Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Ο μ.. βρομάει απ' το κεφάλι.

                                                                                           Φωτογραφία: Μενέλαος Μυρίλλας/FosPhotos
Από τον Λιάπη και τον Κάντα μέχρι τον Τομπούλογλου, τα απανωτά επεισόδια αλαζονείας και διαφθοράς δεν υπογραμμίζουν απλώς πόσο βαθιά σαπισμένο είναι το πολιτικό σύστημα της χώρας. Ιδίως η περίπτωση του διοικητή του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού», αποκαλύπτει αυτό που προσπαθούν να κρύψουν τα ΜΜΕ και οι όψιμες πρωθυπουργικές εντολές για κάθαρση σε κάθε νέο σκάνδαλο που ξεσπάει: ότι το βασικό έργο της σημερινής κυβέρνησης είναι το πλιάτσικο.                                                                                                                      Η περίπτωση Τομπούλογλου είναι χαρακτηριστική: κομματικοί ημέτεροι, τόσο ανίκανοι ώστε να μην μπορούν να εκλεγούν ούτε βουλευτές, διορίζονται σε θέσεις κλειδιά του δημοσίου. Στόχος της πολιτικής ηγεσίας που τους διορίζει είναι να βολέψει την κομματική πελατεία, αν κάνουν και κανένα δωράκι στον εαυτό τους μικρό το κακό. Αν πάρουν καμιά πιο μεγάλη μίζα ώστε να βελτιωθούν και τα οικονομικά του κόμματος, ακόμη καλύτερα.
Τι να περιμένει κανείς από ανθρώπους άσχετους με το αντικείμενο, που συχνά δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους και διορίζονται με αποστολή να ικανοποιήσουν τους ψηφοφόρους και τις «ημέτερες» εταιρείες; Κάποια στιγμή, ακόμη και αν δεν έχουν εντολή να κλέψουν για το κόμμα, θα κλέψουν για πάρτη τους. Για να μην αναφερθεί κανείς στην περίπτωση Κάντα, που ομολόγησε ότι ήταν τόσες πολλές οι βαλίτσες και τα εκατομμύρια από τα δέκα εξοπλιστικά προγράμματα στις μίζες των οποίων συμμετείχε, ώστε έχει χάσει το λογαριασμό.
Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα να είχε γίνει παρόμοια ομολογία, τα εμπλεκόμενα κόμματα θα είχαν καταργηθεί αυτόματα και οι πολιτικοί ηγέτες της εποχής θα είχαν δώσει εξηγήσεις και θα είχαν απολογηθεί.. Εδώ έχουμε την συγκέντρωση της Κίνησης των 58 στην οποία προσέρχεται καταχειροκροτούμενος ο κ. Σημίτης, επί της πρωθυπουργίας του οποίου έγινε αυτό το όργιο. Και κανείς δεν τον ρωτάει μια δυο απλές ερωτήσεις: ήξερε για όλα αυτά; Και τα χρήματα τα οποία ο Θ. Τσουκάτος παραδέχθηκε ότι έλαβε από την Siemens για να τα δώσει στο κόμμα, πράγματι τα παρέδωσε στο ΠΑΣΟΚ;
Μπανανία θυμίζουν και οι σουρεαλιστικές προσπάθειες του Αδώνιδος να συγκαλύψει τις πολιτικές του ευθύνες για το σκάνδαλο Τομπούλογλου. Ίδια συνταγή με την περίπτωση Λιάπη, ο υπουργός Υγείας συνεχάρη την αστυνομία για την σύλληψη του υφισταμένου του! Η ΕΛΑΣ είχε ειδοποιηθεί από την εταιρεία που ο διοικητής του «Αγλαΐα Κυριακού» εκβίαζε. Δηλαδή τι άλλο θα μπορούσε να κάνει η αστυνομία; Να ειδοποιήσει τον Τομπούλογλου ότι τα χρήματα της δωροδοκίας ήταν σημαδεμένα;
Το πάρτι διαφθοράς στα νοσοκομεία γίνεται την ίδια ώρα που ο κ. Γεωργιάδης διαλύει το σύστημα Υγείας και ο κ. Στουρνάρας παραμένει αμετακίνητος στο αίτημα ακόμη και βουλευτών της ΝΔ να μειωθεί ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης. Η αιθαλομίχλη θα προκαλέσει νέα σοβαρά προβλήματα υγείας προειδοποιούν οι γιατροί, αλλά δεν θα υπάρχει σύστημα για να φροντίσει τα θύματα.
Τι τον νοιάζει τον κ. Στουρνάρα; Έχουμε ήδη αναφερθεί στο ηθικό σκάνδαλο της οικογενειακής του επιχείρησης που αμέσως μετά την υπουργοποίηση του ανέλαβε την εκστρατεία κατά της πολυφαρμακίας έναντι 500 χιλιάδων ευρώ! Και κ. Σαμαράς, που ηγείται της κυβέρνησης, αρκείται να διαγράφει, κατόπιν εορτής και αστυνομικής σύλληψης τον Λιάπη και τον Τομπούλογλου.
Όταν οι αγροίκοι «από κάτω» βλέπουν το πλιάτσικο «των πάνω», πως αλλιώς περιμένει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση να συμπεριφερθούν; Όπως έλεγε και ο Τομπούλογλου στις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες, μαλάκας είναι, ενώ τα παίρνουν όλοι οι άλλοι, αυτός να μην πάρει τίποτα;                                                       Του Στέλιου Κούλογλου                                                                                                                            tvxs.gr

Ξήλωσαν και τον εισαγγελέα διαφθοράς...



Μετρά μέρες ο Ερντογάν...
Ο Ερντογάν λειτουργεί σαν στυγνός δικτάτορας, αλλά απ' οτι δείχνουν τα πράγματα, δεν πρόκειται να γλιτώσει από το τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς που σαρώνει την χώρα του.
Οποιος εισαγγελέας ή ...
άλλη Αρχη ερευνά τη διαφθορά, ξηλώνεται από τον τουρκο πρωθυπουργό.
Ο εισαγγελέας που είχε την ευθύνη για την ερευνα του σκανδάλου έδωσε εντολή στον αρχηγό της αστυνομίας να προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες, αλλά εκείνος τον αγνόησε, μετέδωσε ο Ανδρέας Ρομπόπουλος από την Κωνσταντινούπολη.
Αλλά και ο ίδιος ο εισαγγελέας, με εντολή Ερντογαν ,απομακρύνθηκε απ' την θέση του.
Παρά την  τρομοκρατία,  ο Ερντογάν μετράει μέρες...

ΣτΕ: Νόμιμο το πλαφόν στα εισιτήρια πλοίων

ΑΘΗΝΑ 26/12/2013

Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), με τις υπ΄ αριθμ. 3302 και 3316/2013 αποφάσεις του, έκρινε νόμιμο και σύμφωνο, με την Ευρωπαϊκή  νομοθεσία και νομολογία, να μπορεί ο  υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας να προσδιορίζει το ανώτατο πλαφόν των εισιτηρίων των πλοίων, όπως και το ωράριο των δρομολογίων τους και απέρριψε τις προσφυγές δύο ναυτιλιακών εταιρειών.

Ειδικότερα, οι ναυτιλιακές εταιρείες ζητούσαν από το ΣτΕ να ακυρωθούν, ως παράνομες και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία και τις αποφάσεις του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δύο αποφάσεις του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, με τις οποίες καθορίστηκαν οι τιμές των ναύλων των επιβατών και οχημάτων, κατά κατηγορία πλοίων, και έγιναν αλλαγές στο ωράριο των δρομολογίων ακτοπλοϊκής  γραμμής.

Οι ναυτιλιακές εταιρείες υποστήριζαν ότι ο καθορισμός των ναύλων, από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας  παραβιάζει συνταγματικά κατοχυρωμένα  δικαιώματα, την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και νομολογία.

Το ΣτΕ επικαλούμενο το δημόσιο συμφέρον και τις συνταγματικές επιταγές, απέρριψε, ως αβάσιμους, όλους τους ισχυρισμούς των ναυτιλιακών εταιρειών.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι ο καθορισμός των ναύλων των πλοίων γίνεται με κριτήριο την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, χωρίς να δημιουργούνται διακρίσεις μεταξύ των πλοιοκτητών, ενώ παράλληλα έκρινε ότι είναι σύμφωνη με τις συνταγματικές αρχές της  αναλογικότητας και την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και νομολογία ο καθορισμός ανωτάτων επιτρεπομένων τιμών ναύλων για όλες τις συνδέσεις των λιμανιών.

Αναφορικά, με το ωράριο των δρομολογίων οι δικαστές απέρριψαν, επίσης ως αβάσιμους, τους ισχυρισμούς των ναυτιλιακών εταιρειών, οι οποίες ζητούσαν να ακυρωθεί η απόφαση που τροποποιεί τις ώρες  δρομολογίου πλοίου, για λόγους ασφαλείας του πλοίου και της τάξεως στα λιμάνια.

Να σημειωθεί ότι της απόφασης του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας είχε προηγηθεί έγγραφο του Λιμεναρχείου για ταυτόχρονες αφιξο-αναχωρήσεις πλοίων, που εγκυμονούν κινδύνους στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.     Nooz.gr

Bloomberg: «Η Γερμανία πρέπει να αλλάξει τη στάση της απέναντι στην Ευρώπη»

                                                                                         


Η Γερμανία πρέπει να αλλάξει τη στάση της έναντι της Ευρώπης, υποστηρίζει με κύριο άρθρο του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.




Συγκεκριμένα, γίνεται αναφορά στην ανάγκη μεταβολής της γερμανικής πολιτικής έναντι της Ευρώπης, καθώς η συνέχιση της λιτότητας, δίχως την προοπτική ανάκαμψης και ανάπτυξης στην περιφέρεια, δημιουργεί τις προϋποθέσεις διάλυσης της Ευρωζώνης, όπως τονίζει.Στο άρθρο αυτό υποστηρίζεται ότι η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δεν διαθέτει πλέον τη δικαιολογία των εκλογών στη Γερμανία για να αναβάλει κρίσιμες αποφάσεις για την εμβάθυνση της οικονομικής ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
Όπως επισημαίνεται, οι εκκλήσεις της για «περισσότερη Ευρώπη», με την εποπτεία των κυβερνήσεων του Νότου έρχονται σε αντίθεση με την εμμονή της για «λιγότερη Ευρώπη», λόγω των μηδενικών ή περιορισμένων χρημάτων που προβλέπονται για την αμοιβαία δημοσιονομική στήριξη.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες οφείλουν να δημιουργήσουν μια πραγματική δημοσιονομική ένωση, σημειώνεται στο άρθρο, που θα προβλέπει κοινό δανεισμό, μια συνδυασμένη προσέγγιση στη μείωση του χρέους και πολιτικές κοινής δημοσιονομικής στήριξης. Τέλος, διατυπώνεται η άποψη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρόκειται να ευημερήσει με την καταδίκη των αδύναμων μελών της σε μια μακρόχρονη στασιμότητα, αλλά με την διασφάλιση μιας κοινής πορείας για όλα τα μέλη της.         (Καθημερινή    Δημοσίευση : 24 Δεκεμβρίου 2013)

Ιστορικό ρεκόρ από τον τουρισμό κατά το 2013. Σε αφίξεις και εισπράξεις


Για πρώτη φορά στην ιστορία οι ξένοι τουρίστες στην Ελλάδα ξεπέρασαν τα 17 εκατ. και μάλιστα πριν κλείσει το έτος, στο τέλος Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, ο αριθμός των αφίξεων από το εξωτερικό αυξήθηκε κατά 15,5% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι, φθάνοντας σε 17,08 εκατ. Επίσης, οι εισπράξεις ανήλθαν σε 11,6 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 14% σε σχέση με το 10μηνο του 2012 και υπολείπονταν μόλις 30 εκατ. ευρώ από το υψηλό όλων των εποχών που είχε σημειωθεί το 2008. Οπότε είναι βέβαιο ότι τα στοιχεία για το σύνολο του έτους θα δείξουν πως καταρρίφθηκε και το ρεκόρ εισπράξεων. Η μέση δαπάνη ανά ταξίδι για το δεκάμηνο αυξήθηκε κατά 2%, φθάνοντας σε 669,8 ευρώ.                       (Καθημερινή 25/12)