Τρίτη, 13 Μαΐου 2014

Δρούτσας σε Μπαρόζο: Συνωμοτήσατε εις βάρος εκλεγμένης κυβέρνησης της Ελλάδας;


  Παραπολιτική

Ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Δρούτσας απέστειλε σήμερα επιστολή στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jose Manuel Barroso σχετικά με το πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

"Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,
Αγαπητέ Χοσέ Μανουέλ,

Σε πρόσφατο δημοσίευμά της με τίτλο “How the euro was saved”, η εφημερίδα Financial Times αναφέρεται στο παρασκήνιο της Συνόδου G-20 που πραγματοποιήθηκε στις Κάννες στις 3-4 Νοεμβρίου του 2011.

Όπως θα θυμάστε, στο περιθώριο της συγκεκριμένης Συνόδου συζητήθηκε η πρόταση που είχε υποβάλει η Ελληνική Κυβέρνηση για τη διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικά με την έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης που είχε συμφωνηθεί στη Σύνοδο Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου 2011.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα που υπογράφει ο επικεφαλής του Γραφείου της Financial Times στις Βρυξέλλες, Peter Spiegel, τηλεφωνήσατε στον κ. Αντώνη Σαμαρά, τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, ο οποίος «γνωρίζατε ότι ήθελε απεγνωσμένα να αποφύγει το δημοψήφισμα» και εξασφαλίσατε την συγκατάθεσή του προκειμένου να δημιουργηθεί κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» στην Ελλάδα, αντικαθιστώντας τον εκλεγμένο Πρωθυπουργό της χώρας με κάποιον «τεχνοκράτη». Αποφασίσατε μάλιστα να μην ενημερώσετε σχετικώς τον κ. Σαρκοζί ή την κυρία Μέρκελ.

Στη συνέχεια, το άρθρο αναφέρει πως στο περιθώριο των συζητήσεων και χωρίς να ενημερώσετε για τις προθέσεις σας τον Έλληνα Πρωθυπουργό...


 συνέχεια
... που βρισκόταν στην ίδια αίθουσα, συμφωνήσατε με τον Υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο πως το δημοψήφισμα δεν έπρεπε να γίνει. Χαρακτηριστικά, σας αποδίδεται η φράση «Πρέπει να ‘σκοτώσουμε’ αυτό το δημοψήφισμα» (“We have to kill this referendum”), με την οποία - σύμφωνα με το δημοσίευμα - συμφώνησε ο κ. Βενιζέλος.

Αν αληθεύουν οι ισχυρισμοί αυτοί, τους οποίους προς το παρόν δεν έχετε διαψεύσει, αντιλαμβάνεστε ότι δημιουργείται εξαιρετικά σοβαρό θέμα θεσμικής και ηθικής τάξης, καθώς παρουσιάζεται ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να παρεμβαίνει στα εσωτερικά πολιτικά ζητήματα ενός Κράτους Μέλους, να «συνωμοτεί», πίσω από την πλάτη δημοκρατικά εκλεγμένων ηγετών Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να ανατρέψει μία νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση ευρωπαϊκής χώρας και μάλιστα σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή της Ιστορίας της.

Σε λίγες ημέρες ζητούμε από τους Ευρωπαίους πολίτες να ψηφίσουν στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε μια ατμόσφαιρα γενικότερης αμφισβήτησης των ευρωπαϊκών θεσμών και του ρόλου τους. Δίνουμε μάχη προκειμένου να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών, οι οποίοι όλο και περισσότερο πείθονται είτε ότι η Ευρώπη δεν τους αφορά είτε ότι ο ρόλος της είναι «ύποπτος». Όλοι – κι εσείς κι εγώ – διαφημίζουμε ότι για πρώτη φορά η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα εκλεγεί απευθείας από τους πολίτες, ότι ο νέος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα διαθέτει ενισχυμένη δημοκρατική νομιμοποίηση. Είναι λοιπόν καθήκον σας να διαφυλάξετε το κύρος του θεσμού στην κορυφή του οποίου σας ανέδειξαν τα τελευταία δέκα χρόνια οι Αρχηγοί Κρατών και Κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να εξηγήσετε στους πολίτες ποιος ακριβώς ήταν ο ρόλος και η ανάμιξή σας στα συγκεκριμένα γεγονότα. Σας θυμίζω ότι στις δημόσιες δηλώσεις σας τότε είχατε αναγνωρίσει «το δικαίωμα της Ελλάδας να αποφασίζει για το δικό της μέλλον». Σήμερα πληροφορούμαστε μια διαφορετική στάση και συμπεριφορά σας, η οποία δεν τιμά ούτε τον θεσμό που υπηρετείτε ούτε την Ευρώπη όπως την οραματίστηκαν οι ιδρυτές της και όπως θέλουμε να την προβάλλουμε στους πολίτες της.

Με δεδομένο το δημοκρατικό «κενό» που διαπιστώνεται αυτή την περίοδο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς ήδη από τις 17 Απριλίου δεν γίνονται πλέον δεκτές ερωτήσεις από τα μέλη του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σας απευθύνω την παρούσα ανοιχτή επιστολή, με την ελπίδα ότι με την απάντησή σας θα τιμήσετε τόσο τον θεσμό όσο και τους Ευρωπαίους πολίτες τους οποίους υπηρετείτε.

Αυριο η κηδεία του Μπάμπη Αγγουράκη...babisagourakisΗ τραγική σύμπτωση, που σημαδεύει τον θάνατο του Μπάμπη Αγγουράκη... 
Θλίψη στο ΚΚΕ και όλο το πολιτικό σύστημα σκόρπισε ο χαμός του υποψήφιου ευρωβουλευτή Μπάμπη Αγγουράκη. Τραγική ωστόσο είναι και η σύμπτωση που συνοδεύει την οικογένεια του ιστορικού στελέχους του ΚΚΕ.

Ο Μπάμπης Αγγουράκης στα 15 του χρόνια, έχασε τον πατέρα του, Γιώργο, σε τροχαίο το 1967, όταν ζούσαν ως πολιτικοί εξόριστοι στην Ρουμανία. Χθες, έφυγε από την ζωή αφήνοντας πίσω τον γιο του Γιώργο, σε ηλικία επίσης 15 ετών...

 

Το ΚΚΕ για τον θάνατο του Μπάμπη Αγγουράκη...

Το ΚΚΕ για τον θάνατο του Μπάμπη Αγγουράκη
«Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ με μεγάλη θλίψη ανακοινώνει τον ξαφνικό πρόωρο θάνατο του σ. Μπάμπη Αγγουράκη» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

«Ο σύντροφος Μπάμπης Αγγουράκης γεννήθηκε το 1951 στο Βουκουρέστι Ρουμανίας, από...
γονείς στελέχη του Κόμματος, πολιτικούς πρόσφυγες. Πατέρας του ήταν ο Γ. Αγγουράκης (Ψηλορείτης), μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ που σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 1967.

Το 1968 μετακόμισε με την οικογένειά του...

Απεβίωσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Μπάμπης Αγγουράκης..

Πέθανε απόψε ο  ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Μπάμπης Αγγουράκης, ο οποίος νοσηλευόνταν στην εντατική μονάδα του Ωνασείου νοσοκομείου, λόγω  σοβαρού προβλήματος υγείας...

Χατζηνικολάου: Ακουγα την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, γελώντας...

"Ο ισχυρισμός τους για την ψήφο εμπιστοσύνης (μετά τις Κάννες), δεν επιβεβαιώνει την δική τους ιστορική εκδοχή, αλλά την εκδοχή Παπανδρέου.
Μια εκδοχή που, ευτυχώς ή δυστυχώς, επιβεβαιώνεται  κι από αυτά που λενε οι Financial Times"(ΒΙΝΤΕΟ) ...
Από τον ραγιαδισμό του ΜΕGA, σ' ενα ψύχραιμο, με καθαρή ματιά πάνω στα γεγονότα, σχόλιο από το Νίκο Χατζηνικολάου στο STAR.
Αξίζει να το ακούσετε:
Αυτοί οι τρεις 'ριξαν τον Παπανδρέου...

 Την εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας.
Βόμβα μεγατόνων οι αποκαλύψεις των  Financial Times...
Ο Βενιζέλος πίσω από τη πλάτη του πρωθυπουργού, εκανε κρυφές συνεννοήσεις με τον Μπαρόζο.
Ο Μπαρόζο , στο ίδιο συνωμοτικό κλίμα, σχεδίαζε με τον Σαμαρά, πως, θα ανατρέψουν τον Παπανδρέου.
Το δημοψήφισμα τους είχε τρομάξει. Στην Αθήνα τα παπαγαλάκια των γνωστών Συγκροτημάτων είχαν...
αρχίσει να κανιβαλίζουν τον Παπανδρέου, φιλοτεχνώντας ενα πορτραίτο ανόητου κι ανεύθυνου ανδρός.
Ο Παπανδρέου μετρούσε μέρες.
Για πρώτη φορά, από τους Financial Times μαθαίνουμε (η σταχυολόγηση εχει γίνει από το matrix24.gr):

Α) Ο Σαρκοζί δεν τρελάθηκε ξαφνικά, όπως νομίζαμε, όταν άκουσε τον Παπανδρέου να λέει για δημοψήφισμα, αλλά είχε κάνει προηγουμένως σύσκεψη με Μέρκελ, Μπαρόζο και άλλους παράγοντες της Ε.Ε. για να σχεδιάσουν πως θα αντιμετωπίσουν τον Παπανδρέου.
Β) Είχε συμφωνήσει κι αυτός...

Μαζεμένος ο ραγιάς (Ντερμπεντέρης)...

...απέφυγε τις γνωστές αθυροστομίες και μεγαλοστομίες του για τον Παπανδρέου, μετά τα όσα αποκαλύπτονται για τις Κάννες...
Την απίστευτη παρασκηνικιακή μεθόδευση του Μπαρόζο που ηρθε σε συμφωνία με τον Βενιζέλο - να υπονομεύσει το δημοψήφισμα πίσω από τις πλάτες του πρωθυπουργού της χώρας- κι η τηλεφωνική επικοινωνία του, με τον Σαμαρά, που του υπαγόρευε τι να κάνει (κυβέρνηση συνεργασίας), ο  Ντερμπεντέρης το παρουσίασε με τον εξής απλουστευμένο τρόπο.
Κοίτα να σου πω φίλε (είπε ο Μπαρόζο στον Σαμαρά), δεν ξέρω τι θα κάνεις, αλλά ...
πρέπει να μπεις στην μέση και να βοηθήσεις για να λυθεί το θέμα (να ρίξουμε τον Παπανδρέου).
Απέφυγε βέβαια, να εκτοξεύσει τις γνωστές ύβρεις κατά Παπανδρέου, αλλά για να κρατήσει μια ισορροπία με το αμαρτωλό παρελθόν του, επανέλαβε την γνωστή επωδό : Εκείνο το βράδυ , βρεθήκαμε με το μισό πόδι εξω από το ευρώ.
Η ιστορία ξερνάει σιγά σιγά τους Βενιζέλους. Αλλά και τα τσιράκια τους...