Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ο ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ. ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΑΖΙΝΟ ΝΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                          
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ
Ο ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ. ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΑΖΙΝΟ ΝΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου κ. Μιλτιάδης Ατζαμόγλου και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Γιώργος Ρουσουνέλος, πραγματοποίησαν συνάντηση με το 15μελές του Λυκείου Μυκόνου και το 15μελές του Επαγγελματικού Λυκείου, τα οποία τελούν υπό κατάληψη και τους αντίστοιχους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς και τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών.
Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, οι μαθητές έθεσαν τα αιτήματά τους τα οποία αφορούν γενικότερα κοινωνικά προβλήματα, όπως η υποβάθμιση της δημόσιας ιατρικής περίθαλψης, η έλλειψη αστυνόμευσης στο νησί, το πρόβλημα στέγασης των δημόσιων λειτουργών και οι ελλείψεις στο διδακτικό προσωπικό στα σχολεία.
Η Δημοτική Αρχή αποδεδειγμένα έχει ιεραρχήσει την Παιδεία, τον Αθλητισμό, τον Πολιτισμό, την Υγεία και την Ασφάλεια, ως βασικούς άξονες ανάπτυξης της Μυκόνου επενδύοντας στη νέα γενιά Μυκονιατών.
Παράλληλα έχει προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες ενισχύοντας όλους αυτούς τους τομείς, υποκαθιστώντας για άλλη μία φορά το κράτος, το οποίο αδιαφορεί.
Συγκεκριμένα, ο Δήμος Μυκόνου πρωτοστάτησε στη νομοθέτηση του επιδόματος στους δημοσίους υπαλλήλους και μέσω του προϋπολογισμού του θα χορηγήσει 13ο μισθό, σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους του νησιού, μεταξύ άλλων και στους δασκάλους και τους καθηγητές. Επίσης, παρέχει δωρεάν προσωρινή διαμονή σε όλους τους εκπαιδευτικούς μέχρι την εξεύρεση κατοικίας. Επιπλέον, χρηματοδοτεί τα σχολεία με τριπλάσια ποσά, απ’ ότι το Υπουργείο Παιδείας.
Ανακαινίσαμε εξ ολοκλήρου το δημοτικό στάδιο του Κόρφου, ενώ πραγματοποιήσαμε σημαντικές αναβαθμίσεις στο δημοτικό Γήπεδο της Άνω Μεράς. Επίσης, ανακαινίσαμε πλήρως το γήπεδο μπάσκετ και το κλειστό γυμναστήριο του Γυμνασίου.
Επιπλέον, δημοπρατήσαμε την αποπεράτωση του κλειστού γυμναστηρίου της Άνω Μεράς και σύντομα θα έχουμε εργολάβο κατασκευής.
Σ
το θέμα της Υγείας επιχορηγούμε ετησίως το Κέντρο Υγείας με φάρμακα, υλικοτεχνικό εξοπλισμό και επιδοτούμε τους ιατρούς με επίδομα σίτισης και στέγασης, όπως και παρέχουμε σίτιση και διαμονή στο προσωπικό του ΕΚΑΒ.
Στα θέματα της ασφάλειας, μετά και τις συναντήσεις του Δημάρχου με την πολιτική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, που τους υπογράμμισε το πρόβλημα εντόνως, επιχορηγούμε από τα έσοδα του Δήμου 13ο μισθό στους αστυνομικούς και είμαστε διατεθειμένοι, μέσω προγραμματικής σύμβασης να καλύψουμε, όλες τις ανάγκες τους, όπως περιπολικά, βενζίνες και εξοπλισμό.
Ο Δήμος Μυκόνου έμπρακτα συμπαραστέκεται αμέριστα στα δίκαια αιτήματα των μαθητών και ενώνει τη φωνή του μαζί τους, θέτοντας τα καίρια αυτά ζητήματα προς τα αρμόδια Υπουργεία και την ίδια την Κυβέρνηση και καλεί όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στην πορεία διαμαρτυρίας των μαθητών (13.12.2017/10:00 π.μ.), ως ένδειξη συμπαράστασης στα δίκαια αιτήματά τους.
 
Μύκονος, 12-12-2017
                                                            ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Οι δικαστές και η... αυτοεξαίρεση...

«...δημιουργείται θέμα ουσίας και εντυπώσεων, όταν ένας ελεγχόμενος γίνεται ελεγκτής του οίκου του...»
Αληθεύει ότι οι δικαστές αρνούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικό πόθεν έσχες»; 
Όχι, βέβαια… 
Αληθεύει ότι οι δικαστές εξαιρούν εαυτούς από ρυθμίσεις που ισχύουν για όλους τους δημόσιους λειτουργούς, αλλά και για τους «κοινούς θνητούς»; 
Ναι, είναι αλήθεια…
 
Επίσης: δικαιούται ο υπουργός Δικαιοσύνης-δηλαδή, είναι θεσμικώς σωστό-να εκφέρει γνώμη για θέματα που αφορούν την συνολική λειτουργία της Δικαιοσύνης, αλλά και να κρίνει δικαστικές αποφάσεις; Ασφαλώς, ναι. Εκείνο που συνιστά ατόπημα είναι η κατά το δοκούν και ωφέλιμον κρίση, με προφανείς σκοπιμότητες, πολιτικές και άλλες.
«Πόθεν έσχες» θα υποβάλουν οι δικαστές, όταν ληφθεί απόφαση για την συνταγματικότητα του νόμου. Τι θα συμβεί, όμως, αν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος; Απλούστατα δεν θα δεσμεύει τους εκείνους που έχουν προσφύγει εναντίον του νόμου. Δηλαδή, τους δικαστές και τις Ενώσεις τους!

Στις εξαιρέσεις, τώρα:
Πρώτον, οι δικαστές αρνούνται ότι έχουν υποχρέωση να δηλώνουν μετρητά και κινητά πράγματα (π.χ. σε θυρίδες), επικαλούμενοι τα «προσωπικά δεδομένα». Επ΄αυτού, ο κ. Μιχάλης Σταθόπουλος, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και επιφανής νομικός, σημειώνει ότι τα «προσωπικά δεδομένα» υποχωρούν σε θέματα περιουσιακής φύσεως, διότι «προηγείται η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς».
Δεύτερον, διατείνονται ότι οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών πρέπει να ελέγχονται από όργανο που αποτελείται κατά πλειοψηφίαν από δικαστικούς λειτουργούς...