρόσωπο του μου ήταν πάντοτε ιδιαίτερα οικείο και συμπαθές και όσο περισσότερα μάθαινα για την πολιτική διαδρομή του, τόσο πιο πολύ αυξανόταν η εκτίμηση μου γι' αυτόν. Σε αντίθεση με αρκετούς επηρμένους πρίγκιπες της Μεταπολίτευσης, ο Κωστής Στεφανόπουλος προσέγγισε το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας ως ύψιστη τιμή για τον ίδιο και όχι ως κάτι που το «δικαιούταν», γι' αυτό και έδωσε τον αληθινά καλύτερο εαυτό του για το να το υπηρετήσει και να το τιμήσει.
Από τα διάφορα που έχω δει να κυκλοφορούν γι' αυτόν, ξεχωρίζω τις παρακάτω στιγμές:

1. Το 1989, αν και «τελειωμένος» πολιτικά αρνήθηκε να είναι υποψήφιος με τη Ν.Δ στον δήμο της Αθήνας, με τον Πάνο Λουκάκο να καταγράφει στην Athens Voice την εκπληκτική αιτιολόγηση της απόφασης του:

Το αυγό του φιδιού στα περίπτερα...

Αντα Ψαρρά
Σε ρόλο Ελληνα Τραμπ με ρεσιτάλ ρατσισμού και μισαλλοδοξίας και μπόλικη δόση πάντα ανώνυμων αστυνομικών σεναρίων έχει επιδοθεί εδώ και...
χρόνια η εφημερίδα με τα κουπόνια, το «Πρώτο Θέμα».

Το τελευταίο κυριακάτικο φύλλο του Αναστασιάδη με δύο συνεχόμενα δισέλιδα αφενός προαναγγέλλει τη νέα φάση-«φωτιά» στην οποία μπαίνει το προσφυγικό με αφορμή τα «επεισόδια» στη Χίο, αποδίδοντας τις απόπειρες εμπρησμού του καταυλισμού, το ξύλο στους αλληλέγγυους και τον βαρύτατο τραυματισμό προσφύγων στους αγανακτισμένους κατοίκους «που βράζουν από οργή και απόγνωση», με αναφορές στον ύποπτο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ρόλο που εμφανίζονται να παίζουν οι άνθρωποι που τους βοηθούν και ανήκουν στις ΜΚΟ.

Αγνοώντας φυσικά την Υπατη Αρμοστεία και την ανακοίνωσή της ειδικά για τον καταυλισμό της Σούδας, αγνοώντας το ποιοι αλληλέγγυοι κακοποιήθηκαν από χρυσαυγίτες και αγνοώντας, τέλος, το ότι μάχη για τη ζωή του δίνει ένας νεαρός πρόσφυγας που χτυπήθηκε στο κεφάλι, η εφημερίδα κάνει λόγο για «αντιφατικές» πληροφορίες σχετικά με το πώς πυροδοτήθηκαν τα γεγονότα και τον ρόλο που έπαιξαν χρυσαυγίτες και ακροδεξιοί στη Χίο.

Σπέρνοντας φόβο και πανικό σε κατοίκους που ήδη ζορίζονται πολύ, αλλά κυρίως σε εκείνους που δεν τα βιώνουν στον τόπο τους αλλά απλά φαντάζονται με τη βοήθεια τον συντακτών του Αναστασιάδη σημεία και τέρατα, το λαϊκίστικο ακροδεξιό έντυπο προετοιμάζει συστηματικά το έδαφος για να υποδεχτούν οι κατάλληλα φανατισμένοι αναγνώστες του τον όποιο επίδοξο Ελληνα Τραμπ κληθεί να δρέψει τους καρπούς της προπαγάνδας και του πανικού.

Η ξενοφοβική όμως προπαγάνδα μαζί με τα αστυνομικά σενάρια που τροφοδοτούν οι κάθε λογής δράσεις ομάδων αντιεξουσιαστών συνεχίζεται και στο επόμενο δισέλιδο με τίτλο «Ξένοι οι μισοί από τους εμπρηστές του Πολυτεχνείου»...

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο πατώντας ΕΔΩ.

Βαγγέλης Βενιζέλος: Το μετέωρο βήμα του πελαργού

Βαγγελης  Βενιζέλος. (Photo : απο το  Ethnos.gr)
Βαγγελης Βενιζέλος. (Photo : απο το Ethnos.gr)

ΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ-150x150 (1)Του Γ. Λακόπουλου
 Το μυστικό είναι  κοινό. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος έχει πάρει τις αποφάσεις του: θα αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ και θα δοκιμάσει μόνος την τύχη του. Για το εγχείρημα έχει ενημερωθεί ο Κ. Σημίτης,  παλαιοί οπαδοί του οποίου θα εμφανισθούν ως   Βενιζελοφρουροί πλέον.
Στον κατάλογο προστίθεται εσχάτως και το όνομα της Άννας Διαμαντοπούλου. Αφού δεν τη κάλεσαν στην ΝΔ -και ούτε πρόκειται- και δεν μπορεί να μετεξελιχτεί το «Δίκτυο» -που συντηρεί από χρόνια  ιδίοις εξόδοις- σε κόμμα,  καλός είναι και ο  «αχώνευτος» πρώην αντίπαλος της.  Και ας ήταν ο δικός της νόμος ο πρώτος που  ξήλωσε το  σύστημα  Σαμαρά-Βενιζέλου.
Λίγο πριν την έξοδο  ο Βαγγέλης  φτιάχνει ατμόσφαιρα.
Πρώτον: όσοι από τον σημερινό κομματικό μηχανισμό πρόκειται να τον ακολουθήσουν, σταδιακά αδρανοποιούνται. Ταυτόχρονα όσοι είχαν αδρανοποιηθεί σε προγενέστερες περιόδους ειδοποιούνται να είναι έτοιμοι μόλις ακουστεί  το σύνθημα…. Αν έχουν ξεμπλέξει και με παλαιές εκκρεμότητες με ανακριτές ακόμη καλύτερα…
Δεύτερον:  Ενεργοποίησε τον «Κύκλο» που έχει συστήσει, ως όχημα για περιοδείες ανά την επικράτεια προς άγραν υποστηρικτών σε τοπικά στελέχη που σαγηνεύονται ακόμη από το λόγο του. Δεν είναι ακριβώς «πορεία στο λαό», είναι όμως μια απόπειρα εξαγωγής του «φαινομένου Βενιζέλος» σε προσφορότερα ακροατήρια.
Τρίτον: αναζητά διαρκώς ευκαιρίες να τονίζει τις διαφορές του με τη Φώφη Γεννηματά, να αναδεικνύει την «κακή» ατζέντα της απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και να προβάλει ότι τον αγνοεί στις αποφάσεις της.  Για την ακρίβεια «δεν τον παίρνει τηλέφωνο» πριν τις ανακοινώσει-  παρότι όπως του είπε η ίδια «το σωστό είναι αυτός να την παίρνει τηλέφωνο».  Ήδη η δική του πλατφόρμα αντιπαρατίθεται με την πολιτική της Φώφης ως προέδρου.
Δεν θέλει να της πάρει το ΠΑΣΟΚ. Θέλει να της το αφήσει.  Ίσως γιατί υπολογίζει ότι κάποια στιγμή ο νεαρός Νίκος Ανδρουλάκης  με την καθοδήγηση του Κ. Σκανδαλίδη θα πάρει εκδίκηση γι’ αυτόν.
Τέταρτον και σημαντικότερο: έχει κερδίσει κατά κράτος τη συνδρομή των ΜΜΕ που υποστήριζαν παραδοσιακά το ΠΑΣΟΚ. Ορισμένα μάλιστα αφήνοντας στην άκρη την υποτιθέμενη εγκυρότητά τους, παρουσιάζουν την εσωκομματική κατάσταση σαν να την έγραψε ο ίδιος:  η Γεννηματά αυθαιρετεί  και αντιφάσκει, ενώ ο Βενιζέλος υπομένει, αλλά μέχρι πότε; Χώρια που η κυρία χάλασε και το σενάριο του «νέου κόμματος» -που θα ήταν ο πολιτικός τάφος της.
Όλα λοιπόν είναι έτοιμα . Η Φώφη  είπε δημοσίως ότι δεν διώχνει κανέναν, αλλά υπονόησε ότι δεν μπορεί και να εμποδίσει και κανέναν να  φύγει. Το περιμένουν… Ο Κώστας Λαλιώτης τον οποίο κάποιες διαρροές εμφάνισαν ως...

Η Δημοκρατία είναι βόμβα στα θεμέλια της ΕΕ...

Έτσι απλά επειδή κάποιες φορές έρχεται ένας τίτλος είδησης να μας χαστουκίσει δυνατά, να μας ξυπνήσει από οποιαδήποτε αυταπάτη ή φαντασία…
Ο τίτλος της...
Wall Street Journal λέει:

«Βόμβα στα θεμέλια της Ε.Ε. ο ολλανδικός νόμος για τα δημοψηφίσματα».

Θα το δείτε στην ειδησεογραφία της ημέρας, αλλά δεν έχουν σημασία οι πολλές λεπτομέρειες:
Στην Ολλανδία, λοιπόν, ψηφίστηκε νόμος που λέει ότι αν μαζευτούν 300.000 υπογραφές, τότε υποχρεωτικά γίνεται δημοψήφισμα, για οποιονδήποτε νόμο!

Και αυτή είναι η βόμβα στα θεμέλια της Ε.Ε.!

Αλήθεια τώρα, κάθε λεπτομέρεια είναι σχεδόν αδιάφορη:

Η ουσία είναι ότι η δυνατότητα που παρέχεται στον λαό -τους Ολλανδούς εν προκειμένω)- να μαζεύονται υπογραφές και να τίθεται υπό την κρίση του οποιοσδήποτε oλλανδικός νόμος, μέσω δημοψηφίσματος, αποτελεί βόμβα, λέει, στα θεμέλια της Ε.Ε.

Μία είναι η απάντηση:

Έστω και κατ’ όνομα, στην Ευρώπη έχουμε ακόμα δημοκρατικά πολιτεύματα. Δεν έγινε ακόμα η Ε.Ε. Γαλαξιακή Αυτοκρατορία, τύπου Star Wars. Τουλάχιστον όχι ακόμα τυπικά – αν και έχουμε ήδη Darth Vader.
Αλλά φαίνεται ότι μόνο το τυπικό έχει μείνει.

Είμαστε κανονικά μία αυταρχική, κυνική γερμανοτραπεζική απολυταρχία.

Και αντιμετωπίζεται ως κάτι αδιανόητο η πιθανότητα να έχει λόγο ένας λαός – ακόμα και από τους προνομιούχους, με τις «καλές» οικονομίες και τη δύναμη στους διαδρόμους των Βρυξελλών- για τους νόμους της χώρας του.

Ευχαριστούμε που δεν μας αφήνετε να το ξεχνάμε.
 

K. Στεφανόπουλος: Μόνη του αγωνία η Ελλάδα

Μία Παρασκευή βράδυ ειδοποιήθηκα ότι ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος με αναζητούσε. Μου είπαν ότι είχε τηλεφωνήσει ο ίδιος και πως ήθελε να μου μιλήσει επειγόντως. Τον βρήκα μετά από λίγο στο σταθερό που είχε αφήσει και μου ζήτησε να δημοσιεύσουμε ένα άρθρο του με το οποίο πρότεινε τον σχηματισμό πραγματικά οικουμενικής κυβέρνησης μεγάλου ορίζοντα ώστε να μπορέσει να βγει η χώρα από την κρίση. Ηταν Δεκέμβριος του 2011, το πολιτικό καζάνι μας έβραζε και η χώρα ήταν βυθισμένη στην κρίση.
Πήγα στο σπίτι του, ένα ισόγειο διαμέρισμα στην πάνω μεριά του Ψυχικού. Η εγγονή του έβλεπε τηλεόραση, ο ίδιος όπως πάντα λιγομίλητος μου έδωσε το άρθρο που ήταν χειρόγραφο. «Θα ήθελα να το δημοσιεύσετε γιατί έχω αγωνία γιά το που παει το πράγμα» μου είπε με σεμνότητα. Σκέφθηκα εκείνη την ώρα πόσο σεβασμό θα έπρεπε να έχουμε σε αυτόν τον άνθρωπο. Ηταν 85 ετων και όχι σε πολύ καλή κατάσταση. Εβλεπε όμως που πάει το πράγμα και επειδή δεν σταμάτησε ποτέ να ενδιαφέρεται γιά το καλό της χώρας πήρε μία μοναχική πρωτοβουλία γιά να προτείνει κάτι, που εκείνη την στιγμή δεν ήταν δημοφιλές σε μία μεγάλη μερίδα του πολιτικού φάσματος. Ανήκε βέβαα σε μιά γενιά που είχε ζήσει πολλά και δεν έπαιζε με τις τύχες μας, τις τύχες της πατρίδας.
Ομολογώ ότι καθώς οδηγούσα πίσω στην εφημερίδα ένιωθα άγχος και στενοχώρια ταυτόχρονα. Σκεπτόμουν ότι είναι λίγοι οι άνθρωποι με τις εμπειρίες και την αίσθηση ευθύνης του Στεφανόπουλου. Αλλάξαμε την εφημερίδα και κάναμε το άρθρο πρώτο θέμα. Το μπλέντερ του κυνισμού και της μικρότητας το άλεσε κι αυτό μέσα σε θεωρίες συνωμοσίας γιά το «που το πήγαινε» ή «ποιανού το παιχνίδι έπαιζε;». Που να βάλει το μυαλό όσων τα έλεγαν ότι δεν υπήρχε τίποτα από πίσω πέρα από την αγωνία ενός βετεράνου πολιτικού ο οποίος νοιαζόταν για την πατρίδα του;  
 kathimerini.gr

Γιατί νοσταλγώ από τώρα τη Μισέλ Ομπάμα;

ΛΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ
Μην πάμε μακριά. Φανταστείτε να είχε συνοδεύσει η Μισέλ Ομπάμα τον πρόεδρο των ΗΠΑ στο ταξίδι του στην Ελλάδα. Θα είχαμε γλιτώσει μάνι-μάνι μια σειρά από κακοτοπιές. Ποιος θα πρόσεχε τι φοράει –και τι δεν φοράει– ο Ελληνας πρωθυπουργός; Ποιος θα καθόταν να ασχοληθεί με το πώς στέκεται ή πώς προφέρει τα ρο, όταν δίπλα του θα βρισκόταν η ωραιότερη και χαρισματικότερη Πρώτη Κυρία που έχει δει ο Λευκός Οίκος από την Τζάκι Κένεντι και μετά; Που με την ίδια άνεση που τραγουδάει Μπιγιονσέ στο carpool karaoke απευθύνεται και στο Συνέδριο των Δημοκρατικών; Με χαρά νομίζω θα την αφήναμε να μας κλέψει το thunder. Από την άλλη, οι πλάγιες αποδοκιμαστικές της ματιές έχουν μείνει στην ιστορία. Ναι, ίσως το ρίσκο θα ήταν πολύ μεγάλο για το συγκεκριμένο ταξίδι...
Εξάλλου, αυτόν τον καιρό προετοιμάζει τη μεγάλη της έξοδο από τον Λευκό Οίκο μετά οκτώ ολόκληρα χρόνια. Εχει βάλει τις κόρες της να πακετάρουν ήδη από τον Σεπτέμβριο, όπως είπε στον Stephen Colbert. «Τους είπα “ή τα πακετάρετε ή τα πετάω. Ή τα πουλάω στο ebay”», είπε με το γνωστό της χαλαρό ύφος, τον οικείο της τρόπο που σε κάνει να πιστεύεις πως ό,τι λέει είναι...

Περιήγηση στην Ακρόπολη των Αθηνών: Μια συζήτηση για την Αρχαία Αθήνα και τον ρόλο της στο Αιγαίο.

«Μαθήματα ιστορίας»
Περιήγηση στην Ακρόπολη των Αθηνών:  Μια συζήτηση για την Αρχαία Αθήνα και τον ρόλο της στο Αιγαίο.
Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016
στις 10 το πρωί
(Σημείο συνάντησης:
Ταβέρνα “Διόνυσος” επί της Δ. Αρεοπαγίτου)
Αρχαιολόγος: Θέμης Βάκουλης
Συνδιοργάνωση:
Δήμος Μυκόνου, ΚΔΕΠΠΑΜ,
Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων
Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση ΚΔΕΠΠΑΜ, συνεχίζει για δεύτερη χρονιά τη δράση της "Μαθήματα Ιστορίας" με ξεναγήσεις και ομιλίες από εξαίρετους επιστήμονες αρχαιολόγους και ιστορικούς. Είστε όλοι προσκαλεσμένοι. Μετά το πέρας των ομιλιών, τα κείμενα θα συγκεντρωθούν και θα αποτελέσουν επίτομη έκδοση.
           Η Διοίκηση
      Ανδριανή Κουφού
 
Πρόεδρος ΚΔΕΠΠΑΜ