Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Παναγούλης στη ΝΔ: Χρωστάτε στη ΔΕΗ και κόβετε το ρεύμα σε ανέργους

Επίθεση στην κυβερνητική πλειοψηφία εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης καταγγέλλοντας, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, ότι η κυβέρνηση με την πολιτική της επιστρέφει την Ελλάδα στο '30 και την εποχή της κατοχής, όταν τα νοικοκυριά ζεσταίνονταν με το μαγκάλι.

«Και ενώ 350.000 νοικοκυριά ζούνε σήμερα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, μόλις προχθές ευαισθητοποιήθηκατε για να βρείτε λύση. Ξέρετε, όμως, κύριοι βουλευτές της ΝΔ, ότι στα γραφεία σας στη λεωφόρο Συγγρού έχετε να πληρώσετε τη ΔΕΗ από τον Δεκέμβριο του 2012. Κάνατε διακανονισμό για 20 δόσεις, δεν τις πληρώσατε, κάνατε δεύτερο διακανονισμό για 40 δόσεις και σήμερα οφείλετε στη ΔΕΗ περισσότερα από μισό εκατομμύριο ευρώ, 560 χιλιάδες ευρώ. Και την ίδια ώρα κόβετε το ρεύμα στον άνεργο και τον μικροσυνταξιούχο που ζει στο Κερατσίνι και στο Πέραμα» δήλωσε ο κ. Παναγούλης.
Ταυτόχρονα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αφήνει τους αβανταδόρους της, τους καναλάρχες, να χρωστάνε εκατομμύρια και επιτέθηκε προσωπικά και στον υπουργό Υγείας, επικαλούμενος δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Γεωργιάδης έψαχνε νύχτα φαρμακοβιομήχανο που έχει σώσει κατ' επανάληψη με το βαλάντιό του το κόμμα της ΝΔ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ.
«Θέλω να σας παρακαλέσω να προετοιμαστείτε ψυχολογικά, γιατί σε λίγους μήνες θα πρέπει να καθίσετε στα έδρανα της αντιπολίτευσης» απευθύνθηκε στα έδρανα της συμπολίτευσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Η ομιλία του προκάλεσε την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Μανώλη Κεφαλογιάννη. «Σήμερα στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Προσέξετε με την τακτική που ακολουθείτε να μην καείτε στο ζέσταμα, περιμένοντας να γίνετε κυβέρνηση» σχολίασε ο κ. Κεφαλογιάννης.
Για την προσωπική επίθεση στον υπουργό Υγείας, ο κ. Κεφαλογιάννης είπε: «Δεν έχει ανάγκη ο κ. Γεωργιάδης να τον υπερασπιστώ. Για όσους γράφουν ό,τι γράφουν μια είναι η πραγματικότητα. Μπορούν να γράφουν και να λένε ό,τι θέλουν. Αρκεί στο τέλος του δρόμου να είναι καλοπληρωτές».
gazzetta.gr

Πώς στίβονται καλύτερα τά λεμόνια ; Δείτε το :

Ετσι ...τά λεμόνια στίβονταιι καλύτερα...

Νέα μέτρα κρυμμένα σε νόμους...

Καμουφλαρισμένα μέσα στο φορολογικό νομοσχέδιο και σε άλλα πολυνομοσχέδια θα φέρει το υπουργείο Οικονομικών τα νέα μέτρα που συνεχίζει να απαιτεί η τρόικα, καθώς η...

κυβέρνηση για επικοινωνιακούς λόγους θα ψηφίσει σήμερα τον προϋπολογισμό χωρίς την έγκρισή της, ώστε να στείλει στο εσωτερικό μήνυμα... αντίστασης στις πιέσεις των δανειστών. Την ίδια ώρα έχει καταλήξει σε συμφωνία για τη λήψη νέων μέτρων, που θα καλύψουν το δημοσιονομικό κενό του 2014 και τα μέτρα θα έρθουν «ad hoc ως back up του προϋπολογισμού», όπως ξεκαθαρίζουν αξιωματούχοι από τις Βρυξέλλες...

enet.gr

«Μη παρακαλώ σας μη, πλειστηριάζετε τη φάτνη»...


Εντυπωσίασε ο Νάσος. Απ' τις καλύτερες ομιλίες, χθες, στην βουλή.

Συγκλονιστικό ήταν και...

το κλείσιμό του, «μη παρακαλώ σας μη, πλειστηριάζετε τη φάτνη».




Τρικυμία μέσα σέ ποτήρι...

Σχέδιο ανατροπής Βενιζέλου...



Κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζουν την ανατροπή του Ευ. Βενιζέλου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Μπροστά στις...
συνωμοτικές φράξιες που έχουν στήσει σε βάρος του έξι κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, για να τον θέσουν εκτός πολιτικού παιχνιδιού είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος επιχειρεί να σώσει την παρτίδα της προσωπικής του επιβίωσης, επενδύοντας στη θετική κατάληξη που μπορεί να έχουν σενάρια αμφιβόλου προοπτικής, όπως η διάσπαση της ΔΗΜ.ΑΡ. στο προσεχές συνέδριο της.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ευελπιστεί να εξασφαλίσει ασπίδα προστασίας μέχρι τις ευρωεκλογές από τους ύποπτους για «αποστασία» βουλευτές και κορυφαίους κομματικούς παράγοντες της ΔΗΜ.ΑΡ. προκειμένου να δώσει ενωτική υπόσταση στο κυοφορούμενο σενάριο της περίφημης κεντροαριστερής «Ελιάς», όπως αυτό επιχειρείται να ευοδωθεί μέσα από την πολιτική κίνηση των 58 προσωπικοτήτων, η οποία έχει ως σκιώδη συντονιστή τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη.

Στρίμωξαν άγρια τον Αδωνι...





Την γλίτωσε με σπρωξίδια και χειρονομίες...
Τις χειρότερες πέντε ώρες της υπουργίας του πέρασε, ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης.
Στα ...
γραφεία της ΝΔ, στη Συγγρού, επιχείρησε να πείσει τους γαλάζιους συνδικαλιστές του ΕΟΠΥΥ για τις επιλογές του στην Υγεία. Ακούστηκαν, είναι αλήθεια, βαριές κουβέντες, του τύπου «είσαι ο καλύτερος υπηρέτης της τρόικας», ή «άλλα μας έλεγες για τις απολύσεις, άλλα έκανες» ή ακόμα «ντροπή σου».
Αλλά αυτά δεν ήταν τίποτα, αφού, όπως μου τα περιγράφουν, παρ' ολίγον να έρθουν και στα χέρια, αφού το σπρωξίδι και οι χειρονομίες εναντίον του δεν έλειψαν. Οι ψυχραιμότεροι (καμιά πενηνταριά) σηκώθηκαν και έφυγαν.

"ΒΗΜΑτοδότης"

Μήνυμα Παπούλια για την καταπολέμησης της διαφθοράς

Τη Δευτέρα η Παγκόσμια Ημέρα

Για το «μεγάλο κόστος» που έχει η διαφθορά για την οικονομία, το βάθος της διάβρωσης που προκαλεί στο κράτος δικαίου, αλλά και την επιτακτική ανάγκη της καταπολέμησής της, κάνει λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς (9/12).
«Ξέρουμε ότι η διαφθορά, παγκοσμίως, ανθεί όπου υπάρχει δημοκρατικό έλλειμα και θεσμικές δυσλειτουργίες, σε κοινωνίες που δοκιμάζονται από μεγάλες οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες, σε συνθήκες οικονομικής δυσπραγίας και αβεβαιότητας» τονίζει ο κ. Παπούλιας, επισημαίνει ότι «στη χώρα μας το φαινόμενο αυτό είναι υπαρκτό διαχρονικά, ανεξάρτητα από τη δημοσιονομική κατάσταση, και έχει βαθιές ρίζες που φτάνουν μέχρι τα θεμέλια του ελληνικού κράτους» και υπογραμμίζει: «από τη διαπλοκή των ελίτ μέχρι το φακελάκι στο γιατρό, από το πολιτικό μαύρο χρήμα μέχρι το γρηγορόσημο, από την ανοχή στη φοροδιαφυγή μέχρι τους πελατειακούς διορισμούς, τα πολλά και διαφορετικά επίπεδα εκδήλωσης του φαινομένου δείχνουν ότι πρόκειται για συστημική διαφθορά και αυτό κάνει εξαιρετικά δύσκολη αλλά και επιτακτικά αναγκαία την καταπολέμησή της. Εχουν γίνει σημαντικά βήματα για να εμπεδωθούν κανόνες διαφάνειας και ελέγχου, επειδή η διαφθορά αποτελεί, εκτός από ηθικό μειονέκτημα, τροχοπέδη σε κάθε προσπάθεια ανάπτυξης και προόδου».
Η απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι θεσμική, σημειώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και καταλήγει: «μόνο ένα πολύ αυστηρό πλαίσιο μπορεί να έχει αποφασιστική επίδραση προς την κατεύθυνση που επιθυμούμε. Νομίζω ότι έχει μεγάλη σημασία η δύναμη του παραδείγματος από την πλευρά της πολιτικής τάξης και ακόμη μεγαλύτερη ο προσανατολισμός της παιδείας μας στη διαμόρφωση συνειδήσεων πολιτών που δεν χρησιμοποιούν αλλά σέβονται και υπερασπίζονται τη δημοκρατία με τη στάση ζωή τους».                                                                                (Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2013 13:07 από agelioforos gr)

Παιδόφιλος πρωτοδίκης ζητά να μην απολυθεί




Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα συζητηθεί το ερώτημα του υπουργείου Δικαιοσύνης για την οριστική ή μη απόλυση του 48χρόνου πρωτοδίκη Ε.Π., ο οποίος εκτίει σήμερα ποινή κάθειρξης 6 ετών στις φυλακές της Χαλκίδας, επειδή υποχρέωνε τον 5χρονο γιο του να δέχεται τις σεξουαλικές του επιθυμίες.



Ωστόσο, ο εν λόγω πρωτοδίκης διοικητικών δικαστηρίων θα ζητήσει από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας να αναβληθεί η εκδίκαση της παραπομπής του σε οριστική απόλυση από το δικαστικό σώμα, μέχρι να αποφανθεί το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο οποίο έχει προσφύγει.Ο πρωτοδίκης, έχει καταδικαστεί από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών σε κάθειρξη 6 ετών και 3ετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για «αποπλάνηση ανηλίκου μη συμπληρώσαντος το 10ο έτος της ηλικίας του κατ' εξακολούθηση». Η υπόθεση αυτή έγινε γνωστή το 2001, όταν η πρώην σύζυγός του κατέθεσε σε βάρος του μήνυση για αποπλάνηση του ανήλικου παιδιού τους.
Ειδικότερα, ο Ε.Π. υποχρέωνε το γιο του, όταν τον φιλοξενούσε σπίτι του, καθώς ήταν διαζευγμένος, να του ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του επιθυμίες, λέγοντάς του πως αν δεν δεχόταν, «δεν θα του έπαιρνε το απόγευμα παγωτό», ενώ τον υποχρέωνε ακόμη και εκβιαστικά, με ξυλοδαρμό, στέρηση φαγητού κ.λπ., να δέχεται τις σεξουαλικές του επιθυμίες.
Πρωτόδικα, είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών σε κάθειρξη 13 ετών, αλλά στο δεύτερο βαθμό ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων οι συγγενείς του εμφάνισαν συμπτώματα αδύνατης μνήμης.
Στη συνέχεια, ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτης τον έθεσε σε αργία από 19.12.2011, ενώ στις 11.7.2012 έστειλε στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ερώτημα, όπως λέγεται, για το αν πρέπει ο παιδεραστής να απολυθεί οριστικά ή όχι από το δικαστικό σώμα, λόγω της καταδίκης του για «αδίκημα που τελέσθηκε με δόλο».
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ολομέλεια του ΣτΕ που πρόκειται να συζητηθεί το θέμα της οριστικής απόλυσής του, ο Ε.Π. θα ζητήσει την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσής του μέχρι να εκδοθεί απόφαση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) στο οποίο έχει προσφύγει.
Στην προσφυγή στο ΕΔΔΑ ο πρωτοδίκης υποστηρίζει ότι παραβιάστηκε το δικαίωμά του σε δίκαιη δίκη, ενώ παράλληλα αμφισβητεί την κρίση των ποινικών δικαστών.
(Καθημερινή καί enet.gr)

«Λαβράκια» στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ

ΜΙΖΑΔΟΡΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ, ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΚΑΙ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΙ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
«Λαβράκια» στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ
Υπάλληλους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που πήραν «μίζα» για τα εξοπλιστικά προγράμματα, υποθέσεις τοκογλυφίας αλλά και λαθρεμπόριο καυσίμων με επικίνδυνες επιπτώσεις για τη δημόσια υγεία αποκαλύπτουν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ σε όλη την Ελλάδα.
Στο πλαίσιο της έρευνας για τα εξοπλιστικά, εντοπίστηκε υπάλληλος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με προσαύξηση περιουσίας κατά 250.000 ευρώ. Σύμφωνα με πηγές του ΣΔΟΕ πρόκειται για υπάλληλο που εργάζεται στο τμήμα προμηθειών, ενώ στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας αποκαλύφθηκε και συγγενικό πρόσωπο, εμπλεκόμενου στην υπόθεση των εξοπλιστικών, με προσαύξηση περιουσίας κατά 230.000 ευρώ.
Στη Νέα Καρβάλη Καβάλας, από τυχαίο έλεγχο του ΣΔΟΕ σε φορτηγό, οι ελεγκτές οδηγήθηκαν σε επιχείρηση πετρελαιοειδών, η οποία νόθευε το πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης με καμένα ορυκτέλαια σε ποσοστό 46%. Μέχρι την αποκάλυψη της υπόθεσης από το ΣΔΟΕ Δυτ. Μακεδονίας, είχαν διατεθεί στην αγορά 650.795 λίτρα καμένων ορυκτελαίων ως πετρέλαιο κίνησης, με τεράστιες συνέπειες τόσο στα έσοδα του Δημοσίου όσο και στο περιβάλλον.
Ως ιδιαιτέρως σημαντική αξιολογούν άλλωστε στελέχη του ΣΔΟΕ την περίπτωση «αγρότη» στη Λακωνία, ο οποίος είχε στον τραπεζικό του λογαριασμό 12.558.000 ευρώ, την ώρα που δήλωνε ψίχουλα στην εφορία. Ο έλεγχος αποκάλυψε ότι ο «αγρότης» ήταν στην πραγματικότητα τοκογλύφος. Επίσης οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ αποκαλύπτουν σημαντικές υποθέσεις φοροδιαφυγής και αδήλωτων εισοδημάτων όπως:
  • Κόρη τέως προέδρου ποδοσφαιρικής ομάδας, κατά την έρευνα των παράνομων στοιχημάτων- στημένων αγώνων, προσαύξησε την περιουσία της κατά 1.000.000 ευρώ.
  • Ιατρός πλαστικός χειρουργός στο Κολωνάκι, δεν εξέδωσε αποδείξεις παροχής υπηρεσιών ύψους 1.356.000 ευρώ προς τους ασθενείς του.
  • Ιατρός μαιευτήρας-γυναικολό­γος στο Μαρούσι, δεν εξέδωσε αποδείξεις παροχής υπηρεσιών ύψους 595.000 ευρώ.
  • Επιχείρηση εμπορίας αγροτικών προϊόντων εξέδωσε εικονικά φορολογικά στοιχεία ύψους 3.660.000 ευρώ και επίσης αγροτική επιχείρηση έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία ύψους 830.000 ευρώ, όπως διαπίστωσε το ΣΔΟΕ Π.Δ. Πελοποννήσου σε ελέγχους επιδοτήσεων.   ΗΜΕΡΗΣΙΑ.GR

Στον οικονομικό εισαγγελέα απίστευτες υποθέσεις φοροδιαφυγής



Εκτεταμένη φοροδιαφυγή εντόπισαν κλιμάκια του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Αγρότης στη Σπάρτη βρέθηκε να έχει αυξήσει τις καταθέσεις του κατά 12,5 εκ. ευρώ. Υπάλληλος του ΥΠΕΘΑ, σύμφωνα με την έρευνα των εξοπλιστικών προγραμμάτων, προσαύξησε την περιουσία του κατά 250.000 ευρώ και συγγενικό του πρόσωπο κατά 230.000 ευρώ.




Εκτεταμένη φοροδιαφυγή, με αποτέλεσμα την απώλεια εσόδων δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για το δημόσιο, εντόπισαν κλιμάκια του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο ελέγχων και ερευνών για την πάταξη του οικονομικού εγκλήματος.Όπως ανακοινώθηκε, οι εκθέσεις ελέγχου για σημαντικές περιπτώσεις φοροδιαφυγής και αδήλωτων εισοδημάτων, στάλθηκαν ήδη στον αρμόδιο οικονομικό εισαγγελέα, στις αρμόδιες ΔΟΥ και στα Τελωνεία.
Ενδεικτικά παρατίθενται μερικές από τις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις:
- Στην περιοχή Αττικής διαπιστώθηκε ότι, 21 επιχειρήσεις έλαβαν εικονικά τιμολόγια ύψους 9.850.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να μην αποδώσουν ΦΠΑ ύψους 2.265.000 ευρώ και 31 επιχειρήσεις εξέδωσαν εικονικά τιμολόγια ύψους 64.269.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να μην αποδοθεί ΦΠΑ από τους λήπτες ύψους 14.782.000 ευρώ.
- Υπάλληλος του ΥΠΕΘΑ, σύμφωνα με την έρευνα των εξοπλιστικών προγραμμάτων, προσαύξησε την περιουσία του κατά 250.000 ευρώ.
- Συγγενικό πρόσωπο σχετιζόμενου με την έρευνα των εξοπλιστικών προγραμμάτων, προσαύξησε την περιουσία του κατά 230.000 ευρώ.
- Κόρη τέως προέδρου ποδοσφαιρικής ομάδας, κατά την έρευνα των παράνομων στοιχημάτων- στημένων αγώνων, προσαύξησε την περιουσία της κατά 1.000.000 ευρώ.
- Ιατρός, πλαστικός χειρουργός στο Κολωνάκι, δεν εξέδωσε αποδείξεις παροχής υπηρεσιών ύψους 1.356.000 ευρώ προς τους ασθενείς του.
- Ιατρός, μαιευτήρας- γυναικολόγος στο Μαρούσι, δεν εξέδωσε αποδείξεις παροχής υπηρεσιών ύψους 595.000 ευρώ.
- Αγρότης στην περιοχή της Σπάρτης, προσαύξησε την περιουσία του κατά 12.558.000 ευρώ, όπως έδειξε ο έλεγχος των τραπεζικών καταθέσεών του.
- Επιχείρηση εμπορίας αγροτικών προϊόντων εξέδωσε εικονικά φορολογικά στοιχεία ύψους 3.660.000 ευρώ και επίσης αγροτική επιχείρηση έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία ύψους 830.000 ευρώ, όπως διαπίστωσε το ΣΔΟΕ Π.Δ. Πελοποννήσου σε ελέγχους επιδοτήσεων.
- Μονάδα Βιομηχανικής παραγωγής στην Ημαθία, έλαβε εικονικά τιμολόγια ύψους 1.050.000 ευρώ, προκειμένου να υπερτιμολογήσει επιδοτούμενο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού ύψους 4.830.000 ευρώ. Ζητείται η επιστροφή της επιδότησης από το Υπουργείο Ανάπτυξης.
- Είκοσι τρεις επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη, έλαβαν εικονικά τιμολόγια ύψους 15.157.000 ευρώ, από αθλητικά σωματεία.
- Επιχείρηση καθαρισμού στις Σέρρες, σύμφωνα με πόρισμα του ΣΔΟΕ Π.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας, έλαβε εικονικά τιμολόγια ύψους 2.111.731 ευρώ, προκειμένου να μην αποδοθεί ΦΠΑ ύψους 398.215 ευρώ.
- Στη Νέα Καρβάλη της Καβάλας επιχείρηση πετρελαιοειδών, νόθευε το πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης με καμένα ορυκτέλαια σε ποσοστό 46%. Μέχρι την αποκάλυψη της υπόθεσης από το ΣΔΟΕ Δυτ. Μακεδονίας, είχαν διατεθεί στην αγορά 650.795 λίτρα καμένων ορυκτελαίων ως πετρέλαιο κίνησης, με συνέπειες τόσο σε βάρος των οικονομικών του δημοσίου, όσο και του περιβάλλοντος.
- Το ΣΔΟΕ Π.Δ. Στερεάς Ελλάδας επέβαλε πρόστιμα 2.921.000 ευρώ σε 11 αγρότες της περιοχής Θηβών, γιατί έλαβαν και εξέδωσαν πλαστά και εικονικά τιμολόγια τα οποία σχετίζονται με αγροτικές επιδοτήσεις.
kathimerini.gr