Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Συνεχίζει την απεργία η ΠΝΟ -Δεμένα τα πλοία και την Πέμπτη

ΝΕΑ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΝέα απεργία της ΠΝΟ/Φωτογραφία: Eurokinissi Νέα απεργία της ΠΝΟ/Φωτογραφία: Eurokinissi

Νέα 24ωρη απεργία κηρύχτηκε από την ΠΝΟ και για αύριο, Πέμπτη, με τα πλοία να μένουν και πάλι δεμένα στα λιμάνια.
Υπενθυμίζεται ότι δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας παραμένουν σήμερα Τετάρτη στις 6 το πρωί τα πλοία της ακτοπλοΐας, λόγω της πανελλαδικής απεργίας που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).
Η ΠΝΟ ζητά την κατάργηση του νόμου 4150/2013 για τις ειδικές συνθέσεις των πληρωμάτων στις γραμμές Πάτρας Ιταλίας, αλλά αντιδρά και στο σχέδιο Υπουργικής Απόφασης για τις ενδομεταφορές από πλοία με σημαία τρίτου κράτους μεταξύ ελληνικών λιμένων. Πολλές ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν ήδη ανακοινώσει αλλαγές των δρομολογίων λόγω της απεργίας, ενώ στην αυριανή κινητοποίηση των ναυτικών συμμετέχει και η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών & Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ).

Πηγή:  iefimerida.gr

Μην ανατροφοδοτείτε την ένταση που δημιουργεί η προπαγάνδα του Ερντογάν...

Ψύχραιμοι, φειδωλοί, προσεκτικοί…
Καλά το είπε ο Νίκος Ξυδάκης στην έκκλησή του προς τα ΜΜΕ: Μην ανατροφοδοτείτε την ένταση που δημιουργεί η προπαγάνδα του Ερντογάν.

Σωστά έπραξε και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ που συναντήθηκε για το ίδιο θέμα με τους ιθύνοντες των τηλεοπτικών σταθμών.

Μόνο που, προηγουμένως, την ίδια έκκληση-ή μάλλον σύσταση και απαίτηση- όφειλε να είχε απευθύνει ο πρωθυπουργός προς φλύαρους υπουργούς και λαλίστατους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι είτε μιλάνε για «ακήρυχτο πόλεμο» στο Αιγαίο (Κουβέλης) είτε λένε καθημερινά στα κανάλια και στα ράδια ό,τι τους κατέβει.

Τα ΜΜΕ είναι ελεύθερα να έχουν άποψη στα εθνικά και να την εκφράζουν. Ουδείς έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει λογοκριτικά ή να δίνει γραμμή για το τι θα αποκαλύψουν ή θα σχολιάσουν.

Όμως η έκκληση για ψύχραιμη αντιμετώπιση κρισίμων θεμάτων έχει την αυτονόητη σημασία της. Κι αν αυτό ισχύει για τα ΜΜΕ, χίλιες φορές πρέπει να συνιστά στοιχείο του καθημερινού φέρεσθαι των υπουργών, καθώς και βουλευτών/στελεχών (όλων των κομμάτων).

Κάτι τελευταίο, με αφορμή την αναζωπύρωση του θέματος των Ιμίων από την Τουρκία. Κι αυτό δεν είναι άλλο από την εγκληματική στάση της κυβέρνησης Σημίτη στο θέμα των τουρκικών διεκδικήσεων...

Το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου : η πιο ηχηρή απάντηση στην αυθαίρετη "διπλωματία"...


18 Απρ. 2018

Το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου που ζητά την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Ανδριανούπολη και η τοποθέτηση Μακρόν στην Ολομέλεια υπέρ της αμυντικής υποστήριξης της Ελλάδας απέναντι σε κάθε απειλή ήταν η πιο ηχηρή απάντηση στην αυθαίρετη "διπλωματία", την εγχώρια πατριδοκαπηλεία και την τουρκική προκλητικότητα του τελευταίου διαστήματος. 
Η διεθνοποίηση του ζητήματος των δύο φυλακισμένων Ελλήνων και οι συσχετισμοί που οδήγησαν στο ψήφισμα εναντίον της Τουρκίας καθώς και οι σαφείς αναφορές της Κομισιόν στην έκθεση για την ενταξιακή πορεία οφείλονται στον ενδεδειγμένο διπλωματικό χειρισμό του θέματος, στο πλαίσιο της Ε.Ε.

Η δε αναφορά του Γάλλου Προέδρου για τη συμπαράσταση στην Ελλάδα εφόσον απειληθεί, δηλαδή ​η​ προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. ήταν η πιο "ευρωπαϊκή" κουβέντα που έχει ακουστεί εδώ και καιρό. Μπορεί οι επιλογές του Μακρόν στο εσωτερικό του μέτωπο ή τη Συρία να είναι αμφιλεγόμενες αλλά στα θέματα που αγγίζουν την Ελλάδα, η στάση του υπενθυμίζει ότι η πολιτική διαχείριση έχει λείψει από την Ευρώπη τα τελευταία χρόνια.
Η Ελλάδα ως χώρα της Ε.Ε. και με τις διεθνείς συμμαχίες που διαμορφώνει, δεν έχει κανένα λόγο να παρασύρεται στην κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα αλλά να παραμένει ψύχραιμη. Η διαρκής ένταση  ​απέναντι σε όλους και η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος σε συνδυασμό με την ορατή ​δημοσιονομική κρίση, έχουν εξαντλήσει την Τουρκία με εμφανή τα σημάδια κόπωσης.
Η Ελλάδα οφείλει να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο: Θεσμικά και ευρωπαϊκά σε όλα τα μέτωπα.  
tvxs.gr