Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Ο ερχομός τού Ζαν Κλοντ Γιούνκερ φέρνει καί ...σκοτούρες!

«Γαλάζια» αγωνία για τον Γιούνκερ...
Μεθαύριο, Πέμπτη, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα έρθει στην Αθήνα, θα συναντηθεί με το σύνολο της πολιτειακής ηγεσίας της χώρας και θα απευθύνει λόγο στη Βουλή. 

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, τα γραφεία του Αλέξη Τσίπρα και του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ βρίσκονται σε διαρκή επαφή, ώστε να υπάρξει ένας «συντονισμός» και να πει ο πρόεδρος της Κομισιόν ορισμένα πράγματα που το Μαξίμου θέλει να ακουστούν. 

Ο Neo, λοιπόν, πληροφορείται ότι αυτός ακριβώς ο «συντονισμός» μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και του κτηρίου Μπερλεμόν στις Βρυξέλλες έχει φέρει τη ΝΔ σε κατάσταση… συναγερμού, καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δε θα ήθελε να βρεθεί στην δυσάρεστη θέση να χειροκροτά στη Βουλή τον λουξεμβούργιο κοινοτικό αξιωματούχο, όταν εκείνος θα μιλά για… την «καθαρή έξοδο» της Ελλάδας από το Μνημόνιο και την επιστροφή της χώρας μας στην ανάπτυξη. Και το χειρότερο όλων είναι πως δεν μπορεί να το αποφύγει…

Πηγή: matrix24.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από τή "Νέα Μύκονο"

Δελτίο Τύπου : ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ «BLUE ISLANDS»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                      
ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ
ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ «BLUE ISLANDS» ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
Ο Δήμαρχος Giardini Naxos και Πρόεδρος της Επαρχίας Taormina Etna της Σικελίας, 
Prof. Pancrazio Lo Turco,
καί ο Αντιδήμαρχος Oικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Νικόλας Γκέλος

Ο Δήμος Μυκόνου εκπροσωπείται από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Νικόλα Γκέλο ο οποίος έχει παραστεί τόσο στην εναρκτήρια σύσκεψη στη Λευκωσία της Κύπρου, όσο και στη Σικελία της Ιταλίας τον περασμένο Φεβρουάριο.
Ο Δήμος Μυκόνου, ως εταίρος του έργου BLUE ISLANDS, συμμετείχε στο διήμερο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG MED με τίτλο «Made In MED» που πραγματοποιήθηκε στις 18 και 19 Απριλίου στη Ρώμη.
Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, δόθηκε η δυνατότητα σε...

Πού βρίσκεται η Ελλάδα στις τουριστικές προτιμήσεις;

Οι αγορές - θύλακες ανάπτυξης για τον τουρισμό
SETE Intelligence: Ευοίωνες οι προοπτικές της τουριστικής κίνησης - Το θετικό διεθνές οικονομικό κλίμα προμηνύει νέο ρεκόρ αφίξεων
Τρίτη, 24 Απριλίου 2018

Γερμανία
Top-5 προορισμοί: Αυστρία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Ολλανδία. Η Ελλάδα είναι στην 8η θέση.
Top-5 προορισμοί στη Μεσόγειο: Ισπανία, Ιταλία, Τουρκία, Ελλάδα, Κροατία.



Βρετανία 
Top-5 προορισμοί: Ισπανία, Γαλλία, Ιρλανδία, ΗΠΑ, Ιταλία. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 6η θέση.
Top-5 προορισμοί στη Μεσόγειο: Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα, Τουρκία, Κύπρος.
Γαλλία 

Η ενημέρωση στά χέρια προπαγανδιστών...

Η ενημέρωση της προπαγάνδας
Ερώτηση με αυτονόητη απάντηση: πού θα εύρισκαν δουλειά οι φανατισμένοι κομματικοί δημοσιογράφοι αν υποθέσουμε ότι το άφρον κοινό που τους αποδέχεται γινόταν εχέφρον και δεν είχε ανάγκη την ημερήσια δόση κομματικού φανατισμού; Τι θα συνέβαινε αν η ιδιότητα δημοσιογράφος-κομματάρχης θα έπαυε να «πουλάει» και να προσφέρει θέσεις εργασίας; Σε ποια νάματα θα έπρεπε να βαπτιστεί ο κάθε υπηρέτης της κατευθυνόμενης
ενημέρωσης αν η ανάγκη της ζωής –για να επιβιώσει δηλαδή επαγγελματικά αλλά και βιολογικά– τον οδηγούσε στον αυτοκαθαρμό που θα τον έκανε πάλι (αν ποτέ ήταν) έναν «κανονικό» δημοσιογράφο με όλες τις αρετές της ιδιότητας; Οι οποίες είναι σεβασμός στην είδηση, στον αναγνώστη ή θεατή, αλλά κυρίως στον εαυτό του;

Βέβαια δεν είναι δύσκολο να καταλάβει ο καθένας σε ποιους, προς κάθε πλευρά, απευθύνονται τα ερωτήματα περί κομματικών δημοσιογράφων. Ευκολάκι! Λίγο εφημερίδα να διαβάζεις, λίγο ραδιόφωνο να ακούς, μερικές πλάγιες ματιές να ρίχνεις στην τηλεοπτική οθόνη, θα έχεις σε κάδρο τις ολοκάθαρες φωτογραφίες τους. Άνθρωποι που έχουν κάνει την ενημέρωση προπαγάνδα είναι τόσο καμένοι (οι καημένοι) που δεν θα μπορούσαν να ξαναγίνουν ποτέ καθαρόαιμοι δημοσιογράφοι. Πολιτικοί μπορεί να γίνουν. Το μπορεί δηλαδή; 

harddog-sport.blogspot.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ "Νέας Μυκόνου" :  Ο υπέρτιτλος είναι δικός μας

Το σκίτσο της ημέρας του..

                                                           ...Γιάννη Δερμεντζόγλου



















 24 Απρ. 2018  
από : tvxs.gr

Offshore-χρηματοδότης : ...φτού Κούλη, κακά!...(...!!!)

Κρυφός κοινός χρηματοδότης για Μαρέβα και «Πρώτο Θέμα»
Σε έναν «σκοτεινό, κρυφό και κοινό χρηματοδότη», ιδιοκτήτη οffshore που φέρεται πως χρηματοδοτεί τόσο τις εταιρείες της Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, συζύγου του προέδρου της Ν.Δ., όσο και την εφημερίδα του Θέμου Αναστασιάδη «Πρώτο Θέμα», αναφέρεται η κυριακάτικη εφημερίδα Documento. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται για την εξωχώρια εταιρεία Velvet Success SA, η οποία εμφανίζεται να χρηματοδοτεί τους προαναφερόμενους στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες «σε περιόδους μάλιστα που βρισκόταν σε άσχημη οικονομική κατάσταση»...

"Δεν ξέρουμε αν όλοι αυτοί είναι «μαύρο μέτωπο». Σίγουρα δεν είναι αθώες περιστερές..."

Το «μαύρο μέτωπο»
 
Υπάρχει «μαύρο μέτωπο» στη χώρα; Ο πρωθυπουργός είπε πως υπάρχει. Το προσδιόρισε μάλιστα με τη μορφή μιας συμμαχίας πολιτικών, επιχειρηματικών και εκδοτικών συμφερόντων. Στα πολιτικά συμφέροντα τοποθέτησε την ηγεσία της Ν.Δ., τον Αντ. Σαμαρά και τον Ευ. Βενιζέλο και όλους εκείνους που διαμορφώνουν μια πολιτική γραμμή, η οποία επένδυε στη θεωρία της αριστερής παρένθεσης και τώρα επιδιώκει την παλινόρθωση του παλιού πολιτικού κατεστημένου.
Στα επιχειρηματικά συμφέροντα ενέταξε εκδοτικά συγκροτήματα και μέσα διάδοσης ψευδούς πληροφόρησης, διωκόμενους ολιγάρχες, ανθρώπους του κοινού ποινικού δικαίου που εμφανίζονται ως επιχειρηματίες. Αυτά που περιέγραψε ο πρωθυπουργός είναι υπαρκτά;
Δεν χρειάζεται να είναι κανείς αριστερός ή οπαδός του κυβερνητικού κόμματος για να συμφωνήσει ότι η Ν.Δ. –με ευθύνη της ηγεσίας της– ακολουθεί μια καταστροφική αντιπολιτευτική τακτική χωρίς αρχές.
Απαξιώνει κάθε ενέργεια της κυβέρνησης και δεν υπολογίζει καν αυτό που είναι κοινώς αποδεκτό ως εθνικό συμφέρον. Αυτός ο ανελέητος πόλεμος φθοράς βρήκε την πιο ολοκληρωμένη έκφρασή του, όταν η αξιωματική αντιπολίτευση, με αφορμή τις δηλώσεις Ερντογάν, επέλεξε τον διμέτωπο κατά του Τούρκου προέδρου και κατά της κυβέρνησης.
Δεν χρειάζεται να είναι κανείς αριστερός ή υποστηρικτής της κυβέρνησης για να παραδεχτεί ότι η γραμμή της Ν.Δ. είναι σε απόλυτη σύμπνοια με όσα λένε οι Αντ. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος. Ούτε είναι δύσκολο να αντιληφθεί ότι οι δύο προαναφερόμενοι κινούνται με όρους ρεβανσισμού. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς υποστηρικτής του πρωθυπουργού για να συμφωνήσει μαζί του σε όσα είπε για εκδοτικά, επιχειρηματικά συμφέροντα.
Πώς να εξηγηθεί το φαινόμενο ανύπαρκτες ειδήσεις να γίνονται πρωτοσέλιδα ή πολύωρες αναμεταδόσεις, ενώ άλλα αποσιωπούνται και εξαφανίζονται, όπως η πρόσφατη αποκάλυψη της εφημερίδας «Documento» για την offshore, η οποία χρηματοδότησε την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» όσο και την εταιρεία της κ. Μαρέβας Μητσοτάκη; Για δεύτερη μέρα δεν υπήρξε καμία αντίδραση από την Πειραιώς, αλλά και σχεδόν κανένα ΜΜΕ δεν μπήκε στον κόπο να ασχοληθεί μαζί της.
Δεν ξέρουμε αν όλοι αυτοί είναι «μαύρο μέτωπο». Σίγουρα δεν είναι αθώες περιστερές. Ερχονται από το παρελθόν και θέλουν να επικρατήσουν και στο μέλλον. Δεν ξέρουμε αν θα το καταφέρουν. Ξέρουμε ότι κάνουν κακό στη χώρα και στη δημοκρατία.

Δεν μπορούν να χωνέψουν ότι έχουν χάσει το προνόμιο αποκλειστικής χρήσης της εξουσίας

Ποιοι κάνουν κουμάντο σ’ αυτή τη χώρα; 
Πρώην γκαρσόνια διορίζονται σύμβουλοι του πρωθυπουργού, πρώην ιδιοκτήτες βουλκανιζατέρ τοποθετούνται διοικητές νοσοκομείων, λεγεώνες μετακλητών λεηλατούν το κράτος. Τι γίνεται; Οι άπλυτοι, οι άσχετοι και οι κολλητοί διοικούν τη χώρα;  
Ναι, αυτό συμβαίνει, αν πιστέψουμε ορισμένα ξένα μέσα ενημέρωσης που, ενώ εμφανίζονται ως έγκυρα και σοβαρά, έχουν διακριθεί στο άθλημα του φασίζοντος αριστοκρατισμού.
Είναι αυτά που αποκαλούσαν τους Ελληνες τεμπελχανάδες, κι ας δούλευαν περισσότερες ώρες από πολλούς Ευρωπαίους (με στοιχεία της Ε.Ε.), που κατηγορούσαν τους Ελληνες πολιτικούς ότι είναι επιρρεπείς στη μίζα (ξεχνώντας βεβαίως να αναφέρουν ποιοι τις έδιναν), που εγκαλούσαν την ελληνική κοινωνία για κλίση προς τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία (στις χώρες τους η άκρα Δεξιά είτε συμμετέχει σε κυβερνήσεις συνεργασίας είτε είναι παρούσα σε κρίσιμα κρατικά πόστα).
Από κοντά και εγχώρια δίκτυα ενημέρωσης που αναδεικνύουν πανηγυρίζοντας τα σχετικά δημοσιεύματα με την επιθετική ασχήμια, αποσιωπούν ό,τι καλό γράφεται αραιά και πού και θρηνολογούν γιατί έχει πέσει η χώρα στα χέρια τυχάρπαστων και επικίνδυνων.
Προφανώς δεν έχουν κουραστεί να συκοφαντούν το σύμπαν, αδιαφορώντας αν οι ενέργειές τους δεν πλήττουν μόνο την κυβέρνηση, αλλά συνολικά την πατρίδα, για την οποία υποτίθεται πως κόπτονται. Αλλά πώς να μην κάνουν κουμάντο στη χώρα οι πληβείοι αφού επικεφαλής της κυβέρνησης (συμμορία κατά την αντιπολίτευση) βρίσκεται ένας τύπος ο οποίος πριν γίνει πρωθυπουργός ήταν μια περιθωριακή φιγούρα, με περιορισμένες επαγγελματικές, πολιτικές και διοικητικές εμπειρίες;
Οπως ανέφερε πριν από μερικές βδομάδες το κύριο άρθρο κυριακάτικης εφημερίδας, «η επαφή του με τη λειτουργία της χώρας ήταν σχεδόν μηδενική. Και επειδή η πολιτική εκπαίδευσή του ήταν συγκεκριμένη -στο πεζοδρόμιο αποκτημένη- διακρινόταν από ελλείμματα χαρακτηριστικά και ιδιαιτέρως από την αριστερίστικη-κινηματική θρασύτητα αμφισβήτησης των πάντων, των θεσμών συμπεριλαμβανομένων».
Αριστεριστής λοιπόν (στην ΚΝΕ ήταν ο άνθρωπος) και εκπαιδευμένος στο πεζοδρόμιο (προσβολή μεγάλη για τους κατοίκους των βορείων προαστίων και τους θαμώνες των σικ εστιατορίων). Φαντάζεστε σε πόσο μεγάλη υπόληψη έχουν τους πολίτες που τον ψήφισαν δύο φορές. Μάλλον δεν είχε προλάβει να τους ξεβλαχέψει ο γνωστός τρακαδόρος και διασκεδαστής των νεόπλουτων.
Στους παλιότερους αυτή η επιχειρηματολογία που σήμερα εκπορεύεται από κάποτε κεντροαριστερά μέσα ενημέρωσης θυμίζει τη ρητορική που χρησιμοποιούσε η Δεξιά και οι φιλικές της εφημερίδες λίγο πριν από τις εκλογές του 1981 και αμέσως μετά, για το πολιτικό προσωπικό του ΠΑΣΟΚ.
«Πού βαδίζει η χώρα με αυτούς τους άγνωστους, ανεπάγγελτους και φανατικούς που έκανε υπουργούς ο Ανδρέας Παπανδρέου;», κραύγαζαν στα πρωτοσέλιδα και στα άρθρα γνώμης. Δεν μπορούσαν να χωνέψουν ότι είχαν χάσει το προνόμιο αποκλειστικής χρήσης της εξουσίας.
Το κακό για τους υπερασπιστές της συστημικής τάξης και της πολιτικής κανονικότητας είναι ότι την Ελλάδα δεν την οδήγησαν στη χρεοκοπία τα γκαρσόνια και οι λαστιχάδες, αλλά οι γόνοι πολιτικών δυναστειών που κληρονόμησαν ακόπως όνομα, κύρος, περιουσίες και κόμματα, οι «έμπειροι» που έμαθαν την πολιτική στα σαλόνια, στις δεξιώσεις και στις πρεσβείες, οι αχυράνθρωποι επιχειρηματιών, οι σπουδαγμένοι σε φημισμένα πανεπιστήμια της Δύσης με το μπλαζέ ύφος, οι επαγγελματίες της πολιτικής χωρίς ένσημα σε κανένα Ταμείο, τα αγόρια και τα κορίτσια της αστικής τάξης με τα ντοκτορά στην οικονομία και τη διοίκηση επιχειρήσεων. Αυτοί έκαναν κουμάντο και μας πρόκοψαν...

από τήν:
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
                 efsyn.gr
 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ :  Ο υπέρτιτλος είναι τής "Νέας Μυκόνου" καί είναι βγαλμένος μέσα από τό κείμενο

Λίγο μπερδεμένο, ε?...

Λίγο μπερδεμένο δεν μοιάζει; Ο Σαββίδης (υιός) βρίζει την κυβέρνηση (Κοντονή) που του στέρησε το πρωτάθλημα, το πρωτάθλημα εκείνο που...
όπως έλεγαν θα έδινε ο ΣΥΡΙΖΑ (κυβέρνηση) στον Σαββίδη (Ιβάν) από την εποχή της ΔΕΘ μάλιστα...

 
πηγη e-tetradio.gr (Twitter)

Αυτά που λέει ο Πρετεντέρης (και άλλοι), είναι αστείες ιστορίες...

Δεν κρατήθηκε όταν άκουσε τον Σεραφείμ Κοτρώτσο (ΕΡΤ) να του λέει, πως, "διάβαζα στο "ΒΗΜΑ της Κυριακής" ένα άρθρο του Γ. Πρετεντέρη, ο οποίος ουσιαστικά έλεγε οτι εσείς μαζί με άλλα πρόσωπα (Παπακώστα, Βελόπουλος, Καρατζαφέρης, Μπαλτάκος, Κρανιδιώτης), συμμετέχετε σε μια επιχείρηση υπονόμευσης της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, με στόχο τον σχηματισμό του 6ου κόμματος".
Ο Αντώναρος, χαμογέλασε. Και... απασφάλισε:  
Αυτά είναι αστείες ιστορίες. Εχω ακούσει τα πιο απίθανα πράγματα, σχετικά με τις παρεμβάσεις μου.Μέχρι κι οτι είμαι "όψιμος Συριζαίος".
Εγώ σέβομαι κάθε άνθρωπο που ανήκει σ' ενα κόμμα κι ο καθένας έχει το δικαίωμα να ανήκει όπου θέλει. Αλλά, εγώ ανήκω εδώ και 40 χρόνια στη ΝΔ. Στην κεντροδεξιά παράταξη.

Κι άφησε αιχμές κατά Μητσοτάκη και Σαμαρά, για τις ακραίες φωνές (Αδωνις κ.α.) που έχουν φέρει μέσα στο κόμμα:  

Aν συνεχιστεί η μονόπλευρη, μονοδιάστατη πολιτική που ακολουθεί η σημερινή ηγεσία κι άρχισε απο την προηγούμενη ηγεσία, του Αντώνη Σαμαρά, φοβάμαι, πως, κομμάτια του κόσμου που ψήφιζαν κατά καιρούς τη ΝΔ, δεν θα την ψηφίσουν την επόμενη φορά.
Διότι, αισθάνονται αποξενωμένα και από τον περίεργο πολιτικό λόγο, ο οποίος εκφράζεται συχνά, αλλά και από τις ακραίες θέσεις και την ακραία έκφραση του τρόπου την οποία μερικές φορές χρησιμοποιεί ο δοτός αντιπρόεδρος της ΝΔ, αλλά και άλλα διάφορα στελέχη.
Το επικίνδυνο είναι, πως, οι φωνές αυτές έχουν γίνει κυρίαρχες...