Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Αρχίζει σήμερα τό σχολικό έτος...

Πρώτο κουδούνι στα σχολεία...
Με τον καθιερωμένο αγιασμό θα χτυπήσει στις 9:00 το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς για 573.744 μαθητές του δημοτικού, 293.000 του γυμνασίου και 210.000 λυκείου.

Από το υπουργείο Παιδείας, διαβεβαιώνουν ότι «όλα είναι στη θέση τους: Από τα βιβλία που παραδόθηκαν στην ώρα τους έως τους αναπληρωτές, οι οποίοι προσελήφθησαν για πρώτη φορά πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και θα είναι έτοιμοι να αναλάβουν τα καθήκοντά τους αμέσως».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι με τις 15.371 προσλήψεις αναπληρωτών έχουν καλυφθεί τα κενά των δημοτικών σχολείων σε τέτοιο βαθμό, ώστε δίνεται η δυνατότητα να τεθεί αμέσως σε εφαρμογή ο θεσμός των ολοήμερων

Σε ό,τι αφορά τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, έχουν καλυφθεί τα κενά των βασικών ειδικοτήτων (μαθηματικοί, φυσικοί, φιλόλογοι κ.λπ.), ενώ εντός του Σεπτεμβρίου θα καλυφθούν και οι δευτερεύουσες ειδικότητες.

Για τους «καλύτερους δυνατούς οιωνούς για μία ομαλή και δημιουργική χρονιά» κάνει λόγο και ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, σε μήνυμά του προς την εκπαιδευτική κοινότητα. «Οι εκπαιδευτικοί στις θέσεις τους, τα βιβλία στα θρανία. Για δεύτερη συνεχή σχολική χρονιά επιστροφή στην κανονικότητα» αναφέρει ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος το πρωί θα παραστεί στο δημοτικό σχολείο Πέρδικας, στην Αίγινα.

«Η Πολιτεία έχει πλήρη επίγνωση ότι χρειάζεται να γίνουν πολύ περισσότερα, αλλά έχουν ήδη ολοκληρωθεί σημαντικά βήματα και είμαστε σε φάση υλοποίησης και άλλων σχεδίων» σημειώνει ο κ. Γαβρόγλου...


naftemporiki.gr

Σιγά τόν πολυέλαιο...!

           Γραφικότητες
                        ***
Τι ώρα τελείωσε η συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ; Περί τις 4 το απόγευμα. Τι ώρα έβγαλε ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία για να κατακεραυνώσει τον Αλέξη Τσίπρα; Στις 4.15. Ή άκουγαν και ταυτόχρονα έκαναν σύσκεψη ή (Θου, Κύριε) την είχαν έτοιμη από πριν.

Αντιπολίτευση–προκάτ δηλαδή, με μόνιμο σύνθημα ότι η κυβέρνηση τα κάνει όλα λάθος, είναι ανίκανη και επικίνδυνη και μόνο με Ν.Δ. θα δούμε… άσπρη μέρα.

Χαριτωμένο, αλλά αρχίζει να προσεγγίζει τη γραφικότητα…


efsyn.gr

Πιάνουν δουλειά από σήμερα τα τεχνικά κλιμάκια τής "τρόΪκα"...

Τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας ξεσκονίζουν τα «βιβλία» για την τρίτη αξιολόγηση...
Τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας ξεσκονίζουν τα «βιβλία» για την τρίτη αξιολόγησηΠιάνουν δουλειά τα τεχνικά κλιμάκια για την τρίτη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας και ο έλεγχος ξεκινάει με τα στοιχεία του προϋπολογισμού.

Το Μαξίμου και το οικονομικό επιτελείο θέλουν να τελειώνουν γρήγορα με την τρίτη αξιολόγηση και στόχος είναι όλα να έχουν κλείσει μέχρι το Δεκέμβριο ώστε η Ελλάδα να βγει ξανά στις αγορές τον Ιανουάριο.

Τα τεχνικά κλιμάκια έφθασαν στην Αθήνα και πιάνουν δουλειά από σήμερα με τη συλλογή και την αξιολόγηση των δημοσιονομικών στοιχείων.

Το ενδιαφέρον των τεχνικών κλιμακίων επικεντρώνεται σε αυτή τη φάση, στην εκτέλεση του προϋπολογισμού και το ρυθμό αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες τα οποία «φούσκωσαν» απότομα τον Ιούλιο κατά 343 εκατ. ευρώ αγγίζοντας συνολικά με τις εκκρεμείς επιστροφές φόρου τα 5,5 δισ. ευρώ.

Η πορεία των εσόδων θα βρεθεί στο επίκεντρο των ελέγχων καθώς η υστέρηση που καταγράφηκε τον Ιούλιο προκάλεσε προβληματισμό.
Εντός της εβδομάδας αναμένονται να πρώτα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού τον Αύγουστο αν και ο πλέον κρίσιμος μήνας θεωρείται ο Σεπτέμβριος καθώς μέχρι το τέλος του μήνα θα πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ και η δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος των φετινών εκκαθαριστικών.

Από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους άλλωστε θα αντληθούν και τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία αναφορικά με την πορεία αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου. Για την εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ η οποία είναι διαθέσιμη έως το τέλος Οκτωβρίου, το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να προχωρήσει σε πληρωμές οφειλών ύψους 1,2 δις. ευρώ μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Τα τεχνικά κλιμάκια θα προετοιμάσουν την επιστροφή των επικεφαλής του κουαρτέτου μετά τα μέσα Οκτωβρίου.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα λάβει μια πολιτική πρόγευση των εξελίξεων στο Eurogroup και στην σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον στο διάστημα 13-15 Οκτωβρίου...


newsbeast.gr