Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Δελτίο Τύπου Δήμου Μυκόνου : ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                          
  ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ   
                                                                   
 «Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας της πολύ γνωστής gallery Mirko Mayer υπό την αιγίδα του Δήμου Μυκόνου, με τίτλο “On the Edge of Photography”»
 
 
Ένα από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα του φετινού 
καλοκαιριού άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό την 
Παρασκευή 25 Αυγούστου στην Μύκονο. 
Η Έκθεση με τίτλο «On the Edge of Photography” της πολύ γνωστής gallery Mirko Mayer, ταξίδεψε από την Κολωνία της Γερμανίας και υπό την αιγίδα του Δήμου Μυκόνου δημιούργησε μια εξαιρετική ατμόσφαιρα στην Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου. 
Προσωπικότητες του πολιτικού, επιχειρηματικού και καλλιτεχνικού χώρου από όλο τον κόσμο, έσπευσαν να τιμήσουν τα επίσημα εγκαίνια το Σάββατο 26 Αυγούστου, μεταξύ των οποίων ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος καθώς και ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς. 
Από τις 25 Αυγούστου έως και τις 9 Σεπτεμβρίου οι επισκέπτες της Μυκόνου, θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν δημιουργίες από διεθνούς φήμης καλλιτέχνες καθώς και νέα ταλέντα, οι οποίοι αποτύπωσαν το εύρος των δυνατοτήτων που μπορεί να έχει μια φωτογραφία, η οποία εγκαταλείπει την κορνίζα και απλά αφήνει το αποτύπωμα της στον τοίχο της Δημοτικής Πινακοθήκης. 
Η έκθεση πραγματοποιείται στην αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης στο Ματογιάννι, καθώς και στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της ΚΔΕΠΠΑΜ στον όροφο.

Μέρος των εσόδων της έκθεσης θα διατεθούν στους Οργανισμούς "HOPE GENESIS" και SolidarityNow.


25 Αυγούστου – 9 Σεπτεμβρίου

Δημοτική Πινακοθήκη / Μύκονος Χώρα
"Μαρία Ιγγλέση", Ματογιάννι
                                                                                                                   Μύκονος, 30-08-2017
 ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ                             

Τό ...ελαφρύ αμάρτημα τής Εύας...

Τα κουμμούνια, τα κονσερβοκούτια και η Εύα...
Τα κουμμούνια, τα κονσερβοκούτια και η ΕύαΌταν η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ψάχνεται για καυγά...
Είναι απ’ αυτά τα πράγματα που συνήθως τα ξεμπερδεύεις με έναν στίχο. Κάτι σε Έλιοτ, ας πούμε, στο στυλ «είμαστε όλοι τζούφιοι», κάνει ο ένας «πσσσσς», κάνει ο άλλος «βαθιά σκέψη» και κάπου εκεί ολοκληρώνεται η συζήτηση. Αλλά πώς να ολοκληρωθεί οποιαδήποτε συζήτηση, όταν ξεκινάει εντελώς στραβά; Ή μάλλον, για να το θέσω κάπως καλύτερα, όταν την ξεκινάει η Εύα Καϊλή;
 
Το στόρι είναι γνωστό. Βγήκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ (ή μήπως της ΔΗΣΥ, μπερδεύομαι) και δήλωσε ευθαρσώς:
«Κοντονή ακούς; Κομμουνιστές εγκληματίες σκότωσαν τον παππού μου. Ακούς; Κομμουνιστές εγκληματίες έκαψαν το σπίτι της οικογένειάς μου, αφού το καταλήστεψαν.»
Με αφορμή το συνέδριο της Εσθονίας εγράφη το ανωτέρω και την αγωνία των Εσθονών να φορτώσουν ακόμη και το προπατορικό αμάρτημα (της Εύας, παρεμπιπτόντως!) στα καταραμένα τα κουμμούνια. Που δεν πήγε ο Κοντονής και από τότε όλο για τον Στάλιν συζητάμε, λες και ο Ιωσήφ έχει αναλάβει να πληρώνει τον ΕΝΦΙΑ και να πάει τον βασικό στα 751 ευρώ. Ας μείνουμε όμως στην δεσποινίδα Καϊλή, που είπε όσα είχε να πει κι άκουσε τα μύρια όσα! Από χυδαιολογίες που αρνούμαι να επαναλάβω εδώ, ως light πειράγματα του τύπου «όταν σε έχει ξεχάσει κι ο σκύλος σου ακόμη και λες ό,τι σου κατέβει για να σε γράψουν οι ιστοσελίδες».
Κι αφού τα άκουσε η ευρωβουλευτής από την καλή και την ανάποδη, ξαναβγήκε στο γκεζί με κόκκινα αυτάκια για να μαζέψει...

Η ιστορία τού Μπόρχες γιά τόν Κάϊν καί τόν Άβελ

Όσοι φίλοι  δέν έχουν ενοχές άς κοιμούνται ήσυχοι. Αν, πάλι, κάποιοι άλλοι έχουνε συνείδηση πού καμιά φορά τούς τσιγκλίζει, θά τούς πώ μιά ιστορία:                                                     
"Ο Άβελ καί ο Κάιν συναντήθηκαν μετά τό θάνατο τού Άβελ. Βάδιζαν στήν έρημο, κι όπως ήταν πανύψηλοι καί οι δύο, αναγνώρισαν από μακριά ο ένας τόν άλλον. Τ’ αδέλφια κάθισαν καταγής, άναψαν φωτιά καί έφαγαν. Ήταν σιωπηλοί, όπως όλοι οι κουρασμένοι άνθρωποι όταν γέρνει η μέρα. Στόν ουρανό έλαμψε ένα αστέρι πού δεν είχε ακόμα όνομα. Στή λάμψη τής φωτιάς, ο Κάιν είδε στό κούτελο τού Άβελ τό σημάδι τής πέτρας. Άφησε νά πέσει τό ψωμί πού έφερνε στό στόμα του, καί ζήτησε από τόν αδελφό του νά τόν συγχωρέσει. Ο Άβελ αποκρίθηκε: "Εσύ μέ σκότωσες ή εγώ σέ σκότωσα; Δέ θυμάμαι πιά... Καί τώρα είμαστε πάλι εδώ όπως πριν". "Τώρα ξέρω πώς μ’ έχεις συγχωρέσει αληθινά" είπε ο Κάιν, "γιατί, όταν ξεχνάς, συγχωρείς. Θά κοιτάξω κι εγώ νά ξεχάσω". "Σωστά" είπε ο Άβελ. "Η ενοχή κρατάει όσο κρατούν οι τύψεις".

Η ιστορία είναι τού Μπόρχες καί συνιστώ σ΄όλους τούς καλούς φίλους νά τήν σκεφτούν πολύ καλά, πρίν αρχίσουν ν΄απορούν  -άν απορούν-  τί φταίει πού ο κόσμος αρχίζει κι αραιώνει από τήν αυλή τους (άν αραιώνει)...                                  
 Δ.Ν.Α.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Τό παραπάνω είναι αναδημοσίευση από τή Νέα Μύκονο"
τής 12ης Δεκεμβρίου 2013.