Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

Στιγμιότυπο από την τελετή Αποκαθήλωσης στη μονή Πεντέλης...

Πάσχα στις φυλακές..

...οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης.
Παραμένουν για 36η ημέρα κρατούμενοι οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης.

Οι γονείς των δύο στρατιωτικών συνάντησαν τα παιδιά τους στις φυλακές Αδριανούπολης. Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο, λόγω και των ημερών του Πάσχα, που φέτος περνούν με...

αγωνία για την τύχη των δύο στρατιωτικών.

Για πρώτη φορά, οι γονείς είδαν τα παιδιά τους, χωρίς να τους χωρίζει το διαχωριστικό τζάμι, μια δυνατότητα που δίνεται από τον κανονισμό των φυλακών μια φορά το μήνα.

Πριν το επισκεπτήριο, οι οικογένειες των στρατιωτικών βρέθηκαν στο ελληνικό προξενείο, προκειμένου να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις...

Πάσχα στήν Τήνο ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης

Οικογενειακές στιγμές στην Τήνο...

Οικογενειακά, στην Καρδιανή της Τήνου, παρακολούθησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης την ακολουθία της Ιεράς και Μεγάλης Παρασκευής και την περιφορά του Επιτάφιου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που θα περάσει το τριήμερο του Πάσχα στο αιγαιοπελαγίτικο νησί με την οικογένεια του - τη σύζυγο του Μαρέβα και τη μικρή κόρη τους, Δάφνη, έφτασε μαζί τους, λίγο πριν τα εγκώμια στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδας, μια μικρή εκκλησία κρεμασμένη κυριολεκτικά πάνω από τη θάλασσα...

Ο πρώτος δρόμος με άσφαλτο στην Αθήνα...

Ο πρώτος δρόμος με άσφαλτο στην ΑθήναΤο μήκος της μετέπειτα λεωφόρου, ήταν 5 χιλιόμετρα, το πλάτος ήταν 28 μέτρα, από τα οποία 16 καταλάμβαναν τα δύο πεζοδρόμια, ενώ ανά 25 μέτρα είχαν προβλεφθεί ρείθρα για την απαγωγή υδάτων.

Τον Αύγουστο του 1909, 60.000 τετραγωνικά μέτρα  της Λεωφόρου Συγγρού καλύφθηκαν με «νέον μεταλλικόν οδόστρωμα εκ σκωρίας Λαυρίου», εφεύρεση του Επιθεωρητή Δημοσίων έργων Δημήτρη Καλλία.

Με τον ίδιο τύπο οδοστρώματος στρώθηκε, η Ακαδημίας, η Πλατεία Κάνιγγος και η Σταδίου, «χωρίς ίχνος φθοράς, ούτε ίχνος κονιορτού».

Ήδη το 1907, η Αθήνα εκτεινόταν σε 1.918 εκτάρια, είχε, δηλαδή, περίπου πενταπλασιαστεί σε σχέση με το 1879, τρία χρόνια αφότου το ΕΜΠ μελέτησε την Λεωφόρο Αλεξάνδρας και τη Λεωφόρο Συγγρού, ως υπερτοπικές χαράξεις, που χαρακτηρίστηκαν «εθνικές οδοί».

H "δύσκολη" θέση στήν οποία έχει περιπέσει ο Γιώργος Κουμουτσάκος...

Γιώργος Κουμουτσάκος: Η δυστυχία να είσαι...
...δια του Μητσοτάκη τομεάρχης του Σαμαρά... 
Πρώτα ο πρόεδρος της ΝΔ  Κυριάκος Μητσοτάκης αρνήθηκε να ενημερωθεί για το Σκοπιανό από τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας για λόγους… πρεστίζ.  Του πέφτει λίγος. Αλλά ούτε και ζήτησε να επισκεφθεί τον Πρωθυπουργό  για να ενημερωθεί από αυτόν, παρότι ο Τσίπρας εξέφρασε τη διαθεσιμότητά του. Κάνει «νιάου» στα κεραμίδια ότι  δεν ενημερώνεται για να μην χάσει το «πλεονέκτημα» να καταφεύγει σε υπεκφυγές.

Μετά έστειλε τον αρμόδιο τομεάρχη της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκο για ενημέρωση στη θέση του. Κάπως έτσι: ο  Κοτζιάς θα τα έλεγε στον Κουμουτσάκο και αυτός στον Κυριάκο. Εμμέσως πλην σαφώς όμως απεδείχθη ότι ο τελικός αποδέκτης της  ενημέρωσης θα ήταν σε κάθε περίπτωση ο Σαμαράς που διαμορφώνει τη θέση της ΝΔ σ’ αυτό το θέμα.  Έτσι ο Κουμουτσάκος πήγε στο υπουργείο Εξωτερικών σαν εκπρόσωπος του Μητσοτάκη, έχοντας προφανώς συνείδηση ότι θα κριθεί περισσότερο από τον πρώην Πρωθυπουργό.

Επιπλέον, ο πρώην διπλωμάτης, που πολιτεύεται με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης- κάποτε καραμανλικός σήμερα μάλλον νεομητσοτακικών φρονημάτων -είναι κατά κάποιο τρόπο «καταληψίας» του «χαρτοφυλακίου» των Εξωτερικών της ΝΔ, το οποίο φυσιολογικά ανήκει στη Ντόρα Μπακογιάννη  και το στερείται για…

Τό σκίτσο τών ημερών...

                                                             ...του Κώστα Γρηγοριάδη
                                                                   (5/4/2018 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ)  

Ξημερώνει Μεγάλη Παρασκευή…

Μεγάλη Πέμπτη...
Εις την είσοδο της τρομερής, άχρονης και αχανούς Μεγάλης Πέμπτης ο αμνός ή ο βοσκός είχαν γράψει : «Μηδείς αγεωμέτρητος εισίτω μοι την θύρα».   
 Κι έτσι, όσοι έμειναν απέξω, δεν εγνώριζαν τι ήταν και υπήρχε μέσα. Κι απ’ όσους έμπαιναν μέσα ουδείς εξήρχετο ποτέ κι ουδείς ουδέποτε εξήλθε για να πει στους θύραθεν τι ήταν και υπήρχε έσωθεν.

  Επωφελούμενοι του μυστηρίου τούτου οι Φύλακες επήραν και εχώρισαν τον ξύπνιο απ’ τον ύπνο, τη ζωή από τον θάνατο, τον εργάτη απ’ τον αφέντη, την πίστη από τη γνώση και το μισό από το άλλο του μισό. Κι έτσι το άρρητο ένα έμεινε άρρητο και το άπειρον πόθος ασίγαστος.

  Από την κάννη των όπλων ανθίζει η ελευθερία που η κάννη των όπλων σκοτώνει.

Αύριο, ξημερώνει Μεγάλη Παρασκευή…

Στάθης Σ. 

topontiki.gr