Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Aπό τά αδημοσίευτα τής "ζωής ΜΕΤΑ" τού Αρκά...


Εφαγε πόρτα από τη ΝΔ, ο Βουλγαράκης...



Μόνο στο nonews-NEWS...
Είχε κυκλοφορήσει ευρέως, πως, ο Γιώργος Βουλγαράκης επιστρέφει στη ΝΔ. 
Πράγματι, οι επαφές που είχε κάνει ήταν θετικές. Δεν πρόλαβε όμως να το χαρεί και έφαγε πόρτα, καθώς...
υπήρξαν έντονες αντιδράσεις. 
Από που? Σύμφωνα με πληροφορίες του Ν-Ν, από το περιβάλλον Καραμανλή, (αν όχι, προσωπικά κι από τον ίδιο)... 

Κορυφαία ατάκα Μεϊμαράκη : ...

...Παραμένει γλυκούλης, αλλά είναι πονηρούλης και ψευτάκος ο κ. Τσίπρας...

Δεν μας αιφνιδίασε...
Κορυφαία ατάκα της εκτακτης συνεντευξης Τυπου, αυτό που ήδη σας είπαμε στον τίτλο. 
Ο κ. Μεϊμαράκης είπε, πως, δεν το αιφνιδίασε ο πρωθυπουργός. 
Η ΝΔ είναι πανέτοιμη  (αυτό...
βεβαια συζητείται)  να δώσει την μάχη για τις εκλογές. 
Εκτός από πονηρούλη, γλουκούλη και ψευτάκο, ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτηρισε τον Αλεξη Τσιπρα και "πελαγωμένο πρωθυπουργο που σπευδει να παραιτηθεί".
Κι ας που, πρόσθεσε ο μέγας Βαγγέλης, πως, έρχεται πρώτο κόμμα. "Με ποιον θα κάνει κυβνέρνηση ?".
Σιγά το δύσκολο....

Στρατούλης: Κάνουμε νέο κόμμα...


Ο αγώνας συνεχίζεται.
Για τον Βαρουφάκη: Ακόμη δεν το είδαμε, Γιάννη τον εβγάλαμε...
Με δηλώσεις του πριν από λίγο, ο Δημητρης Στρατούλης προανήγγειλε την δημιουργία νεου κομματος με βάση την Αριστερη Πλατφορμα. 
Είναι φανερό είπε, πως, ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει την διενέργεια εκλογών.
Και...
επομένως ενα πλατύ αντιμνημονιακό μέτωπο που θα εκφράζει και το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος, θα καταγράψει τις δυνάμεις του σε αυτή την αναμέτρηση. 
Κατά τον κ. Στρατούλη εκτός από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που λένε Οχι στην κυβέρνηση, το μέτωπο θα το πλαισιώσουν κι αλλες δυνάμεις. 
Για την συμμετοχή του Γιάνη Βαρουφάκη ο σχολιασμός του ηταν μάλλον αρνητικός: Ακόμη δεν τον είδαμε Γιάνη τον εβγάλαμε...

Νεότερη ανάρτηση

Εκτός ο Βαρουφάκης... μέσα η Ζωή!
Η είδηση βγήκε στα πηγαδάκια της βουλής. Δημοσιογράφοι ρώτησαν στέλεχος που πρόσκειται στον Παναγιώτη Λαφαζάνη αν...
η πληροφορία, πως η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα είναι μαζί του στο νέο κόμμα κι όχι ο Γιάνης Βαρουφάκης, ειναι σωστή.
Η απάντηση ήταν, "η είδηση είναι σοφή"...

Συμβαίνει τώρα : παραίτηση της κυβερνησης...

Στο δρόμο με τις νεραντζιές...

 Αμέσως μετά το διάγγελμα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από την κυβερνητική εκπρόσωπο, Ολγα Γεροβασίλη και τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, βγηκε από το Μαξίμου και πήρε το δρόμο προς το Προεδρικό Μέγαρο. 
Αυτή...
την ώρα θέτει στην διαθεση του προεδρου της Δημοκρατίας  την παραίτηση τη δική του και της κυβερνησης του...

Δώσαμε μάχη για να μην βρεθεί η Ελλάδα στο απόσπασμα...



 Δεν ηταν η συμφωνία που θέλαμε και κάναμε υποχωρήσεις.

Σε λίγο πάω στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα υποβάλλω την παραίτηση μου...
Σταθήκαμε όρθιοι με αυτή την συμφωνία που βεβαίως δεν ήταν εκείνη που θέλαμε πριν τις εκλογές. Δεν περιμέναμε και ούτε είχαμε προβλέψει την αντίδραση των Ευρωπαίων με αυτή την...
σφοδρότητα. 
Κάναμε υποχωρήσεις, ομολόγησε ο πρωθυπουργός, αλλά αυτή η συμφωνία μπορεί να αποδειχθεί η αρχή του τέλους όλων αυτών των σκληρών και δυσάρεστων ζητημάτων που ζει τα τελευταία χρόνια ο Ελληνικός λαός. 
Σε λίγο πάω στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και υποβάλλω την παραίτηση την δική μου και της κυβέρνησης μου. Τον λόγο έχει πάλι ο κυρίαρχος λαός. 
Τέλος χρησιμοποίησε μια φράση που θύμισε το βιβλίο του Ανδρέα Παπανδρέου, η "Δημοκρατία στο απόσπασμα": "Δώσαμε μάχη για να μην βρεθεί η Ελλάδα στο απόσπασμα"...

Εκτακτη συνέντευξη Τύπου, ο Μεϊμαράκης...



 Μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού...
Εκτός από τον Λαφαζάνη και ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγελης Μεϊμαρακης περιμένει να δει τι θα πει ο πρωθυπουργός και να απαντήσει αναλόγως. 
Η...
απάντηση θα δοθεί με εκτακτη συνεντευξη Τυπου... 

Συμβαίνουν καί ναυάγια σ' αυτή τή ζωή...

Πολυτελές σκάφος βυθίστηκε στην Μύκονο

Πολυτελές σκάφος βούλιαξε το πρωί της Πέμπτης (σήμερα) στην Μύκονο στο θαλάσσιο χώρο αναμέσα στην Ψαρού και τον Πλατύ Γιαλό, θέαμα που προκάλεσε αναστάτωση στην περιοχή.  Το λιμενικό ειδοποιήθηκε άμεσα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από το mykonoslivetv το σκάφος ανήκει σε Τούρκο επιχειρηματία.
Ακόμη, τοπικά μέσα μεταδίδουν πως όλοι όσοι βρίσκονταν μέσα στο σκάφος, πρόλαβαν να το εγκαταλείψουν χωρίς να τραυματιστούν, ενώ ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που προκάλεσαν τη βύθισή του.
kathimerini.gr

Εκλογές τον Σεπτέμβριο αποφάσισε ο Τσίπρας



ΔΩΡΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
 Την διεξαγωγή εκλογών με πιθανή ημερομηνία τις 20 Σεπτεμβρίου αποφάσισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην ευρεία σύσκεψη που είχε συγκαλέσει εκτάκτως στο γραφείο του στη Βουλή το μεσημέρι της Πέμπτης.
Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να συναντήσει τον κ. Παυλόπουλο για τις εξελίξεις, ενώ στη συνέχεια θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, όπου τον ενημέρωσε ότι εκλογές θα γίνουν στις 13 ή 20 Σεπτεμβρίου και ότι έχει ήδη το πράσινο φως των ευρωπαίων.
Ταχεία θα είναι η διαδικασία των διερευνητικών εντολών μετά την παραίτηση της κυβέρνησης, ενώ επικεφαλής της υπηρεσιακής κυβέρνησης αναμένεται να αναλάβει η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, κα. Βασιλική Θάνου.
Με φόντο την προσφυγή στις κάλπες εντός του Σεπτεμβρίου συνεδριάζει αύριο, Παρασκευή στις 14:00 η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, πιθανόν με την συμμετοχή και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να συζητήσει τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.
Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός κάλεσε το μεσημέρι της Πέμπτης στενούς συνεργάτες του, το επιτελείο του Μαξίμου, καθώς επίσης κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, με τους οποίους συζήτησε το θέμα πριν λάβει την τελική απόφασή του. Μεταξύ άλλων, στη σύσκεψη παρίστανται οι κκ. Νίκος Φίλης, Πάνος Σκουρλέτης, Αλέκος Φλαμπουράρης, Νίκος Παππάς, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Τάσος Κορωνάκης και άλλοι.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε τις εισηγήσεις των κυβερνητικών στελεχών και τις απόψεις τους και αποφάσισε να πάει άμεσα στις κάλπες.

Μεταξύ των υπουργών και των στελεχών του επιτελείου του Μαξίμου, εκείνοι που εισηγήθηκαν την άμεση προσφυγή στις κάλπες, ει δυνατόν ακόμη και στις 20 Σεπτεμβρίου ή το αργότερο στις 27, επεσήμαναν πως έχει διαγνωσθεί ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και η μετάθεση του χρόνου των εκλογών ουσιαστικά σημαίνει παράταση της αστάθειας.

Στον αντίποδα, εκείνοι που επιθυμούν τη μετάθεση του χρόνου εκλογών και υποστηρίζουν ότι δεν μπορούν να γίνουν πριν από τις 11 Οκτωβρίου υποστήριξαν ότι εάν γίνουν μετά την πρώτη αξιολόγηση, η κυβέρνηση θα έχει διαμορφώσει κλίμα εμπιστοσύνης έναντι των εταίρων για την αποφασιστικότητά της να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τη νέα συμφωνία και θα μπορεί να πάει στις εκλογές έχοντας εξασφαλίσει δεσμεύσεις σχετικά με το χρέος.
kathimerini.gr

Τι προβλέπει το Σύνταγμα για τις διερευνητικές εντολές...


Ο κύβος ερρίφθη και όπως όλα δείχνουν η χώρα οδεύει σε εκλογές με πιθανότερη ημερομηνία τις 20 Σεπτέμβρη. 
Καθώς ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να προκηρύξει πρόωρες εκλογές – καθώς δεν...
έχει παρέλθει ένας χρόνος από την στιγμή που στήθηκαν κάλπες με αυτή τη διαδικασία- το πιθανότερο σενάριο κάνει λόγο για παραίτηση της κυβέρνησης.
Θα ακολουθήσει η διαδικασία των διερευνητικών εντολών όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει διαδοχικά, με βάση το άρθρο 37 του Συντάγματος, τη δυνατότητα εντολής, κατά σειρά στο πρώτο, το δεύτερο και το τρίτο κόμμα.
Βάσει Συντάγματος και εφόσον οι διερευνητικές εντολές δεν τελεσφορήσουν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων. 
Αν επιβεβαιωθεί η αδυναμία σχηματισμού Κυβέρνησης, που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής – πλειοψηφία 151 ψήφων -, επιδιώκει το σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. 
Στο σχετικό εδάφιο αναφέρονται τα εξής: 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων και, αν επιβεβαιωθεί η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής για τη διενέργεια εκλογών και σε περίπτωση αποτυχίας, αναθέτει στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου τον σχηματισμό κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές, και διαλύει τη Βουλή.
parapolitika.gr

Περί των «συμφωνηθέντων»...

undefined
Απλά μαθήματα ιμπεριαλιστικής οικονομίας παρέδωσε ο Γκρέγκορ Γκίζι (Die Linke): "Τα ελληνικά αεροδρόμια θα περάσουν σε εταιρεία δημοσίου ελέγχου γερμανικού κρατιδίου..."...

Τη συνταγή του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παύλου Χαϊκάλη φαίνεται ότι επιλέγει το Μαξίμου για να μετριάσει τις κακές εντυπώσεις που προκάλεσε στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο σ' αυτόν, η υπογραφή από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής της παραχώρησης (για 30 χρόνια) 14 αεροδρομίων της χώρας στη γερμανικών κρατικών συμφερόντων αρπαχτική εταιρεία Fraport...
(βλ. σχετικά στην «Εφ.Συν»). Οπως γράψαμε χθες («Πολιτική αμηχανία και ανοησία») το θέμα δεν είναι αν υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης υλοποιούν (με το στανιό, έστω) δεσμεύσεις προς τους Θεσμούς που είχε αναλάβει η προηγούμενη κυβέρνηση, για τη μείωση της κατώτατης σύνταξης (από 486 ευρώ στα 392,7 ευρώ (μεικτά) μόνο για τους νέους συνταξιούχους, μετά την 1/1/2015). Το θέμα είναι ότι η κυβέρνηση δεν κατάφερε να αποτρέψει την παλιά δέσμευση ως άδικη που χτυπάει ακόμα περισσότερο τους πιο φτωχούς. Τελεία και παύλα.

Παρομοίως, σήμερα, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως «η ολοκλήρωση της παραχώρησης 14 περιφερειακών αεροδρομίων, χωρίς μεταβολή των όρων που είχαν συμφωνηθεί από τη προηγούμενη κυβέρνηση, αποτελούσε (για ευνόητους λόγους) ρητό όρο της συμφωνίας που προέκυψε από τη Σύνοδο της 12ης Ιουλίου». Και συνεπώς «η κυβέρνηση τήρησε απολύτως τα συμφωνηθέντα και χθες, 18 Αυγούστου, δημοσιεύτηκε το σχετικό ΦΕΚ με αριθμό 240.Β/2015».

Νομίζω ότι θα ήταν λιγότερο κυνικό και ένοχο αν η κυβέρνηση και ο όλος ΣΥΡΙΖΑ (ο οποίος τον περασμένο Νοέμβριο κατήγγειλε το «ξεπούλημα» στη Fraport υποστηρίζοντας ότι «η πώληση της κρατικής αυτής υποδομής προσβάλλει ευθέως το δημόσιο συμφέρον...»), άκουγαν τα απλά μαθήματα ιμπεριαλιστικής οικονομίας που... παρέδωσε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του κόμματος Die Linke, Γκρέγκορ Γκίζι, και έπρατταν αναλόγως: «Λέτε στην Ελλάδα, ιδιωτικοποιήστε», είπε στους Μέρκελ και Σόιμπλε. «Αυτό είναι de facto λάθος. Τα 14 αεροδρόμια της Ελλάδας θα πάνε στη Fraport, που είναι εταιρεία του δημοσίου. Δηλαδή θα πάνε υπέρ του δημοσίου στη Γερμανία», είπε στη Μπούντεσταγκ και πρόσθεσε ότι «τα ελληνικά αεροδρόμια θα περάσουν σε εταιρεία δημοσίου ελέγχου γερμανικού κρατιδίου σε τιμή πολύ μικρή. Τα 50 δισ. ευρώ που ψάχνει η ελληνική πλευρά από το Ταμείο Εκποιήσεων δεν θα τα βρει ποτέ, σας το εγγυώμαι αυτό».

Τι θέλω να πω με τα παραπάνω; Ότι ο Αλέξης Τσίπρας και οι υπουργοί του πρέπει να λένε πάντοτε ολόκληρη την αλήθεια. Ο ίδιος και η κυβέρνησή του που πήραν τη δύσκολη απόφαση στις 13 Ιουλίου να μην αποδράσουν μπροστά στα δύσκολα, αλλά αποφάσισαν να διαχειριστούν τη συνθηκολόγηση, επιδιώκοντας σε δεύτερο χρόνο την απαγκίστρωση από τα άδικα μέτρα του νέου μνημονίου, οφείλουν χωρίς προσχήματα να ανασυγκροτηθούν προγραμματικά για να ανασυγκροτήσουν τη ρημαγμένη και εκβιαζόμενη διαρκώς από τους δανειστές χώρα μας. Με υπεκφυγές του είδους «εγώ δεν φταίω, οι προηγούμενοι το συμφώνησαν», δεν πείθουν. Οι πολίτες μετά από πέντε χρόνια σκληρών ταξικών αγώνων, αλλά και αλλεπάλληλων οδυνηρών μέτρων, έχουν διαμορφώσει άποψη για το τι τρέχει στην ευρωζώνη. Ξέρουν ότι «τα συμφωνηθέντα» με τους πιστωτές, όταν είναι μονομερή, μονόπλευρα και κοινωνικά άδικα, μπορούν και πρέπει να... ξανασυμφωνηθούν.

Δημήτρης Τρίμης
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 
 efsyn.gr