Κυριακή 15 Ιουνίου 2014



ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ το θέμα του φεστιβάλ της κατάληψης του Βοτανικού κήπου Πετρούπολης με παρουσία του Μοίκονος

ImageΟ Μοίκονος, με ιδιαίτερη χαρά δέχτηκε την πρόταση συμμετοχής στο φεστιβάλ  της κατάληψης του βοτανικού κήπου Πετρούπολης.
Έτσι την Κυριακή 22/06 στις 7 το απόγευμα μέλη του Μοίκονος θα παραβρεθούν στην ανοιχτή συζήτηση για την διαχείριση των απορριμμάτων.
Σε κάθε πρωτοβουλία σε κάθε κίνηση, σε κάθε ανοιχτή συζήτηση για δημόσια διαχείριση των απορριμμάτων μέσα από την συνεργατικότητα και την αλληλεγγύη  ο Μοίκονος θα δίνει το παρών.
Με τις εμπειρίες ,τις ανησυχίες μα κυρίως με την πίστη και το πείσμα μας ταξιδεύουμε στην Πετρούπολη γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι θα συναντήσουμε φίλους και συνοδοιπόρους.
Καλούμε τους φίλους και τα μέλη του Μοίκονος που θα βρίσκονται στην Αθήνα τις μέρες του φεστιβάλ να δώσουν το παρών.

2ο Φεστιβάλ Ομάδων
Αυτοοργάνωση – Αυτονομία: Η Προοπτική Μας
19-22 Ιουνίου 2014
Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος
Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης
Πλ. Αγ. Δημητρίου
Στα 5 χρόνια λειτουργίας και δράσης του Βοτανικού Κήπου, οι ομάδες έχουν εμφυσήσει ζωή στο χώρο της κατάληψης, που οι θεσμικές αρχές είχαν εγκαταλείψει, και έχουν γίνει αμέτρητες εκδηλώσεις απεύθυνσης στην τοπική κοινωνία και ευρύτερα στην πολιτεία. Εμμένουμε ακόμα να προτάσσουμε την αυτοδιαχείριση και την αυτοργάνωση ˙ την αυτοθέσμιση και την αυτονομία ˙ την άμεση  κοινωνική, πολιτισμική, οικολογική και πολιτική δράση.
Στο 2ο Φεστιβάλ των Ομάδων του Βοτανικού Κήπου, οι δράσεις που διοργανώνουμε εκδηλώνουν την ανησυχία μας για...