Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Παραπέμπεται ο Σαρκοζί...

Σε δίκη για διαφθορά παραπέμπεται ο Σαρκοζί
Σε δίκη παραπέμπεται ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος κατηγορείται για διαφθορά και αθέμιτη άσκηση επιρροής.
Η υπόθεση αφορά σε τηλεφωνικές συνομιλίες που είχαν υποκλαπεί το 2014, στις οποίες ο Σαρκοζί φέρεται να προσπαθεί να επηρεάσει δικαστές που έκαναν ελέγχους στις χρηματοδοτήσεις της προεκλογικής καμπάνιας του. Μεταξύ άλλων κατηγορείται για την φερόμενη προσπάθειά του να αποσπάσει πληροφορίες από ανώτατο δικαστικό για την υπόθεση πολιτικής χρηματοδότησης από την Λιλιάν Μπετανκούρ, κληρονόμο της L' Oreal.
Ο δικαστής Gilbert Azibert και ο δικηγόρος του πρώην προέδρου της Γαλλίας αναμένονται επίσης να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου.
Και οι τρεις αρνούνται τις κατηγορίες που τους προσάπτονται.
Το όνομα του Σαρκοζί εμπλέκεται και σε άλλη υπόθεση που διερευνά η γαλλική δικαιοσύνη και αφορά στην χρηματοδότηση της προεκλογικής του καμπάνιας από τον τότε ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι.
29 Μαρ. 2018

Mύκονος δεκαετία τού '50 : Η "προβέζα" πού έσπασε τόν παλιό μώλο...

...Τώ καιρώ εκείνω χαλασμός Κυρίου εγένετο καί προβέζα μεγάλη έπληξε τό Αιγαίον, αραχνιασμένες γωνιές τ' ουρανού εσάρωσεν η καταιγίδα...
...η αποκληθείσα μετέπειτα υπό τών ψευδοπροφητών : "χάση κόσμου"...
...κι εταράχθη σφόδρα τό πέλαγος καί διερρήχθη εκ βάθρων ο δυτικός λιμενοβραχίων ομού μετά τού λιθίνου παραπέτου, εις θέσιν παλαιού λιμένος τής νήσου Μυκόνου...
...καί προεκλήθησαν ζημίαι τοσαύται ώστε εμπειρότατοι ναυτοκράτορες, αντικρίζοντας τό μέγεθος τού κακού, ανέκραξαν : ..."Τετέλεσται"...!
                                                                                                         ***
Μολονότι αι ανάγκαι -τώ καιρώ εκείνω- ήσαν κατά πολύ μικρότεραι τών συγχρόνων τρεχουσών... 
...εντούτοις αι ζημίαι "εθεραπεύθησαν" αυθωρεί και παραχρήμα... 
...η υπευθυνότης γάρ καί τό φιλότιμον ήσαν αμφότερα -ως προσόντα-   καί μεγαλύτερα καί υπαρκτά, εις αναλογίαν αντίστροφον τών πενιχρών τής εποχής αναγκών...

Τοιουτοτρόπως ο μώλος -τώ καιρώ εκείνω- απεκατεστάθη "τάκα-τάκα", ουχί μόνον, διά τήν εξυπηρέτησιν τών ναυτικών αλλά καί διά τήν τροφοδοσίαν ολοκλήρου τής πτωχής (πτωχής τώ καιρώ εκείνω) νήσου Μυκόνου...
                                                                                 *** 
Σήμερα -σέ χρόνο παρόντα- πορευόμαστε μέ τόν ίδιο μώλο σπασμένον ξανά... 
...σπασμένον, σημειωτέον, από ικανού χρονικού διαστήματος... 
Ταυτόχρονα ...διατηρούμε "ως κόρη οφθαλμού" δυό-τρείς φθαρμένους ανεμόμυλους πού χρήζουν άμεση περιποίηση...
...(στή βιτρίνα τού νησιού ευρίσκονται τόσον ο μώλος όσον καί οι μύλοι)...         
...άπαντα τά ανωτέρω συμβαίνουν ενόψει, εννοείται, τής επικείμενης τουριστικής περιόδου... 
...δηλ. ελάχιστες, πλέον, ημέρες πρίν από τό Πάσχα...  
...μ' άλλα λόγια : ετούτον, εδώ, τόν καιρό...

...Διερωτάται, λοιπόν, αφελής τις :
 -Αναλαμβάνει κάποιος τήν ευθύνη γιά τά καθέκαστα;
  Ή -μήπως- καί τό "φιλότιμο" μας, τήν σήμερον, είναι ομοίως : 
  "Γεγονός τετελεσμένο"; 
  
Δ.Ν.Α.

5,7 δισ. Ευρώ μπήκαν στά κρατικά ταμεία...

ESM: Εκταμιεύτηκε η πρώτη υποδόση ύψους 5,7 δισ.


EPA/NICOLAS BOUVY
Την εκταμίευση της πρώτης υποδόσης των 5.7 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, ολοκλήρωσε σήμερα ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, από την τέταρτη δόση του προγράμματος στήριξης συνολικού ύψους 6,7 δισ. ευρώ που είχε εγκριθεί χθες από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕSM.
«Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια της ολοκλήρωσης όλων των προαπαιτούμενων από την ελληνική κυβέρνηση και της επακόλουθης έγκρισης του αναθεωρημένου Μνημονίου από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕSM» επισήμανε χθες ο ESM.
Από το ποσό των 5,7 δισ. ευρώ, τα 3,3 δισ. ευρώ αφορούν την...

Βράζει ο κόσμος τού Παναθηναϊκού κατά Αλαφούζου...

«Πολιτικό παιχνίδι Αλαφούζου» - διαμαρτυρία στην κατοικία του
Περισσότεροι από 2.000 φίλοι του Παναθηναϊκού εξέφρασαν την οργή τους προς τον Γιάννη Αλαφούζο, γεμίζοντας ασφυκτικά το βράδυ της Τετάρτης (21:00) το κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος» γνωστό και ως Τάφος του Ινδού.
Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ανοιχτής συνέλευσης των οργανωμένων της Θύρας 13, ενώ το κεντρικό συμπέρασμα των ομιλητών, που καταχειροκροτήθηκαν, ήταν ότι ο Γιάννης Αλαφούζος έχει εμπλέξει τον Παναθηναϊκό σε προσωπικά πολιτικά παιχνίδια και.. επιχειρεί να δημιουργήσει αναταραχή στην κυβέρνηση μέσω του υποβιβασμού του «τριφυλλιού».
Οσοι πήραν το λόγο υπογράμμισαν ότι...

Άσε, ρέ : Αυτοί, λέμε, βγάζουνε λεφτάαααααα...

Για τα μάτια του κόσμου...
Σκληρή και η Γερμανία με τη Ρωσία. Απέλασε κι αυτή Ρώσους διπλωμάτες. Για τα μάτια του κόσμου, αφού οι δουλειές που έχει με τη Ρωσία είναι πολλές και φέρνουν τεράστια ποσά στη χώρα.

Αλλωστε, όταν ρωτήθηκε η Καγκελαρία μήπως πρέπει κάτι να γίνει με τον Σρέντερ (πρώην καγκελάριος) που εδώ και μερικά χρόνια είναι περίπου υπάλληλος του Πούτιν, η απάντηση σε ελεύθερη απόδοση ήταν: «Μα, τι είναι αυτά που λέτε, δεν τρέχει τίποτε»...
 
Τάσος Παππάς 
από τή στήλη «Ανάγωγα»
στήν:
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
                 efsyn.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ "Νέας Μυκόνου" :  Ο υπέρτιτλος είναι δικός μας