Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Η χώρα και τό λιμάνι από τόν Αη Βασίλη...

...σέ διαφορετικές ώρες τής ίδιας μέρας, χωρίς φίλτρα φακών...
       ...όπως βλέπει τό μάτι, χωρίς τεχνολογικά φτιασίδια...
                  ...μόνο μέ τήν παρέμβαση τού χρόνου...
  ...αλλάζουν, ανεπαίσθητα, οι χρωματισμοί καί τό μπλέ τής θάλασσας...
...από ώρα σέ ώρα.
Απαράμιλλες εικόνες πού γιά πολλές δεκαετίες είναι τό σήμα κατατεθέν τού νησιού.
Άς τό κρατήσουμε... 
Δ.Ν.Α.

Κατακαημένη Μύκονο : "Kαλύτερα νά σού βγεί τό μάτι παρά τό όνομα..."

------------------------------------------------------------------------------------------------

geitoniamou.gr Παραλιακή: Ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων έχουν προσλάβει “κυνηγούς μεταναστών”

Το ακούσαμε στο χτεσινοβραδινό δημοτικό συμβούλιο Αλίμου και ανατριχιάσαμε: Ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων στην παραλιακή, έχουν προσλάβει μπράβους για να προστατεύουν τους πελάτες τους από τους μετανάστες!

To είπε ο δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού “Ελληνική Αυγή για το Δήμο Αλίμου”, Χαρίλαος Μέξας, στη συζήτηση για τον καταυλισμό του Ελληνικού.

Φανταστείτε τι θα συμβεί αν κάποιος ανόητος, που δεν πολυχωνεύει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες δείξει …υπερβάλλοντα ζήλο.
 Τα “καλά” της Μυκόνου…

 Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

geitoniamou.gr

------------------------------------------------------------------------------------

Σημείωση "Ν.Μ." : Τό παραπάνω δημοσίευμα είναι πιστή αντιγραφή από blog τών νοτίων προαστίων τής Αθήνας. 
Χωρίς πολλές κουβέντες -μόνο μέ τήν αναφορά τού ονόματος ενός νησιού- ο blogger δίνει στούς αναγνώστες του νά καταλάβουν ολόκληρη τήν εξελικτική πορεία πού πρέπει ν' αποφύγουν...
Γιά τού λόγου τό αληθές κάντε κλικ ΕΔΩ 
(Αναρτήθηκε, επίσης στό nonews... 
...απ' όπου τό είδαμε : )

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα Σε τίτλους

tvxs.gr 20:27 | 16 Μάιος. 2016
Τελευταία ανανέωση 20:34 | 16 Μάιος. 2016
1Τι θα... κόβει ο «κόφτης». Η μορφή και λειτουργία του λεγόμενου «Μηχανισμού Διόρθωσης» οριστικοποιήθηκε σήμερα, σε ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Κατά κυβερνητικές πηγές, ο «κόφτης» θα ενεργοποιείται μόνον εάν και εφόσον δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα.
2. Το παζάρι των 10 ημερών κι ένα επικίνδυνο Plan B. Ποια θα είναι η τελική μορφή της συμφωνίας της 24ης Μαΐου; Σενάρια και παγίδες. 
3. Πρεμιέρα σήμερα των πανελλαδικών και οι υποψήφιοι εξετάστηκαν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Τα θέματα χαρακτηρίστηκαν «προσιτά». Ποιές είναι οι απαντήσεις στα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας
4. Κουμουτσάκος ο… ροκάς: Αποκαλυπτικοί διάλογοι με το κύκλωμα εκβιαστών [Βίντεο]. Νέοι διαλόγοι για τις στενές σχέσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου, αλλά και άλλων υψηλόβαθμων στελεχών της ΝΔ, με τους δημοσιογράφους που εμπλέκονται στο κύκλωμα εκβιαστών, ήρθαν στη δημοσιότητα.
5Στο κτήριο του Κεράνη μετακομίζει το υπουργείο Οικονομικών. Σήμερα το υπουργείο Οικονομικών για τις ανάγκες στέγασης 1.027 υπαλλήλων του σε 7 διαφορετικά κτίρια δαπανά 232.000 ευρώ το μήνα ως ενοίκιο ενώ για το συγκεκριμένο κτίριο το ενοίκιο είναι 221.000 ευρώ το μήνα και μπορεί να στεγάσει 2.300 υπαλλήλους με 506 θέσεις παρκινγκ. 
6. Το φιάσκο με την ψεύτικη εκπαιδευτική βόμβα στο Ολντ Τράφορντ. Τί ανακοίνωσε η αστυνομία μετά την αναβολή του αγώνα και τον πανικό που προκλήθηκε.
7. Το μάθημα από τη Βραζιλία: Μην κάνετε μάγκες τα λαμόγια. Του Στέλιου Κούλογλου.
8. Νέο αρνητικό ρεκόρ: Ο φετινός Απρίλιος ήταν ο θερμότερος των τελευταίων 130 ετών
9. «Astoria»: Ένα ντοκιμαντέρ του Πολ Μέισον για τους πρόσφυγες [ΒΙΝΤΕΟ]. Ένας παραλληλισμός των γεγονότων που διαδραματίστηκαν στην Ευρώπη κατά το «σκοτεινό παρελθόν» και αυτών που διαδραματίζονται τώρα, στην προσφυγική κρίση.
10. Tvxs Σινεμά - Σαν Σήμερα. Χένρι Φόντα: Οι «12 Ένορκοι» συναντούν «Τα Σταφύλια της Οργής». 
* Σκίτσο του ΚΥΡ από το i-kyr.gr