Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

ΔΝΤ: Αγεφύρωτες οι διαφορές με την Ελλάδα



ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες έχουν σταματήσει και η τεχνική ομάδα του Ταμείου έχει επιστρέψει στην Ουάσιγκτον, καθώς η απόσταση με την ελληνική κυβέρνηση παραμένει αγεφύρωτη. Οπως δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, «υπάρχουν μεγάλες διαφορές στα περισσότερα σημαντικά σημεία και δεν έχει υπάρξει πρόοδος για να γεφυρωθούν. Είμαστε πολύ μακριά από μία συμφωνία».
Ο κ. Ράις σημείωσε ότι η γενική διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ «δεν αφήνει ποτέ το τραπέζι» και ότι θα βρεθεί στο Eυrogroup της επόμενης εβδομάδας, όπου αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα της Ελλάδας. Ενώ όμως έλεγε ότι οι συζητήσεις θα συνεχισθούν, την ίδια στιγμή ανακοίνωνε ότι η τεχνική ομάδα του ΔΝΤ έχει επιστρέψει στην Ουάσιγκτον. «Η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ελλάδας», είπε χαρακτηριστικά.
Οι διαφορές στις οποίες εστιάζει το Ταμείο είναι στο ΦΠΑ, το ασφαλιστικό αλλά και τη χρηματοδότηση, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «οι αριθμοί πρέπει να βγάζουν νόημα». Τόσο για το ΦΠΑ όσο και για το ασφαλιστικό, το ΔΝΤ ζητά μέτρα ύψους 1% του ΑΕΠ, ένα ποσοστό που ο κ. Ράις δεν διευκρίνισε αν είναι διαπραγματεύσιμο.
Σε ερωτήσεις αν υπάρχουν διαφωνίες του ΔΝΤ και με τους Ευρωπαίους, ο κ. Ράις το αρνήθηκε και τόνισε ότι η τελευταία προσφορά προς την ελληνική κυβέρνηση ήταν κοινή, και των τριών θεσμών. Οσο για το αν ανησυχούν για το αν η Ελλάδα θα πληρώσει τη δόση προς το Ταμείο στα τέλη Ιουνίου, απάντησε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι θα ικανοποιήσει τις υποχρεώσεις της.
Η κατανόηση του ΔΝΤ είναι ότι οι ελληνικές αρχές ετοιμάζουν νέες προτάσεις προς τους θεσμούς, πρόσθεσε ο κ. Ράις. «Το Ταμείο δεν είναι πολιτικός θεσμός για να κάνει πολιτικές διαπραγματεύσεις, είμαστε τεχνικός θεσμός και προσπαθούμε να είμαστε δίκαιοι στον τρόπο που δουλεύουμε με τα μέλη μας», κατέληξε.
kathimerini.gr

Financial Times : Να γιατί ο Τσίπρας ήταν κακόκεφος

«Ίσως τώρα ξέρουμε γιατί ο Αλέξης Τσίπρας φαινόταν τόσο κακόκεφος», γράφει στο Twitter ο ανταποκριτής των Financial Times στις Βρυξέλλες Peter Spiegel επισυνάπτωντας βίντεο που δείχνει τον Έλληνα πρωθυπουργό να περιφέρεται σε όχι ευχάριστη διάθεση στους χώρους της Συνόδου Ε.Ε. - Λατινικής Αμερικής, και υπονοώντας ότι γνώριζε από το πρωί την αποχώρηση των εκπροσώπων του ΔΝΤ από τις τεχνικές διαπραγματεύξεις στις Βρυξέλλες.

Σε δίκη παραπέμπεται ο Γιώργος Καρατζαφέρης

ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ 
Για δύο κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος παραπέμπεται σε δίκη ο επικεφαλής του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης.
Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημ/κών παραπέμπεται να δικαστεί για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες την τριετία 2010-2012 (η αρχική δίωξη ήταν κακούργημα) και για συμμετοχή σε off shore εταιρίες, καθώς απαγορεύεται με νόμο που ψηφίστηκε το  2010 η συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε εξωχώριες εταιρίες.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο κ. Καρατζαφέρης, στις δηλώσεις πόθεν έσχες που υπέβαλε ως βουλευτής ή ευρωβουλευτής δεν δήλωσε 6,6 εκ δολάρια, που είχε σε λογαριασμό της εξωχώριας εταιρείας που ο ίδιος διέθετε και επίσης παρέλειψε να δηλώσει 1,65 εκ ευρώ που είχε λάβει με 3 εμβάσματα από εταιρία που εμπλέκεται στην έρευνα για τις προμήθειες των εξοπλιστικών. Επίσης δεν είχε δηλώσει διαμέρισμα στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η μετατροπή της κατηγορίας σε πλημμέλημα έγινε διότι φέρεται ότι δεν προέκυψε ίδιον όφελος η εκμετάλλευση της θέσεως του ως βουλευτής ή ευρωβουλευτής.
Ο κ. Καρατζαφέρης δεν παραπέμπεται για ακίνητα αξίας περίπου 20 εκατ. ευρώ, τα οποία σύμφωνα με την ποινική δίωξη δεν είχαν δηλωθεί.
Με το ίδιο βούλευμα διατάσσεται η συνέχιση της έρευνας για λίρες που βρέθηκαν σε θυρίδα του Γ. Καρατζαφέρη και ο ίδιος υποστηρίζει ότι ανήκουν στον εγγονό του και για μετοχές εκδοτικής επιχείρησης για τις οποίες φέρεται να υπάρχει διαδοχική αγοραπωλησία.
από kathimerini.gr

Μ ΟΙΚΟ ΝΟΣ : Η ελπίδα που έγινε πράξη, παιδεία και πολιτισμός

                 Με αφορμή την παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος…
                                                                                                         
του Δημήτρη Παπαδημητρίου, καθηγητή
Όταν πριν από δύο περίπου χρόνια μια ομάδα ανθρώπων ανέλαβε να παρουσιάσει ένα τολμηρό και ρηξικέλευθο εγχείρημα, τον αστικό μη κερδοσκοπικό συνεταιρισμό Μοίκονος, ζητώντας παράλληλα την ενεργό βοήθεια και συμμετοχή του κοινού της Μυκόνου για την πραγμάτωσή του, δεν το σκέφτηκα και πολύ. Το περιεχόμενο και οι στόχοι της προσπάθειας που βρισκόταν σε σχεδιασμό ήταν πολύ “προκλητικά” διατυπωμένοι και οι άνθρωποι που αναλάμβαναν την κατάρτιση και την παρουσίαση του συγκεκριμένου σχεδιασμού πολύ σίγουροι. Το μόνο που έμενε ήταν να βρεθεί ένα ανθρώπινο “κεφάλαιο” που να πιστέψει και να επενδύσει πάνω σ αυτήν την προσπάθεια. Και δεν άργησε να βρεθεί..
Έκτοτε τα δείγματα γραφής του συνεταιρισμού είναι πολλά και το κυριότερο απ’ όλα είναι καθημερινά.. Χωρίς να υπάρχει εξ αρχής κρατική επιχορόγηση , με τη δύσπιστη αντιμετώπιση των τοπικών αρχών αλλά και την αμφισβήτηση των θιασωτών της αντίπερα όχθης (ιδιώτες νταραβερτζήδες, εργολάβοι και οι “αυλές” τους) ο ΜΟΙΚΟΝΟΣ σταδιακά κέρδισε την εμπιστοσύνη και τη στήριξη ενός πολύ μεγάλου μέρους της τοπικής κοινωνίας. Το έργο του και ο αντίκτυπός του σήμερα έχει όσες διαστάσεις δε φαντάζεται κανείς.
1913487_244455362401723_192134501_o
Ο Μ ΟΙΚΟ ΝΟΣ κατάφερε να κάνει πραγματικότητα τη διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή, όχι από κάποιον εργολάβο και την εταιρεία του αλλά από τους ίδιους τους πολίτες και καθιέρωσε την ενεργή συμμετοχή τους σ αυτό. Έτσι η τοπική κοινωνία άρχισε να αποκτά αντανακλαστικά απέναντι στο “γιγάντιο” (ήταν και δυστυχώς παραμένει) πρόβλημα των σκουπιδιών, καλλιεργώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό που της χρειάζεται και όχι αυτόν που πρόθυμα προσπαθούν με τόνους λάσπης και προπαγάνδας να καλλιεργούν τα μιντιακά μέσα του σάπιου πολιτικού κόσμου. Ο κόσμος άρχισε να ενημερώνεται και να μαθαίνει την ανακύκλωση, να την κάνει καθημερινότητά του , τρόπο ζωής.
moikonos
Ο Μ ΟΙΚΟ ΝΟΣ έθεσε σοβαρά την πολιτική πλευρά του ζητήματος της δημόσια διαχείρισης των απορριμμάτων και του κοινωνικού ελέγχου, προσπαθώντας να...

Ψιλά γράμματα, για τον Σταύρο…

«Δραματική αύξηση των παράτυπων μεταναστών που φτάνουν στα νησιά» βλέπει ο Σταύρος Θεοδωράκης, που κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό. Φαίνεται πως δεν έχει μάθει ακόμη πως…
ποσοστό περίπου 90% των νεοεισερχόμενων προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές με προσφυγικό προφίλ, σύμφωνα με την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Γι’ αυτό και ζητά «να ενισχυθεί η FRONTEX, να χτυπηθούν τα κυκλώματα των διακινητών στα τουρκικά παράλια και να αρχίσει η Τουρκία να δέχεται πίσω παράτυπους μετανάστες». Τι κι αν αντιβαίνουν όλα αυτά στο δικαίωμα των προσφύγων να αναζητήσουν διεθνή προστασία στην Ευρώπη; Ψιλά γράμματα, φαίνεται, για τον άνθρωπο που επιχείρησε να ξεπλύνει το Λιμενικό στη γνωστή εκπομπή του για το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι...

Δ.Αγγ. – efsyn.gr

Εφικτή η συμφωνία…


Μπήκε στο κλίμα και o «ξινός» Ντάισελμπλουμ…
Tό σκίτσο έχει προστεθεί στό κείμενο από τή "Νέα Μύκονο"

Δυνατή είναι μία συμφωνία με την Ελλάδα στο Eurogroup της ερχόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Σύμφωνα με
το Reuters, ο ολλανδός ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι μένουν μόνο μερικά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν, αλλά πρέπει να πραγματοποιηθούν τεχνικές εργασίες από τα θεσμικά όργανα, πριν πραγματοποιηθεί το Eurogroup.

Ερωτηθείς για ένα τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, τόνισε ότι δεν μπορεί να γίνει μία συζήτηση για το μέλλον, αν δεν συμφωνηθεί τι πρέπει να γίνει σήμερα...

Λέμβος με πρόσφυγες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο!..

Δείτε τις φωτογραφίες...

Όχι δεν πρόκειται για κάποιου είδους μοντάζ. Mία φουσκωτή λέμβος στην οποία επέβαιναν 10 περίπου μετανάστες που προέρχονταν από...
την Αφρική, έδεσε συμβολικά σήμερα μπροστά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, με πρωτοβουλία οργανώσεων που καταγγέλλουν την «φονική» μεταναστευτική πολιτική της Ευρώπης, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Δεκάδες ακτιβιστές ανθρωπιστικών οργανώσεων συνόδευσαν τη λέμβο στο σύντομο διάπλου της, κρατώντας πλακάτ όπου αναγράφονταν συνθήματα κατά της Frontex, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τη Διαχείριση της Επιχειρησιακής Συνεργασίας στα Εξωτερικά Σύνορα των κρατών μελών της ΕΕ, λόγω του «μεριδίου ευθύνης» που έχει, σύμφωνα με τους ίδιους, για τα ναυάγια στη Μεσόγειο.

«Πρόκειται για μετανάστες που έχουν έρθει από διάφορες χώρες της Αφρικής, από το Μαρόκο και την Τυνησία, και έφθασαν χθες στο Στρασβούργο» επισήμανε ο Οζάν Τσενελί, ένας εκ των διοργανωτών της κινητοποίησης.

Ορισμένοι ευρωβουλευτές, στελέχη των Οικολόγων Πρασίνων και της Ριζοσπαστικής Αριστεράς (της πολιτικής ομάδας Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά - Βόρεια Πράσινη Αριστερά) και ο ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών Εντουάρ Μαρτέν, έσπευσαν να «τους καλωσορίσουν» και να τους εκφράσουν τη συμπαράστασή τους...

Δεν βγήκε απόψε ο «λευκός καπνός»...


Τσίπρας: Συνεχίζουμε για να γεφυρώσουμε τις διαφορές μας...

Νέα πρόταση, με ισοδύναμα, αύριο στους θεσμούς...

Πιθανή συνάντηση Τσίπρα - Γιούνκερ...

Δύο ώρες διήρκεσε η πολυαναμενόμενη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες.

Σε δηλώσεις του, μετά το τέλος της συνάντησης, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως...
οι συζητήσεις έγιναν σε πολύ καλό κλίμα.

"Συνεχίζουμε για να γεφυρώσουμε τις διαφορές μας. Αποφασίσαμε να εντατικοποιήσουμε τις συνομιλίες. Η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης αντιλαμβάνεται πως πρέπει να δώσουμε μία βιώσιμη λύση για την Ελλάδα, έτσι ώστε με κοινωνική συνοχή, με ασφάλεια και με ένα χρέος βιώσιμο, να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη".

Σύμφωνα με πληροφορίες οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν αύριο με τους θεσμούς, αλλά και σε μία πιθαν'η συνάντηση Τσίπρα - Γιούνκερ, με την ελληνική πλευρά να ετοιμάζει ήδη νέα πρόταση με ισοδύναμα μέτρα.
 
H γερμανίδα καγκελάριος και ο Φρανσουά Ολάντ αποχώρησαν χωρίς δηλώσεις...

Σχεδόν πανηγυρίζοντας…

Δεν είχαν προλάβει οι θεσμοί να διαβάσουν το νέο κείμενο της ελληνικής κυβέρνησης και μερικά διεθνή μέσα ενημέρωσης έσπευσαν να το αποδομήσουν επικαλούμενα Ευρωπαίους αξιωματούχους, χωρίς…
φυσικά να λένε ονόματα. 

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν, σχεδόν πανηγυρίζοντας, κάποια ελληνικά μέσα ενημέρωσης απ’ αυτά που έχουν διακριθεί στο άθλημα της χειραγώγησης. Λίγο αργότερα ήρθε η δήλωση του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ενωσης ότι «οι θεσμοί μελετούν την ελληνική πρόταση λεπτομερώς και ενδελεχώς». 

Απτόητοι, ορισμένοι, παρά τη συνεχή γελοιοποίηση…

Τάσος Παππάς («Ανάγωγα» - efsyn.gr)