Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Μύκονος, Έρχονται μπωφόρια, πρωτίστως, καί ...μπιλοζίρια, δευτερευόντως!


από τή "συλλογή" τής Λυδίας Ανευλαβή
Πρόβλεψη προσεχούς 4ημέρου
(γιά ανέμους μόνο - από allmetsat) 
τά βέλη στόν πίνακα δείχνουν τή διεύθυνση τού ανέμου. Η μέση ταχύτητα καί η μέγιστη ριπή τού ανέμου είναι υπολογισμένες σέ κόμβους (kt)
(1 κόμβος = 1 ναυτικό μίλι/ώρα). 
                                 -----
Όπως φαίνεται στόν παρακάτω πίνακα προβλέψεων τού allmetsat ο βοριάς ενισχύεται από τό απόγευμα τής Δευτέρας (από τίς 5μ.μ. καί μετά, ξεπερνώντας περί τά μεσάνυχτα τούς 41 κόμβους ή 9 beauforts ενώ αμέσως μετά δηλ. μετά τά μεσάνυχτα Δευτέρας πρός Τρίτη έρχεται η κορύφωση τού καιρικού φαινομένου (πάντα : εάν καί εφ' όσον επαληθευτεί η πρόβλεψη) όπου οι άνεμοι έως τά χαράματα τής Τρίτης θ' αγγίξουν τούς 56 κόμβους ή τά 10 -11 bf.
Από κεί κι ύστερα, μέ αργό ρυθμό, θ' αρχίσει σταδιακά νά μειώνεται η ένταση τους πέφτοντας αρχικά τό βράδυ τής Τρίτης στά 7 bf καί στή συνέχεια τό βράδυ τής Τετάρτης στά 6 bf.
Δ.Ν.Α.

{Kλίμακα Beaufort : 1-3kt = 1beaufort, 4-6kt = 2bf, 7-10kt = 3bf, 11-16kt = 4bf, 17-21kt = 5bf,   22-27kt=6bf,  28-33kt = 7bf, 34-40kt = 8bf, 41-47kt = 9bf, 48-55kt = 10bf, 56-63kt = 11bf, >64kt=12 beauforts}   

Μύκονος, Ελλάδα


Άνεμος (μέση/Ριπή) σε kt
ημερομηνία
      νύχτα           πρωί                 απόγευμα                 βράδυ
    02           05           08               11             14            17      20     23
Σάββατο 07






Δ/BΔ
04/04
Κυριακή 08Δ
04/04
ΝΔ
07/08
Δ
13/14
Δ
19/21
Δ/ΝΔ
23/26
Δ/ΝΔ
20/23
Δ
24/26
Δ
22/24
Δευτέρα 09Δ
21/22
Δ/BΔ
11/12
Β/BΔ
10/08
Β/BA
11/11
BΔ
12/11
Β
06/05
Β
18/19
BA
27/31
Τρίτη 10Β
49/56
Β
50/55
Β
45/49
Β
43/47
Β
40/44
Β
38/41
Β
34/37
Β
33/34
Τετάρτη 11Β
32/34
Β/BA
30/33
Β/BA
30/32
Β
29/31
Β
29/31
Β
28/30
Β/BA
27/28
Β
24/26

ΜΥΚΟΝΟΣ. Πέφτει η θερμοκρασία από Κυριακή απόγευμα. Βροχές, χιονόνερο καί θυελλώδεις βοριάδες (δουλειές τού Σόϊμπλε)

από τή "συλλογή" τής Λυδίας Ανευλαβή


Δείτε τούς πίνακες προβλέψεων γιά τή Μύκονο τού meteo.gr (δηλ. τού ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ) καί βγάλτε απ' τίς κασέλες παλτά, καζάκες καί ...πατατούκες!
Δ.Ν.Α.

Γιά τίς προβλέψεις  τού meteo.gr γιά τή ΜΥΚΟΝΟ  πιέστε : ΕΔΩ


Ο Κώστας Μητρόπουλος σκιτσάρει την επικαιρότητα

Ελέγχους στις συμβάσεις διαχείρισης αποβλήτων σε όλα τα λιμάνια προανήγγειλε ο Δρίτσας

Ελέγχους στις συμβάσεις διαχείρισης αποβλήτων σε όλα τα λιμάνια προανήγγειλε ο Δρίτσας

Την πρόθεση του υπουργείου του να ελέγξει σε βάθος όλες τις συμβάσεις διαχείρισης αποβλήτων στο σύνολο των λιμανιών της χώρας εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας.

Αφορμή αποτέλεσε η αυτόφωρη σύλληψη επιχειρηματία κατόπιν καταγγελίας για απόπειρα δωροδοκίας του προέδρου του Οργανισμού Λιμένα Κέρκυρας με σκοπό τον επηρεασμό των όρων προκήρυξης διαγωνιστικής διαδικασίας για τη διαχείριση αποβλήτων.

Στη δήλωσή του, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου σημειώνει: «Η διασφάλιση της διαφάνειας κατά τη σύναψη και υλοποίηση δημοσίων συμβάσεων αποτελεί πάγια προγραμματική μας δέσμευση.

» Το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου είναι υποχρεωμένο να ελέγξει σε βάθος τόσο τις ευρύτερες διαστάσεις της συγκεκριμένης υπόθεσης, όσο και όλες τις συμβάσεις διαχείρισης αποβλήτων στο σύνολο των λιμένων της χώρας και αυτό θα πράξει»
tanea.gr

Σφοδρή κακοκαιρία σε όλη τη χώρα από την Κυριακή...

...θα χιονίσει και στην πλατεία Συντάγματος!

Σφοδρή κακοκαιρία σε όλη τη χώρα από την Κυριακή - θα χιονίσει και στην πλατεία Συντάγματος!
Σοβαρή επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής και από τα βόρεια, για να επηρεάσει τελικά σχεδόν ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χιονοπτώσεις σε όλες τις ορεινές, τις ημιορεινές αλλά και σε πεδινές περιοχές, κυρίως της ανατολικής χώρας, σημαντική πτώση θερμοκρασίας (8 με 10 βαθμούς) και θυελλώδεις άνεμοι που η ένταση τους κατά τόπους θα φθάνει τα 8 με 9 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τα 10 Μποφόρ.

Μάλιστα, όπως είπε στη ΝΕΡΙΤ ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, αναμένεται να χιονίσει ακόμη και στην πλατεία Συντάγματος, στο κέντρο της Αθήνας.

Με τα έως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στην ανατολική και νότια χώρα μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με ανακοίνωση της συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, των χιονοπτώσεων και του παγετού.

από tanea.gr

Αυτός είναι ο πιο ακριβός πίνακας ζωγραφικής...

...στον κόσμο: κοστίζει 300 εκατ. δολάρια!

Αυτός είναι ο πιο ακριβός πίνακας ζωγραφικής στον κόσμο: κοστίζει 300 εκατ. δολάρια!

Ένας πίνακας του Γκωγκέν που δείχνει δύο κορίτσια στην Αϊτή πωλήθηκε έναντι 300 εκατ. δολαρίων, ποσό ρεκόρ που τον φέρνει στην πρώτη θέση της λίστας με τα πιο ακριβοπληρωμένα έργα τέχνης.
Ο πίνακας Nafea Faa Ipoipo (Πότε θα παντρευτείς;), έργο του 1892 ανήκε σε ελβετό συλλέκτη.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι αγοράστηκε από μουσείο στο Κατάρ.
 
Στο Κατάρ ανήκει και ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος πίνακας, ένα έργο του Πολ Σεζάν που είχε αγοραστεί έναντι 259 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ο πίνακας ανήκε στον συλλέκτη Ρούντολφ Στέχελιν, ο οποίος τον είχε δανείσει στο Μουσείο Τέχνης της Βασιλείας. Αποφάσισε, όμως, να τον πουλήσει, μετά από διαφωνία με το Μουσείο.
Η βασιλική οικογένεια του Κατάρ έχει ξοδέψει τεράστια ποσά τα τελευταία χρόνια για να αγοράσει δυτική τέχνη. 
από tanea.gr

Στόχοι ευρωπαϊκής πολιτικής. Άρθρο τού Κώστα Σημίτη

«Η ισορροπία μεταξύ της εξουσίας των αγορών και της εξουσίας των κρατικών θεσμών δεν υπάρχει πια. Οι αγορές έχουν κερδίσει έδαφος»

 Οι συζητήσεις που πραγματοποιούνται μεταξύ της νέας κυβέρνησης και των εταίρων μας έχουν δημιουργήσει στην Ελλάδα την εντύπωση ότι εμείς είμαστε η πρώτη χώρα που εκφράζει αμφιβολίες για το ευρωπαϊκό εγχείρημα και προβάλλει έναν νέο τρόπο αντιμετώπισης των κοινών προβλημάτων.
Συζητήσεις και διαμάχες για την αναδιοργάνωση των ευρωπαϊκών θεσμών έχουν όμως υπάρξει εδώ και χρόνια. Τις προκάλεσαν η οικονομική κρίση, οι υπάρχουσες ανισότητες μεταξύ των κρατών, αλλά και οι διαφορετικές προσεγγίσεις ως προς τον τρόπο λειτουργίας της Ενωσης.
Η αιτία της κρίσης βρίσκεται στο ότι η ευρωζώνη είναι μια πλήρης νομισματική ένωση, αλλά μια ατελής οικονομική και δημοσιονομική ένωση χωρών-μελών με διαφορετικά διαρθρωτικά χαρακτηριστικά, των ώριμων οικονομιών του ευρωπαϊκού Βορρά και των λιγότερο ώριμων οικονομιών του ευρωπαϊκού Νότου. Η τρέχουσα κρίση είναι κατά ένα μικρό μόνο ποσοστό κρίση δημόσιου χρέους, και αυτό αφορά κυρίως την Ελλάδα και την Πορτογαλία...

Ανάπτυξη χωρίς ιδιωτικοποιήσεις...

Σωκράτης ΤσιχλιάςΣΩΚΡΑΤΗΣ ΤΣΙΧΛΙΑΣ
 Νομίζω ότι έχει κανείς πολλά επιχειρήματα για τα ελαττώματα των προγραμμάτων διάσωσης που υπέγραψε η Ελλάδα έως σήμερα, πριν καταφύγει σ’ αυτό που κατά κόρον διακινεί η ελληνική κυβέρνηση: ότι δηλαδή ο ελληνικός λαός αποφάσισε υπέρ μιας άλλης πολιτικής υπερψηφίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ. Και ότι αυτή η πρόσφατη εντολή δίνει ισχύ στην ελληνική κυβέρνηση αλλά και ηθικό πλεονέκτημα. Ολη αυτή η επιχειρηματολογία, η οποία συνεπικουρείται από επίκληση των αρχών της δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας, θρυμματίζεται σε ένα απλό, αφοπλιστικό αντεπιχείρημα το οποίο συλλάβισε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ο βλοσυρός Β. Σόιμπλε κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γ. Βαρουφάκη: όλοι είμαστε εκλεγμένοι...

Εντολή προς τις κυβερνήσεις τους, η οποία αποκλείεται να περιλαμβάνει διαγραφή δανεικών για παράδειγμα, έχουν λάβει πρόσφατα ή παλαιότερα ή πρόκειται να λάβουν σύντομα οι κυβερνήσεις όλων των εταίρων. Επιχειρήματα που να καταδεικνύουν το κοινό συμφέρον που θα προκύψει από ένα καινούργιο σχέδιο, μια νέα συμφωνία, έχουν ανάγκη να ακούσουν οι Ευρωπαίοι πολίτες. Στην Ευρώπη του ορθολογισμού, στην Ευρωπαϊκή Ενωση, η οποία όλοι οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι προχωράει με συσχετισμούς και συμβιβασμούς, η κυβέρνηση πρέπει να αποφεύγει τις μεγαλόστομες διακηρύξεις, τη ρητορική ελεύθερων πολιορκημένων, τους μικρομεγαλισμούς. Σε τελική ανάλυση ζητάμε αναθεώρηση συμφωνιών που υπογράφτηκαν από νόμιμα εκλεγμένες κυβερνήσεις οικειοθελώς. Ζήσαμε δύσκολα τα τελευταία χρόνια. Χωρίς να αναιρεθούν κατ’ ελάχιστον οι παθογένειες που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία, είδαμε να χάνεται το 25% του ΑΕΠ, την ύφεση να ρημάζει την οικονομία, την ανεργία να εκτινάσσεται σε δολοφονικά ποσοστά.

Η δημοσιονομική εξυγίανση λύγισε τη μεσαία τάξη, γονάτισε τους έσχατους. Περίπου δύο εκατομμύρια πολίτες που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα προσπαθούν να ζήσουν τα άλλα οκτώ εκατομμύρια. Είναι αδύνατον. Εκτός των άλλων δε, ούτε το κράτος ούτε οι τράπεζες μπορούν να δανειστούν από τις αγορές. Εχουμε νομίζω αρκετά επιχειρήματα για την ανάγκη μιας νέας πολιτικής, μιας νέας συμφωνίας που θα επιτρέπει πιο γρήγορη ανάπτυξη... Εδώ όμως αρχίζουν τα δύσκολα, καθώς θα πρέπει να πείσουμε για ποιο λόγο ως πρώτο αναπτυξιακό μέτρο καταργούμε τις ιδιωτικοποιήσεις...
kathimerini.gr

Πιρς: «Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να συνεργαστεί με Ε.Ε. και ΔΝΤ»


«Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι είναι πολύ σημαντικό η ελληνική κυβέρνηση να συνεργαστεί με τους Ευρωπαίους εταίρους της καθώς και με το ΔΝΤ», δήλωσε χθες ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) Ντέιβιντ Ντ. Πιρς, μετά τις επαφές που είχε με την ελληνική κυβέρνηση. Ο κ. Πιρς συναντήθηκε τις τελευταίες δύο ημέρες με τον πρωθυπουργό κ. Αλ. Τσίπρα, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Γ. Δραγασάκη, τον υπουργό Εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιά, τον υπουργό Οικονομίας κ. Γ. Σταθάκη και τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκη.

Ο κ. Πιρς συνοδευόταν στις συναντήσεις του από τον βοηθό υφυπουργό Οικονομικών Νταλίπ Σινγκ, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα προκειμένου να έχει συναντήσεις γνωριμίας με τους αρμόδιους για την οικονομική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης.
Ο πρέσβης αναγνώρισε τις σημαντικές θυσίες που έχουν γίνει από τον ελληνικό λαό, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα τη θέση των ΗΠΑ πως η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει τις διοικητικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να ασκεί συνετή δημοσιονομική πολιτική. Κατά την άποψη των Ηνωμένων Πολιτειών, η Ελλάδα πρέπει να πραγματοποιεί μεταρρυθμίσεις που την καθιστούν πιο ελκυστική σε ξένες επενδύσεις, ώστε η χώρα να μπορέσει να τηρήσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της και να επανέλθει στην ευημερία.

Ο κ. Πιρς έκανε, δε, ειδική μνεία στη στενή διμερή σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας και στη σημαντική συνεργασία μεταξύ των δύο εθνών σε θέματα άμυνας και ασφάλειας. Επισήμανε την εκτίμηση των ΗΠΑ για τη συνεισφορά της Ελλάδας στη σταθερότητα στην περιοχή της Μεσογείου και στο ΝΑΤΟ, ενώ επανέλαβε ότι είναι επιθυμία των Ηνωμένων Πολιτειών να δουν την Ελλάδα να αναδύεται από την παρατεταμένη οικονομική κρίση και να συνεχίσει να διαδραματίζει σταθεροποιητικό ρόλο στην περιοχή.
kathimerini.gr

"Guardian": Μην πνίξετε τον ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι το μοιραίο λάθος...


undefined
Το μεγάλο, ευρωπαϊκό ψέμα της δήθεν «ελληνικής διάσωσης» αποκαλύπτει με ένα άρθρο-παρέμβαση στον Guardian ο Sony Kapoor, καλώντας τους ηγέτες της Ευρώπης να πουν, επιτέλους το mea culpa που χρωστούν στους Έλληνες, αλλά και τους Γερμανούς, πολίτες.
«Σταματήστε να στίβετε τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχουν αντοχές για μια ακόμη λάθος στροφή στην Ευρώπη» τιτλοφορεί το άρθρο του ο διευθυντής του think tank Re-Define, Sony Kapoor, εξηγώντας πώς, στην πραγματικότητα, τα χρήματα των ευρωπαίων φορολογουμένων δεν «διέσωσαν» ποτέ την Ελλάδα αλλά τις ευρωπαϊκές τράπεζες.
«Όταν εκδηλώθηκε η κρίση, γράφει, «οι ευρωπαϊκές ηγέτες επέμεναν σε εθνικές λύσεις για ένα πρόβλημα που, στην ουσία του, ήταν ευρωπαϊκό: το πρόβλημα της αστάθειας των μεγάλων, και ως επί το πλείστον, πανευρωπαϊκών τραπεζών. Η εμμονή αυτή ανέβασε τον τελικό λογαριασμό, καθώς οι κυβερνήσεις αρνούντο να αναγνωρίσουν πως οι τράπεζές τους ήταν ευάλωτες».
Και όταν πια οι ευρωπαίοι ηγέτες άρχισαν να εγκαλούνται πως έσωζαν τις τράπεζες με χρήματα των φορολογουμένων, τα δημοσιονομικά προβλήματα της Ελλάδας εμφανίστηκαν ως θεόσταλτος αντιπερισπασμός. Οι βορειο-ευρωπαίοι δημιούργησαν τότε το αφήγημα του «τεμπέλη Έλληνα» που είχε κάνει «δημοσιονομική απάτη».
Παρ' ότι πολλοί ήταν εκείνοι που αναγνώριζαν ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, το ασφυκτικό lobbying των Γερμανικών και Γαλλικών τραπεζών που κατείχαν μεγάλες ποσότητες ελληνικών ομολόγων έθεσε βέτο στην απολύτως αναγκαία αναδιάρθρωση του χρέους. Ένα στρεβλά σχεδιασμένο πρόγραμμα επιβλήθηκε ως προϋπόθεση για την χορήγηση οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα αυτό ήταν, στην πραγματικότητα, μια διάσωση των Ευρωπαϊκών τραπεζών σε βάρος των Ελλήνων πολιτών και των Ευρωπαίων φορολογουμένων.
Ακόμη χειρότερα, το αφήγημα των «τεμπέληδων του Νότου» και της «δημοσιονομικής κρίσης» που προμοτάρισαν η Γερμανία και οι θεσμοί της ΕΕ απέκρυψε την πραγματικότητα μιας τραπεζικής κρίσης που ποτέ δεν αντιμετωπίστηκε.
Στην Ιρλανδία, που ανοήτως είχε εγγυηθεί για τις χρεοκοπημένες τράπεζές της, απαγορεύτηκε τότε από την ΕΚΤ να επιβάλει ζημιές στους κατόχους ομολόγων των τραπεζών. Με αυτόν τον τρόπο το ιδιωτικό χρέος έγινε δημόσιο και η τραπεζική κρίση μετατράπηκε σε δημοσιονομική.
Και όσο η τραπεζική αβεβαιότητα και τα μέτρα λιτότητας οδηγούσαν την ευρωζώνη σε βαθιά ύφεση, η αφήγηση της «δημοσιονομικής κρίσης» εξελίχθηκε σε αυτο-εκπληρούμενη προφητεία: Οι δείκτες χρέους επί του ΑΕΠ ανέβαιναν συνεχώς τόσο λόγο των τραπεζικών διασώσεων όσο και της κατάρρευσης των ρυθμών ανάπτυξης. Τ ο πρόβλημα επιδεινώθηκε με την Ανγκελα Μέρκελ και το Νικολά Σαρκοζί να απειλούν να διώξουν την Ελλάδα από την ευρωζώνη – γεγονός που, με τη σειρά του, ώθησε τις αγορές να αμφισβητήσουν την βιωσιμότητα του κοινού νομίσματος και πυροδότησε πανικό, οδηγώντας τα ισπανικά και ιταλικά spreads σε επίπεδα ρεκόρ.
Κάπως έτσι ξεκίνησε η καθοδική δίνη από ένα πρόβλημα με λανθασμένη διάγνωση, σκοπίμως διαστρεβλωμένα αίτια και τραγικά στρεβλή συνταγή θεραπείας. Η διάσωση των υποτιθέμενων τεμπέληδων του Νότου προκάλεσε αντι-ευρωπαϊκά αισθήματα στις οικονομίες των πιστωτών όπως η Γερμανία, που ήθελαν να επιβάλουν ακόμη μεγαλύτερη κι όχι λιγότερη λιτότητα στις χρεωμένες χώρες. Η κοινωνική κρίση που προκάλεσε η υπερβολική λιτότητα της Τρόικας πυροδότησε την άνοδο των αντι-Μνημονιακών κομμάτων όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Podemos.
Παρ' ότι οι αποτυχίες της Ελλάδας αναγνωρίζονται ευρέως, ακόμη και από τον ίδιον τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι η ώρα να γίνει παραδεκτό ότι και η ευρωζώνη απέτυχε απέναντι στην Ελλάδα και τους πολίτες της. Χωρίς ένα mea culpa που θα αναγνωρίζει ότι η διάσωση της Ελλάδας ήταν στην πραγματικότητα μια διάσωση των Ευρωπαϊκών τραπεζών και το πρόγραμμα κακά σχεδιασμένο, οι Γερμανοί και οι Έλληνες πολίτες δεν θα μπορέσουν ποτέ ξανά να κοιταχτούν κατάματα. Και αξίζουν να τους ειπωθεί η αλήθεια.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, είναι ειλικρινής ως προς το τι πήγε λάθος. Το να πνίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ θα έχει ως μόνο αποτέλεσμα την κλιμάκωση του αντι-ευρωπαϊκού αισθήματος και θα είναι η τελευταία, πιθανώς μοιραία, στροφή για την ευρωζώνη. Η σοφή επιλογή, σημαίνει συμβιβασμός, ανεξαρτήτως του ποιο θα είναι το βραχυπρόθεσμο πολιτικό κόστος.
tvxs.gr

Οι πυλώνες των προγραμματικών -Σχέδιο τετραετίας από τον Τσίπρα...

7.2.15 / 19.35
undefinedΟι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και συγκεκριμένα όλα όσα θα πει αύριο το απόγευμα στις 7 στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρέθηκαν στο επίκεντρο της μαραθώνιας συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι προγραμματικές δηλώσεις του κ. Τσίπρα θα κινηθούν σε δύο επίπεδα, δύο πυλώνες, ένα βραχυπρόθεσμο και ένα μακροπρόθεσμο.

Ο πρώτος πυλώνας θα αφορά σε κάποια μέτρα που θα υλοποιηθούν μέχρι τον Ιούνιο, όσο σο δηλαδή και το «πρόγραμμα-γέφυρα» που ζητάει η κυβέρνηση από τους εταίρους και θα περιλαμβάνει το βασικό κομμάτι των εξαγγελιών της ΔΕΘ και ο δεύτερος θα αφορά τα επόμενα 3,5 χρόνια.

«Η κυβέρνηση είναι δεσμευμένη από τη λαϊκή εντολή να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα ανάσχεσης της ανθρωπιστικής κρίσης, επανεκκίνησης της οικονομίας και ένα εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων για ένα δίκαιο, απλό και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα, την πάταξη της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς, της διαπλοκής και τη δημιουργία μιας πιο αποτελεσματικής δημόσιας διοίκησης», έλεγαν χαρακτηριστικά πηγές του Μεγάρου Μαξίμου αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου.

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, σημείωναν επίσης ότι οι προγραμματικές δηλώσεις που θα αναγνωστούν αύριο από τον Αλέξη Τσίπρα θα είναι όλα όσα θα πει ο πρωθυπουργός και στις επαφές και τις διαβουλεύσεις που θα έχει με τους ξένους ηγέτες και αξιωματούχους. «Ο πρωθυπουργός μιλά τη γλώσσα της αλήθειας και λέει ακριβώς τα ίδια είτε από το βήμα της Συνόδου Κορυφής, είτε μέσα από τη Βουλή. Επομένως, όσα θα ακούσουμε αύριο στη Βουλή θα είναι αυτά που θα ειπωθούν και στη Σύνοδο Κορυφής. Δεν θα υπάρξει διγλωσσία», σημείωναν με νόημα.

Συνεδριάζει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Αν και η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου ήταν προγραμματισμένο να κρατήσει δύο ώρες, τελικά μετατράπηκε σε.... μαραθώνιο, αφού ξεκίνησε στις 3 και ολοκληρώθηκε γύρω στις 7 το απόγευμα. Συνεπώς, με καθυστέρηση δύο και πλέον ωρών ξεκίνησε η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα... 
iefimerida.gr

Μάρδας: Κανένα πρόβλημα ρευστότητας...


undefined


BINTEO...
Τη διαβεβαίωση ότι, καθ' όλο το διάστημα της διαπραγμάτευσης, δεν υφίσταται πρόβλημα ρευστότητας έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας.
O Μάρδας δήλωσε επίσης, μιλώντας στο MEGA, ότι μπορούν να βρουν χρήματα.

Δείτε το βίντεο:
 
από

Ο μπράβος του ευρώ...


Ντράγκι: "Όλες οι χώρες της Ευρωζώνης θα υποφέρουν αν φύγει μία"
Η αιφνιδιαστική απόφαση της ΕΚΤ να κλείσει μία από τις δύο στρόφιγγες χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών την περασμένη Τετάρτη -με την απαγόρευση της αποδοχής των ελληνικών ομολόγων ως ενέχυρο 2,5 εβδομάδες νωρίτερα από το προβλεπόμενο- αποτελεί καραμπινάτη πολιτική παρέμβαση και έναν από τους  πολλούς...
εκβιασμούς, στους οποίους προέβη το ίδρυμα αυτό τα τελευταία 4 χρόνια.
Το «ανεξάρτητο» τραπεζικό ίδρυμα -που δεν λογοδοτεί σε κανένα- υποτίθεται ότι είναι υπεύθυνο για το ευρώ, τη νομισματική πολιτική και την ομαλή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος. Στην πραγματικότητα, όμως, η ΕΚΤ -έχοντας υπό τον έλεγχό της τη ρευστότητα του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος- αποτελεί βασικό μοχλό πίεσης για την επιβολή των πολιτικών της δημοσιονομικής πειθαρχίας και της ακραίας λιτότητας στις υπερχρεωμένες χώρες της ευρωζώνης. Ο τρόπος με τον οποίο το έπραξε ήταν ανέκαθεν ο ίδιος, ο ωμός εκβιασμός. Ιδού τα πεπραγμένα της:
1. Τον περασμένο Νοέμβριο...

Δεν ξεχνούν, πάντα τιμούν...


Δεν ξεχνούν, πάντα τιμούνΤην Κυριακή συμπληρώνονται 34 χρόνια από την τραγωδία της Θύρας 7.
Μια ημέρα μνήμης για την οικογένεια του Ολυμπιακού αλλά και όλων των...
υγιώς σκεπτόμενων φιλάθλων που σήμερα στις 14:00 θα δώσουν το «παρών» στο ετήσιο μνημόσυνο.

Εκπρόσωποι από όλα τα τμήματα του συλλόγου, οπαδοί, απλός κόσμος θα συγκεντρωθούν στο μνημείο για τα 21 θύματα στο «Καραϊσκάκη», αποτίοντας ελάχιστο φόρο τιμής στους αδικοχαμένους νέους εκείνης της αποφράδας ημέρας για τον ελληνικό αθλητισμό.
sport-fm.gr

UBS: Πιθανή η συμφωνία Ελλάδας-δανειστών...


undefined
Ως μια «βασανιστική διαδικασία» που θα τραβήξει για μήνες, περιγράφει η UBS τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές της, σε έκθεση που δημοσιεύτηκε στις 5 Φεβρουαρίου. 
Σύμφωνα με τους αναλυτές της τράπεζας, Kiran Ganesh και Ricardo Garcia-Schildknecht, τα δύο μέρη, τελικά, θα καταλήξουν σε μια συμφωνία που θα διασώζει τα προσχήματα, για αμφότερους τους συμβεβλημένους. 
Το πιθανότερο είναι ότι θα επιτραπεί στην Ελλάδα να περιορίσει το πρωτογενές της πλεόνασμα στο 1-2% του ΑΕΠ και να προβεί σε ανταλλαγή χρέους έναντι ομολόγων με ρήτρα ανάπτυξης. 
Εάν επικρατήσει αυτό το σενάριο, έστω και οριακά θα μειωθούν οι άμεσες πιέσεις προς την Ελλάδα, για τον περιορισμό των κρατικών δαπανών και την αποπληρωμή του χρέους. 
Η έκθεση θέλει ότι υπό αυτές τις συνθήκες και με την χώρα να τελεί κάτω από ένα «βαρύ» χρέος, η επανεμφάνιση της κρίσης θεωρείται σχεδόν βέβαια σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα. 

«Μη βιώσιμο χρέος» 
Η έκθεση κάνει αναφορά στο ελληνικό χρέος που βρίσκεται στο 175%, καθώς και  στην πρόβλεψη του ΔΝΤ για πτώση του στο 135% το 2019, υπό την αίρεση ότι ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης θα έτρεχε με 5%. 
Όμως, αν η χώρα συνεχίσει σε ύφεση, αυτές οι προβλέψεις φαντάζουν υπερβολικά αισιόδοξες.
Όσο για τα πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 4,5%, ώστε να υπάρξει μεσοπρόθεσμα μείωση του χρέους σε βιώσιμα επίπεδα, η έκθεση αναφέρει ότι ελάχιστες χώρες έχουν κατορθώσει κάτι ανάλογο- οι οποίες ήταν ως επί των πλείστων πετρελαιοπαραγωγές χώρες ή φορολογικοί παράδεισοι. 
Η διαγραφή χρέους αποκλείεται, καθώς θα δημιουργούσε ένα προηγούμενο στην ευρωζώνη, από το οποίο θα ήθελαν να ωφεληθούν και άλλες χώρες που τελούν υπό ασφυκτικό χρέος. Σε περίπτωση που η Ελλάδα αποφάσιζε την χρεοκοπία, το πιθανότερο είναι μια κατάρρευση του τραπεζικού της συστήματος. 

Το συμπέρασμα 
Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές της θα σηματοδοτήσουν μια μακρά περίοδο μεταβλητότητας για το ελληνικό χρηματιστήριο και τα κρατικά ομόλογα.  Όμως χωρίς σημαντικές αλλαγές στο υφιστάμενο status quo, ο οικονομικός αντίκτυπος εκτός Ελλάδας θα είναι περιορισμένος, καταλήγει η έκθεση. 
capital.gr

Ο Παπαδημούλης για το "plan Β" των Ευρωπαίων...


Ο Παπαδημούλης για το plan b των Ευρωπαίων
Την ίδια ώρα που οι Γερμανοί εμφανίζονται άκαμπτοι και λένε "δεν σας δίνουμε τίποτα",  ετοιμάζονται για εναλλακτικά σενάρια.
ΗΧΗΤΙΚΟ...
Τις διεργασίες που είναι σε εξέλιξη σε ευρωπαϊκό επίπεδο προκειμένου να βρεθεί εναλλακτικό σενάριο για το τέλος της τρόικας στην Ελλάδα αποκάλυψε ο Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στην...
εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα και της Αγγελικής Λάζου στον Real Fm 97,8.

«Την ίδια ώρα που οι Γερμανοί εμφανίζονται άκαμπτοι και λένε ‘τίποτα δεν σας δίνουμε, θα προσχωρήσετε 100% στις απόψεις μας’ ετοιμάζονται για εναλλακτικά σενάρια», είπε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και σημείωσε πως ο αρμόδιος Επίτροπος για το Ευρώ, Πιέρ Μοσκοβισί, δήλωσε πως εξετάζουν εναλλακτικό σενάριο για το τέλος της τρόικας.

Ακούστε το ηχητικό, ΕΔΩ...
enikos.gr


Λαγκάρντ και Ντράγκι στο έκτακτο Eurogroup της Τετάρτης...


undefinedΕκπροσώπηση στο ανώτατο δυνατό επίπεδο θα έχουν κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup της Τετάρτης, με αντικείμενο το "ελληνικό ζήτημα", η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, παρούσα στη συνεδρίαση του Eurogroup θα είναι η επικεφαλής του ΔΝΤ, κ. Christine Lagarde, ενώ από κοινοτικές πηγές, επιβεβαιώνεται ότι το "παρών" στην ίδια συνεδρίαση θα δώσει και ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κ. Mario Draghi.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται να καταδείξει -τόσο σε συμβολικό όσο και σε ουσιαστικό επίπεδο- την κρισιμότητα της συνεδρίασης, την οποία άλλωστε έχουν αντιληφθεί και στο κυβερνητικό επιτελείο, όπου ήδη επικρατεί "πυρετός" διεργασιών.
capital.gr