Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Σωστή διδασκαλία των Αρχαίων και όχι κατάργηση


tvxs.gr  19:14 | 14 Ιουν. 2016
Δέσποινα Ράπτη
Με αφορμή την ανοιχτή συζήτηση για την Παιδεία και την πολλά υποσχόμενη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, που πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαΐου 2016 στη Δημοτική  Πινακοθήκη Καλλιθέας, αξίζει να σταθούμε μεταξύ άλλων στα εξής:

Καταρχήν ο υπουργός  Παιδείας  κος  Ν. Φίλης εγκαινιάζοντας  ένα κύκλο  συζητήσεων στις γειτονιές της  Αθήνας είχε την ευγενή καλοσύνη να απαντήσει σε όλες ανεξαιρέτως τις ερωτήσεις  που του θέσαμε εμείς οι εκπαιδευτικοί που βρεθήκαμε εκεί , πράγμα πρωτόγνωρο, αν αναλογιστούμε τους προκατόχους του στο ίδιο υπουργείο. Επίσης  μας ενημέρωσε  αναλυτικά για τις προθέσεις του υπουργείου σχετικά με μια αναβαθμισμένη δημοκρατική δευτεροβάθμια εκπαίδευση και σε γενικές γραμμές αντιληφθήκαμε ότι η νέα μεταρρύθμιση έχει πιθανότητες να κινηθεί στη σωστή κατεύθυνση, αν βέβαια αποφευχθούν λάθη και ακρότητες.
Ένα από  αυτά  θα είναι η κατάργηση  και πάλι  της διδασκαλίας  των Αρχαίων Ελληνικών από το πρωτότυπο στο γυμνάσιο. Όλοι  θα έχουμε προσέξει  ότι ο υπουργός  χειρίζεται την ελληνική υποδειγματικά, θα θέλαμε όμως να  του υπενθυμίσουμε  πως είχε την τύχη να διδαχθεί τα αρχαία κι ο ίδιος από το πρωτότυπο, όταν ήταν γυμνασιόπαιδο στα σκοτεινά χρόνια της χούντας.  Γι’ αυτό ας  μη συνδέουμε  τη διδασκαλία των αρχαίων  με την «αρχαιολαγνεία»,  τις  εκκλησιαστικές κορώνες ή με τα αυταρχικά πολιτεύματα  που χρησιμοποίησαν την αρχαιοελληνική γλωσσική παράδοση κατά τρόπο γκροτέσκο και στείρο. Γνωρίζουμε πως τέτοια καθεστώτα επιλεκτικά και όπως τα συνέφερε, επέτρεπαν  τη διδασκαλία της αρχαίας ελληνικής γραμματείας ˙  για παράδειγμα ο Μεταξάς είχε απαγορεύσει με έγγραφο 26/ 2/1937 προς τους διευθυντές της ΙΒ΄ Εκπαιδευτικής Περιφέρειας τη διδασκαλία του Επιτάφιου του Θουκυδίδη στα  σχολεία  για  να μην επηρεαστεί η νεολαία της εποχής του από τα δημοκρατικά ιδεώδη του κειμένου...  
        
Δεν υπάρχει,  λοιπόν,  τίποτα  πιο φυσιολογικό και απολαυστικό  από την μετακένωση  υψηλών αξιών όπως η δημοκρατία, η  ισότητα, η ελευθερία και η δικαιοσύνη  στην πρωτότυπη γλώσσα που γεννήθηκαν ως  έννοιες,  στην  αττική διάλεκτο, διότι  και η καθομιλουμένη  νεοελληνική  αποτελεί εξέλιξη  της αρχαίας  παρά τις όποιες μορφοσυντακτικές   μεταβολές  εμφανίζει σήμερα.
Η  επιστήμη της  Γλωσσολογίας  θεωρεί τις γλώσσες ζωντανούς οργανισμούς σε εξέλιξη, γι’ αυτό δεν πρέπει να...

Κι επίσημα «Νίκος Γκάλης» το κλειστό του ΟΑΚΑ...

Κι επίσημα «Νίκος Γκάλης» το κλειστό του ΟΑΚΑ - Media
Σαν σήμερα πριν από 29 χρόνια η Εθνική ομάδα μπάσκετ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρώμπασκετ του 1987. Η Πολιτεία κάνοντας πράξη την απόφασή της να τιμήσει τον Νίκο Γκάλη, προχώρησε και επίσημα σήμερα, με...
ανάρτηση στην «Διαύγεια», στην μετονομασία του κλειστού του ΟΑΚΑ, που πλέον φέρει το όνομα του μεγάλου έλληνα καλαθοσφαιριστή.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, δήλωσε μετά την υπογραφή της σχετικής απόφασης: «Η απόφαση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης έγινε πράξη και η ελληνική κοινωνία απέδωσε σ΄ ένα κορυφαίο αθλητή και παράδειγμα προς μίμηση για τη νεολαία την τιμή που από ετών όφειλε. Πλέον, θα μνημονεύουν όλοι καθημερινά, εντός κι εκτός συνόρων, έναν Έλληνα αθλητή, που παραδειγμάτισε με τον βίο του, κατέστη διαχρονικό πρότυπο με την αθλητική του επίδοση, γέμισε τα γήπεδα με μικρά παιδιά , θεμελίωσε το μέλλον του μπάσκετ στη χώρα και κυρίως αποτελεί ακόμα και σήμερα σημείο αναφοράς κι εθνικής υπερηφάνειας για όλους Έλληνες»...

  topontiki.gr

Η μάχη ενδέχεται νά κριθεί ...στό μνήμα!!!

Το «μακάβριο» σαρδάμ της Όλγας Τρέμη...

Όλγα Τρέμη
Βίντεο...
Το μακάβριο σαρδάμ της Όλγας Τρέμη έβαλε τη «μάχη» για την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο…
μνήμα!

Η δημοσιογράφος προλογίζοντας ρεπορτάζ για το ενδεχόμενο του Brexit αντί να πει «νήμα» είπε… μνήμα!...

Δείτε το βίντεο:

 

 paraskhnio.gr

Δεν εντοπίστηκε δολιοφθορά στο τζιπ του Μαυρίκου...

Δεν εντοπίστηκε δολιοφθορά στο τζιπ του Μαυρίκου – Τι έδειξε η έρευνα Τι έδειξε η έρευνα...

Κάτω από άκρα μυστικότητα πραγματοποιήθηκε η έρευνα στο όχημα που οδηγούσε ενώ βρήκε τον θάνατο ο εκδότης της «Ακρόπολης» Παναγιώτης Μαυρίκος...
από τους εμπειρογνώμονες που όρισε η οικογένεια του, αλλά καί οι αρχές για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο όχημα (τζιπ μάρκας Porsche) δεν εντοπίζεται ίχνος δολιοφθοράς. Οι έρευνες εστιάζονται πλέον σε κάποιο μηχανολογικό πρόβλημα το οποίο ενδεχομένως να προέκυψε και να προκάλεσε την πυρκαγιά η οποία και επέφερε τον θάνατο του οδηγού.

Τώρα πλέον αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, για να διευκρινιστεί η φυσική κατάσταση του Παναγιώτη Μαυρίκου την  ώρα που οδηγούσε.

Παράλληλα νωρίς το πρωί, πραγματοποιήθηκε εκ νέου αυτοψία στο σημείο του τροχαίου δυστυχήματος από τους εμπειρογνώμονες...


Συντάκτης: Μιχάλης Τεζάρης  

Την Παρασκευή ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών...

Την Παρασκευή ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Την Παρασκευή αναρτώνται σε όλα τα λύκεια της χώρας οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών, βάζοντας «τέλος» στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων...
Σύμφωνα με την εγκύκλιο που έστειλε στα λύκεια το υπουργείο Παιδείας, οι καταστάσεις των βαθμολογιών θα φτάσουν στα σχολεία την Παρασκευή το πρωί ώστε οι βαθμοί να αναρτηθούν μέχρι το μεσημέρι της ίδιας ημέρας. 

Οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να δουν τις βαθμολογίες τους και διαδικτυακά, στον ειδικό ιστότοπο του υπουργείου Παιδείας...
 

Ο Άρειος Πάγος δικαίωσε τον Δραγασάκη για συκοφαντικό δημοσίευμα των Παραπολιτικών


tvxs.gr 13:29 | 14 Ιουν. 2016
Δικαστική νίκη κατά της Παραπολιτικών πέτυχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, καθώς ο Άρειος Πάγος επικύρωσε την καταδίκη της εφημερίδας γαι συκοφαντική δυσφήμιση.
Αιτία υπήρξε άρθρο της εφημερίδας υπό τον τίτλο «Υπόθεση Δραγασάκη - Η εταιρεία που ίδρυσε χρωστά στο Δημόσιο 6,1 εκατομμύρια ευρώ», που δημοσιεύτηκε τον Σεπτέμβριο του 2012.
Αυτό που παρέλειψε να διασταυρώσει η εφημερίδα, που στο δημοσίευμα της έκανε λόγο για σχέσεις του κορυφαίου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ με τραπεζίτες, κ.α.,  ήταν ότι ο Γιάννης Δραγασάκης συμμετείχε στο ξεκίνημα της επίμαχης εταιρείας «Γιουροντιβέλοπ Α.Ε.» τον Ιούνιο του 1992, αποχώρησε από αυτήν τον Οκτώβριο του 1993, με τη μετοχική σχέση να λύεται τον επόμενο χρόνο.
Με άλλα λόγια, όταν αποχώρησε, δεν υπήρχαν χρέη στην εταιρεία.

#σοβαρευτείτε



tvxs.gr 08:39 | 14 Ιουν. 2016
Αλέξανδρος Ζέρβας
Αν έχει καταφέρει ένα πράγμα η διαιώνιση της μνημονιακής πολιτικής μετά από έξι και πλέον χρόνια, πέραν προφανώς της βίαιης φτωχοποίησης μεγάλων τμημάτων της ελληνικής κοινωνίας, αυτό είναι η πλήρης υποβάθμιση του επιπέδου του δημόσιου διαλόγου. Κάτι τέτοιο φάνηκε άλλωστε ξεκάθαρα από το «θρησκευτικό φανατισμό» με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν (κι ακόμη αντιμετωπίζονται μέχρι κι από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ) όλοι όσοι έθεταν επί τάπητος ακόμη και το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο δεν προκαλεί καμιά εντύπωση το γεγονός πως μια συγκέντρωση, χαμηλών εξαρχής προσδοκιών, όπως η αυριανή αντικυβερνητική συγκέντρωση (επονομαζόμενη #παραιτηθείτε, κατά το γνωστό πλέον hashtag) σηκώνει τέτοια πολιτική θύελλα.

Το κακέκτυπο των Αγανακτισμένων και το τέλμα της ΝΔ
Είναι κοινό μυστικό πως, σε ένα σημαντικό βαθμό, η εν λόγω κινητοποίηση υπήρξε προϊόν έμπνευσης ενός τμήματος του μέχρι πρότινος κυρίαρχου οικονομικού, πολιτικού και μιντιακού συστήματος, το οποίο έχει αναλάβει προνομιακά και την προώθηση της. Ας μην ξεχνάμε ότι μόλις προ ολίγων εβδομάδων κεντρικοί αρθρογράφοι του ΔΟΛ διερωτώνταν (έμπλεοι γνήσιας αγωνίας) «μα που χάθηκαν αυτοί οι Αγανακτισμένοι;». Ασχέτως αν οι ίδιοι κατηγορούσαν ως «αντιπολιτικό κι επικίνδυνο» το συγκεκριμένο κίνημα, όταν αυτό πριν από πέντε χρόνια κατέκλυζε (με εντονότατη την παρουσία της νεολαίας) τις μεγάλες πλατείες των μεγάλων πόλεων. Άσχετα από το γεγονός ότι καταλαβαίνουν πολύ καλά πως εκείνα τα συλλαλητήρια έρχονταν ως επιστέγασμα μιας σειράς αρκετά μαζικών κινητοποιήσεων, σε αντίθεση με την καρικατούρα που επιχειρούν να αναβιώσουν, η οποία πριμοδοτείται μέσα από τα tweets του Άδωνι Γεωργιάδη, του Ανδρέα Λοβέρδου και του Γρηγόρη Ψαριανού.
Την ίδια στιγμή βέβαια ενυπάρχουν αρκετές πολιτικές παραδοξότητες στο όλο σκηνικό. Κατά πρώτον, γιατί είναι δεδομένο πως η πριμοδότηση κινητοποιήσεων (ακόμη και με τα χαρακτηριστικά της αυριανής) έρχεται σε καταφανή και πλήρη αντίθεση με το DNA της ΝΔ, ιδιαίτερα δε της ηγετικής ομάδας του Κυριάκου Μητσοτάκη. Κατά δεύτερον, επειδή αρκετοί είναι εκείνοι που δεν έχουν πειστεί κατά πόσο, παρά τις περί του αντιθέτου μεγαλοστομίες, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει πραγματικά την παραίτηση της κυβέρνησης Τσίπρα, από τη στιγμή μάλιστα που αντιλαμβάνεται ότι το επικείμενα μέτρα για τα εργασιακά δείχνουν ικανά να «ξεκλειδώσει» την κοινωνική αγανάκτηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ «φτιάχνει δίπολο» μέσω των #παραιτηθείτε
Από την άλλη, ερωτηματικά προκαλεί εκ πρώτης όψεως κι η αμήχανη αντίδραση εν γένει του ΣΥΡΙΖΑ. Υπό κανονικές συνθήκες κανείς στο κυβερνητικό στρατόπεδο δε θα ασχολείτο με μια τέτοια κινητοποίηση, όπως κανενός το αυτί δεν είχε ιδρώσει ιδιαίτερα, όταν πέρσι τέτοιο καιρό είχαν κάνει τις πρώτες συγκεντρώσεις οι «Μένουμε Ευρώπη».
Πλέον όμως η πικρή αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση «έχει τη φωλιά της πολύ λερωμένη». Έχοντας απολέσει κοινωνικές συμμαχίες, δείχνει να βαδίζει (όπως κι οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις) προς ένα προδιαγεγραμμένο αδιέξοδο, τη στιγμή που ζει υπό το φόβο κάποιας μη διαχειρίσιμης «έκρηξης». Για να καλύψει λοιπόν όλα τα παραπάνω προχωρά σε μια σειρά από επικοινωνιακές ακροβασίες, μία από τις οποίες «πατάει» στη λεγόμενη «ταξική μεροληψία», τον ισχυρισμό δηλαδή πως τα μνημονιακά βάρη μοιράζονται πλέον ως επί το πλείστον προς όφελος των χαμηλότερων στρωμάτων. Υπό αυτό το πρίσμα, «βολεύει» το ΣΥΡΙΖΑ να διαφημίζει την αυριανή κινητοποίηση ως  την πλέον αντιπροσωπευτική όσων βρίσκονται απέναντι στην κυβέρνηση Τσίπρα, μπας και δουλέψει το δίλημμα «ή είστε με μας ή με τον Βορίδη, τον Τζήμερο και τον Πορτοσάλτε».
Μόνο που και ο συγκεκριμένος επικοινωνιακός πόλεμος έρχεται να αποδείξει την απουσία ουσιαστικού πολιτικού διαλόγου, σε μια χρονική συγκυρία, μάλιστα, που ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας δείχνει, επί ματαίω, να ζητάει από όλους του εμπλεκόμενους τουλάχιστον να σοβαρευτούν, έστω στοιχειωδώς.

Η ανευθυνότητα της αντιπολίτευσης

Αποψη
Δεν είναι καθόλου δημοκρατικό να καλούν κάποιοι σε πτώση της κυβέρνησης χωρίς να λένε με τι θα αντικατασταθεί
  Στην Ελλάδα, έλεγε ο μεγάλος Γιάννης Τσαρούχης, είσαι ό,τι δηλώσεις. Ετσι πιστεύουν πολλοί που θεωρούν πως είναι αυτό που δηλώνουν. Και όταν υπηρετούν κάποια σκοπιμότητα επιδιώκουν να τους πιστεύουν για ό,τι δηλώνουν.
Αυτό ακριβώς έπραξαν και οι διοργανωτές των αυριανών αντικυβερνητικών συγκεντρώσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με το γενικό σύνθημα «Παραιτηθείτε». Εμφανίζονται ως αχρωμάτιστοι και ακομμάτιστοι πολίτες.
Η αλήθεια βέβαια είναι διαφορετική. Οι διοργανωτές που εμφανίζονται στην κοινωνική δικτύωση είναι στελέχη κυρίως του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Στις τάξεις τους προφανώς θα προσχωρήσουν και άλλοι από διαφορετικούς χώρους, ενώ είναι βέβαιο πως όσοι πάνε στις αυριανές συγκεντρώσεις δεν θα είναι απολιτικοί.
Καλώς ή κακώς, στις σύγχρονες κοινωνίες όλα είναι πολιτικά, γιατί χωρίς την πολιτική δεν υπήρξε και δεν υπάρχει κοινωνία με οργάνωση και κανόνες. Πολιτικές επομένως είναι και οι αυριανές συγκεντρώσεις.
Πολύ περισσότερο που έχουν σαφή πολιτικό στόχο, την άσκηση πίεσης για την πτώση της κυβέρνησης και την αντικατάστασή της από κάποια άλλη. Βέβαια οι διοργανωτές δεν λένε στον λαό, που τον καλούν να κατεβεί στις συγκεντρώσεις, από ποια κυβέρνηση θέλουν να αντικατασταθεί η σημερινή.
Σίγουρα όμως δεν επιθυμούν μια κυβέρνηση σαν τη σημερινή ή αριστερότερη της σημερινής!
Στις δημοκρατίες οι κυβερνήσεις μπορούν να πέσουν με τη λαϊκή πίεση. Και αυτό είναι απολύτως δημοκρατικό. Δεν είναι όμως καθόλου δημοκρατικό να καλούν κάποιοι σε πτώση της κυβέρνησης χωρίς να λένε με τι θα αντικατασταθεί.
Το αίτημα για πτώση της κυβέρνησης είναι στείρος και αρνητικός στόχος, αν δεν συνοδεύεται από μια σαφή και συγκεκριμένη εναλλακτική λύση διακυβέρνησης του τόπου.
Αν υπάρχει και οι διοργανωτές των συγκεντρώσεων την έχουν, γιατί δεν τη λένε; Αν δεν υπάρχει, οι εμπνευστές τού «Παραιτηθείτε» κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό, επιδιώκουν το πολιτικό χάος και συνειδητά ή ασυνείδητα ανοίγουν τον δρόμο σε δυνάμεις της πολιτικής ανωμαλίας υποσκάπτοντας το μέλλον της χώρας.
Το χειρότερο όμως δεν είναι αυτό που κάνουν αυτοί - ορισμένοι από τους οποίους είναι εντελώς γραφικοί. Το χειρότερο είναι ότι η αξιωματική αντιπολίτευση, εμμέσως πλην σαφώς, καλύπτει αυτή την πρωτοβουλία, νομίζοντας ότι θα την προσεταιριστεί. Τόση ανευθυνότητα πια!
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
efsyn.gr

Η ιστορία της «ματαιοδοξίας»

Χρυσά περίαπτα, ελληνιστικής εποχής, με ένθετους πολύτιμους λίθους από το ιερό της Δήλου.
Χρυσά περίαπτα, ελληνιστικής εποχής, με ένθετους πολύτιμους λίθους από το ιερό της Δήλου.
ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΧΑΡΜΠΗΣ
Πασίγνωστη για την ξέφρενη νυχτερινή ζωή της, το λάιφσταϊλ και τους ανεμόμυλους, η Μύκονος είναι μάλλον... αδικημένη σε σχέση με το πολιτισμικό προφίλ και την ιστορία της. Κι αυτό γιατί το νησί, όπως και οι υπόλοιπες Κυκλάδες, έχει πλούσιο παρελθόν που ανάγεται στα προϊστορικά χρόνια και το οποίο, δυστυχώς, περνάει απαρατήρητο από τους περισσότερους σημερινούς επισκέπτες. Θέλοντας να διορθώσει αυτή την «παραφωνία» και ταυτόχρονα να μην πάει κόντρα στον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της Μυκόνου, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων προετοιμάζει αυτό τον καιρό την έκθεση «Vanity», ένα πολύ ενδιαφέρον ταξίδι στην ιστορία του κυκλαδίτικου κοσμήματος, από την εποχή του λίθου μέχρι και σήμερα.
«Στόχος της Εφορείας με τη συγκεκριμένη θεματική έκθεση είναι, εκτός των άλλων, η ανάδειξη του ανακαινισμένου Αρχαιολογικού Μουσείου Μυκόνου σε κέντρο όλων των Κυκλάδων και ταυτόχρονα σε προορισμό των επισκεπτών που έρχονται στο νησί», μας λέει ο διευθυντής της ΕΦΑ Κυκλάδων και συντονιστής της έκθεσης Δημήτρης Αθανασούλης. Οπως τονίζει, μάλιστα, η αναβάθμιση του Μουσείου της Μυκόνου είναι μέρος της γενικότερης προσπάθειας που γίνεται για τον ανασχεδιασμό όλων των κυκλαδίτικων μουσείων, τα οποία είναι φορείς ενός τεράστιου μνημειακού αποθέματος. Αλλωστε ο ιστορικός και αρχαιολογικός πλούτος των Κυκλάδων είναι δυσανάλογος τόσο με τις απαρχαιωμένες υπάρχουσες δομές, όσο και με τις σύγχρονες τουριστικές ανάγκες.

Πίσω όμως στο «Vanity», όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να θαυμάσει πλήθος σχετικά άγνωστων/αδημοσίευτων, πλην εντυπωσιακότατων, ευρημάτων, τα οποία ανάγονται ακόμα και στην 4η χιλιετία π.Χ. Καθώς οι αιώνες –και οι ανάλογες ενότητες– προχωρούν, ο πλούτος των εκθεμάτων μεγαλώνει, με βραχιόλια, περιδέραια, περιβραχιόνια, ενώτια, περισφύρια και πολλά άλλα· αντικείμενα ιδιωτικά ή αφιερώματα σε μεγάλα ιερά όπως της Δήλου, όλα τα έργα είναι φτιαγμένα από πολύτιμα και ημιπολύτιμα υλικά και, βέβαια, με την εξαιρετική τεχνική των κοσμηματουργών της εποχής, ενώ η έκθεσή τους υιοθετεί μια πρωτότυπη μουσειογραφική προσέγγιση, σύμφωνα με τις σύγχρονες πρακτικές παρουσίασης ανάλογων αντικειμένων.
Αυτό που είναι αξιοσημείωτο, τέλος, είναι η εμπλοκή της τοπικής κοινωνίας στην οργάνωση της έκθεσης, μέσω χορηγιών και δωρεών, καθώς και η άμεση συνεργασία της Δημοτικής Αρχής της Μυκόνου. «Μια τέτοια προσπάθεια δεν είναι δυνατόν –ούτε και σωστό– σήμερα να καρποφορήσει χωρίς τη συνδρομή των ντόπιων φορέων. Αυτοί είναι που θα επικοινωνήσουν την έκθεση και θα μας βοηθήσουν να δημιουργήσουμε το νέο προφίλ του μουσείου που επιδιώκουμε», επισημαίνει ο κ. Αθανασούλης.
​​Η έκθεση «Vanity» θα εγκαινιαστεί στα τέλη Ιουλίου και θα παραμείνει στη Μύκονο για ένα χρόνο, πριν ταξιδέψει και σε άλλα μουσεία των Κυκλάδων.

από τήν Έντυπη "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"
 

Το ΤΑΙΠΕΔ αρχίζει την αξιοποίηση ακόμα 23 αεροδρομίων

Τα 23 περιφερειακά αεροδρόμια για τα οποία προχωράει διαγωνισμός πρόσληψης συμβούλων είναι: της Αλεξανδρούπολης, Αράξου, Αστυπάλαιας, Χίου, Ικαρίας, Ιωαννίνων, Καλαμάτας, Καλύμνου, Καρπάθου, Κάσου, Καστελλόριζου, Καστοριάς, Κοζάνης, Κυθήρων, Λέρου, Λήμνου, Μήλου, Νέας Αγχιάλου, Νάξου, Πάρου, Σητείας, Σκύρου και Σύρου.
ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΛΛΟΣ

Στην πρόσληψη συμβούλων για την, μεταξύ άλλων, «αξιολόγηση των διαθέσιμων και εμπορικά εφικτών δομών συναλλαγής» των 23 εναπομεινάντων περιφερειακών ελληνικών αεροδρομίων, που δεν παραχωρούνται στο σχήμα υπό τη Fraport, αλλά διατηρεί στο χαρτοφυλάκιό του, προχωρά το ΤΑΙΠΕΔ. Η διαδικασία αποτελεί συμβατική υποχρέωση της χώρας απέναντι στους δανειστές, στο πλαίσιο του επικαιροποιημένου μνημονίου. Αναλυτικότερα, το ΤΑΙΠΕΔ πρέπει μέχρι τον Σεπτέμβριο να αξιολογήσει τις επιλογές αξιοποίησης που έχουν αυτά τα 23 περιφερειακά αεροδρόμια, όπως και τα 10 περιφερειακά λιμάνια διεθνούς ενδιαφέροντος, και να αποφασίσει ποια από αυτά και με ποιον τρόπο μπορούν να αξιοποιηθούν άμεσα, πριν τα μεταβιβάσει στο νέο υπερταμείο. Σημειώνεται ότι τα 23 περιφερειακά αεροδρόμια δεν θα αξιοποιηθούν από το ΤΑΙΠΕΔ, αλλά θα μεταφερθούν στο νέο υπερταμείο.
Η προκήρυξη για την πρόσληψη τεχνικού συμβούλου από το ΤΑΙΠΕΔ εξυπηρετεί την προετοιμασία για τη μεταφορά τους στο νέο ταμείο (Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών ή ΕΔΗΣ) τον Σεπτέμβριο. Αν και η τελευταία αυτή κίνηση έχει τη σημασία της, ειδικά σε πολιτικό επίπεδο, η αξιοποίηση όσων αεροδρομίων έχουν προοπτικές να αποφέρουν σημαντικά έσοδα σύντομα αναμένεται να προχωρήσει γρήγορα, και πιθανότατα να είναι από τις πρώτες αποκρατικοποιήσεις του υπερταμείου. «Ουσιαστικά το ΤΑΙΠΕΔ κάνει ήδη το πρώτο βήμα προς την παραχώρηση όσων μπορούν να προσελκύσουν επενδυτικό ενδιαφέρον και προς την αναδιάρθρωση όσων χρειάζονται προεργασία», εξηγεί στην «Κ» πηγή με γνώση των σχετικών διεργασιών. Τα 23 περιφερειακά αεροδρόμια για τα οποία προχωρά διαγωνισμός πρόσληψης συμβούλων είναι...

Ο καιρός στή Μύκονο από τό Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (χάρτες υπερύθρων - allmetsat)

Χάρτης υπερύθρων Ευρώπη 
250 Ko

 Ενημέρωση τού χάρτη κάθε 15 λεπτά περίπου. Ευγενική χορηγία: Sat24.com

H αναγραφόμενη ώρα (UTC) είναι η παγκόσμια ώρα. Προκειμένου νά έχουμε σωστή αντίληψη τού χρόνου απεικόνισης πού νά συμπίπτει μέ τήν παρούσα ώρα Ελλάδας : Στήν παγκόσμια ώρα (UTC) προσθέτουμε 3 ώρες. Τό άθροισμα είναι η Θερινή ώρα*** Ελλάδας. Δηλαδή η ώρα πού ισχύει τώρα  στήν Ελλάδα***
  
***Μέ προσέγγιση ενός τετάρτου τής ώρας λόγω μικρής καθυστέρησης γιά τή συλλογή, επεξεργασία καί αποστολή τών στοιχείων από τό δορυφόρο 
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Ώρα Ελλάδας ερινή) = ώρα UTC + 3 ώρες
 
{Ώρα Ελλάδας κανονική (Χειμερινή) = ώρα UTC + 2 ώρες}  

----------------------------------------------------------------------------------------------------


 Γιά τρέχουσες μετεωρολογικές συνθήκες ΜΥΚΟΝΟΥ από Εθν. Αστερ. Αθηνών (μετρήσεις στό παλιό λιμάνι, κτίριο Μαύρου) κάντε κλίκ στό :   Μετεωρολογικός Σταθμός   
              Χάρτης υπερύθρων Ελλάδας
Meteosat - ορατό - Ελλάδα
Ενημέρωση κάθε 15 λεπτά  
Ευγενική χορηγία Sat24.com
Ο καιρός τώρα καί τό προσεχές εννιάωρο (από allmetsat ) Πιέστε :   ΕΔΩ

Γιά  10ήμερη πρόβλεψη τών ανέμων (από allmetsat) Πιέστε : ΕΔΩ 
{οι μετρήσεις τού  allmetsat  γίνονται στόν πυργο ελέγχου τού αεροδρομίου}
Γιά πρόβλεψη τριημέρου (από meteo.gr). Πιέστε : ΕΔΩ
 weather forecasts (meteo.gr) : weather forecasts for MYKONOS, Greece




********Γιά flightradar24  πιέστε ΕΔΩ********  

marine traffic//χάρτης πλοίων σέ πραγματικό χρόνο : πιέστε EΔΩ
——————————————————————————————————————–---------------
Kλίμακα Beaufort : 1-3kt = 1beaufort, 4-6kt = 2bf, 7-10kt = 3bf, 11-16kt = 4bf, 17-21kt = 5bf,   22-27kt=6bf,  28-33kt = 7bf, 34-40kt = 8bf, 41-47kt = 9bf, 48-55kt = 10bf, 56-63kt = 11bf, >64kt=12beauforts                                                               ( kt knots,   bf = beauforts)
——————————————————————————————————————–--------- 

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα. Σε Τίτλους

tvxs.gr 22:15 | 13 Ιουν. 2016
1. Δεν υπάρχουν σαφή στοιχεία που να δείχνουν πως η επίθεση στο gay club «Pulse» ήταν σχεδιασμένη από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα έρευνες των αμερικανικών αρχών, όπως ανακοίνωσε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Την ίδια στιγμή, στη δημοσιότητα ήρθε το πρώτο βίντεο από τη φονική επίθεση του Όμαρ Ματίν στο «Pulse», κατά την οποία σκοτώθηκαν 50 άνθρωποι. Το βίντεο κατέγραψε μία θαμώνας του κλαμπ. 

2. Η μάχη Τσίπρα κόντρα στον… «κανέναν» και το «τίποτα». Η μάχη της διαπραγμάτευσης μπορεί να ήταν σκληρή κι επώδυνη για τον ΣΥΡΙΖΑ, η μάχη κόντρα στην κοινωνική απογοήτευση όμως μπορεί να αποδειχθεί ακόμη πιο δύσκολη. Και στο Μαξίμου μπορεί να διαβάζουν τις τελευταίες δημοσκοπήσεις ως νίκη κόντρα στους «#παραιτηθείτε» και ως μείωση της ψαλίδας με τη ΝΔ του Κυριάκου, γνωρίζουν όμως καλά ότι ο πραγματικός αντίπαλος βρίσκεται αλλού.
3. Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη η τροπή της υπόθεσης δολοφονίας του 14χρονου Τάσου Ν. στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης. O συνομήλικος συμμαθητής του άτυχου αγοριού, που συνόδευε τον 14χρονο μετά την αποχώρησή του από το αναψυκτήριο όπου είχε πάει το βράδυ του Σαββάτου για διασκέδαση ομολόγησε ότι σκότωσε τον 14χρονο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 14χρονος, ο οποίος δολοφόνησε τον φίλο του με δύο μαχαιριές στον λαιμό, ισχυρίστηκε ότι τα δύο τελευταία χρόνια δεχόταν φραστικές επιθέσεις από το θύμα. πίσης, ο 14χρονος ισχυρίστηκε ότι αντιμετώπιζε τα πειράγματα και τα αρνητικά σχόλια και των υπολοίπων παιδιών του χωριού, επειδή δεν μπορούσε να τρέξει όπως οι άλλοι, καθώς ήταν πιο ευτραφής, ενώ σχολίαζαν αρνητικά και την ομιλία του. Αναφέρεται μάλιστα, ότι η φράση του θύματος που τον εξόργισε ήταν «Ο πατέρας σου δεν είναι άξιος για να πάρει μεγαλύτερο και καλύτερο τρακτέρ». 
4. Το Brexit βούλιαξε τις ευρωαγορές. Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς «τρόμαξαν» από το ενδεχόμενο ενός Brexit. Οι ευρωπαϊκές αγορές ακολούθησαν τη βουτιά που έκαναν οι διεθνείς - παρατηρείται παγκόσμιο sell off - και κατρακύλησαν σε χαμηλό διμήνου καθώς ενισχύεται η ανησυχία των επενδυτών για έξοδο της Βρετανία από την ΕΕ. Εν τω μεταξύ, οι στοιχηματικές εταιρίες δίνουν 64% στο «όχι» για το Brexit
5. Μεγάλα έργα, παραγωγική ανασυγκρότηση και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για τις επιχειρήσεις είναι οι τρεις βασικοί πυλώνες του σχεδίου της κυβέρνησης για «δίκαιη ανάπτυξη» - πυλώνες, τους οποίους θα παρουσιάσει διεξοδικά ο Αλέξης Τσίπρας σε ειδική εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης την Πέμπτη. Οι εν λόγω άξονες, όπως και το σύνολο του κυβερνητικού σχεδιασμού για οικονομική, κοινωνική και πολιτική ανάταξη τους επόμενους μήνες συζητήθηκαν σε σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα, όπου και επαναβεβαιώθηκαν οι προτεραιότητες της αναπτυξιακής στροφής, της ανακούφισης των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων και, βεβαίως, των θεσμικών πρωτοβουλιών για Συνταγματική Αναθεώρηση και εκλογικό νόμο.
6. Στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας  εισήχθη εκ νέου η πρώην υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου, καθώς παρουσίασε επιπλοκές μετά το βαρύ έμφραγμα που υπέστη στα τέλη Μαΐου. Χθες έγινε προσπάθεια να αποσωληνωθεί και να παραμείνει στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, ωστόσο ο οργανισμός της δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί και οι γιατροί του Ερυθρού Σταυρού, όπου νοσηλεύεται έκριναν ότι πρέπει να οδηγηθεί ξανά στην Εντατική.
7. Βρετανία: Τα αγόρια μπορούν να φορούν φούστες στο σχολείο. Ογδόντα δημόσια σχολεία, μεταξύ των οποίων και 40 δημοτικά, υιοθετούν νέα πολιτική όσον αφορά τις σχολικές στολές. Τα αγόρια στο σχολείο θα επιτρέπεται να φορούν φούστες και τα κορίτσια να φορούν παντελόνια -σχολικές στολές-  στο πλαίσιο νέας πολιτικής για την ταυτότητα φύλου και την εξάλειψη των διακρίσεων και της ομοφοβίας, που θα εφαρμοστεί στη Βρετανία.
8Το THOR είναι το πρώτο αεροπλάνο στον κόσμο από τρισδιάστατο εκτυπωτή [ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ]. Το πρώτο στον κόσμο τρισδιάστατα εκτυπωμένο μικρό αεροπλάνο, με την ονομασία THOR, παρουσίασε η Airbus στη διεθνή αεροδιαστημική έκθεση στο αεροδρόμιο Σένεφελντ. Το αεροπλάνο θα μπορούσε να θεωρηθεί μεγάλο drone. Δεν έχει παράθυρα, ζυγίσει μόλις 21 κιλά και έχει μήκος τέσσερα μέτρα. Διαθέτει φτερά με δυο μηχανές με έλικες. Δεν χρειάζεται πιλότο. 
9. Το έκτο μέρος της μεγάλης έρευνας του tvxs.gr για τα πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων: Το εγχειρίδιο του... καλού χαφιέ. Η Μεταπολίτευση έφερε – θεωρητικώς τουλάχιστον – τη δημοκρατία, παραπλεύρως όμως, και στα πρώτα χρόνια της, έφερε και την... επαγγελματική οργάνωση των δικτύων χαφιέδων. Με συσσωρευμένη, προφανώς, εμπειρία από τα έργα και τις ημέρες της χούντας, αλλά με... επιστημονικό πλέον ζήλο, οι Ένοπλες Δυνάμεις συγκρότησαν εν έτει 1976 τα περίφημα ΔΑΣ – τα «Δίκτυα Ασφαλείας Στρατεύματος».
10. Φωτορεπορτάζ: Μέσα στο Μουσείο Μαστίχας της Χίου. Το Μουσείο Μαστίχας βρίσκεται στα Μαστιχοχώρια, στη νότια Χίο, κοντά στο Πυργί. Εγκαινιάστηκε μόλις πριν λίγες ημέρες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και φέρει βαριά την ιστορία του τόπου και ενός από τα πιο εξεζητημένα προϊόντα του πλανήτη.  Δείτε φωτογραφίες από το Μουσείο.

Η σεξουαλική βία μέσα από τις λέξεις μιας γυναίκας - θύματος

Η Επιστολή

tvxs.gr 21:41 | 13 Ιουν. 2016
Σε μια πρόσφατη διαμαρτυρία κατά της σεξουαλικής βίας, το πανό που κρατούσε μια γυναίκα έγραφε, «Η κοινωνία διδάσκει ΄φρόντισε να μη σε βιάσουν΄, αντί να διδάσκει ΄Μη βιάσεις΄». Τον Ιανουάριο του 2015, ένας -πρώην πλέον- κολυμβητής-«αστέρι» του πανεπιστημίου Στάνφορντ βρέθηκε πάνω στο σώμα μιας αναίσθητης, ημίγυμνης γυναίκας, πίσω από έναν κάδο απορριμμάτων κοντά στο σημείο όπου γινόταν ένα πάρτι «αδελφότητας».

Τον ανακάλυψαν δύο σουηδοί φοιτητές που περνούσαν με τα ποδήλατά τους. Έτρεξε να ξεφύγει. Τον κυνήγησαν, τον έπιασαν και τον παρέδωσαν στην αστυνομία. Στη δίκη που ακολούθησε, οι ένορκοι τον έκριναν ένοχο για τρία κακουργήματα σεξουαλικής επίθεσης. Αντιμετώπιζε μέχρι 14 χρόνια φυλάκισης. Οι εισαγγελείς ζήτησαν έξι, και πριν από λίγες μέρες, ένας δικαστής της Καλιφόρνιας τον καταδίκασε σε έξι μήνες φυλάκιση και τρία χρόνια υπό επιτήρηση.
Ο πατέρας του είχε ζητήσει με επιστολή του να μη φυλακιστεί για «μια 20λεπτη πράξη». Το θύμα, μια γυναίκα 23 χρόνων, που δεν ήταν φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο, έστειλε τη δική της επιστολή στο δικαστήριο. Με 7.244 λέξεις, απευθύνθηκε σε αυτόν που της επιτέθηκε, αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία, για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τη σεξουαλική βία και τη γυναίκα. Κάνοντάς τη, ταυτόχρονα, θύμα, και ένοχη, μέχρι αποδείξεως του εναντίου.
Μετάφραση της Μάχης Μαργαρίτη
«Στις 17 Ιανουαρίου 2015, ήταν ένα ήσυχο Σαββατόβραδο στο σπίτι. Ο πατέρας μου είχε μαγειρέψει, και εγώ καθόμουν στο τραπέζι με τη μικρότερη αδελφή μου που μας επισκεπτόταν για το Σαββατοκύριακο», ξεκινά την επιστολή της. Περιγράφει πως σκόπευε να πέσει για ύπνο, αλλά αποφάσισε να ακολουθήσει την αδελφή της σε ένα πάρτι στην πανεπιστημιούπολη του Στάνφορντ εκεί κοντά, για να περάσουν λίγο παραπάνω χρόνο μαζί. Γράφει ότι κατανάλωσε αλκοόλ γρήγορα.
«Το επόμενο που θυμάμαι είναι να βρίσκομαι σε ένα φορείο σε έναν διάδρομο. Είχα ξεραμένο αίμα και επιδέσμους στο πίσω μέρος των χεριών και του αγκώνα μου. Σκέφτηκα ότι ίσως είχα πέσει και βρισκόμουν στο γραφείο κάποιου υπεύθυνου...

«Τελεσίγραφο» στους μεγάλους οφειλέτες του Δημοσίου - Τι αναφέρει το email

Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016 21:56
Μετά την παρέλευση της προθεσμίας της 27ης Ιουνίου, η ΓΓΔΕ θα αναρτήσει στην ιστοσελίδα του Taxis ολόκληρο τον κατάλογο με τους ΑΦΜ, τα ονοματεπώνυμα, τις οφειλές αλλά και τις προσαυξήσεις.  
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ


Υλοποιείται εντός των επόμενων εβδομάδων η μνημονιακή επιταγή για δημοσίευση των ονομάτων -επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων- όσων έχουν μεγάλες οφειλές στην εφορία.
Ήδη, από το βράδυ της Δευτέρας, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ξεκίνησε την αποστολή -μέσω της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης- ειδοποιητηρίων σε όσους έχουν χρέη άνω των 150.000 ευρώ. Με τα ειδοποιητήρια αυτά, τους καλεί να ρυθμίσουν τα χρέη τους καθώς σε διαφορετική περίπτωση ο ΑΦΜ, το ονοματεπώνυμο αλλά και το συνολικό ποσό της οφειλής θα δοθεί στη δημοσιότητα μέσω της ιστοσελίδας του Taxisnet.
Όπως προκύπτει από το περιεχόμενο του ηλεκτρονικού μηνύματος το οποίο έχει περισσότερους από 20.000 αποδέκτες, η ΓΓΔΕ και η ΔΗΛΕΔ έχουν εντοπίσει τους οφειλέτες που έχουν αρρύθμιστα χρέη κατά την 30η Μαΐου 2016 συνολικού ύψους άνω των 150.000 ευρώ ανά ΑΦΜ. Στους οφειλέτες αυτούς, δίνεται χρονικό περιθώριο μέχρι τις 27 Ιουνίου να προσέλθουν στη ΔΟΥ που έχει αρμοδιότητα για τις οφειλές προκειμένου:

  1. Είτε να ενταχθούν σε ρύθμιση,
  2. Είτε να δώσουν εξηγήσεις σχετικά με την προέλευση των χρεών τους.
Μετά την παρέλευση της προθεσμίας της 27ης Ιουνίου, η ΓΓΔΕ θα αναρτήσει στην ιστοσελίδα του Taxis ολόκληρο τον κατάλογο με τους ΑΦΜ, τα ονοματεπώνυμα, τις οφειλές αλλά και τις προσαυξήσεις.
Η δημοσίευση του καταλόγου των μεγάλων οφειλετών αποτελεί μνημονιακή απαίτηση και «προαπαιτούμενο» που πρέπει να εκπληρωθεί εντός του έτους. Το νομοθετικό πλαίσιο έχει ψηφιστεί από το 2011 και η τελευταία φορά που δόθηκαν στοιχεία στη δημοσιότητα ήταν το 2013 (για τα συσσωρευμένα χρέη του 2012).
Οι μεγάλοι οφειλέτες του δημοσίου με αρρύθμιστες οφειλές άνω των 150.000 ευρώ, εκτιμώνται σε περίπου 20-25.000 άτομα σε σύνολο 4,5 εκατ. οφειλετών. Ωστόσο, χρωστούν σχεδόν το 85% των συνολικών χρεών δηλαδή κοντά στα 77 δισ. ευρώ.
naftemporiki.gr

Το επικαιροποιημένο πρόγραμμα φέρνει 17+1 τομές στη φορολογία

Επαναφέρονται τα τσουχτερά πρόστιμα στους προληπτικούς ελέγχους - Kατάργηση φοροαπαλλαγών για νομικά πρόσωπα
Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016 07:49
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
Από την έντυπη έκδοση 
Του Γιώργου Παλαιτσάκη 
gpal@naftemporiki.gr
Την άμεση επαναφορά των προστίμων για τις παραβάσεις της μη έκδοσης αποδείξεων και λοιπών φορολογικών στοιχείων οι οποίες εντοπίζονται κατά τους φορολογικούς ελέγχους, την παράταση της εφαρμογής του «φορολογικού πιστοποιητικού» για άλλα 2 ή 3 χρόνια, την απλοποίηση των διατάξεων για τον ΦΠΑ με την προώθηση ρυθμίσεων που θα μειώνουν τις υποχρεώσεις υποβολής περιοδικών δηλώσεων για χιλιάδες επιχειρήσεις, καθώς και την εφαρμογή ενός νέου νομοθετικού καθεστώτος εξατομικευμένων ρυθμίσεων των φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών για τις υπερχρεωμένες στην Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία μεγάλες επιχειρήσεις, κατά τα πρότυπα ανάλογων ρυθμίσεων που γίνονται για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια, προβλέπει η νέα συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές για την αναθεώρηση του μνημονίου ΙΙΙ.
  • Παρατείνεται για 2-3 χρόνια το φορολογικό πιστοποιητικό
  • Μειώνονται οι περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ
  • Ρύθμιση στα πρότυπα των «κόκκινων» δανείων για τις υπερχρεωμένες, σε Δημόσιο και Ταμεία, επιχειρήσεις
  • Αυτοματοποιημένες διαδικασίες κατασχέσεων και πλειστηριασμών για χρέη προς το Δημόσιο
Η συμφωνία περιλαμβάνει ακόμη δεσμεύσεις των ελληνικών αρχών για εφαρμογή αυστηρότερων ρυθμίσεων και αυτοματοποιημένων διαδικασιών για τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς περιουσιακών στοιχείων οφειλετών του Δημοσίου, απλοποίηση της φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων (μεταξύ άλλων μέσω κατάργησης φοροαπαλλαγών και φορολογικών κινήτρων), κατάργηση του προνομιακού καθεστώτος φορολόγησης των επιχειρήσεων του κλάδου της ναυτιλίας, αναβολή για 6 μήνες της «ευθυγράμμισης» των αντικειμενικών φορολογητέων αξιών των ακινήτων με τις τιμές της κτηματαγοράς. Αναλυτικά, σύμφωνα με το κείμενο του νέου αναθεωρημένου μνημονίου που έχει στη διάθεσή της η «Ν», οι ελληνικές αρχές από τον Ιούνιο του 2016:
Θα επανεξετάσουν όλα τα...