Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Ζουν πλουσιοπάροχα, αλλά δεν πληρώνουν τα δάνειά τους

Πρόσωπα υψηλoύ status που διαμένουν σε ακριβά προάστια εμφανίζονται ως στρατηγικοί κακοπληρωτές, που αθετούν δηλαδή βάσει στρατηγικής την πληρωμή των δανειακών τους υποχρεώσεων. Οι τράπεζες έχουν εντοπίσει έναν σημαντικό αριθμό αυτής της κατηγορίας των οφειλετών, μέσα από εμβάσματα που έχουν κάνει στο εξωτερικό, αγορές μέσω καρτών πολυτελών αντικειμένων, κοσμημάτων, αλλά και μέσω του πολυτελούς τρόπου ζωής που κάνουν.
Παρά το γεγονός ότι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές δεν είναι φαινόμενο της κρίσης, η ανενόχλητη δράση τους και...

Eπιστολή τής Κ.Ε.ΠΟ.Μ. πρός τόν Υπουργό εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή




Προς: Υπουργό εσωτερικών και διοικητικής ανασυγκρότησης, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή
                                                                                                            Μύκονος, 11 Δεκεμβρίου 2015

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Κατόπιν και τηλεφωνικής μας επικοινωνίας σας στέλνω αίτημα της Δημοτικής Κίνησης που εκπροσωπώ σχετικά με την διερεύνηση νομικού πλαισίου για την παραχώρηση στέγης από τον Δήμο Μυκόνου στους δημόσιους υπαλλήλους του νησιού.

Θα ήθελα να σας θέσω υπόψη ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του Δήμου μας είναι αυτό της υποστελέχωσης των δημόσιων υπηρεσιών του νησιού. Μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζει η δημόσια υγεία αφού το κέντρο Υγείας κινδυνεύει να κλείσει εξαιτίας της σοβαρότατης έλλειψης προσωπικού. Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζει και το ΕΚΑΒ αφού το προσωπικό δεν αρκεί για να καλύψει τις βάρδιες σε 24ωρη βάση με ότι αυτό συνεπάγεται. Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει και η δημόσια εκπαίδευση , προβλήματα που στην αρχή της φετινής χρονιάς οδήγησαν στο κλείσιμο για 20 ημέρες δύο σχολείων της α’ βάθμιας αμέσως μετά τον Αγιασμό μέχρι την έλευση του απαιτούμενου αριθμού εκπαιδευτικών για την λειτουργία τους.

Υποστελεχωμένο είναι και το ΑΤ Μυκόνου, το Λιμεναρχείο και το Τελωνείο, υπηρεσίες με αυξημένα καθήκοντα τους καλοκαιρινούς μήνες , με αποτέλεσμα να δηλώνουν αδυναμία επαρκούς ελέγχου και τήρησης των νόμων...

ΚΕΠΟΜ : ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΙΖΟΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ




Προς: Βουλευτές Κυκλάδων κ.κ. Νίκο Συρμαλένιο,Νικόλαο Μανιό, Αντώνιο Συρίγο, Ιωάννη Βρούτση

                                                                              Μύκονος, 12/3/17

Θέμα: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΙΖΟΝΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές,

Πολλά και σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει η Μύκονος τα τελευταία χρόνια. Χρόνια προβλήματα τα οποία η Πολιτεία αδιαφορούσε να επιλύσει, με αποτέλεσμα την γιγάντωσή τους εξαιτίας κυρίως της οικονομικής κρίσης τα οποία χρήζουν άμεσης πολιτικής παρέμβασης.

Αναφερόμαστε με την κατά την δική μας κρίση σειρά προτεραιότητας στα σοβαρότερα από αυτά. 


Oλόκληρη η επιστολή τής Κ.Ε.ΠΟ.Μ. :  ΕΔΩ  

Ρεαλπολιτίκ

ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ  
Σ​​τα εθνικά ζητήματα έχει πάντοτε σημασία το πώς και πότε τα θέτει κάποιος, ειδικά αν βρίσκεται σε θέση ευθύνης. Ασφαλώς και «πουλάνε» και αναπαράγονται με αστραπιαία ταχύτητα. Διανθίζονται συνήθως και με «σέξι» τίτλους-κλισέ του τύπου «Ηχηρό χαστούκι από τον τάδε στην Τουρκία». Δεν λύνουν, όμως, κανένα πρόβλημα.
Η χώρα πλήρωσε πολλές φορές στην ιστορία της την πατριδοκαπηλία. Οι Τούρκοι έφτασαν κάποτε στον Δομοκό επειδή μία ελίτ της εποχής προκάλεσε παράκρουση στην κοινή γνώμη, χωρίς να συνυπολογίσει τη συγκυρία και τις δυνατότητες της χώρας. Εχουμε και μια μεγάλη, όσο και άθλια, παράδοση, να χωριζόμαστε –σαν πρόβατα– σε προδότες και μειοδότες, γιουσουφάκια και λεβέντες. Από τη μια έχουμε όσους θέλουν να ξαναπάρουμε την Πόλη και απλώς ντρέπονται να το πουν. Από την άλλη, εκείνους που μπερδεύουν τη ρεαλπολιτίκ με το «λύση να ’ναι και ό,τι να ’ναι» σε όλα τα ζητήματα.
Θέλει σύνεση, ψυχραιμία και πολύ υπολογισμένες κινήσεις η διπλωματία. Ευτυχώς για εμάς, έχουμε ανθρώπους σε θέσεις ευθύνης που συνδυάζουν τον επαγγελματισμό με τσαγανό αλλά και σύνεση.
Θα μου πείτε, και τι πρέπει να κάνουμε όταν μας προκαλούν οι...

Σόιμπλε: Η διαμάχη με την Τουρκία καθιστά δύσκολη την οικονομική βοήθεια

«...δύσκολο να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε επί του θέματος αυτού»
«Υπό τις συνθήκες αυτές είναι φυσικά εξαιρετικά δύσκολο να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε επί του θέματος αυτού», δήλωσε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ στο δίκτυο ZDF.
REUTERS/FABRIZIO BENSCH
Δύσκολη χαρακτήρισε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τη συνέχιση της συνεργασίας με την Τουρκία στο θέμα της οικονομικής βοήθειας εξαιτίας της διαμάχης για την καμπάνια Τούρκων υπουργών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τη σύλληψη του Τουρκογερμανού δημοσιογράφου στην Τουρκία.
«Υπό τις συνθήκες αυτές είναι φυσικά εξαιρετικά δύσκολο να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε επί του θέματος αυτού», δήλωσε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ στο δίκτυο ZDF.
«Δεν θέλουμε να κλιμακώσουμε, όλοι στη γερμανική κυβέρνηση είναι σύμφωνοι, αυτό που θέλουμε είναι η Τουρκία να επιστρέψει στη λογική», πρόσθεσε. 
  από naftemporiki.gr