Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Ο Αντώναρος κάνει εκστρατεία...

antonarosΕξαιρετικά δραστήριος είναι σε αυτή την πολιτική συγκυρία ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος των κυβερνήσεων Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος, που ούτως ή άλλως έχει διαχωρίσει πολιτικά τη θέση του από την ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, έπειτα από την διαγραφή του. 

Μάλιστα, χθες, με ανάρτησή του στο facebook, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος μοιράστηκε με τους φίλους του την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η κοινή γνώμη υποδέχεται την επαναδραστηριοποίησή του με θετικό τρόπο. 

«Ήμουν χθες με ένα καλό φίλο -- με μεγάλη διαδρομή στη κεντροδεξιά παράταξη -- σε πολυσύχναστο δρόμο στο κέντρο της Αθήνας...

Γιατί είναι δωρεάν τό Facebook;...!


Έφυγε ο Άγγελος Δεληβορριάς

Πέθανε ο Άγγελος Δεληβορριάς
Πέθανε σε ηλικία 81 ετών ο ακαδημαϊκός Άγγελος Δεληβορριάς, κορυφαίος κλασικός αρχαιολόγος, καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και επί 41 χρόνια διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη.
Ο εκλιπών είχε εισαχθεί στο ιδιωτικό νοσοκομείο από τη Μεγάλη Πέμπτη με πνευμονολογικά προβλήματα, ενώ υποβλήθηκε και σε επέμβαση στην καρδιά. Παρέμεινε δε για πολλές μέρες στην Μονάδα Εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου.
Ο Άγγελος Δεληβορριάς είχε γεννηθεί το 1937. Σπούδασε...

Eπίκειται η ίδρυση νέου κεντροδεξιού κόμματος


Aυθάδειες Αντωνίου (τού καί Σαμαρά επονομαζομένου)...

Αντώνης Σαμαράς: Για ποιο «τέλος» μιλάει;..
Στην ψυχολογία ο όρος «προβολή» δηλώνει ότι κάποιο πρόσωπο προβάλλει σε άλλους όσα αισθάνεται το ίδιο. Είναι η περίπτωση του Αντώνη Σαμαρά, αν κρίνουμε από τη δήλωση που έκανε με αφορμή την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στους βουλευτές του.

Με το συνηθισμένο κουτσαβάκικο ύφος το πρώην πρωθυπουργός είπε τα εξής ακατάληπτα: «Ο Τσίπρας, πλέον, βγάζει φόβο! Φόβο για το μέλλον, γιατί έρχεται η ΝΔ. Φόβο για το χθες, γιατί γίνονται οι συγκρίσεις με το 2014. Ως προς την εμπάθειά του για μένα, με τιμά και τον ευχαριστώ. Και πάντως, θα τον πάω ως το τέλος!».

Οι πρώτες φράσεις δεν βγάζουν νόημα. Να φοβάται κάποιος που κέρδισε τις εκλογές δυο φορές τη σύγκριση με αυτόν που τις έχασε δεν συνηθίζεται. Αν έχει κάτι ενδιαφέρον είναι η επανάληψη: «θα τον πάω ως τέλος». Ας προσπαθήσουμε να το δούμε σαν πολιτική δήλωση, προτού περάσει στην αρμοδιότητα άλλων επιστημών.

Όταν λέει ότι «θα πάει ως το τέλος» τον Τσίπρα αναφέρεται προφανώς στην υπόθεση Novartis. Σε ένα σκάνδαλο δηλαδή. Στο οποίο όμως, εξ όσων γνωρίζουμε, μπλεγμένος είναι ο ίδιος όχι ο Τσίπρας. Με τι ακριβώς τον απειλεί;
Όλοι ξέρουν πως εκτυλίσσεται αυτή η υπόθεση...